Minusta sinänsä on käsittämätöntä että esim. kalliit Cad-ohjelmat suunniteltaisiin vain Windowsille koska kai nuo ohjelmat jo sinällään ovat sen verran räätälöityjä (ja kalliita) että hinta ei suhteellisesti enää paljon nouse jos tehtäisiin ohjelma toimivaksi myös Linuxille.
Valitettavasti AutoCad muutti politiikkansa version 11 jälkeen. Siihen "DOS"-aikaan firmalla oli vielä Unix-versio, mutta kun saivat aikaiseksi v.12:n, niin sitten siirtyivät kokonaan Win32:n alle.
Paska homma ja käsittämätön päätös, mutta johtui kai sitten markkinoista siihen aikaan kun vielä pelattiin Linuxeissa "slackware 0.96" ajassa ja muut olivat "vain" kaupallisia Unixeja, ilmaisena oli saatavana "vain" BSD. Yritysten piti saada tekstinkäsittely ja "excel" jne toimimaan samassa koneessa kuin CAD (koska se eka Pentium, 60MHz maksoi kunnon näytönohjaimilla ja kaluilla reippaat >60 000 markkaa!) ja näinollen yrityksiin iski wintoosa villitys -laite, jolla saa kaiken hoidettua yhdellä koneella! OpenOfficeakaan ei ollut siihen aikaan vaihtiehdoksi jne.... .... ...
Kele sentään. Kunpa maailmassa olisi ollut Linus 10 vuotta aikaisemmin koodaamassa kerneliä!
Mutta joo, mutenkin Linukalle tarvittaisiin ehdotomasti kehittää ainakin seuraavat ohjelmistot, jotta päästäisiin kilpailemaan kunnolla M$:n ja MAC:n kanssa. Näihin ongelmiin törmään jatkuvasti:
1) Kunnollinen CAD-ohjelmisto
2) Gimp:lle täydellinen CMYK-tuki (eikä vain sitä separatea, jolla ei saa auki CMYKejä)
3) Inkscapelle täydellinen CMYK-tuki (ja toimivat fontit! ...jostain kumman syystä community väsää siihen jotain tarpeettomia 3d-ominaisuuksia perusjuttujen sijaan!)
4) Blender:lle kunnollinen "4-jakoinen" tilanäyttö 3DS:n tapaan ja selkeämpi käyttöliittymä vähemmillä näppäinkomennoilla sekä parempi texture editori.
5) Parempi C++ IDE (Anjuta on menemässä hyvään suuntaan -toisin kuin hiton huono, hidas, raskas, sekava ja buginen java-pelleily "Eclipse"!!)
6) Jonkinlainen integroitu PHP-debuggeri -sellainen joka toimii, Eclipsen _ei_ yksinkertaisesti toimi, ei millään debugger-daemonilla, on raskas, ja sekava ja muut ovat kaupallisia.
7) Paremmin toimiva network manager (applet). Tuo nykyinen on ehdotomasti koko Linuxin bugisin softa.
Parempi tuki eri audio- ja video-kodekeille. Nyt oletus-Totem ei osaa aukaista oletuksena yhtään mitään ja erikseen asennettu VLC.kin huonosti.
9) Toimiva 2:n näytön tuki ja xorg.conf järkeväksi ja ihmisen ymmärrettäväksi, jotta ei tarvitse aina tapella. ATI:n kanssa varsinkin on aina ongelmia, Geforce lienee helpompi!
Lopuksi toki sanon sen, että meillä firmassa ollaan 98% Linux-kannassa, joten noista puutteista huolimatta emme missään nimessä vaihda takaisin Windowsiin ja kaikkineen ongelmia on ollut huomattavasti vähemmän kuin koskaan winukka-aikana. Em. kehitystyö helpottaisi asioita vielä entisestään.