Kirjoittaja Aihe: Tuliketun virittäminen.  (Luettu 14345 kertaa)

tuke81

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1667
    • Profiili
Tuliketun virittäminen.
« : 26.03.06 - klo:01.02 »
Noniin tässä on noin yleiset ohjeet siitä kuinka firefox -nettiselainta voi nopeuttaa ja sen sisältöön vaikuttaa. Ja asiaan kaikki muokkaukset tehdään kahdella eri tiedostolla, jotka on luotava: user.js, jolla hoidetaan selaimen eri asetuksia mm. nopeutta muistin käyttöä etc. userContent.css, jolla hoidetaan sivujen sisältöön liittyviä asioita kuten mainoksia ;).

Elikkäs käsitelläänpäs ensin tämä user.js -tiedosto, käytän konffaamiseen valmiita asetuksia täältä. Itselläni on nopea kone ja hitaampi netti(slowerconnection->dsl512/512). Joten valitsen sen mukaiset asetukset, eli älä välttämättä käytä juuri näitä:

Seuraavat scriptit ovat kaikille yhteisiä riippumatta koneentehoista/netin nopeudesta:
user_pref("network.http.pipelining", true);
user_pref("network.http.proxy.pipelining", true);
user_pref("network.http.pipelining.maxrequests", 8);
user_pref("content.notify.backoffcount", 5);
user_pref("plugin.expose_full_path", true);
user_pref("ui.submenuDelay", 0);


Nämä ovat scriptit, jos koneesi on nopea ja netti yhteytenäsi on hitaampi dsl/kaapeli. Hae antamastani linkistä omaa konettasi vastaavat scriptit
user_pref("content.max.tokenizing.time", 2250000);
user_pref("content.notify.interval", 750000);
user_pref("content.notify.ontimer", true);
user_pref("content.switch.threshold", 750000);
user_pref("network.http.max-connections", 48);
user_pref("network.http.max-connections-per-server", 16);
user_pref("network.http.max-persistent-connections-per-proxy", 16);
user_pref("network.http.max-persistent-connections-per-server", 8);
user_pref("nglayout.initialpaint.delay", 0);
user_pref("browser.cache.memory.capacity", 65536);


Noniin tehdäänpä seuraavaksi tiedosto minne tallennetaan tämä. Eli user.js tiedosto oikeaan kansioon, joka on ~/.mozilla/firefox/xxxxxxxx.default/(eli tuo kahdeksan x:n tilalla on tietty kirjain/numero yhdistelmä). Eli näin:

Koodia: [Valitse]
cd ~/.mozilla/firefox/*.default/
gedit user.js

Aukeaa tyhjä teksti tiedosto jonne lisätään aikaisemmin käsitellyt asetukset. Lisäksi voi hakea täältä eri asetuksia mitä haluaa lisätä tuohon tiedostoon. Tallennetaan ja suljetaan. Noniin nyt pitäisi firefoxi olla optimoitu netin käytön suhteen.

Seuraavaksi menemme sisällön poiston kimppuun. Eli siis tiedosto userContent.css, tätä tiedostoa ei siis ole olemassa vaan se on tehtävä kansioon ~/.mozilla/firefox/xxxxxxxx.default/chrome, eli samat hommat kuin viimeeksi. Mennään kansioon ensin ja tehdään tiedosto sinne:

Koodia: [Valitse]
cd ~/.mozilla/firefox/*.default/chrome
gedit userContent.css

Ja pistä tämän linkin asetukset siihen. Tallenna ja poistu. Seuraavalla kerralla kun avaat firefoxin asetusten pitäisi tulla voimaan. Pistän vielä liitteenä omat konfini(Hieman lisäilly niihin asioita, kuten marqueen poistoa, vilkkuvien tekstejen poistoa etc.). Ja lopuksi vielä kuva siitä mitä toi userContent.css tekee(opera ja firefox):



EDIT: Kieli asun parantelua ja pientä tarkennusta. Kommentoikaa jos on lisättävää/muutettavaa. BTW. nämä konffit toimivat myös windows(tm) puolella. User.js tiedostoa ei ole pakko tehdä, voit myös avata selaimessa osoitteen about:config ja lisätä sinne nuo asetukset(kaikkia ei ole joten tehdään uusi).

[ylläpito on poistanut liitteen]
« Viimeksi muokattu: 26.03.06 - klo:14.38 kirjoittanut tuke81 »
Miksi tehdä jotain helposti, kun sen voi tehdä vaikeastikin...

Infeliz

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 74
    • Profiili
Re: Tuliketun virittäminen.
« Vastaus #1 : 26.03.06 - klo:14.20 »
Kiitos

Owdy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1954
    • Profiili
Re: Tuliketun virittäminen.
« Vastaus #2 : 26.03.06 - klo:20.41 »
Missä menee raja mikä on hitaampi kaapeli/dsl?

