Asentelin äsken 8Gt tikulle 9.04:n ja siinä ainakin grub menu.lst tiedostossa oli automaattisesti root kohdalla nuo UUID:t ja muistaakseni aiemmissanikin kokeiluissa noita olen nähnyt vilahtelevan, mutta en niihin silloin kiinnittänyt huomiota. Eli live-cd:n käynnistin työpöydälle eli "kokeile ilman asennusta" optio bootissa ja työpöydältä klikkailin asenna pikakuvaketta. Ensin olin tosin luonut nuo osiot fdiskillä ja bootannut kertaalleen, että levylle tulevat muutokset näkyvät. (fdiskin muutoksien tallennus vaati muistitikun umountaamista + boottia tän jälkeen jos levy oli mountattu fat32:na)
Tosin otin myös kiintolevyn koneesta irti, ettei tule vahingossakaan formatoitua sitä ja kun ei ole kiinni, niin voi vähän huolettomammin säätää, kun mitään ei ole mahdollista menettää, että vaikuttaako tämä siihen, että UUID:t tuli, epäilen toki, että ei.
Jos tuo 16Mt ext3 osio tässä oppaassa on tarkoitettu mountattavaksi /boot osioksi, niin voin nyt tämän päiväisellä kokemuksella sanoa, että 16mt ei riitä boot osiolle, vaan parempi olisi laittaa esim. 40Mt, koska nyt kun lähdin heti päivityksiä ajamaan koneelle, ei uusia kerneleitä saa ladattua, koska ne eivät mahdu tuolle boot-osiolle, koska se on jo täynnä. Nyt en tiedä olisiko vanhat kernelit korvautuneet vai olisiko ne jääneet optioksi sinne, mutta jouduin käsipelillä varmistamaan ja tyhjentelemään /boot kansiota. En tiedä voiko tuosta poistaa koko kansion, mutta varmuuden vuoksi poistelin vain imaget eli *generic päätteiset tiedostot ja jätin muut kuten olikin. Koko kansiosta otin luonnollisesti varmuuskopion /boot2 kansioon ennen säätöjä.
Oman tikkuni rakenne:
sda1 16Mt (*) bootable (saisi siis olla 40Mt, ehkä jopa 100Mt?)
sda2 1Mt swap
sda3 loput 8Gt muistitikusta, mountattu rootiksi (/)
Tuo swap osio tässä on tietysti vain näön vuoksi, en tiedä onko se edes linuxissa pakollinen? Itselläni on koneessa 3gt keskusmuistia, niin luulis sen riittävän. Ja jos joku nyt ihmettelee, miksi tikkuni on sda eli ensimmäinen levy, niin ihan siksi, että se on ainoa levy koneessani nyt. Toki se vaihtuu sdb:ksi tms. kun kiintolevyn kytken, ei silti pitäisi buutattavuuteen vaikuttaa.
Ongelma tässä kokoonpanossa on nopeus! Kone on nyt asentamassa päivityksiä ja eipä sillä paljoa muuta tehdäkään sitten, millä tätä saisi nopeammaksi? Muistiinlataukset casper ohjeineen tässä varmaan voidaan sivuuttaa???, koska tämä on "aito" asennus ext3 osioineen. Tällä hetkellä en keksi muuta, kuin kokeilla asennusta ulkoiselle usb-kiintolevylle. Yritän ainakin siirtää luomani ext3 osion tuollaiselle, koska siinä nyt kuitenkin on jo kaikki asennettuna ja 3h säätöä takana.
Mutta tämmösiä, toivottavasti auttaa jota kuta, lisätään vielä, että koneeni on kannettava. Aika helposti tuo usb-tikulle meni, luultavasti/varmasti casper systeemi taitaa olla nopeampi, kun latailee ja pelailee enemmän vissiin muistin kautta? Käyttäisin itekin, mutta tarvitsen 100% aidon systeemin, enkä mitään melkein 100% jne.
Päivitystä: Asennus hajosi päivitykseen eli ei enää buutannut päivitysten asennusten jälkeen, virheilmoituksia tuli pari ja ne viittasi tuonne /boot osion suuntaan eli se 16Mt ei tod. riitä, jos aikoo kernel päivityksen asennella. Jatkan harjoituksia nyt asentamalla koko hoidon ulkoiselle usb-kiintolevylle, kun semmonen oli sopivasti nurkissa pyörimässä, eikä nopeus pitäis tulla ongelmaksi.