Linuxista on kokemusta, mutta useamman vuoden takaa (2000-luvun alusta). Silloin HTV:n kaapelimodeemin jakoi sisäverkkoon linux-purkki, jakeluna taisi olla Gentoo 0.x ja myöhemmin Debian. Välissä on ollut useamman vuoden katko, mutta nyt olen jälleen nopeamman yhteyden päässä (Sonera 24mb ADSL), mutta mukana tullut ADSL-modeemi ei jaksa. Yhteyksien määrä käy sille hyvin pian ylivoimaiseksi ja purkki yksinkertaisesti resetoi itsensä. Myös WLANin kanssa ongelmia, taitaa olla kokonaisuutena huono laite.
Tarkoitus olisi siis saada jaettu nettiyhteys, käytössä on yksi pc, MacBook Pro ja Xbox 360. PC on normi perus-pc, jossa tuntuu Ubuntu 9.1 alpha 2 toimivan kiltisti. Onko Ubuntu edes oikea jakelu, kun haluan jakaa yhteyden? Tarkoitus olisi myös päästä jotenkin verkkoon myös langattomasti, Netwjork 54Mbps Wlan-tukiasema löytyy hyllystä, jolla asia pitäisi onnistua?
Tarkkaa suuntaa ei tällä hetkellä ole, muistikuvat 2000-luvun alusta ovat liian hämärät. ADSL-modeemista piuha kiinni linux-koneen ensimmäiseen verkkokorttiin. Toisesta verkkokortista piuha kiinni Netwjork 54Mbps Wlan-tukiasemaan ja tähän kiinni kaikki muut sisäverkossa olevat laitteet.
Mitä ohjelmia linuxiin piti asentaa, että saisi natin, palomuurin ja DHCP:n? Tarkoitus on estää kaikki tuleva liikenne, ellei sitä erikseen ole konfiguraatiossa hyväksytty. Tarkoitus olisi myös käyttää linux-konetta normaalisti työpöytäkäytössä, vaikka se samalla toimisi "palvelimena".
Olen kiitollinen kaikista vinkeistä oikeaan suuntaan. Ihan aluksi pitää tosin etsiä se toinen verkkokortti, täällä maalla ei ole atk-kauppoja. Googlen uskon myös olevan suureksi avuksi, mutta täältä olisi ainakin kiva saada varmistus siihen, että juttu on yleensä mahdollista ja vieläpä käyttämälläni Ubuntun versiolla.