Tuolla sanotaan näin
Lainaus
This configuration is more suited to people without ultra fast connections. We are not talking about dial up connections but slower DSL / Cable connections.

Mulla on 1M yhteys, mutta en koe sitä miksikään 'ultra nopeaksi yhteydeksi, joten onko se nyt sitten tuota slower osastoa?

tuke81

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1667
    • Profiili
Re: Tuliketun virittäminen.
« Vastaus #3 : 26.03.06 - klo:21.55 »
Raja on näissä hieman hämärä, eroahan noilla ei ole kuin  user_pref("content.interrupt.parsing", true);, joka taas on jo oletuksena true ja sen pitäisi aina ollakkin true. Joten taitaapi olla aivan sama kumpaa käyttää.
Lainaus
content.interrupt.parsing = true
This setting enables the interruption of the parsing (reading of HTML/XML) process so Firefox can return to its event loop (the buffer where user input is kept) to check for updated commands. This defaults to true and should always be left as such.
Miksi tehdä jotain helposti, kun sen voi tehdä vaikeastikin...

ufc

  • Vieras
Re: Tuliketun virittäminen.
« Vastaus #4 : 26.03.06 - klo:22.21 »
Samat asetukset käytänössä tulee kuin lataa fasterfox extensionin. Kannattaa myös ladata adblock plus ja nimeomaan se joka löytyy .nl foorumilta, koska siinä on DIV adblock, esim. jos käyt useaan kertaan samalla sivulla päivässä voit blokata kaikki mainokset ja turhat välit pois. Huomattavasti paljon tehokkaampi kuin UserContentin kanssa kikkailu toki sekin toimii.

Owdy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1954
    • Profiili
Re: Tuliketun virittäminen.
« Vastaus #5 : 27.03.06 - klo:06.11 »

tuke81

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1667
    • Profiili
Re: Tuliketun virittäminen.
« Vastaus #6 : 27.03.06 - klo:12.24 »
adblock plus on ihan hyvä laajennos, onpahan siihen valmiita listojakin olemassa(Itse käyttänyt liitteessä olevaa). Adblockin vahvuudeksi voidaan sanoa se että pystyy blokkaamaan sivulta milloin tahansa mitä tahansa, joka taas userContentin avulla ei onnistu(heti mutta jälkeenpäin kyllä).

[ylläpito on poistanut liitteen]
Miksi tehdä jotain helposti, kun sen voi tehdä vaikeastikin...

Infeliz

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 74
    • Profiili
Re: Tuliketun virittäminen.
« Vastaus #7 : 27.03.06 - klo:15.01 »
Kyllähä tää nopeni huomattavasti, edelliseen verrattuna. Blockkii nyt jopa mainoksetkin.

ufc

  • Vieras
Re: Tuliketun virittäminen.
« Vastaus #8 : 28.03.06 - klo:22.44 »
Käyttäkää tätä adblockkia.
http://p2.forumforfree.com/adblock-plus-05111-released-vt352-adblockplus.html

Riumurasia ei hosti ulkopuoliselle linkeille.

JPK1990

  • Vieras
Re: Tuliketun virittäminen.
« Vastaus #9 : 29.03.06 - klo:16.20 »
huomasin  ;D

eliasj

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4075
    • Profiili
Re: Tuliketun virittäminen.
« Vastaus #10 : 29.03.06 - klo:21.35 »
Miksi Firefoxissa ei alunperin ole näitä yleisiä ja kaikille sopivia nopeutus asetuksia, vaan ne pitää laittaa itse?
alias vililikku

Owdy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1954
    • Profiili
Re: Tuliketun virittäminen.
« Vastaus #11 : 29.03.06 - klo:21.47 »
Varmaan siksi että osa niistä toiminnoista on vasta koeasteella jne. Kaikki serverit ei esim tue tuota pipeling hässäkkää. Korjatkaa jos olen väärässä.

Vapaan koodin kananmuna

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1536
    • Profiili
Re: Tuliketun virittäminen.
« Vastaus #12 : 29.03.06 - klo:23.05 »
Esim. Fasterfoxistahan ei monet server-adminit kauheasti tykkää kun se kohtelee servuja aika rajulla kädellä, adblockin laittaminen on sitten toisella tapaa hiukan kyseenalaista (suuri osa webin sisällöntarjonnasta pyörii mainostuloilla). Miksi firefoxissa on jotain "hidastavia" asetuksia vakiona, niin esim. ipv6 on tulevaisuutta varten ja muutenkin varmaan noudatetaan standardeja varovaisemmilla mahdollisilla tavoilla.
En Vastaa Vaikeisiin Kysymyksiin.