Kirjoittaja Aihe: Windows 7 / Windows 7 RC  (Luettu 152928 kertaa)

Niilo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 60
    • Profiili
Vs: Windows 7
« Vastaus #40 : 27.10.08 - klo:21.28 »
Hauska lukea aina siitä, että kuinka huono voi olla nykyinen Windows-käyttöjärjestelmä verrattuna edelliseen. Windowsit pukataan aina markkinoille keskeneräisinä ja lopultakin kiireellä. Vistan kanssa taisi olla melkoisesti synnytystuskia, sillä pitihän siihen saada tuotettua jonkinlaista perusturvaa mm. palomuurin muodossa. Hieman ihmetetyttää se, ettei MS saanut aikaiseksi Vistaan minkäänlaista virusohjelmaa, sillä ostihan se jopa aikanaan jonkin virusohjelmafirman RAV:n. Onhan noita erilaisia Spam-ohjelmiakin ollut beta-versioina MS:lla.     

Virusohjelmien tekijät vain tuntuvat aina olevan askeleen tai kaksi MS:ää edellä. XP:n kanssa tuntuu Microsoftilla olevan jo enemmän kuin ongelmia. Käyttöjärjestelmää on koitettu paikata jos milläkin ohjelmalla ja jopa muutamilla suurikokoisella Service paketilla. Käyttäjät eivät vain tunnu ymmärtävän riittävästi Windowsin ongelmia. 20 sekuntia nettiin kytkettynä ilman kunnollista palomuuria ja systeemissä on vaikka mitä ylimääräisiä ohjelmia. Windows koostuu niin monista asioista kuten esimerkiksi virusohjelmista, on Nortonin korjaamat virukset, on F-Securen luomat virustorjunnat jne. On Software-ohjelmia ja Freeware-ohjelmia. On paljon välillisiä asioita Windowsissa, jotka eivät liity itse Microsoftiin. Microsoftin ja sitä kautta Windowsin ympärillä liikkuu runsaasti rahaa. Mikäli tehdään täydellinen ohjelma, niin silloinhan kuolee melkoinen liikeala nälkään. Windowsista on vain tullut liian suuri tilkkutäkki, jotta Microsoft pystyy luomaan ehjää kokonaisuutta jo alunperinkin aukollisen systeemin perustalle.

Olin aikanaan niiden ensimmäisten XP:n käyttäjien joukossa. Aluksi oli vaikeaa löytää XP:lle Freeware ohjelmia. Systeemiä ei pidetty sitäkään alussa niin kauhean onnistuneena. Olihan Windows 2000 kuitenkin toimivampi, vaikka XP oli lähinnä rakennettu grafiikaltaan paljon tyylikkäämmäksi. En usko Windows 7:ssä, 8:ssa tai muissakaan sitä seuraavissa tekeleissä olevan mitään minulle annettavaa.

On joitakin asioita, joita vaadin käyttöjärjestelmältä.
- Kun painan käynnistysnappia, niin en ala odottelemaan 5 minuuttia saadakseni tietokoneen käyntiin
- En siedä päivityksien takia tietokoneen sammumisia kesken kaiken.
- En halua tapella viruksien, haittaohjelmien tai näistä seuraavan pelon keskellä. Uskallankohan avata tuota sivua jne.
- En viitsi tapella jonkun antivirusohjelman lisenssien kanssa. En aio maksaa mistään virus- tai palomuurista, jos tuotteen tekijällä ei ole kerran vastuuta tekemänsä ja myymänsä tuotteen turvallisuudesta.

Kuolkoon koko MS maailma minun puolestani Windowsiinsa, ei hetkauta minua. Suurin osa ihmisistä pitää Windowsia hyvänä käyttöjärjestelmänä, kun ei olla koskaan opeteltu käyttämään muuta. Microsoft merkitsee tietokonealalla melkoista sanelupolitiikkaa.

