Kirjoittaja Aihe: pdf-pakkaaminen  (Luettu 2619 kertaa)

aarnek

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 13
    • Profiili
pdf-pakkaaminen
« : 17.08.08 - klo:02.58 »
Miten voin pakata ohjelman tekstisisällön ja kuvat pdf-formaattiin, pitääkö se laittaa structin avulla, vai miten. Kyseessä on tietenkin oma ohjelma

peran

  • Vieras
Vs: pdf-pakkaaminen
« Vastaus #1 : 17.08.08 - klo:07.33 »
Mikäli kuvat ja teksti on samassa dokumentissa, niin linuxissa se käy niinkin helposti, että:
1. Tulostat tiedostoon ja laitat .ps-tiedostonnimeksi (Tosin tulostusvaiheessa saattaa onnistua myös valitsemaan suoraan pdf-muodon, jolloin kakkosvaihetta ei tarvitse tehdä, mutta pitää nimetä suoraan pdf:ksi).
2. Muutat ko. tiedoston päätteen avulla: ps2pdf tulostettu.ps_tiedosto haluttu.pdf_tiedosto Esim.
Koodia: [Valitse]
ps2pdf tuloste.ps dokumenttini.pdf
Mikäli kuvat ja teksti ovat eri dokumentissa, niin kyseinen operaatio onnistuu OpenOffisella.

Teet haluamasi dokumentin kuvineen ja teksteineen ja klikkaat pdf-kuvaketta, jolloin OpenOffice-kysyy tiedostonnimeä pdf:llesi. (Huom. Kyseinen tiedosto kannattaa itselle tallentaa OpenOfficen muodossa myös, jotta voit muokata myöhemmin helpommin ja kätevämmin tiedostoasi.)

Edit - mikäli tarvitset scriptiä ko:n toteuttamiseen kannattaneen ko:n tekemisessä käyttää LaTeX:ia, jottei tule turhan monimutkaista scriptistä.

Edit - mikäli haluat php:llä ko. asian tehdä, niin voit käyttää fpdf:fää ko:n luontiin, joka löytyy pakettivarastoista, ja sen kotisivu on: http://www.fpdf.org/
« Viimeksi muokattu: 17.08.08 - klo:07.39 kirjoittanut peran »

mgronber

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1458
    • Profiili
Vs: pdf-pakkaaminen
« Vastaus #2 : 17.08.08 - klo:10.16 »
Kovasti kuulostaa siltä että peran vastasi varsinaisen kysymyksen ohi. Itse ainakin käsitin että tässä yritetään tehdä omatekoisesta ohjelmasta PDF-pullautusta. Mikäli tulkitsin kysymyksen oikein niin vastauksen antamista helpottaisi tieto käytetystä kielestä.

Jos nyt oletetaan että kielenä on esimerkiksi C tai C++ niin Haru Free PDF Library voisi olla yksi vaihtoehto. Kannattaa katsoa esimerkit niin tuon kirjaston toiminnasta saa nopeasti yleiskuvan.