Kirjoittaja Aihe: LVM ja partitiointi - miksi?  (Luettu 1382 kertaa)

-pk-

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1
    • Profiili
LVM ja partitiointi - miksi?
« : 20.08.09 - klo:13.33 »
Toisennäköisestä LVM-maailmasta (HP-UX) tänne tulleena kysyn mikä on perimmäinen syy ja tarkoitus levyjen partitioinnilla (lienee suomeksi osioinnilla) ennen pvcreatea, mitä sillä saavutetaan?
Käytän Hardy-serveriä file(media)serverinä ja olen tähän saakka selkäytimellä ottanut datalevyiksi SATA-levyt mukaan sellaisenaan tyyliin <pvcreate /dev/sce> ja <vgextend vgdata /dev/sce>. Nyt kun loppuivat 6 SATA-porttia piti ottaa USB väliaikaisesti käyttöön ja lukea ohjeita kun ei levyä alkanut näkymään. Ohjeiden lukeminen oli sinänsä tarpeetonta koska levyn näkymättömyys poistui kun laittoi USBin kiinni myös levyyn, mutta ohjeissa poikkeuksetta partitioitiin levy ensin, jossain jopa perusteltiin partitioitujen levyjen olevan jotenkin natiivimpia linuxille.

Miten siis on, jos käytän koko levyn kerralla yhteen vg:iin, en käytä raidia, en boottaa siltä levyltä niin mitä saavuttaisin partitioinnilla, suorituskykyä, vakautta vaiko jotain muuta?
Voi olla että tätä on puitu jo täälläkin vaan kun en juttua löytänyt ainakaan vielä. Jos partitioinnilla saavutetaan merkittävää hyötyä niin otan harkintaa kun kuitenkin joudun dd-komentoja jakelemaan jahka joskus saan tuoreet puolitoistateraiset kiinni...