Kirjoittaja Aihe: Ubu 8.10->9.04 ongelma  (Luettu 10417 kertaa)

jariUbu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Ubu 8.10->9.04 ongelma
« : 25.04.09 - klo:20.17 »
Moi

päivitin eilen verkoyli 8.10 version 9.04 versioon , parintunnin jälkeen homma oli valmis,
mutta nyt web-selailu on todella hidasta ja wlan verkko katoaa välillä ?
8.04 ja 8.10 versiolla ei ollut mitään tämän kaltaisia murheita ,,,, pelkää tekemisen riemua

olisko kuitenkin pitänyt tehdä puhdas asennus

selaimena firefox
kone compaq evo n600c
wlan tp-link

jariUbu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #1 : 25.04.09 - klo:20.57 »
Moi

Siivous suoritettu ja kone käynnistetty uudelleen ,,, ei näkyvää vaikutusta ,,,
kaikilla sivuilla jossa käy "kello" pyörii ja sivut avautuvat hitaasti, alasvetovalikot viellä hitaammin

jariUbu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #2 : 25.04.09 - klo:21.59 »
moi
nyt on tehtynä nuokin , mutta ei auta
järjestelmän valvonta näyttää että joku syö 99% cpu:sta joten kone on ihan tukossa

Riina

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 62
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #3 : 25.04.09 - klo:22.15 »

tehe tietokoneen siivous... järjestelmä -> ylläpito -> tietokoneen siivous.  tuossa versio päivityksessä saattaapi järjestelmään jäädä roinaa edellisestä versiosta
[/quote]


tietokoneen siivous onko jollakin muulla nimellä, kun mulla ei tuollaista näy.

Lasse.

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1668
  • Techjunkie.
    • Profiili
    • Liquid Flower Games
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #4 : 25.04.09 - klo:22.16 »
Onko sinulla 9.04 asennettu? Kyseinen toiminto ei muistaakseni sisälly vanhempiin versioihin.
Kone 1: Intel Core i5 2500K, 8GB DDR3, nVidia GTX 560 Ti 1GB, 2x1TB & 1x 250GB HDD, Windows 7 & Arch
Kone 2: Lenovo Ideapad Z370 (i5-2410M, 4GB RAM & GeForce 410M) Chakra
Google LG Nexus 4 (ParanoidAndroid)
Linuxia noin vuodesta 2004.

jariUbu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #5 : 25.04.09 - klo:23.11 »
Moi

selvittely jatkuu
 katsoin kometoriviltä topilla mikä syo cpun niin xorg vie 88-93% cpusta
wlan ongelma tämä ei voi olla kun sillä puolella kaikki näyttää hyvältä,,

onko mitään komentoa millä saan downgradettua 9.04->8.10 ja sitten uudelleen päivitys ?

jariUbu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #6 : 26.04.09 - klo:08.27 »
Moi

homma on työnalla ja cd-latauksessa,,, jatkan turinoitia kun saan puhtaan asennuksen tehtyä

Riina

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 62
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #7 : 26.04.09 - klo:12.36 »
Asentelin 9.04. Mutta samoja ongelmia on ollut kuin muillakin. Varmaan pitää jatkossa tehdä päivitys muutama viikko julkaisun jälkeen. Up manager aiheuttaa päähän vaivaa. Itseasiassa varmaan pääosa ohjelmapaketeista on latautunut, mutta osa taas ei.

jariUbu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #8 : 26.04.09 - klo:16.17 »
Moi

nyt on puhdas 9.04 asennettu ja ongelmat jatkuvat = kone on todella hidas cpu on tapissa kokoajan
top:lla kun katsoo niin xrog vie ~90% cpusta ,,,

palaan 8.10 versioon koska se oli aivan loistava ja kokeilen parin viikon päästä uudelleen

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11450
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #9 : 26.04.09 - klo:16.26 »
Mikähän näytönohjain? Ja mitkäköhän ajurit...? Mielenkiintoinen tuo Xorgin nälkäisyys...
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

TheJoker

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 88
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #10 : 26.04.09 - klo:18.49 »
Tuohan korjaantuu lisäämällä xorg.confiin seuraava rivi:

Option          "AccelMethod" "XAA"

Kysy lisää tarvittaessa/jos ei auta.

jariUbu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #11 : 26.04.09 - klo:19.02 »
Moi
Nyt on kone dualboot moodissa ja uudelleen asennettuna 8.10 ja toisena 9.04
konehan on Compaq Evo N600c = noin 7 v vanha kannettava (muistia 512MB)
näytönohjain ATI Mobility Radeon, 64-bit video graphics (4X AGP) with 32 MB

8.10 puolella xorg vie vaan ~50-70% cpu:sta
ja kone toimii loistavasti
9.04 puolella xorg vei  90% tai enemmän cpu:sta

täytyy kokeilla tuon  rivin lisäämistä

jariUbu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #12 : 26.04.09 - klo:19.29 »
moi

lisäsin tuon rivin
Option          "AccelMethod" "XAA" xorg.conf tiedostoon 8.10 ubuntussa ja nyt cpu kuorma on 10-40% (loistava komento)

cd /etc/X11
ls
sudo nano xorg.conf    (komento pitää antaa roottina, jotta muutoksen voi tallentaa)
Section "Screen"
        Identifier      "Default Screen"
        Monitor         "Configured Monitor"
        Device          "Configured Video Device"
        Option          "AccelMethod" "XAA"

