Ubuntu Suomen keskustelualueet

Muut alueet => Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut => Aiheen aloitti: aho - 15.08.08 - klo:07.02

Otsikko: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: aho - 15.08.08 - klo:07.02
Uusi blogi, jossa seurataan Windows 7:n kehittämistä: Engineering Windows 7 (http://blogs.msdn.com/e7/)

EDIT (Tomppeli): Otsikkoa korjattu, koska kukas nyt enää Betaa käyttäisi... ; )
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 17.09.08 - klo:11.37
Windows 7 Looking Like a June 2009 Delivery (http://www.internetnews.com/bus-news/article.php/3771391/Windows+7+Looking+Like+a+June+2009+Delivery.htm)

Ribbon pitäisi olla kohtuullisen paljon käytössä Windows 7 käyttöliittymässä.
Tässä esimerkki Paintista: http://i34.tinypic.com/uzrp.jpg
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 21.09.08 - klo:12.38
Windows 7 M3 Build 6780: Pictures and Videos(soon) (http://www.thinknext.net/archives/2268)
Windows 7 Videos: Start Button and Calculator (http://www.thinknext.net/archives/2273)
Microsoft’s secrecy gameplan tested as more Win7 screenshots leak (http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=1600)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Mario92 - 21.09.08 - klo:17.59
Voisi tietenkin tällaiselle tietämättömälle nobolle kertoa, että mikä on Windows 7 ja milloin se tulee ::)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 21.09.08 - klo:18.07
Voisi tietenkin tällaiselle tietämättömälle nobolle kertoa, että mikä on Windows 7 ja milloin se tulee ::)

Vistan seuraaja. Tarkasta päivästä tai vuodesta ei vielä tietoa, mutta ennen vuotta 2011 odotetaan. Jopa 2009 jos "hyvin käy".

Vista toi paljon uutta teknologiaa, joita otetaan nyt käyttöön laajemmin tulevassa Windows 7:ssa. Käyttöliittymässä Ribbon-valikko pitäisi olla kohtalaisen kovassa käytössä myös, joka on nyt mukana esimerkiksi MS Office 2008 (http://yourtech.typepad.com/main/WindowsLiveWriter/MicrosoftsOffice2007anditsalternatives_8600/ribbon3_3.jpg):ssa.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 23.09.08 - klo:08.56
Windows Live to replace Mail, Photo Gallery, and Movie Maker in Windows 7 (http://www.liveside.net/main/archive/2008/09/22/windows-live-to-replace-mail-photo-gallery-and-movie-maker-in-windows-7.aspx)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Jakke77 - 23.09.08 - klo:09.45
(http://www.thinknext.net/content/2008/09/win7/useraccountcontrol-install.png)

no thanks  ::)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Mario92 - 23.09.08 - klo:17.29
Windows Vista oli täydellinen pettymys. Toivottavasti 7 on pahempi, niin saadaan lisää ubuntuhemmoja ;D
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: gdm - 23.09.08 - klo:17.35
Windows Vista oli täydellinen pettymys. Toivottavasti 7 on pahempi, niin saadaan lisää ubuntuhemmoja ;D

Missä mielessä Vista oli pettymys? Alkukankeuksia tietenkin oli/on.

Ubuntuhemmot voisivat myös muistaa että, on muitakin jakeluja kuin ubuntu.
Mieluummin lisää GNU/Linux-hemmoja...
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: rhino - 23.09.08 - klo:21.43
Ihmettelen itse vähän sitä, miksei tuohon Vistan seuraajaan näytä otetun mukaan hyviä juttuja, joita tuli Vistan jälkeen, 2008 alussa, julkistettuun Windows 2008 Serveriin? Sehän rakentuu myös ihan Vista-pohjalle ja pelittää vanhemmassakin koneessa Vistaa paljon nopeammin. Siinä on Vista toteutettu jotenkin ihan oikealla tavalla niin kuin se olisi kuulunutkin; siiinä mm. saa asennuksessa valittua mitä osia haluaa ottaa käyttöön :

http://www.win2008workstation.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/03/WirelessNetworking1.jpg (http://www.win2008workstation.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/03/WirelessNetworking1.jpg)

(Aivan kuten Windows 2003 serveriäkin aikoinaan, niin tuota 2008 serveriäkin käyttävät monet MS universal-lisenssin haltijat ihan SinäOikeana Vista-työasemanakin ja siitähän on iihan Vistan oloiseksi muunnosohjettakin : http://www.win2008workstation.com/wordpress/ (http://www.win2008workstation.com/wordpress/)  )

Lisäksi Windows 7:ssä voisi kyllä ihan oikeasti jo - pitkästä aikaa - kehittää jotenkin tehtäväpalkkia. Sehän on ollut suhteellisen samanlainen jo iät ja ajat. Mitään Maccimäistä alareunan animoitua käynnistintä tuskin tarvitaan, sehän on vaan karkitusta, mutta KDE:stä voisi ottaa oppia siinä mielessä että osat voisi erotella - tai siis sallia pikakäynnistyskuvakkeiden, aktiivisten sovellusikkunoiden osa ja se oikean reunan statuskuvakkeiden osa eroteltaviksi niin että ne voisi vetää eri puolille näyttöä. Pikakäynnistinkuvakkeet voisi siten vetää sivureunaan ja aktiivisten sovellusikkunoiden osan näytön ala- tai yläreunaan.

Sinällään tuo Office2007aan tullut toimintoribboni-juttu osoittautui ihan hyväksi innovaatioksi. Hyvä jos sitä levitetään nyt yhtenäisemminkin käyttöliittymään. MS lienee siis vähän edes kuunnellut käyttäjiä kommenteista että käyttöliittymässä on ollut jo vähän liikaa kirjoa eri aikakausilta ja winukkaversioista.

Vistaanhan vaihdettiin jo muittenkin käyttöjärjestelmien käyttöä suvaitseva kokonaan uusi käynnistyslataaja, mihin voi lisätä hyvin rinnalla olevien muidenkin käyttöjärjestelmien käynnistyksen. Samoin Vistassa laitehallinnassa kiintolevynhallintaan uutena tullut osion pienennys/laajennus toi kätevän keinon muutella osioitten kokoa ja vapauttaa tilaa muillekin käyttöjärjestelmille levyltä. Muita levyjärjestelmiä se toki ei osaa käsitellä, mutta helpotti linuxin asentamista koneessa jo olevan windowsin rinnalle (siis tarkoitan sitä että siinä näkee windowsin puolelta miten täynnä levyasema on ja miten paljon siitä voi vapauttaa - linuxin asennuksen levyosiointityökalullahan tilan nappaaminen linuxille on tehtävä vähän summamutikassa).

Itse olen ainakin noilla ja EasyBCDn avulla asentanut useammallekin Vista-koneelle linuxin rinnalle.

