Gnomen-käyttäjä olen eli siis tuo Quanta Plus ei ole mahdollinen kun kde:n työpöytään tehty?
on se hyvinkin mahdollista, se vain vaatii joidenkin KDE-kirjastojen asentamista eikä ulkonäkö ole konsistentti muun työpöydän kanssa. levytila on halpaa ja jos ei ole niin tarkka ohjelmien ulkonäöstä, niin mikään ei estä kokeilemasta. jos ottaa ylös mitä paketteja quanta vetäisi mukanaan riippuvuuksina, niin ne on helppo poistaakin siinä tapauksessa, ettei softasta pidä.
Itselläni on tiettyjä "harrastuksia"=kouluja työn ohella missä käytetään Visual Basicia ohjelmointiin ja ajattelin ettei tarvitsisi konetta bootata sen takia että niitä hommia menee hoitelee
taitaa kyllä tuon osalta mennä boottailuksi. visual basic for linux sourceforgessa näyttää olevan todella heikossa hapessa, gambas ei ole yhteensopiva jne.
minusta tosin visual basic ei ole edes kovin hyvä ympäristö, mutta se on tietysti vain minun mielipiteeni, eikä sille voi mitään jos koulussa sitä käytetään.
Tarkoitin Sijainnit-->yhdistä palvelimeen ja sielta SSH-yhteys.... perus salaamaton yhteys toimii kyllä hyvin mutta isompia sivustoja sillä en viitsi päivitellä
sitä hyvinkin ja jos mahdollisuus salsttuun yhteyteen on olemassa, niin sitä toki kannattaa käyttää.
mplayerin olen asentanut muutama päivä sitten... toiminee toistaiseksi ihan hyvin.... asetuksista sen verran että miten sen saa oletukseksi jos napauttaa vaikka jotain video tiedostoa...
jos nautiluksessa klikkaa videotiedostoa hiiren kakkosnapilla ja valitsee 'Open With' valikosta (g)mplayerin, niin minusta se asetetaan automaattisesti oletukseksi sille videotyypille.
Täytyypä käydä vilkaisemassa.... tarkoituksena siis käyttäjäkohtainen ohjelmien oikeuskäytäntö jossa käyttäjille määritellään onko heillä edes ohjelmaa näkyvissä tai käytettävissä muuten... teini-ikäistä tytärtäni hieman rajoitan
eipä ole koskaan ollut tuollaista tarvetta, joten en osaa sanoa millä työkaluilla se onnistuisi fiksusti, jos se nyt ylipäätään on mahdollista ilman säätämistä. tietysti tiettyjä binääreiltä voi ottaa kaikilta suoritusoikudet pois ja antaa ne tietylle ryhmälle, mutta ohjelman päivittyminen ylikirjoittaisi nämä oikeuksien muutokset melko varmasti. järjestelmän ylläpitoon tarvittavien ohjelmien käyttäminen tosin on rajoitettu oletuksena aikalailla tämän kaltaisella systeemillä.
Miten saan ne esille työpöydälle... lm-sensorsin voi varmaan siis käynnistää päätteeltä jotenkinko?
lm-sensors käynnistyy automaattisesti koneen bootissa ja eri ohjelmat voivat sitten kysellä siltä haluamiaan tietoja. niiden kyselemiseen ja näyttämiseen sopii aika varmasti torsmo, conky, gkrellm2, gdesklets ja moni muu.