Itselläni on 8.10 ajossa Aspire One:ssa ja sanoisin että melko hyvin toimii, ainoa asia joka "heti kättelyssä" aiheuttaa ongelmia on wifi (eli tuo wifi chipsetin driver on tiputettu pois default asennuksesta). Asiantilan korjaaminen on huomattavasti yksikertaisempi operaatio kuin 8.04:n kohdalla (eli ubuntun oma driveri toimii ihan hyvin, se pitää vain hakea ja asentaa apt:lla).
Ärsyttävät
- wifi led ei toimi
- osa fn näppäimistä ei toimi
- boottaus on hiiiiiiiiiiiiiiiidas (sillä varauksella että kaikki "loppukäyttäjän atk laitteet" joissa käynnistys >10s ovat hitaita)
Kaikki edellä mainitut ovat korjattavissa säätämällä
Hybernete / Suspend ovat molemmat enemmän tai vähemmän rikki, erilaisilla kikkailuilla ne saa toimimaan joten kuten, mutta kuten voi arvata, yleensä itse olen aina pistänyt efortin tuonne bootti nopeaksi osastolle, joten en laita kovinkaan paljoa painoarvoa näille.
Sinänsä "hupaisaa", vaikka sekä Asus eeePC ja Aspire One tulivat markkinoille Linux miniläppäreinä, niin selkeästi ne on kyllä suunniteltu Windows XP käyttöön ja jos XP version olet hankkinut ja olet sinut tuon kanssa niin liityn kuoroon "älä korjaa ehjää".
Keuhkoampa samalla että eeePC ja One ovat jälleen hyvin missattu tilaisuus
Molemmat ovat mitä mainioimpia kapistuksia ja pienellä vaivalla ja kunnon distrotekijän yhteistyöllä niistä olisi saanut hienot ja hyvin toimivat linux läppärit, nyt vaatii melkoisesti "harrastuneisuutta" että saa läppärin sellaiseksi kuin sen olisi pitänyt olla heti kaupasta tuotaessa.
Jos minulta kysytään niin nuo Linux versiot ovat/olivat vain koe-eriä joilla katsottiin onko konseptiin oikeasti kiinnostusta ja ne tuotiin ensin ulos koska neuvottelut microsoftin kanssa XP:n lisensoinnista olivat pahasti vaiheessa. Nyt kun XP on kunnossa linux käyttöjärjestelmävaihtoehtona poistuu vähin äänin kun uudet versiot netbookeista alkavat tunkea markkinoille.