Kirjoittaja Aihe: [RATKAISTU]Uusi käyttäjä ja wlan-toimimattomuus Ubuntu 9.04 ja FS Amilo läppäri  (Luettu 1277 kertaa)

hippi666

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Moro kaikille.

Olen siis ihan uusi Linux-käyttäjä ja tähän asti pyörinyt vain Windows ja Mac-maailmassa. Nyt kuitenkin innostuin kaivamaan esiin vanhan Fujitsun läppärin (Amilo M7400) ja päätin asentaa siihen Ubuntun. Kaikki toimi asennuksen jälkeen muuten erittäin mainiosti, mutta langatonta verkkoyhteyttä en ole saanut toimimaan. Olen googletellut ja kysellyt linuxia käyttäneeltä kaverilta, mutta eipä ole vielä löytynyt ratkaisua.

Käyttöjärjestelmä tunnistaa (ilmeisesti?) wlan-kortin, mutta syystä tai toisesta esim tuosta verkkoyhteys-kuvakkeesta ei saa valittua langatonta verkkoyhteyttä. Kyseinen toiminto on valikossa harmaana.

Tällaista listaus saan konsolissa:

*-network:1
       description: Wireless interface
       product: PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI Adapter
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 6
       bus info: pci@0000:02:06.0
       logical name: eth1
       version: 04
       serial: 00:04:23:82:40:1a
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=ipw2100 driverversion=git-1.2.2 firmware=712.0.3:3:00000001 latency=64 maxlatency=34 mingnt=2 module=ipw2100 multicast=yes wireless=unassociated

Aikanaan tätä samaa läppäriä on käytetty Win XP:n kanssa ja wlan kyllä toimi eli pitäisi olla toimiva wlan-piiri. Näytön alalaidassa palaa koko ajan wlan-merkkivalo kun BIOS-asetuksista on päällä automaattinen wlanin kytkentä päälle. Muuten tässä mallissa olisi olemassa erillinen pikapainike josta wlan asetetaan päällä.

Olen yrittänyt asettaa verkkoyhteydet-valikossa verkon nimen ja muut tiedot automaattisesti, mutta eihän kone silti osaa hakea mitään verkkoa koska wlan ei ole "activated" tai jotain.

Laitteet-valikossa oleva verkkotyökalut-ohjelma kertoo tästä eth1-sovittimesta laiteosoitteen ja tila "toiminnassa". Mutta jossain kuitenkin mättää ja vaikuttaa, että tämä ei kuitenkaan ole toiminnassa.

Toivottavasti näillä tiedoilla joku osaisi auttaa. Kiinteä verkkoyhteys toimii oikein hyvin, mutta kun on langattoman verkon ehdoilla kämppää sisustettu jne niin on hieman hankala piuhan kanssa toimia. Tällä hetkellä piti vetää 15m verkkopiuha, että ei mee keskeltä lattiaa jne.

Kiitos etukäteen avuista  :)

« Viimeksi muokattu: 21.10.09 - klo:15.45 kirjoittanut hippi666 »

crope

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 817
  • Fedora 12
    • Profiili
    • http://palosaari.fi/
Siinä on varmaan RF-kill päällä (eli WLAN:in radio sammutettuna). Nuissa Amiloissa on useasti moinen käytössä. Kokeile googlailla lisää infoa.

Antti

Crisa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 372
    • Profiili
Ehdotan taas tätä vakiota eli onko nuo ajurit asennettu.... Järjestelmä -> Ylläpito -> Laiteajurit

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 12960
    • Profiili
On asennettu ja käytössä, kuten aloitusviestistä näkyy.

Timo Virtanen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2080
    • Profiili
Foorumin haulla löytyi seuraavaa:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=22947.msg172625
terveisin Timo
ps. tervetuloa mukaan foorumille
"Linux, made in Finland"

T43, T61p, T500 kierrätysläppärit

hippi666

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Foorumin haulla löytyi seuraavaa:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=22947.msg172625
terveisin Timo
ps. tervetuloa mukaan foorumille

Iso kiitos tästä. Yritin itsekin etsiä, mutta en tajunnut tätä.
Tuolla "sudo modprobe wistron_btns" komennolla lähti pelittään.
Nyt saa vanha kone uuden elämän kun silläkin pääsee joku puuhailemaan.
Ei näitä toimivia koneita näköjään roskiin kannata kantaa :)