Yrityksen pääasiallisena tarkoituksena on tuottaa rahaa sijoittajille. Tässä suhteessa Microsoft on onnistunut hyvin alallaan. On vaikeaa kuvitella Microsoftin muuttavan jatkossakaan formaattiaan käyttöjärjestelmien jakelijana, päivityksiensä julkaisemisessa. Yksi päivitys sulkee jonkun ongelman, mutta tuo pari muuta ongelmaa tullessaan...

Paznak

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 71
    • Profiili
Vs: Windows 7
« Vastaus #41 : 27.10.08 - klo:22.43 »
Onpas pakko vastata edelliseen

Virusohjelmien tekijät vain tuntuvat aina olevan askeleen tai kaksi MS:ää edellä.

Ei ne ole MS:ää edellä vaan esim F-Securea edellä. Puoli vuotta xp koneella ja vaikka kävin sivuilla kuin sivuilla en mitään pöpöä koneelle saanu (ei palomuuria paisi xp:n oma, ainoastaan Avast -virustorjunta) vaikka 'yritin'. En kuitenkaan klikannu kaikkea mitä pyydettiin joiltain sivuilta, se juuri ongelma on tuo ihmisten 'tyhmyys' että klikataan kaikkea että sivusto toimii paremmin. Käytin FF3:sta, NoScript ja Ad-Block lisukkeina.

Olin aikanaan niiden ensimmäisten XP:n käyttäjien joukossa. Aluksi oli vaikeaa löytää XP:lle Freeware ohjelmia. Systeemiä ei pidetty sitäkään alussa niin kauhean onnistuneena. Olihan Windows 2000 kuitenkin toimivampi, vaikka XP oli lähinnä rakennettu grafiikaltaan paljon tyylikkäämmäksi.

Win2000 oli pelkästään yrityskäyttöön, taviksille oli WinME ja kyllä niitä ohjelmia ilmaiseksi sai kun vain osasi hakea.

Periaatteessa Ubuntun 8.04 versio on 'aito' ja 8.04.1 on suuri ServicePack

Ja tuohon ohjelmien asentamisen jälkeen käynnistys uudelleen, joka toinen kerta kun itsellä oli *buntu niin piti uudelleenkäynnistää.

Windowssin nopeuteen sen verran, ottaa pois turhia käynnistysohjelmia (asennettuja) sekä wintoosan omia palveluita.

Tällä hetkellä Slackwaren iloinen käyttäjä ja viimeksi kun käynnistin koneen 'uudelleen' oli koko käyttöjärjestelmän asennus.

Kokeileppa joskus Comodo-palomuuria ja Avast-virustorjuntaa sekä (ei muista nimiä) haittaohjemien poistajaa jossa taustasuojaus (voin hakea nimen jos tarvii). Kaikki ilmaisia, toimivia ja ei vie resusseja paljon mitään.

ei jaksa kaikkea lainata, mutta tuossa muutama asia jotka tuli mieleen

Turhaa vouhottamista.
« Viimeksi muokattu: 27.10.08 - klo:22.50 kirjoittanut Paznak »

Ville Pöntinen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2078
    • Profiili
Vs: Windows 7
« Vastaus #42 : 27.10.08 - klo:23.06 »
Virusohjelmien tekijät vain tuntuvat aina olevan askeleen tai kaksi MS:ää edellä.

Ei ne ole MS:ää edellä vaan esim F-Securea edellä.

Totta, mutta edellä kuitenkin. Se, ettet sinä saanut mitään vastasyntynyttä, intoa puhkuvaa ja vapaasti leviävää virusta itsellesi, johtuu varmastikin "tyhmyydettömättömyydestäsi" (siis oikeasti, ei vinoilua).

Mutta tämä virustekijöiden edellä oleminen kyllä tekee XP-koneet vaarallisiksi, ainakin sen "tavallisen käyttäjän" tapauksessa, tästä todisteeksi kelvannevat vaikkapa arviot olemassaolevien zombieverkkojen koosta. Eli ei se vouhotus ihan turhaa ole.

