Ja säästyneet lisenssimaksut voidaan sijoittaa oikeasti tarpeellisiin kohteisiin.
Kouluruoka olisi heti hyvä esimerkki...
Olen joskus mietiskellyt, että kun kehittyvät maat tällä hetkellä ottavat käyttöön Linux-järjestelmiä, niin minkälaiseen tilanteeseen tässä voidaan ajautua?
a) Tilastollisesti ihmismäärä on niin suuri, että osasta tulee "tosi-guruja" ohjelmoinnin suhteen. Jos he käyttävät avoimia työkaluja, eivät välttämättä siirry kenenkään "lukkoon". Ja tämä määrä ei välttämättä ole pieni..
b) Tuossa ihmismäärässä varmaan tulee paljon uusia ideoita. On paljon poikkitieteellistä ajattelua, josta voi poikia ihan mitä tahansa.. Järjestelmiä, ohjelmointikieliä yms.. Ei katsota vain tietyn ikkunan läpi asioita.
c) Länsimainen ohjelmistoteollisuus joutuu uusien asioiden eteen painiessaan uudenlaista innovatiivisuutta vastaan. Monet isot ohjelmistotalot haluavat päästä tuosta innovatiivisuudesta osingolle. MUTTA heidän on alettava tekemään ohjelmia muillekin alustoille kuin yhdelle ja ainoalle...
Toivon, että (ehkä tulevat) omat lapset, eivät joudu eriarvoiseen asemaan, koska joutuvat ehkä käyttämään täällä kouluissa vain yhtä ainoaa järjestelmää.
Ei kannata ylimielisesti katsoa tuonne köyhiin maihin. Ei heille tarvitse paljoa antaa "etumatkaa", koska sieltä luultavasti löytyy motivaatiota..