Kirjoittaja Aihe: USB-ADSL-modeemi  (Luettu 7069 kertaa)

Polku

  • Vieras
USB-ADSL-modeemi
« : 20.06.05 - klo:01.24 »
Eli ajattelin kysästä, ku asensin tossa just ton Ubuntun. Se kyllä tunnistaa ton modeemin USB-laitteena, muttai ei verkkolaitteena. Mites mä saisin sen tunnistamaan sen myös verkkolaitteena? Ubuntu tunnistaan vain nuo sisäiset verkkokortit.

lettas

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 92
    • Profiili
Re: USB-ADSL-modeemi
« Vastaus #1 : 02.07.05 - klo:23.50 »
Aika harva udb-adsl tunnistuu ubuntussa ja yleensäkin linuxeissa. Kauppaat sen eteenpäin ja ostat uuden jossa ethernet- kaapelille paikka.

Ari Torhamo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 8
    • Profiili
Re: USB-ADSL-modeemi
« Vastaus #2 : 13.07.05 - klo:01.53 »
Hei!

Vastaukseni saattaa tulla liian myöhään, mutta vastaanpa kuitenkin :-) Minäkin hain taannoin tietoa USB-ADSL-sovittimien käytöstä Linuxissa, kun ennakoin joutuvani sellaisen jossain vaiheessa asentamaan. Asentaminen ei sitten toteutunutkaan ja se olisikin varmaan ollut hiukan hankalaa (olen aika lailla peruskäyttäjä :) Kyllä tällaisen sovittimen mitä ilmeisimmin saa toimimaan Linuxissa, sillä netissä on raportteja onnistuneista asennuksista. Käytettävän ajurin nimi on eciadsl ja se löytyy muistaakseni Universe-ohjelmavarastosta (en ole juuri nyt Ubuntun ääressä).

Tässä on ajurin kotisivu (englanniksi):
http://eciadsl.flashtux.org/index.php?lang=en
Sieltä löytyy mm. luettelo laitteista joiden kanssa tämä ajuri toimii. Sivulta löytyy myös ajurin asennusohje, mutta Ubuntuhan toki hoitaa ajurin lataamisen ja varsinaisen asentamisen automaattisesti apt-getin tai Synapticin avulla. Tämän jälkeen pitänee kuitenkin vielä tehdä säätötöitä, kuten asetustiedostojen muokkaamisia. En muista sitäkään tuleeko Universista löytyvän eciadsl-paketin mukana ohjeita, mutta kannattanee tarkistaa. Jos ei tule, niin yllämainitulla nettisivulla on paljon asiaa.

Jos sinulla ei ole kovin tiukka budjetti ja asennuskokeilut eivät innosta, niin kannattaa kyllä harkita vaihtoehtoa jonka lettas esitti, eli hankkia Ethernet-liitäntäinen ADSL-sovitin. Sen asentaminen on kuin unta :) Jos kytket laitteen koneeseesi ennen Ubuntun asentamista, ei sinun tarvitse normaalisti tehdä nettiyhteyden hyväksi mitään. Ubuntun asennuksen päätyttyä on myös nettiyhtes käytössä.