Itsekin olen kyllä käyttänyt XP:tä välillä pitkiäkin aikoja ilman virustorjuntaa, toki palomuurin takana, ja sanovat Vistan olevan oikeasti turvallisempi. Toivottavasti kehitys jatkuu eli myös MS käyttäjät saisivat pikkuhiljaa turvallisen tietokoneen itselleen joko Vistan tai yleistyvän tietoisuden myötä.

Hertsi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 581
    • Profiili
Vs: Windows 7
« Vastaus #43 : 28.10.08 - klo:18.45 »
Vista kyllä on ehkä hiukan turvallisempi kuin XP.
Ei kuitenkaan riittävän tehokas. Esimerkkinä kerron että käytin Vistaa 3päivää AVG ja WinDeffender yhdistelmällä.
Kun asensin F-securen se löysi heti jonkun vaikoiluohjelman sekä toisen riski ohjelman jotka olivat jo kerinneet WD:n sormien välistä sisään.
Vista myös käynnistää itsensä uudelleen kun se on ladannut päivitykset. Sitten Sammutuksen hteydessä valmistellaan päivitystä.
Kun käynnistät koneen uudestaan se asentaa pari päivitystä sammuu käynnistyy jatkaa päivityksiä jne...
Windows 2000 toimi myös kotikäytössä paremmin kuin ME. Käytin W2Kta viime jouluun asti windows koneessa.

aho

  • Vieras
Vs: Windows 7
« Vastaus #44 : 28.10.08 - klo:21.24 »
PDC menossa ja julkistetaan uutta tietoa esim. Windows 7:sta

First look at Windows 7's User Interface

aho

  • Vieras
Vs: Windows 7
« Vastaus #45 : 29.10.08 - klo:07.56 »
Pari videota tapahtumasta

Introducing Windows 7: hyvä / huono laatu
Windows 7 Demo: hyvä / huono laatu
« Viimeksi muokattu: 29.10.08 - klo:08.00 kirjoittanut aho »

aho

  • Vieras
Vs: Windows 7
« Vastaus #46 : 29.10.08 - klo:18.19 »

aho

  • Vieras
Vs: Windows 7
« Vastaus #47 : 30.10.08 - klo:07.44 »
Microsoft Demoes Windows 7 on an Unknown Netbook
Asus Confirms Windows 7 Eee PC in 2009

Ainakin uutisten perusteella Windows 7 vaikuttaisi paljon Vistaa kevyemmältä.

Tha-Fox

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3315
  • Arch Linux && CentOS
    • Profiili
    • http://kettu.dy.fi
Vs: Windows 7
« Vastaus #48 : 30.10.08 - klo:09.35 »
Ei kai se enää paljon raskaampikaan voisi olla  ;) Itselläni on työkäytössä Vista-kone jossa 2 gigan muistista on koko ajan käytössä 90-100%. Mutta ehkä Windows 7 palauttaa tuon rasituksen sinne Win 2000-aikaan, toivottavasti.

aho

  • Vieras
Vs: Windows 7
« Vastaus #49 : 30.10.08 - klo:09.41 »
Itselläni on työkäytössä Vista-kone jossa 2 gigan muistista on koko ajan käytössä 90-100%.

Noin asian pitää ollakin. Muistilla ei tee mitään ellei se ole käytössä. Muistia käytetään esimerkiksi levyvälimuistiin.

Tha-Fox

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3315
  • Arch Linux && CentOS
    • Profiili
    • http://kettu.dy.fi
Vs: Windows 7
« Vastaus #50 : 30.10.08 - klo:09.43 »
Totta, mutta se hieman ahdistaa, kun se muisti vaikuttaisi olevan ihan oikeasti käytössä, ei vain varattuna. Tämä ilmenee esim. siinä, että käynnistä-valikko aukeaa noin 10 sekunnin miettimisellä ja Firefoxin tai IE:n käynnistymistä saakin sitten odottaa yli puoli minuuttia. Mutta eipä se sinänsä haittaa, kun siitä odottelustakin kerran palkka juoksee  ;D

