1. Olen antanut itseni ymmärtää että vielä testing-versioon ei tule tietoturvapäivityksiä vaan ne haetaan stablen repolaisista?
Kun uusi testing haara elää elämänsä alkuaikoja, siihen ei tule tietoturvapäivityksiä. Tietoturvaan vaikuttavat päivitykset valuvat vähitellen ohjelmistoversioiden päivittyessä. Tässä mielessä testing on tietoturvattomampi kuin unstable, epävakaaseen haaraan nämä tietoturvaongelmiakin korjaavat versiopäivitykset valuvat selvästi nopeammin. Testingiin alkaa valua omia tietoturvapäivityksiä kun julkaisu alkaa olla suhteellisen lähellä (Debianin asteikolla
), Lennyyn niitä alkoi ilmestyä muistaakseni loppukesästä.
Siitä, miten vaarallista testingin käyttö ennen tietoturvatukea on, en osaa mitään kovin järkevää sanoa, kun en mikään alan asiantuntija ole. Joka tapauksessa testing on uuden vakaan version julkaisun jälkeen huomattavasti epävakaampi kuin sitten myöhemmin, kun uusi versio alkaa paremmin muotoutua. Tässä vaiheessa kehityskaarta asentaisin mieluummin unstablen/Siduxin kuin testingin. Mutta joo, aika mutua tämän kappaleen sisältö, joten älkää ottako liian vakavasti
.
2. Sitten kun testingiin aletaan tuupata tietoturvapäivityksiä, /etc/apt/sources.list :ssa lennyt muutetaan squeezeksi (ei siis miksikään testingiksi)?
Tuo julkaisun nimi (Etch, Lenny, Squeeze, jne.) viittaa aina samaan julkaisuversioon riippumatta siitä missä tilassa (stable tai testing) kyseinen versio sillä hetkellä on. Stable ja testing taas viittaavat aina sen hetkiseen vakaaseen tai testattavaan versioon, mikä sen nimi kyseisellä hetkellä sattuukin olemaan. Ennen Lennyn julkaisua testing viittasi Lennyyn, nyt se taas viittaa Squeezeen. Jos sources.listissä on jakeluna testing, koneelle päivittyy aina sen hetkinen testingversio nimestä riippumatta.
Sid viittaa aina Unstableen ja experimentalille ei taida nimitystä olla.