Virtuaalityöpöytien lisäämisen järkevyydestä natiivina Windowsiin en ole ihan varma, kannattaako.
Nehän saa lisäosilla ne jotka niitä tuntevat oikeasti tarvitsevan. Ihmiselle kuitenkin se mikä on todella kulloinkin näkyvissä, antaa eniten.
Tietenkin joskus on kiva leikkiä pyöritellä winukassakin esim. CubeDesktoppia http://www.cubedesktop.com/ (http://www.cubedesktop.com/).

Mutta jos tuo seuraava winukka on todella tulossa jo ensi vuoden lopulla tarjolle, niin mitenkähän mahtaa käydä sen siinä yhteydessä paljon puhutun sormiohjauksen toteutuksen. Ehditäänköhän sitä todella suunnittelemaan ja miettimään kunnolla ja toteuttamaan riittävän hyvin? Kosketusnäytöillä sormiohjaus vaatii jo käyttöliittymältäkin vähän muuta kuin hiiri/kohdistin/näppisohjaus - sormenpäät vaativat jo käyttöliittymän kontrolliobjekteilta vähän erilaisia ominaisuuksia kun esim. hiiri, jotta ne toimisivat todella kunnolla - ja hyödyllisestikin. Tosin onhan tuohon puoleen ollut jo vuosia ja vuosikymmeniä ihan yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa tutkittua tietoa ja jos jonkinlaisia prototyyppejä ja toteutuksia, ja tietysti jo toimivia toteutuksia käytössäkin, ei vähiten touch-me-Maceissä.

Mutta, onhan noita Windows 7:n kosketusohjaus-demoja ollut jo pitkään esilläkin :

http://d6.allthingsd.com/20080528/windows-7-touch-demo/ (http://d6.allthingsd.com/20080528/windows-7-touch-demo/)

http://windowsvistablog.com/blogs/windowsvista/archive/2008/05/27/microsoft-demonstrates-multi-touch.aspx (http://windowsvistablog.com/blogs/windowsvista/archive/2008/05/27/microsoft-demonstrates-multi-touch.aspx)

Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Jaer - 24.09.08 - klo:11.40
Minusta tuo Kosketusnäytöllä +sormiohjaus on softan vääntäjien ajan hukkaa. Käyttäisisivät sen hukatun ajan Winukan vakauden kehittämiseen.



Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 24.09.08 - klo:13.28
Minusta tuo Kosketusnäytöllä +sormiohjaus on softan vääntäjien ajan hukkaa. Käyttäisisivät sen hukatun ajan Winukan vakauden kehittämiseen.

:) sen verran suuri yritys, että löytyy kyllä tiimejä ja osaamista joka osa-alueelle. Ainakaan omien kokemusten perusteella Vistan vakaudessa ei ole moitittavaa.

Mielestäni on kuitenkin mielenkiintoista, että Microsoft koittaa kovasti kehittää käyttöliittymiä eteenpäin. Ribbon ja kosketusnäyttöihin hyvin soveltuva työpöytäkäyttöliittymät ovat nyt niitä mitä julkisuudessa on pyöritelty. Toki tutkimusta tehdään paljon ja niistä löytyy asiaa esimerkiksi: http://channel9.msdn.com
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 25.09.08 - klo:09.05
Unveiling Windows 7 to the World: Keynote, Sessions and Pre-Beta Bits (http://blogs.msdn.com/pdc/archive/2008/09/24/unveiling-windows-7-to-the-world.aspx)

Microsoft confirms PDC attendees to get pre-beta Windows 7 build (http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=1607)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Lasse. - 25.09.08 - klo:22.17
Windows Vista oli täydellinen pettymys. Toivottavasti 7 on pahempi, niin saadaan lisää ubuntuhemmoja ;D
Tähän täytyy sanoa että myös Ubuntu on tavallaan pettymys, se on suunniteltu olemaan jokaiselle sopiva Linux, mutta ei edes nykyisin ole sitä, kuitenkin huomattavasti vanhempi kuin Vista. ;) Minusta muutenkin tuo asenne on väärä, jossei jollekkin Linux nappaa niin käyttäköön Windowsia, se on ihan okei..ketään ei voi pakottaa. :) Vistassa ei ole mitään vikaa kun kytkee itselleen turhat prosessit ja palvelut pois ja koneesta löytyy vähintään 1GB RAM-muistia (2 tai enemmän raskaampaan käyttöön) ja asentaa SP1:n. Ei se Ubuntunkaan saati muiden distrojen kehitys ole aina sujunut ongelmitta, muistakaa se..Ubuntunkin päivitysongelmista on runsaasti tietoa saatavilla, kuten monet täällä tietävät. Tuntuu vähän että Windows Vistaa haukutaan enemmän kuin oikeat ongelmat antavat aihetta, vähän sellanen fiilis että haukutaan vain koska se on Microsoftin tuote ja kuuluu Windows-tuoteperheeseen. ;D

Anteeksi pieni offtopic, nyt takaisin aiheeseen. Itse toivon että Windows 7 kehittyisi vieläkin parempaan suuntaan kuin Vista. On toki totta että Microsoft on syyllistynyt erilaisiin valta-aseman väärinkäytöksiin yms. mutta tarvitseeko sitä ottaa mukaan jokaiseen Windows-keskusteluun (no okei, ei kaikkiin mutta monessa nämä tulevat aina esille), jospa vain katsotaan mitä tulee, ja haukutaan sitten jos kunnon aihetta. :) Kunnon aihe ei ole haukkua Microsoftin muuta toimintaa kun puhutaan yksittäisestä Windowsista.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: yottabyte - 26.09.08 - klo:12.09
toivottavasti floppaa win 7 ja pahasti, että kaikkea pahaa vaan winukalle ja hyvää jatkoa :P
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Mario92 - 26.09.08 - klo:13.55
Windows Vista oli täydellinen pettymys. Toivottavasti 7 on pahempi, niin saadaan lisää ubuntuhemmoja ;D
Tähän täytyy sanoa että myös Ubuntu on tavallaan pettymys, se on suunniteltu olemaan jokaiselle sopiva Linux, mutta ei edes nykyisin ole sitä, kuitenkin huomattavasti vanhempi kuin Vista. ;) Minusta muutenkin tuo asenne on väärä, jossei jollekkin Linux nappaa niin käyttäköön Windowsia, se on ihan okei..ketään ei voi pakottaa. :) Vistassa ei ole mitään vikaa kun kytkee itselleen turhat prosessit ja palvelut pois ja koneesta löytyy vähintään 1GB RAM-muistia (2 tai enemmän raskaampaan käyttöön) ja asentaa SP1:n. Ei se Ubuntunkaan saati muiden distrojen kehitys ole aina sujunut ongelmitta, muistakaa se..Ubuntunkin päivitysongelmista on runsaasti tietoa saatavilla, kuten monet täällä tietävät. Tuntuu vähän että Windows Vistaa haukutaan enemmän kuin oikeat ongelmat antavat aihetta, vähän sellanen fiilis että haukutaan vain koska se on Microsoftin tuote ja kuuluu Windows-tuoteperheeseen. ;D
...
Haluan vielä tarkentaa, ettei minua pidetä täydellisenä ms vastaisena tyyppinä.
Vista oli siinä suhteessa pettymys, että verrattuna XP:hen siinä toimii pelit huonommin ja vie jumalattomasti turhaa tilaa ja ubuun verrattuna yhtä mukavan näköinen isommalla muistilla. Samoin tuo salli-napin painaminen on tehty aivan liian ärsyttäväksi!