aho

  • Vieras
Vs: Windows 7
« Vastaus #51 : 30.10.08 - klo:10.08 »
Totta, mutta se hieman ahdistaa, kun se muisti vaikuttaisi olevan ihan oikeasti käytössä, ei vain varattuna. Tämä ilmenee esim. siinä, että käynnistä-valikko aukeaa noin 10 sekunnin miettimisellä ja Firefoxin tai IE:n käynnistymistä saakin sitten odottaa yli puoli minuuttia. Mutta eipä se sinänsä haittaa, kun siitä odottelustakin kerran palkka juoksee  ;D

ympäristössä on kyllä jotain pielessä. Toisaalta jos palkka juoksee, niin tiedä sitten kannattaako tuosta sitten edes mitään kenellekään mainita ... :)

Mario92

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 691
  • OMNOMNOMN
    • Profiili
    • Marioplaneetta
Vs: Windows 7
« Vastaus #52 : 30.10.08 - klo:15.53 »
Pakko sen on olla kevyempi. Taisi vain vista olla 64 bittisyyteen siirtymisen alkukankeutta. Jos vielä tuo yhteensopivuus ja salliminen korjattaisiin niin näyttäisi XP:tä paremmalta :)

Lisää [ratkaistu] ketjun ensimmäisen viestin otsikkoon, kun ongelma ratkeaa.

AkuKalle

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 211
    • Profiili
    • ict manuaali
Vs: Windows 7
« Vastaus #53 : 30.10.08 - klo:16.03 »
Hauska lukea aina siitä, että kuinka huono voi olla nykyinen Windows-käyttöjärjestelmä verrattuna edelliseen. Windowsit pukataan aina markkinoille keskeneräisinä ja lopultakin kiireellä. Vistan kanssa taisi olla melkoisesti synnytystuskia, sillä pitihän siihen saada tuotettua jonkinlaista perusturvaa mm. palomuurin muodossa. Hieman ihmetetyttää se, ettei MS saanut aikaiseksi Vistaan minkäänlaista virusohjelmaa, sillä ostihan se jopa aikanaan jonkin virusohjelmafirman RAV:n. Onhan noita erilaisia Spam-ohjelmiakin ollut beta-versioina MS:lla.     

Virusohjelmien tekijät vain tuntuvat aina olevan askeleen tai kaksi MS:ää edellä. XP:n kanssa tuntuu Microsoftilla olevan jo enemmän kuin ongelmia. Käyttöjärjestelmää on koitettu paikata jos milläkin ohjelmalla ja jopa muutamilla suurikokoisella Service paketilla. Käyttäjät eivät vain tunnu ymmärtävän riittävästi Windowsin ongelmia. 20 sekuntia nettiin kytkettynä ilman kunnollista palomuuria ja systeemissä on vaikka mitä ylimääräisiä ohjelmia. Windows koostuu niin monista asioista kuten esimerkiksi virusohjelmista, on Nortonin korjaamat virukset, on F-Securen luomat virustorjunnat jne. On Software-ohjelmia ja Freeware-ohjelmia. On paljon välillisiä asioita Windowsissa, jotka eivät liity itse Microsoftiin. Microsoftin ja sitä kautta Windowsin ympärillä liikkuu runsaasti rahaa. Mikäli tehdään täydellinen ohjelma, niin silloinhan kuolee melkoinen liikeala nälkään. Windowsista on vain tullut liian suuri tilkkutäkki, jotta Microsoft pystyy luomaan ehjää kokonaisuutta jo alunperinkin aukollisen systeemin perustalle.

Olin aikanaan niiden ensimmäisten XP:n käyttäjien joukossa. Aluksi oli vaikeaa löytää XP:lle Freeware ohjelmia. Systeemiä ei pidetty sitäkään alussa niin kauhean onnistuneena. Olihan Windows 2000 kuitenkin toimivampi, vaikka XP oli lähinnä rakennettu grafiikaltaan paljon tyylikkäämmäksi. En usko Windows 7:ssä, 8:ssa tai muissakaan sitä seuraavissa tekeleissä olevan mitään minulle annettavaa.

