Minä olen törmännyt siihen että mikä tahansa ohjelma asennetaan windowsiin tuntuu siltä niin vaatii oman c++ joka pitää sitten asentaa erikseen. Kaikki pitää käpistellä erikseen.
Tämä on kyllä varsin totta. Linuxin ehdoton miellyttävyys on uuden asennuksen jälkeen lisätä mahdolliset tarvittavat lisärepot ja vain naputella apt-getin jälkeen ohjelmanimiripsut. Tuo Win8:n "kauppa" on kyllä ihan jees muutos Linux suuntaan päin. Tosin kovinkaan montaa metro sovellusta en ole vielä löytänyt, joilla korvata perus "win ohjelmat" joita käytän. Toki puhtaissa asennuksissa voi hyödyntää Windowsissakin Ninite tyyppisiä "skriptejä" tai brändättyjen koneiden putsaamiseen Decrapifier tms. Vaan nämä on tietysti sitten 3rd-party kikkoja, joilla voi helpottaa elämää.
Linuxeissa rautatuen puute on sitten rautatuen puute ja siitä ei pääse yleensä kuin ehkä odottamalla yli. Windowseissa ei tule mieleen yhtään laitetta mitä en olisi saanut toimimaan. Tosin välillä aivan jäätävillä purkkavirityksillä tyyliin naamioidaan hiukan eri ajurin asetustiedostoja ja toivotaan että pysyy nipussa ilman katastrofia. Toki varsinkin vanhempiin Windowseihin on todella puuduttavaa asentaa ajureita jos kokoonpano on sellainen, että järjestelmä ei suoraan satu tukeen oikein mitään.
Linux taas järjestelmänä on lähes peruskallio luonteeltaan, kun sen saa nippuun ja pääsääntöisesti se on todella nopea operaatio, mutta sen kanssa saa raapia monesti päätä Netflixien, Winen yms. kanssa.
Vähän aiempaa lainaten: Pc on aika pirullinen laite kun sen pitäisi pystyä taipumaan niin moneen eri kokoonpanoon _ja_ käyttötarkoitukseen. Loppuviimein kehityksen kannalta on ihan hyvä tilanne, että löytyy Linux, WIndows ja OSX (toki muitankin pienempiä). Jokaisessa on hyvät puolet, joita kehittäjät voi kilvan yrittää tuoda paranneltuna omaan leiriin.
Itsellä oli Asuksen paras Android tablet ja kyllä sitä oli sinänsä ihan jees käyttää kun oli näppäimistötelakat touchpadillä jne. Mutta loppuviimein myin sen pois kun koko ajan oli jotenkin rampautunut olo sen kanssa. Ei Cad-ohjelmia. Kirjanpito-ohjelmia löytyy, mutta niin kovin rajoitettuja jne. VNC sekin onnistui, mutta jotenkin niin paljon kankeampi käyttää kuin normi pc, riippumatta käyttiksestä.
Kehtaisin väittää että tämä nykyinen Android/Apple tablet buumi tulee kyllä katoamaan parin vuoden sisään lähes kokonaan. Tai myydään niitä sittenkin peruskäyttäjille, mutta eivät tule kyllä syrjäyttämään pc:tä. Tietysti kannettavat varmaan tulee pitkälti oleen näitä näppistelakoitavia "tabletteja" muodoltaan. Ei sormella näkökenttää tökkimällä voi tehdä oikein montaa asiaa tehokkaasti mielestäni.
OT: Kävi aika koomisesti tuon Android tabletin myynnin aikoihin, kun eräs puhelinkauppias alkoi kaupitteleen tabletteja ja tuumasin tietysti, että ei kiitos kun olen myymässä juuri sellaista pois. Myyjä alkoi ihan tosissaan kyseleen, että kerrotko ihan rehellisesti, että mitä mieltä olet niistä yms No kerroin mielipiteitäni ja samalla alkoi paljastuun, että myyjä oli itse myös hiukan sitä mieltä, että ne ovat jonkinlaisia väliinputoajia/teknoleluja. Melko huvittavaa turista sitten aiheesta about 10-15min myyjän kanssa, joka oli aiheesta ihan tohkeissaan. Loppuun myyjä yhtäkkiä heräsi ja totesi tyyliin "Jaa pitääkin jatkaan soitteleen tuota listaa läpi jos näitä saisi myytyä. Onhan tuo jo melkein alusta tullut selväksi ettei sinulle mitään tablettia saa myytyä". Toivotteli hyvät päivänjatkot ja löi puhelimen kiinni