Olen vain tottunut windows käyttäjä ja käyttänyt paljon erillaisia media tiedostoja ja tottunut siihen että tarvitsee asennella hieman ennemän codeceja että kaikki toimii sulavasti ilman ongelmia. Löytyykö mitään parempaa ohjetta koskien kaikkia media codeceja niin musiikista, videosta www-medioihin. Toistaiseksi en ole törmännyt ongelmiin mutta ajattelin vain kysellä asiasta. Löytyykö ffdshow / K-Lite Codec Pack tapaisia ubuntulle vai riittääkö pelkästään tua ubuntu-restricted-extras.
Linuxissa ohjelmat purkavat yleensä videon ja joskus myös äänen
FFmpeg-projektin libavcodec ja libavformat -kirjastoilla; suoraan tai jonkin välikerroksen (GStreamer, xine-lib) kautta. Ubuntu-restricted-extras varmistaa, että tarvittavat GStreamerin palikat ovat asennettuna vakiomediasoittimia varten. Windowsissa ffdshow on rakennettu libavcodecin varaan.
Toiston sujuvuus riippuu myös mediasoittimesta ja sen säädöistä. Kannattaa kokeilla vakio-ohjelmien lisäksi VLC:tä ja (S)MPlayeriä, jotka on suunniteltu ja koodattu nopeutta silmälläpitäen. Videotoistossa kannattaa hyödyntää
rautapurkua VDPAU:n kautta, jos käytössä on uudehko Nvidian näytönohjain (osa GeForce 8xxx -korteista ja kaikki uudemmat).
DVD:n salauksenpurkua varten pitää lisäksi asentaa libdvdcss2:
sudo apt-get install libdvdread4 libdvdnav4
sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh