En käytä Netbook Remixiä vaan tuiki tavallista Jauntyä 901 EeePc:ssä - ja todella tyytyväisenä. Ymmärrän kyllä, että kritiikin kärkenä oli se, miten Remixiä pitäisi parantaa. Tässäpä jotain kommenttia, miten olen samantapaisia ongelmia kohdannut ja ratkonut perus-Jauntyn kanssa. Kun useimmat noista on kuitenkin ohitettavissa omilla viilailuilla...
Ihan on hyvin pelannut. Muutamia juttuja on tullut kuitenkin vastaan:
- Search puuttuu valikosta. Tämä on paha !
Toki yläpaneeliin saa haun monenkin appletin avulla. Sitäpä vain odottelen, että tracker & kumppanit nostaisivat vihdoin Ubuntun / Gnomen & ym. vapaiden työpöytien työpöytähaun uudelle ja käyttökelpoiselle tasolle.
- Kun iskee luukun kiinni, kone menee suspendiin ja herää sieltä taas, kun painaa vaikka kursoria. Tässä pitäisi kysyä salasanaa !!!! Turvallisuusriski !!!!
Hieman makuasia, itse en tuollaista kaipaa. Kuitenkin:
gconf-editor /apps/gnome-power-manager/lock/suspend
ja rastia ruutuun suspend. Tämä olisi tietty järkevää näyttää kaikille käyttäjille virranhallinnan asetusohjelmassa.
- virtuaalityöpöytien asettaminen on hieman hankalaa
Compizin kanssa miellyttävää, esim. expo-tehosteen kautta. Hiirtä oikeaan ylänurkkaan tai mökki+E -> virtuaalityöpöydät näkyville.
- Yläpalkin käyttö on oletusarvoilla hankalaa. Pitää löytää se yhden pixelin levyinen kohta, josta saa otteen palkin pohjalautaan ja pääsee muuttamaan asetuksia.
- Pöydälle käynnistetyistä ohjelmista puuttuu täysin tarpeeton sininen yläpalkki. Toisaalta tilalle tulleesta yläpalkista puuttuvat min/max -painikkeet. Ainakin tuo 'min' olisi välttäämätön, vaikkapa sitten klik-klikkaamalla yläpalkkia. (win7:ssa on pahasti päässyt tottumaan siihen, että ikkuna turboaa, kun sen työntää yläpalkkia vasten
)
Niinpä tuo näyttäis tekevän myös Compizin kanssa - vaikka en ollut ennen ajatellut edes asiaa. Kaikkien ohjelmien fullscreen on joka tapauksessa helposti mahdollista niin Compizin kuin muistaakseni Metacitynkin kanssa. Ja on eeepc:n matalalla ruudulla on hyödyllistä jättää joihinkin työtiloihin auki tarvittuja ohjelmia fullscreenissa.
- Repositoryissä on vain Ubuntu-servereitä.
- Evolution lähtee ja Thunderbird + Lightning tilalle. Evolutionia ei saa viritettyä sopimaan 600 pix korkealle ruudulle. Ikonien tilalle pitäisi saada matalat tekstit ja Header -osalle minimointipainike. kalenteri olisi kyllä mannaa. Kun vielä joku kehittäisi _helpon_ kalenteriserverin kotiserverille.
Ainakin yleisesti Gnome-ohjelmien ikonit voi vaihtaa teksteihin. Joissain ohjelmissa myös ohjelmakohtaisesti. Järjestelmä > Asetukset > Ulkoasu > Käyttöliittymä. Thunderbirdiin löytyi launchpadista kiva lisäosa, joka näyttää postilaatikkoon kolahtavat viestit uuden ilmoitussysteemin avulla yläkulman laatikossa.
- Movie Player lähtee ja VLC tilalle. MoviePlayer pyörittää täysin turhanpäiväistä grafiikkaa, jota ei ilmeisesti saa edes pois päältä
Joo, jossain vaiheessa itsekin törmäsin bugiin, että totem-liitännäinen näytti äänen soidessa aina visualisointeja. Ei-liitännäisestä eli siitä pääohjelmasta pitäis kyllä visualisoinnit poistua helposti. Olen uhrannut kallista 4 GB tilaa siltikin sekä VLC:n että mplayerin asennukselle, koska aina tulee vastaan tiedostoja, joita vain yksi ohjelma pureskelee vaivatta...
- Osa virittelyohjelmista on tarkoitettu korkeammalle ruudulle, 'OK' / 'Cancel' lukee vesirajan alapuolella.
Ikkunan raahaaminen ruudun yläreunasta ulos alt-nappi pohjassa on kiertotie. Jos remixin ikkunamanageri ei sitä anna tehdä, on se kurja.
- GPSD:n käynnistyksessä on jotain outoa. /etc/init.d gpsds start antaa virheilmoituksen.
Kerro tarkemmin, ehkä voin auttaa?
- Systeemi rakentaa /home -partition kyselemättä 4G SSD:lle, eikä systeemissä ole työkalua, jolla saisi wanhat datansa ja asetuksenssa siististi käyttöön. Tässä vielä Miina ja Manu kiroavat ja joutuvat kääntymään mikrotuen puoleen.
Auts. No sentään 901 Asuksen suhteen positiivista, että FF:n datat kirjoitetaan oletuksena nopeammalle levylle.
- Joku #¤%&/( ohjelmoija on päättänyt, että Thunderbirdin ja FireFoxin datat pitää kätkeä piilohakemistoon ja vielä satunnaisen hakemistonimen taakse. Hirttäköön itsensä ! Tätä on kirottu oikein isolla joukolla niin kauan, kuin nämä Netscapen jälkeläiset ovat olleet käytössä.
Minäkin olen joskus ihmetellyt tähän sisältyvää logiikkaa.
Se vielä, että EeePC:n kunnollisen virranhallinnan kannalta jokin vakioasennuksen ulkopuolinen lisäohjelmisto on lähes välttämätön. Jauntyssä noita lienee jo repoissakin? Itse olen hyvin tyytyväinen tähän:
http://greg.geekmind.org/eee-control/