Toivottavasti tuo seiska on edes hieman parempi :)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Exitium - 29.09.08 - klo:18.21
(http://kuvaton.com/kuvei/vista.gif)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: k00pa - 02.10.08 - klo:21.09
Kun tästä hirvityksestä tulee beta versio, sitä on ihan pakko mennä testaamaan, voi pelata parikuukautta paria peliä hdr:rät päällä. Ei windowsista muuhun kuin pelaamiseen ole. :D
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 05.10.08 - klo:20.54
Tuo Windows 7 blogi (http://blogs.msdn.com/e7/default.aspx) on hyvä. Mielenkiintoisia juttuja.

User Interface: Managing Windows windows (http://blogs.msdn.com/e7/archive/2008/10/01/user-interface-managing-windows-windows.aspx)
User Interface: Starting, Launching, and Switching (http://blogs.msdn.com/e7/archive/2008/09/23/user-interface-starting-launching-and-switching.aspx)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 10.10.08 - klo:08.46
Tällä kertaa hieman asiaa paljon tunteita herättävästä UAC:sta

User Account Control (http://blogs.msdn.com/e7/archive/2008/10/08/user-account-control.aspx)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 22.10.08 - klo:22.04
Asiasta kolmanteen...
Ostin kohta viikko sitten uuden koneen jossa vista.
Ei tässä ole vielä ilmennyt uusia vikoja kuin että Vista ei tunnista kuin 1,7gt ram vaikka koneessa 2gt, sekä kokoaikainen Do you want do that?
Are you rely sure of this? Are you relly relly sure of this?

Parannuksia XP seen ovat esim. parempi kanettavan akun hallinta ja nopea nukahtaminen.

Toivottavasti windows tietoturva keskusta parannellaan Windows seiskaan sillä sitä se vielä tarvitsee.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: AkuKalle - 22.10.08 - klo:23.11
Asiasta kolmanteen...
Ostin kohta viikko sitten uuden koneen jossa vista.
Ei tässä ole vielä ilmennyt uusia vikoja kuin että Vista ei tunnista kuin 1,7gt ram vaikka koneessa 2gt, sekä kokoaikainen Do you want do that?
Are you rely sure of this? Are you relly relly sure of this?

Parannuksia XP seen ovat esim. parempi kanettavan akun hallinta ja nopea nukahtaminen.

Toivottavasti windows tietoturva keskusta parannellaan Windows seiskaan sillä sitä se vielä tarvitsee.

Ei integroitu näyttis sattuisi käyttämään keskusmuistia?

Tuo nyt tuskin käyttiksen vika tai no testaa vaikka ubuntu live levyllä
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 23.10.08 - klo:18.46
The Windows 7 Blog for Developers (http://blogs.msdn.com/yochay/default.aspx)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 25.10.08 - klo:15.54
Juu se tosiaan oli nätönohjain. Ubuntu tippuu vasta kun 8.10 saapuu.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: meizirkki - 25.10.08 - klo:16.49
Windows Vista oli täydellinen pettymys. Toivottavasti 7 on pahempi, niin saadaan lisää ubuntuhemmoja ;D
Tähän täytyy sanoa että myös Ubuntu on tavallaan pettymys, se on suunniteltu olemaan jokaiselle sopiva Linux, mutta ei edes nykyisin ole sitä, kuitenkin huomattavasti vanhempi kuin Vista. ;) Minusta muutenkin tuo asenne on väärä, jossei jollekkin Linux nappaa niin käyttäköön Windowsia, se on ihan okei..ketään ei voi pakottaa. :) Vistassa ei ole mitään vikaa kun kytkee itselleen turhat prosessit ja palvelut pois ja koneesta löytyy vähintään 1GB RAM-muistia (2 tai enemmän raskaampaan käyttöön) ja asentaa SP1:n. Ei se Ubuntunkaan saati muiden distrojen kehitys ole aina sujunut ongelmitta, muistakaa se..Ubuntunkin päivitysongelmista on runsaasti tietoa saatavilla, kuten monet täällä tietävät. Tuntuu vähän että Windows Vistaa haukutaan enemmän kuin oikeat ongelmat antavat aihetta, vähän sellanen fiilis että haukutaan vain koska se on Microsoftin tuote ja kuuluu Windows-tuoteperheeseen. ;D

Anteeksi pieni offtopic, nyt takaisin aiheeseen. Itse toivon että Windows 7 kehittyisi vieläkin parempaan suuntaan kuin Vista. On toki totta että Microsoft on syyllistynyt erilaisiin valta-aseman väärinkäytöksiin yms. mutta tarvitseeko sitä ottaa mukaan jokaiseen Windows-keskusteluun (no okei, ei kaikkiin mutta monessa nämä tulevat aina esille), jospa vain katsotaan mitä tulee, ja haukutaan sitten jos kunnon aihetta. :) Kunnon aihe ei ole haukkua Microsoftin muuta toimintaa kun puhutaan yksittäisestä Windowsista.

[angst author=itsekäs pelkuri]
Kyllä minusta on microsoftin kokoiselta yhtiöltä iso moka, että laittavat markkinoille keskeneräisen käyttöjärjestelmän jota oli jumaloitu etukäteen ihan karmeasti "suurin uudistus sitten windows 95:en". Se olikin. Käyttöjärjestelmä josta pitää maksaa MONTA SATAA euroa ja sitten pitää vielä maksaa monta sataa euroa että saisi koneen jossa se toimii moitteetta. Se että käyttis kysyy joka jumalan asiasta pääkäyttäjä oikeuksia on tietysti tietoturvan osalta mahtava ratkaisu ja alunperinkin kolmannen osapuolen softavalmistajien vika, mutta miten olisi "älä kysy enää" painike?
[/angst]

Anteeksi jos saan itseni vaikuttamaan tällaisten yhteisöjen häpeäpilkulta, joka on ylifanatisoitunut M$ vihaaja. Mielestäni Vista on edeltäjäänsä verratuna pettymys ja kun katsoo redmondille päin niin huomaa etten ole ainoa joka niin ajattelee. Selityksiä Vistan surkeudesta on sadellut puolin ja toisin.

Itse olen aina ollut niitä jotka eivät vistasta pidä, mutta tiedän että pienellä säädöllä siitäkin saa ihan käytettävissä olevan ja nopean järjestelmän. Windowseja yleensä en vihaa. Esimerkiksi XP on mielestäni ihan hyvin onnistunut käyttis ja joskus leikin sillä virtualboxissa. Tässä maailmassa on tilaa niin ubuntulle, vistalle kuin kaikille muillekin.

btw, mielestäni mario92:n lähettämä postaus oli ihan asiallinen ja se tulee ottaa huumorilla. Mielestäni Mario92 ei myoskään tehnyt postauksellaan itsestään minkään sortin microsoft vihaajaa.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Rantarosvo - 25.10.08 - klo:17.37
Miusta on melkeinpä käsittämätöntä, miten rauhallisesti on otettu vastaan microsoftin suunnitelmat siirtää ohjelmia netistä käytettäviksi.

