Paketinhallinnasta löytyy nimittäin mitätön määrä ohjelmia verrattuna ubuntun oletus tarjontaan.
Minulla on se käsitys, että Debian jakeluun (Ubuntu on Debian-pohjainen) on tarjolla laajin ohjelmatarjonta eli ~20 000 ohjelmapakettia. Tuohon eivät juuri muut jakelut kykene. Fedora/RHEL:lle on kuitenkin varsin hyvä ohjelmantekijöiden tuki, joten Fedoralle on joissakin tapauksissa valmiit rpm-paketit tarjolla - ei kuitenkaan välttämättä repoissa. Lisäksi Fedoran YUM tarjoaa lisävipusen localinstall, joka noutaa (jos mahdollista) paikallisesti asennettavaan rpm-pakettiin riippuvuuksia määriteltyjen /etc/yum/repos.d ohjelmalähteistä.
Lisäksi kaikki rpm-paketit, jotka asennat rpm:llä ovat ohjelmanhallinnan tietokannassa. Näinollen jokaisen asentamasi rpm-paketin voit päivittää ja poistaa paketinhallintatyökaluilla (vrt. Debian/Ubuntun dpkg).
Vielä on syytä mainita pari lisäohjelmaa: alien sekä checkinstall. Alien:in avulla voit muuntaa erilaisia paketointeja rpm-paketeiksi (joskus ohjelmat toimivat - joskus ei). Checkinstall taas paketoi kääntämäsi ohjelman esim. rpm-paketiksi, joka on juuri tarkoitettu asennettavaksi rpm-jakeluihin kuten Fedora.
Siis viimekädessä, jos ohjelmaa ei löydy ohjelmalähteistä, se käännetään lähdekoodista. Periaatteessa ohjelmien kääntäminen ei ole vaikeaa, vaan varsin mekaaninen toimitus.
Fedoran vahvuuksia - ja myös heikkous - on se, että se tarjoaa hyvin tuoreita ohjelmia ja ohjelmaversioita, sekä lisäksi se, että RedHat on hyvin tarkka siitä, ettei virallinen Fedora-jakelu tarjoa mitään ei-vapaita (non-free) tai patentoituja ohjelmia omilla palvelimillaan.