On joitakin asioita, joita vaadin käyttöjärjestelmältä.
- Kun painan käynnistysnappia, niin en ala odottelemaan 5 minuuttia saadakseni tietokoneen käyntiin
- En siedä päivityksien takia tietokoneen sammumisia kesken kaiken.
- En halua tapella viruksien, haittaohjelmien tai näistä seuraavan pelon keskellä. Uskallankohan avata tuota sivua jne.
- En viitsi tapella jonkun antivirusohjelman lisenssien kanssa. En aio maksaa mistään virus- tai palomuurista, jos tuotteen tekijällä ei ole kerran vastuuta tekemänsä ja myymänsä tuotteen turvallisuudesta.

Kuolkoon koko MS maailma minun puolestani Windowsiinsa, ei hetkauta minua. Suurin osa ihmisistä pitää Windowsia hyvänä käyttöjärjestelmänä, kun ei olla koskaan opeteltu käyttämään muuta. Microsoft merkitsee tietokonealalla melkoista sanelupolitiikkaa.

Yrityksen pääasiallisena tarkoituksena on tuottaa rahaa sijoittajille. Tässä suhteessa Microsoft on onnistunut hyvin alallaan. On vaikeaa kuvitella Microsoftin muuttavan jatkossakaan formaattiaan käyttöjärjestelmien jakelijana, päivityksiensä julkaisemisessa. Yksi päivitys sulkee jonkun ongelman, mutta tuo pari muuta ongelmaa tullessaan...

Tuohon virustorjunta ohjelman puuttumiseen. Mikkilällähän on virustorjunta ohjelmisto. Mutta veikkaanpa että esim markkina aseman hyväksikäyttö syytteen pelossa ei pulttaa sitä käyttikseen. Mikä on sinällään sääli. Kaiken pitäisi olla aina valmiina mutta silti ei saa käyttää markkina asemaa hyväkseen... Omituista:)

aho

  • Vieras
Vs: Windows 7
« Vastaus #54 : 31.10.08 - klo:17.18 »
Esitys Windows 7 käyttöliittymästä: http://mschnlnine.vo.llnwd.net/d1/pdc08/WMV-HQ/PC24.wmv

Mippe

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 482
    • Profiili
Vs: Windows 7
« Vastaus #55 : 02.11.08 - klo:10.58 »
Microsoftin koodaajat vihdoinkin hiffasivat miten saada enemmän prosessoreita toimimaan Windowssissa:

Windows 7:ssä tektinen läpimurto - pyörii jopa 256 prosessorilla

Wau
AMD Athlon 64 5600+ || ATI Radeon 3650 || 2x 500Gb SATA|| 4Gb RAM || High Definition Audio
Blogi

Fri13

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 465
    • Profiili
Vs: Windows 7
« Vastaus #56 : 02.11.08 - klo:23.41 »

Periaatteessa Ubuntun 8.04 versio on 'aito' ja 8.04.1 on suuri ServicePack

8.04.1 ei ole mikään ServicePack. Se on vain päivitetty levykuva uusille käyttäjille jotta eivät saa käyttöönsä vanhentunutta ja vaarallista openSSL pakettia, mikä tarkoittaisi että kaikki SSL avaimet pitäisi generoida uudelleen päivityksen jälkeen, jos vanha on otettu käyttöön. 8.04.1 versiota ei olisi tullut ilman että noin suurta tietoturva-aukkoa olisi ollut. Linuxille ei ole mitään ServicePack -päivityksiä olemassakaan. Microsoftilla on 3 vuoden välein tapahtuva julkaisu omasta käyttöjärjestelmästään ja kaikista ohjelmista mitä tulee käyttöjärjestelmän mukana Windows-järjestelmässä. ServicePack on Microsoftilla siihen asti tulleet kaikki tietoturvapäivitykset + muita toissijaisia päivityksiä joita ei ole tarvinnut tuoda kuukausittaisissa päivityksissä vaan on voitu odottaa SP:tä.