Lainaus
Microsoft on päätynyt varsin radikaaliin vetoon Windows 7:n lisäohjelmien kohdalla. Valokuvien editoinnin, elokuvien tekemisen ja sähköpostin apuohjelmat jätetään pois Windows 7:stä. Ne korvataan netistä ladattavilla versioilla, jotka käyttävät Microsoftin vastaavia palveluja netissä. Microsoftin mukaan yllättävään muutokseen on monia syitä.

Käytännössähän tämä tarkottaa sitä, että tulevaisuuden windows käyttäjät pakotetaan hankkimaan nopea internet yhteys.

Sääliksi käy niitä media-alan ihmisiä jotka joutuvat muokkaamaan kuvia reissussa ollessaan. Se kun ei tule olemaan herkkua verkon yli mobiiliyhteyksillä.

Muille käyttöjärjestelmillehän tää saattaa olla vaan hyvä asia.

Uutinen aiheesta:
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=35012

Netissä käytettävät ohjelmat on vaihtoehtona ihan ok, mutta se että ne on ainoa tapa, on persiistä. No onhan m$ ennenkin pakottanut ihmisiä omaan muottiinsa.

Onneksi vielä toistaiseksi on kolmannen osapuolen tekemiä ohjelmia joilla hommat onnistuu omalla koneella.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Klapikone - 25.10.08 - klo:17.55
Lainaus
Onneksi vielä toistaiseksi on kolmannen osapuolen tekemiä ohjelmia joilla hommat onnistuu omalla koneella.

Ja jos mikrosoft ei ala tehdä täydellisiä ohjelmia taikka sopimuksia kolmansien osapuolien kanssa, niin niitä tulee olemaan vielä piitkäään.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: meizirkki - 25.10.08 - klo:18.36
Tossa luin jostain että microsoft aikoo laittaa windowseihin jotain avoimen koodin softia mukana tuleviksi. en tiedä tarkemmin mistä on kyse mutta tuntuu vähän olevan microsoftilla mielessä "jos et voi voittaa sitä, liittoudu sen kanssa".
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: sidewinder - 25.10.08 - klo:20.02
Tossa luin jostain että microsoft aikoo laittaa windowseihin jotain avoimen koodin softia mukana tuleviksi. en tiedä tarkemmin mistä on kyse mutta tuntuu vähän olevan microsoftilla mielessä "jos et voi voittaa sitä, liittoudu sen kanssa".

Tai ehkä lähinnä siksi että voivat sanoa että onhan meilläkin tota paljon puhuttua open sourcea mukana... :P
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 25.10.08 - klo:23.13
Ensi viikolla alkavassa PDC 2008:ssa paljon asiaa laidasta laitaan: https://sessions.microsoftpdc.com/public/timeline.aspx
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 26.10.08 - klo:19.11
Mikseivät metsurit käytä enää sahaa?

Windowsilla kaatuu paremmin!  :D

Windowsiin opencoursea. Koettavat vaan pilata opensourcen maineen.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: meizirkki - 26.10.08 - klo:20.05
Vähän kyllä sinänsä ihmetyttää toi ratkasu, mutta windows on kyllä menettäny vistan ja miniläppäreiden ansiosta aika paljon tyytyväisiä käyttäjiä, niin toivottavasti tekee vihdoin järkeviä ratkaisuja :D
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 26.10.08 - klo:21.21
Vähän kyllä sinänsä ihmetyttää toi ratkasu, mutta windows on kyllä menettäny vistan ja miniläppäreiden ansiosta aika paljon tyytyväisiä käyttäjiä, niin toivottavasti tekee vihdoin järkeviä ratkaisuja :D

Jos jotain tilastoja/numeroita tiedossa, niin pistä ihmeessä linkkiä.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: meizirkki - 26.10.08 - klo:23.29
Tilastoja ei löydy ::)

Mutta ihmetyttää muuten noi m$:n touhut...
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Sarkas - 27.10.08 - klo:07.38
mutta windows on kyllä menettäny vistan ja miniläppäreiden ansiosta aika paljon tyytyväisiä käyttäjiä,

Ja päinvastoin, miniläppäreissä vaihdettu linuxista windowsiin.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 27.10.08 - klo:07.45
Mua häiritsee eniten se kun koulussa ei saa opikskella ATK tunnilla Linuxin kanssa.
Windowsia pakosta käyttävät vain tietokoneella pelaajat ja ne ketkä eivät tiedä paljon tietokoneista.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: meizirkki - 27.10.08 - klo:08.39
Kulujen kannalta tilanne on muutenkin ongelmallinen, kun eri käyttöjärjestelmät yleistyy, ei opetusta voi enää tehdä yhdellä tavalla.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Sysi - 27.10.08 - klo:11.28
Mutta ennemmin kannattaisi opettaa yhtä vapaan koodin softaa, kuin sitä maksullista, kuten tuleva windovs 7. Kursseihinhän ei saa nykyään sisältyä maksullisia pakollisia asioita, tähän voisi vedota it-opiskelussa.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: meizirkki - 27.10.08 - klo:15.50
hyvä pointti! Perus taidot pitäisi opettaa vapaan koodin softalla, ettei opiskelija myöhemmin joudu maksamaan sen takia että on ssanut opetusta vain siihen maksulliseen ohjelmaan  :)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Mario92 - 27.10.08 - klo:16.57
mutta windows on kyllä menettäny vistan ja miniläppäreiden ansiosta aika paljon tyytyväisiä käyttäjiä,

Ja päinvastoin, miniläppäreissä vaihdettu linuxista windowsiin.

Niimpä. Acer aloitti mukavasti linuxilla, mutta sitten tuli HP windowsin kanssa :(
Ja vistan takia Windows ei menettänyt asiakkaita - Ne siirtyivät takaisin XP:hen :P
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Niilo - 27.10.08 - klo:21.28
Hauska lukea aina siitä, että kuinka huono voi olla nykyinen Windows-käyttöjärjestelmä verrattuna edelliseen. Windowsit pukataan aina markkinoille keskeneräisinä ja lopultakin kiireellä. Vistan kanssa taisi olla melkoisesti synnytystuskia, sillä pitihän siihen saada tuotettua jonkinlaista perusturvaa mm. palomuurin muodossa. Hieman ihmetetyttää se, ettei MS saanut aikaiseksi Vistaan minkäänlaista virusohjelmaa, sillä ostihan se jopa aikanaan jonkin virusohjelmafirman RAV:n. Onhan noita erilaisia Spam-ohjelmiakin ollut beta-versioina MS:lla.     

Virusohjelmien tekijät vain tuntuvat aina olevan askeleen tai kaksi MS:ää edellä. XP:n kanssa tuntuu Microsoftilla olevan jo enemmän kuin ongelmia. Käyttöjärjestelmää on koitettu paikata jos milläkin ohjelmalla ja jopa muutamilla suurikokoisella Service paketilla. Käyttäjät eivät vain tunnu ymmärtävän riittävästi Windowsin ongelmia. 20 sekuntia nettiin kytkettynä ilman kunnollista palomuuria ja systeemissä on vaikka mitä ylimääräisiä ohjelmia. Windows koostuu niin monista asioista kuten esimerkiksi virusohjelmista, on Nortonin korjaamat virukset, on F-Securen luomat virustorjunnat jne. On Software-ohjelmia ja Freeware-ohjelmia. On paljon välillisiä asioita Windowsissa, jotka eivät liity itse Microsoftiin. Microsoftin ja sitä kautta Windowsin ympärillä liikkuu runsaasti rahaa. Mikäli tehdään täydellinen ohjelma, niin silloinhan kuolee melkoinen liikeala nälkään. Windowsista on vain tullut liian suuri tilkkutäkki, jotta Microsoft pystyy luomaan ehjää kokonaisuutta jo alunperinkin aukollisen systeemin perustalle.

Olin aikanaan niiden ensimmäisten XP:n käyttäjien joukossa. Aluksi oli vaikeaa löytää XP:lle Freeware ohjelmia. Systeemiä ei pidetty sitäkään alussa niin kauhean onnistuneena. Olihan Windows 2000 kuitenkin toimivampi, vaikka XP oli lähinnä rakennettu grafiikaltaan paljon tyylikkäämmäksi. En usko Windows 7:ssä, 8:ssa tai muissakaan sitä seuraavissa tekeleissä olevan mitään minulle annettavaa.

On joitakin asioita, joita vaadin käyttöjärjestelmältä.
- Kun painan käynnistysnappia, niin en ala odottelemaan 5 minuuttia saadakseni tietokoneen käyntiin
- En siedä päivityksien takia tietokoneen sammumisia kesken kaiken.
- En halua tapella viruksien, haittaohjelmien tai näistä seuraavan pelon keskellä. Uskallankohan avata tuota sivua jne.
- En viitsi tapella jonkun antivirusohjelman lisenssien kanssa. En aio maksaa mistään virus- tai palomuurista, jos tuotteen tekijällä ei ole kerran vastuuta tekemänsä ja myymänsä tuotteen turvallisuudesta.

Kuolkoon koko MS maailma minun puolestani Windowsiinsa, ei hetkauta minua. Suurin osa ihmisistä pitää Windowsia hyvänä käyttöjärjestelmänä, kun ei olla koskaan opeteltu käyttämään muuta. Microsoft merkitsee tietokonealalla melkoista sanelupolitiikkaa.

Yrityksen pääasiallisena tarkoituksena on tuottaa rahaa sijoittajille. Tässä suhteessa Microsoft on onnistunut hyvin alallaan. On vaikeaa kuvitella Microsoftin muuttavan jatkossakaan formaattiaan käyttöjärjestelmien jakelijana, päivityksiensä julkaisemisessa. Yksi päivitys sulkee jonkun ongelman, mutta tuo pari muuta ongelmaa tullessaan...
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Paznak - 27.10.08 - klo:22.43
Onpas pakko vastata edelliseen

Virusohjelmien tekijät vain tuntuvat aina olevan askeleen tai kaksi MS:ää edellä.

Ei ne ole MS:ää edellä vaan esim F-Securea edellä. Puoli vuotta xp koneella ja vaikka kävin sivuilla kuin sivuilla en mitään pöpöä koneelle saanu (ei palomuuria paisi xp:n oma, ainoastaan Avast -virustorjunta) vaikka 'yritin'. En kuitenkaan klikannu kaikkea mitä pyydettiin joiltain sivuilta, se juuri ongelma on tuo ihmisten 'tyhmyys' että klikataan kaikkea että sivusto toimii paremmin. Käytin FF3:sta, NoScript ja Ad-Block lisukkeina.

Olin aikanaan niiden ensimmäisten XP:n käyttäjien joukossa. Aluksi oli vaikeaa löytää XP:lle Freeware ohjelmia. Systeemiä ei pidetty sitäkään alussa niin kauhean onnistuneena. Olihan Windows 2000 kuitenkin toimivampi, vaikka XP oli lähinnä rakennettu grafiikaltaan paljon tyylikkäämmäksi.

Win2000 oli pelkästään yrityskäyttöön, taviksille oli WinME ja kyllä niitä ohjelmia ilmaiseksi sai kun vain osasi hakea.

Periaatteessa Ubuntun 8.04 versio on 'aito' ja 8.04.1 on suuri ServicePack

Ja tuohon ohjelmien asentamisen jälkeen käynnistys uudelleen, joka toinen kerta kun itsellä oli *buntu niin piti uudelleenkäynnistää.

Windowssin nopeuteen sen verran, ottaa pois turhia käynnistysohjelmia (asennettuja) sekä wintoosan omia palveluita.

Tällä hetkellä Slackwaren iloinen käyttäjä ja viimeksi kun käynnistin koneen 'uudelleen' oli koko käyttöjärjestelmän asennus.

Kokeileppa joskus Comodo-palomuuria ja Avast-virustorjuntaa sekä (ei muista nimiä) haittaohjemien poistajaa jossa taustasuojaus (voin hakea nimen jos tarvii). Kaikki ilmaisia, toimivia ja ei vie resusseja paljon mitään.

ei jaksa kaikkea lainata, mutta tuossa muutama asia jotka tuli mieleen

Turhaa vouhottamista.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Ville Pöntinen - 27.10.08 - klo:23.06
Virusohjelmien tekijät vain tuntuvat aina olevan askeleen tai kaksi MS:ää edellä.

Ei ne ole MS:ää edellä vaan esim F-Securea edellä.

Totta, mutta edellä kuitenkin. Se, ettet sinä saanut mitään vastasyntynyttä, intoa puhkuvaa ja vapaasti leviävää virusta itsellesi, johtuu varmastikin "tyhmyydettömättömyydestäsi" (siis oikeasti, ei vinoilua).

Mutta tämä virustekijöiden edellä oleminen kyllä tekee XP-koneet vaarallisiksi, ainakin sen "tavallisen käyttäjän" tapauksessa, tästä todisteeksi kelvannevat vaikkapa arviot olemassaolevien zombieverkkojen koosta. Eli ei se vouhotus ihan turhaa ole.