# lisasin rivin option

ja tallensin
buutti perään ja suorituskyky parani heti

kiitos korjaus ohjeesta

jariUbu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #13 : 03.05.09 - klo:14.35 »
moi

lisäsin tuon rivin
Option          "AccelMethod" "XAA" xorg.conf tiedostoon 8.10 ubuntussa ja nyt cpu kuorma on 10-40% (loistava komento)

cd /etc/X11
ls
sudo nano xorg.conf    (komento pitää antaa roottina, jotta muutoksen voi tallentaa)
Section "Screen"
        Identifier      "Default Screen"
        Monitor         "Configured Monitor"
        Device          "Configured Video Device"
        Option          "AccelMethod" "XAA"

# lisasin rivin option

ja tallensin
buutti perään ja suorituskyky parani heti

kiitos korjaus ohjeesta

Moi
viellä virittelin ja vaihdoin option > Option          "AccelMethod" "EXA" optioksi
lisäksi muutin järjestelmä-->asetukset->ulkoasunasetukset->visuaaliset tehosteet "ei mitään"

nyt kone toimii kohtuullisesti jostain syystä firefox selaillessa web sivuja välillä nappaa 70% cpu:sta




christer

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 27
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #14 : 03.05.09 - klo:16.35 »
Päivitys verkon kautta ei onnistunut. Asennusvaiheessa internet netti poistui ja myöhemmin olisi näytönajuri tarvittu, mutta ei onnistunut ilman nettiä. Käynnistyksen jälkeen oli musta ruutu.

Onneksi oli toimiva Ubuntu 8.10 toisella kovalevyllä. Vaihdoin kovalevyn ja tein ISO Ubuntu 9.04 CD. Asensin tätä niinkuin pyydettiin. Rasti ruutuun dualbootille kaikki näytti hyvältä. Asensin ubuntu -restricted ja muisti loppui kesken. Ubuntu 9.04 oli asennettu omaan osioon 2,5 Gb. Tätä ei riittänyt vaan täyttyy hyvin nopeasti.

Kolmas asennus onnistui käsiosioinnilla 130 Gb / ja 2,7 Gb swap. Samalla formatoin ext4:ksi. Melkein kaikki näyttää onnistuneena paitsi DVD Karvinen 2 ei toiminut. Yritin myös VLC:llä mutta en onnistunut. Canonnin DVD-kurssi onnistui ääni, kuva kaikki tuli mukaan.

Jallu59

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3430
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #15 : 04.05.09 - klo:08.20 »
Melkein kaikki näyttää onnistuneena paitsi DVD Karvinen 2 ei toiminut. Yritin myös VLC:llä mutta en onnistunut. Canonnin DVD-kurssi onnistui ääni, kuva kaikki tuli mukaan.
Koetapa sitä Karvista vielä Xinellä. On ainakin Babareilla VLC:tä ja Totemia viisaampi.

T:Jallu59
Jari J. Lehtinen, Wanhempi (iki?)tietoteekkari & tietotekniikkakonsultti Turust, P4-HT / 3,0 GHz, Intel945 IGP 226MB & 4GBram & UbuntuStudio 14.04. Toshiba Satellie 50-C, i5 dual-core 2,3GHz, ubuntu-mate 16.04 LTS

christer

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 27
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #16 : 04.05.09 - klo:11.01 »
Sain xine koneeseen, mutta ei auttanut. Karvinen sisältää .VOB tiedostoja. Vikailmoitus on se että ei voi avata pakkausmuotoa.
Pari vuoden vanhalla Ubuntulla se toiminut.
xine kertoo että the source seems  encrypted and cannot be read.

Yritin myös lataa dvdstyler, mutta ei auttanut.

christer

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 27
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #17 : 04.05.09 - klo:18.27 »
Sain DVD Karvinen 2 toimimaan. Luulin että ikivanha leikki saisi unohtaa, mutta ei.
Netistä haetaan
http://download.videolan.org/pub/libdvdcss/1.2.9/
ja avataan libdvdcss-1.2.9.tar.gz  installerilla.

gdm

  • Sitä saa mitä tilaa...
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4363
    • Profiili
    • Keskustelualueiden säännöt
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #18 : 04.05.09 - klo:18.31 »
Sain DVD Karvinen 2 toimimaan. Luulin että ikivanha leikki saisi unohtaa, mutta ei.
Netistä haetaan
http://download.videolan.org/pub/libdvdcss/1.2.9/
ja avataan libdvdcss-1.2.9.tar.gz  installerilla.


Vaatiiko se tuon vanhemman version tuosta salauksenpurkukirjastosta? (libdvdcss2)
Kun uudempia on saatavilla.
Lisää [Ratkaistu] aloitusviestiin jos ongelmasi selviää!
Saamasi tuki on ilmaista, joten älä vaadi tai uhkaile saadaksesi apua!

christer

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 27
    • Profiili
Vs: Ubu 8.10->9.04 ongelma
« Vastaus #19 : 04.05.09 - klo:18.35 »
En tunne parempaa paikkaa kuin tämä ikivanhaa.

Mistä muualta saa libdvdcss tai vastaava ?