Linux-jakeluissa päivitykset tulevat sitä mukaan kun upstream vain päivittää ohjelmiaan ja jos jakelija on backportannut ohjelman, niin päivitys tulee kun upstreamiin tehdyt korjaukset saadaan backportattua myös jakelijan taholta. Tämän takia backporttaus on suoraan sanottuna *erseestä ja hidastaa vain koko yhteisön tekemää vaivannäköä.
8.04.1 on ihan sama kuin 8.04 ja molemmat niistä on aivan samoja kuin tämän hetkinen 8.04 kaikilla päivityksillä mitä on vain saatavilla. Ei ole olemassa mitään "ServicePack" versiota. Ubuntu ei ole yhtään sen valmiimpi kuin upstream tai muut Linux-jakelut.

Lainaus
Tällä hetkellä Slackwaren iloinen käyttäjä ja viimeksi kun käynnistin koneen 'uudelleen' oli koko käyttöjärjestelmän asennus.

Tarkoitit varmaan koko ohjelmistojärjestelmän asennusta, etkä käyttöjärjestelmää (se Linux ydin = OS). ;-)
Mä asentelin juuri 8.10 kiintolevylle, ennen järjestelmän asennusta olen ajanut sitä ensimmäisestä betasta lähtien RAM muistista ilman asennusta ja nyt päätin että olisi hyvä aika käynnistää tietokone uudelleen että saa uuden version käyttöjärjestelmästä käyttöön. Asennuksenkin oikeastaan tein jo tuolloin kun 8.10 julkaistiin mutta boottia ei tarvinnut tehdä. Aina kun tuli päivityksiä niin kyseiset ohjelmat ja palvelut käynnistin uusiksi.
Se on se harmillinen asia että kyllä kaikki päivitykset jotka koskee vain ohjelmia ja palvelimia, otetaan käyttöön kunhan ne käynnistetään uudelleen. Mutta käyttöjärjestelmän (linux) käyttöönotto vaatii bootin. Sen uuden Linux käyttiksen voisi kyllä kikkailla käyttöön ilman reboottia mutta se tehdään vain kriittisille palvelimille joiden downtime saa olla vain sekuntteja.

aho

  • Vieras
Vs: Windows 7
« Vastaus #57 : 03.11.08 - klo:08.07 »

Rantarosvo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 147
    • Profiili
Vs: Windows 7
« Vastaus #58 : 03.11.08 - klo:11.37 »
Jos käyttöjärjestelmää ja ympäristöä päivitetään niin paljon että siitä tehdään uusi asennupaketti helpottamaan asennusta, on mielestäni sama asia kyseessä oli sen nimi mikä tahansa.

Vaikkei sitä service packiä olekkaan, oli vertaus siihen mielestäni ihan osuva. windowsista siirtyvä kun joutuu mieltämään paljon uusia asioita, helpottaa se kummasti kun voi rinnastaa ja verrata vanhaa ja tiedossa olevaan. Sitä tajuaa minkälaisesta asiasta on kyse kun tietää että ero on lähempänä service packiä kuin vistaa.
Rosmo

"windows ajeluttaa sinua ympäriinsä; Linux antaa sinulle avaimet ja laittaa sinut kuskin istuimelle. On oma ongelmasi, jos et osaa ajaa."

aho

  • Vieras
Vs: Windows 7
« Vastaus #59 : 04.11.08 - klo:06.51 »
Windows 7 preview

Mitä tuostakin tekstistä tulee ilmi ja mitä olen lukenut Microsoft foorumeilta, niin UAC:n tekeminen vähemmän ärsyttäväksi vaikuttaa mielestäni hieman huonolta idealta. Olisi parempi, jos ihmiset ymmärtäisivät mikä UAC on ja ohjelmat kirjoitettaisiin niin, ettei turhia UAC kyselyitä tulisi silmille.
Ehkä jokaisella käyttäjällä pitäisi olla "ylläpitäjä" apuna, joka hoitaa koneen ylläpidon käyttäjän puolesta ...

Mutta ehkä tuosta Windows 7:sta tulee sellainen, mitä odotettiin jo Vistasta. Mielestäni Vista saama kritiikki on tosin 85% FUD:ia, mutta se on jo toinen tarina se ...