Itsekin olen kyllä käyttänyt XP:tä välillä pitkiäkin aikoja ilman virustorjuntaa, toki palomuurin takana, ja sanovat Vistan olevan oikeasti turvallisempi. Toivottavasti kehitys jatkuu eli myös MS käyttäjät saisivat pikkuhiljaa turvallisen tietokoneen itselleen joko Vistan tai yleistyvän tietoisuden myötä.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 28.10.08 - klo:18.45
Vista kyllä on ehkä hiukan turvallisempi kuin XP.
Ei kuitenkaan riittävän tehokas. Esimerkkinä kerron että käytin Vistaa 3päivää AVG ja WinDeffender yhdistelmällä.
Kun asensin F-securen se löysi heti jonkun vaikoiluohjelman sekä toisen riski ohjelman jotka olivat jo kerinneet WD:n sormien välistä sisään.
Vista myös käynnistää itsensä uudelleen kun se on ladannut päivitykset. Sitten Sammutuksen hteydessä valmistellaan päivitystä.
Kun käynnistät koneen uudestaan se asentaa pari päivitystä sammuu käynnistyy jatkaa päivityksiä jne...
Windows 2000 toimi myös kotikäytössä paremmin kuin ME. Käytin W2Kta viime jouluun asti windows koneessa.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 28.10.08 - klo:21.24
PDC menossa ja julkistetaan uutta tietoa esim. Windows 7:sta

First look at Windows 7's User Interface (http://arstechnica.com/news.ars/post/20081028-first-look-at-windows-7.html)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 29.10.08 - klo:07.56
Pari videota tapahtumasta

Introducing Windows 7: hyvä (http://msstudios.vo.llnwd.net/o21/presspass/mpeg2/PDC_Day2_Clip1.mpg) / huono (http://msstudios.vo.llnwd.net/o21/presspass/zune/PDC_Day2_Clip1_Zune.wmv) laatu
Windows 7 Demo: hyvä (http://msstudios.vo.llnwd.net/o21/presspass/mpeg2/PDC_Day2_clip2.mpg) / huono (http://msstudios.vo.llnwd.net/o21/presspass/zune/PDC_Day2_clip2_Zune.wmv) laatu
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 29.10.08 - klo:18.19
Windows 7 Aero Peek (http://www.youtube.com/watch?v=ipg6ltIZRw0)
Windows 7 Windows Media Player (http://www.youtube.com/watch?v=ulCuvSyT7LM)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 30.10.08 - klo:07.44
Microsoft Demoes Windows 7 on an Unknown Netbook (http://eeepc.net/microsoft-demoes-windows-7-on-an-unknown-netbook/)
Asus Confirms Windows 7 Eee PC in 2009 (http://eeepc.net/asus-confirms-windows-7-eee-pc-in-2009/)

Ainakin uutisten perusteella Windows 7 vaikuttaisi paljon Vistaa kevyemmältä.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Tha-Fox - 30.10.08 - klo:09.35
Ei kai se enää paljon raskaampikaan voisi olla  ;) Itselläni on työkäytössä Vista-kone jossa 2 gigan muistista on koko ajan käytössä 90-100%. Mutta ehkä Windows 7 palauttaa tuon rasituksen sinne Win 2000-aikaan, toivottavasti.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 30.10.08 - klo:09.41
Itselläni on työkäytössä Vista-kone jossa 2 gigan muistista on koko ajan käytössä 90-100%.

Noin asian pitää ollakin. Muistilla ei tee mitään ellei se ole käytössä. Muistia käytetään esimerkiksi levyvälimuistiin.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Tha-Fox - 30.10.08 - klo:09.43
Totta, mutta se hieman ahdistaa, kun se muisti vaikuttaisi olevan ihan oikeasti käytössä, ei vain varattuna. Tämä ilmenee esim. siinä, että käynnistä-valikko aukeaa noin 10 sekunnin miettimisellä ja Firefoxin tai IE:n käynnistymistä saakin sitten odottaa yli puoli minuuttia. Mutta eipä se sinänsä haittaa, kun siitä odottelustakin kerran palkka juoksee  ;D
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 30.10.08 - klo:10.08
Totta, mutta se hieman ahdistaa, kun se muisti vaikuttaisi olevan ihan oikeasti käytössä, ei vain varattuna. Tämä ilmenee esim. siinä, että käynnistä-valikko aukeaa noin 10 sekunnin miettimisellä ja Firefoxin tai IE:n käynnistymistä saakin sitten odottaa yli puoli minuuttia. Mutta eipä se sinänsä haittaa, kun siitä odottelustakin kerran palkka juoksee  ;D

ympäristössä on kyllä jotain pielessä. Toisaalta jos palkka juoksee, niin tiedä sitten kannattaako tuosta sitten edes mitään kenellekään mainita ... :)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Mario92 - 30.10.08 - klo:15.53
Pakko sen on olla kevyempi. Taisi vain vista olla 64 bittisyyteen siirtymisen alkukankeutta. Jos vielä tuo yhteensopivuus ja salliminen korjattaisiin niin näyttäisi XP:tä paremmalta :)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: AkuKalle - 30.10.08 - klo:16.03
Hauska lukea aina siitä, että kuinka huono voi olla nykyinen Windows-käyttöjärjestelmä verrattuna edelliseen. Windowsit pukataan aina markkinoille keskeneräisinä ja lopultakin kiireellä. Vistan kanssa taisi olla melkoisesti synnytystuskia, sillä pitihän siihen saada tuotettua jonkinlaista perusturvaa mm. palomuurin muodossa. Hieman ihmetetyttää se, ettei MS saanut aikaiseksi Vistaan minkäänlaista virusohjelmaa, sillä ostihan se jopa aikanaan jonkin virusohjelmafirman RAV:n. Onhan noita erilaisia Spam-ohjelmiakin ollut beta-versioina MS:lla.     

Virusohjelmien tekijät vain tuntuvat aina olevan askeleen tai kaksi MS:ää edellä. XP:n kanssa tuntuu Microsoftilla olevan jo enemmän kuin ongelmia. Käyttöjärjestelmää on koitettu paikata jos milläkin ohjelmalla ja jopa muutamilla suurikokoisella Service paketilla. Käyttäjät eivät vain tunnu ymmärtävän riittävästi Windowsin ongelmia. 20 sekuntia nettiin kytkettynä ilman kunnollista palomuuria ja systeemissä on vaikka mitä ylimääräisiä ohjelmia. Windows koostuu niin monista asioista kuten esimerkiksi virusohjelmista, on Nortonin korjaamat virukset, on F-Securen luomat virustorjunnat jne. On Software-ohjelmia ja Freeware-ohjelmia. On paljon välillisiä asioita Windowsissa, jotka eivät liity itse Microsoftiin. Microsoftin ja sitä kautta Windowsin ympärillä liikkuu runsaasti rahaa. Mikäli tehdään täydellinen ohjelma, niin silloinhan kuolee melkoinen liikeala nälkään. Windowsista on vain tullut liian suuri tilkkutäkki, jotta Microsoft pystyy luomaan ehjää kokonaisuutta jo alunperinkin aukollisen systeemin perustalle.

Olin aikanaan niiden ensimmäisten XP:n käyttäjien joukossa. Aluksi oli vaikeaa löytää XP:lle Freeware ohjelmia. Systeemiä ei pidetty sitäkään alussa niin kauhean onnistuneena. Olihan Windows 2000 kuitenkin toimivampi, vaikka XP oli lähinnä rakennettu grafiikaltaan paljon tyylikkäämmäksi. En usko Windows 7:ssä, 8:ssa tai muissakaan sitä seuraavissa tekeleissä olevan mitään minulle annettavaa.

On joitakin asioita, joita vaadin käyttöjärjestelmältä.
- Kun painan käynnistysnappia, niin en ala odottelemaan 5 minuuttia saadakseni tietokoneen käyntiin
- En siedä päivityksien takia tietokoneen sammumisia kesken kaiken.
- En halua tapella viruksien, haittaohjelmien tai näistä seuraavan pelon keskellä. Uskallankohan avata tuota sivua jne.
- En viitsi tapella jonkun antivirusohjelman lisenssien kanssa. En aio maksaa mistään virus- tai palomuurista, jos tuotteen tekijällä ei ole kerran vastuuta tekemänsä ja myymänsä tuotteen turvallisuudesta.

Kuolkoon koko MS maailma minun puolestani Windowsiinsa, ei hetkauta minua. Suurin osa ihmisistä pitää Windowsia hyvänä käyttöjärjestelmänä, kun ei olla koskaan opeteltu käyttämään muuta. Microsoft merkitsee tietokonealalla melkoista sanelupolitiikkaa.

Yrityksen pääasiallisena tarkoituksena on tuottaa rahaa sijoittajille. Tässä suhteessa Microsoft on onnistunut hyvin alallaan. On vaikeaa kuvitella Microsoftin muuttavan jatkossakaan formaattiaan käyttöjärjestelmien jakelijana, päivityksiensä julkaisemisessa. Yksi päivitys sulkee jonkun ongelman, mutta tuo pari muuta ongelmaa tullessaan...

Tuohon virustorjunta ohjelman puuttumiseen. Mikkilällähän on virustorjunta ohjelmisto. Mutta veikkaanpa että esim markkina aseman hyväksikäyttö syytteen pelossa ei pulttaa sitä käyttikseen. Mikä on sinällään sääli. Kaiken pitäisi olla aina valmiina mutta silti ei saa käyttää markkina asemaa hyväkseen... Omituista:)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 31.10.08 - klo:17.18
Esitys Windows 7 käyttöliittymästä: http://mschnlnine.vo.llnwd.net/d1/pdc08/WMV-HQ/PC24.wmv
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Mippe - 02.11.08 - klo:10.58
Microsoftin koodaajat vihdoinkin hiffasivat miten saada enemmän prosessoreita toimimaan Windowssissa:

Windows 7:ssä tektinen läpimurto - pyörii jopa 256 prosessorilla (http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=35555)

Wau
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Fri13 - 02.11.08 - klo:23.41

Periaatteessa Ubuntun 8.04 versio on 'aito' ja 8.04.1 on suuri ServicePack

8.04.1 ei ole mikään ServicePack. Se on vain päivitetty levykuva uusille käyttäjille jotta eivät saa käyttöönsä vanhentunutta ja vaarallista openSSL pakettia, mikä tarkoittaisi että kaikki SSL avaimet pitäisi generoida uudelleen päivityksen jälkeen, jos vanha on otettu käyttöön. 8.04.1 versiota ei olisi tullut ilman että noin suurta tietoturva-aukkoa olisi ollut. Linuxille ei ole mitään ServicePack -päivityksiä olemassakaan. Microsoftilla on 3 vuoden välein tapahtuva julkaisu omasta käyttöjärjestelmästään ja kaikista ohjelmista mitä tulee käyttöjärjestelmän mukana Windows-järjestelmässä. ServicePack on Microsoftilla siihen asti tulleet kaikki tietoturvapäivitykset + muita toissijaisia päivityksiä joita ei ole tarvinnut tuoda kuukausittaisissa päivityksissä vaan on voitu odottaa SP:tä.

Linux-jakeluissa päivitykset tulevat sitä mukaan kun upstream vain päivittää ohjelmiaan ja jos jakelija on backportannut ohjelman, niin päivitys tulee kun upstreamiin tehdyt korjaukset saadaan backportattua myös jakelijan taholta. Tämän takia backporttaus on suoraan sanottuna *erseestä ja hidastaa vain koko yhteisön tekemää vaivannäköä.
8.04.1 on ihan sama kuin 8.04 ja molemmat niistä on aivan samoja kuin tämän hetkinen 8.04 kaikilla päivityksillä mitä on vain saatavilla. Ei ole olemassa mitään "ServicePack" versiota. Ubuntu ei ole yhtään sen valmiimpi kuin upstream tai muut Linux-jakelut.

Lainaus
Tällä hetkellä Slackwaren iloinen käyttäjä ja viimeksi kun käynnistin koneen 'uudelleen' oli koko käyttöjärjestelmän asennus.

Tarkoitit varmaan koko ohjelmistojärjestelmän asennusta, etkä käyttöjärjestelmää (se Linux ydin = OS). ;-)
Mä asentelin juuri 8.10 kiintolevylle, ennen järjestelmän asennusta olen ajanut sitä ensimmäisestä betasta lähtien RAM muistista ilman asennusta ja nyt päätin että olisi hyvä aika käynnistää tietokone uudelleen että saa uuden version käyttöjärjestelmästä käyttöön. Asennuksenkin oikeastaan tein jo tuolloin kun 8.10 julkaistiin mutta boottia ei tarvinnut tehdä. Aina kun tuli päivityksiä niin kyseiset ohjelmat ja palvelut käynnistin uusiksi.
Se on se harmillinen asia että kyllä kaikki päivitykset jotka koskee vain ohjelmia ja palvelimia, otetaan käyttöön kunhan ne käynnistetään uudelleen. Mutta käyttöjärjestelmän (linux) käyttöönotto vaatii bootin. Sen uuden Linux käyttiksen voisi kyllä kikkailla käyttöön ilman reboottia mutta se tehdään vain kriittisille palvelimille joiden downtime saa olla vain sekuntteja.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 03.11.08 - klo:08.07
Ars@PDC: The new "Device Stage" in Windows 7 (http://arstechnica.com/journals/microsoft.ars/2008/10/31/arspdc-the-new-device-stage-in-windows-7)
Ars@PDC: Windows 7 Libraries under the microscope (http://arstechnica.com/journals/microsoft.ars/2008/10/31/arspdc-windows-7-libraries-under-the-microscope)

Pieniä, mutta ihan mukavilta vaikuttavia parannuksia.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Rantarosvo - 03.11.08 - klo:11.37
Jos käyttöjärjestelmää ja ympäristöä päivitetään niin paljon että siitä tehdään uusi asennupaketti helpottamaan asennusta, on mielestäni sama asia kyseessä oli sen nimi mikä tahansa.

Vaikkei sitä service packiä olekkaan, oli vertaus siihen mielestäni ihan osuva. windowsista siirtyvä kun joutuu mieltämään paljon uusia asioita, helpottaa se kummasti kun voi rinnastaa ja verrata vanhaa ja tiedossa olevaan. Sitä tajuaa minkälaisesta asiasta on kyse kun tietää että ero on lähempänä service packiä kuin vistaa.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 04.11.08 - klo:06.51
Windows 7 preview (http://activewin.com/reviews/previews/windows7/)

Mitä tuostakin tekstistä tulee ilmi ja mitä olen lukenut Microsoft foorumeilta, niin UAC:n tekeminen vähemmän ärsyttäväksi vaikuttaa mielestäni hieman huonolta idealta. Olisi parempi, jos ihmiset ymmärtäisivät mikä UAC on ja ohjelmat kirjoitettaisiin niin, ettei turhia UAC kyselyitä tulisi silmille.
Ehkä jokaisella käyttäjällä pitäisi olla "ylläpitäjä" apuna, joka hoitaa koneen ylläpidon käyttäjän puolesta ...

Mutta ehkä tuosta Windows 7:sta tulee sellainen, mitä odotettiin jo Vistasta. Mielestäni Vista saama kritiikki on tosin 85% FUD:ia, mutta se on jo toinen tarina se ...
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 08.11.08 - klo:10.55
WinHEC 2008 - http://www.microsoft.com/whdc/winhec/default.mspx
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 09.11.08 - klo:09.10
Tietoturvaa tullaan parantamaan edelleenkin Windows 7:ssa. Richard Turner vastaa UAC:n koskevaan kysymykseen/ongelmaan (ongelma ketjun alussa):

http://channel9.msdn.com/forums/Coffeehouse/437545-Windows-7-UAC-crippled-I-broke-it-already/?CommentID=437606
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Fri13 - 20.11.08 - klo:17.39

Periaatteessa Ubuntun 8.04 versio on 'aito' ja 8.04.1 on suuri ServicePack


Toi on vain windows-näkemys joka ei päde linuxiin.

Ubuntu 8.04 on alkuperäinen julkaisu joka sisälsi vakavan tietoturvareiän SSL avaimissa. Jotta SSL avaimia ei jouduttais generoimaan uusiks heti asennuksen jälkee Canonical julkaisi 8.04.1 julkaisun jossa on korjattu tuo. Mitään eroa ei ole kuin että siinä on vain siihen asti tulleet päivitykset mukana mitkä ladataa asennuksen jälkee muuten 8.04 julkaisuun ja sitte pitää generoida avaimet

Service Pack sisältää muita korjauksia mitä ei ole saatavilla WIndows updatesta. 8.04.1 ei oo mikää Service Pack siis vaan pelkkä uusi päivitetty julkaisu. Ubuntu saa päivityksiä jatkuvasti sitä mukaan kuin ohjelmien tekijät päivittävät omia ohjelmiaan, Linus päivittää käyttistä ja canonical tai ubuntu yhteisö paketoi ne päivitykset ubuntulle ja ne julkaistaan. Mitään service packeja ei ole olemassa tai mitään päivityksiä mitä ei voisi saada ilman et asentaa ensin 8.04.1 versiota kun se on ihan tarkalleen sama kuin 8.04.

Ei kantsi vetää mitään MS Windows päivitystapoja (Service Pack) Ubuntuun kun se ei pidä paikkaansa. Ei käytännössä eikä periaatteessakaan.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 20.11.08 - klo:17.59
Ei kantsi vetää mitään MS Windows päivitystapoja (Service Pack) Ubuntuun kun se ei pidä paikkaansa. Ei käytännössä eikä periaatteessakaan.

Käsittääkseni Ubuntun kehittäjät ovat kiinnostuneita PackageKit:stä, joka tukee Service Pack (http://blogs.gnome.org/hughsie/2008/11/15/pkcon-list-install-foopackage-list/) -ideaa. Eli tulevaisuudessa voimme  törmätä Service Packeihin myös Ubuntua käyttäessä.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: meizirkki - 20.11.08 - klo:18.20
Muuten en ole servicepack ideaan mieltynyt, mutta ku asentaa pieniä randomipäivityksiä, ei tiedä mikä niistä aiheuttaa onkelmia, mutta isossa servicepackissa ainakin tietää milloin pitää varautua probleemeihin :)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: k00pa - 27.11.08 - klo:19.24
Semmonen pre-beta jutska kun tuli, niin sitä olen päässyte testaaman, niin täytyy myöntää että ei siinä juurikaan kehitystä ole tapahtunut.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Fri13 - 08.12.08 - klo:13.50
Käsittääkseni Ubuntun kehittäjät ovat kiinnostuneita PackageKit:stä, joka tukee Service Pack (http://blogs.gnome.org/hughsie/2008/11/15/pkcon-list-install-foopackage-list/) -ideaa. Eli tulevaisuudessa voimme  törmätä Service Packeihin myös Ubuntua käyttäessä.

Ei olisi vieläkään Service Pack. Tuo on jo vanha tapa tehdä asennuksia verkottomiin koneisiin. Kone joka on verkkoyhteydessä, laitetaan tallentamaan ladatut paketit, joista pyöräytetään tar paketti ja se siirretään massamuistille mistä kaikki paketit voidaan verkkottomissa-koneissa asennuttaa suoraan. Tuon idea on vain tehdä graafinen ja yksinkertaisempi tapa aloitteleville myös pyöräytellä samanlaisia pakkauksia. Edelleen kaikki ns. "Service Pack" -paketissa mukana olevat päivitykset on saatavilla milloin tahansa. Tyhmä estäisi jakelun saamasta päivityksiä yksittäisinä ja sitoisi joitain päivityksiä johonkin "Service Pack" -päivityksiin.

Monet Linux-jakelut käyttävät jo metapaketteja paljonkin hyväkseen, joilla asennetaan kaikki tarpeellinen halutun ohjelmiston toimimiseksi kokonaisuudessaan. Vaikka pakettihallinta asentaa kaikki tarvittavat paketit, jätetään paljon paketteja pois joita oikeasti vielä tarvitsisi asentaa jos halutaan tietty ominaisuus ohjelmaan. Metapaketti siis eroaa tällöin siinä että on jo valmis lista paketeista mitä pitää asentaa jotta haluttu ohjelmisto asentuu. Tällöin riittää että ladataan metapaketin kaikki listaamat paketit, väännetään siitä tar paketti tai kopioidaan/siirretään ne sellaiseen massamuistille missä taas lisätään massamuisti pakettilähteenä ja voidaan tehdä asennus asentamalla metapaketti, jolloin kaikki tarvittavat paketit tulevat levyltä mukana.

On vain tyhmää yrittää tuoda "Service Pack" termi Windowsilta, vaikka sitä on yrittänyt muunmuassa Novell, se ei ole vastaava asia. Tämä "Service Pack" ihannointi johtaa vain huonompaan ohjelmien kehittämiseen kun ne jakelijat pyrkivät tällä tavoin päästä kontrolloimaan mitä tapahtuu upstreamissa ja koska ne päivitykset sieltä tarkemmin otetaan käyttöön. Upstream määrää ohjelmien kehitystahdin ja suunnan, eikä jakelijat kuten Ubuntu/Canonical.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 08.12.08 - klo:16.47
Käsittääkseni Ubuntun kehittäjät ovat kiinnostuneita PackageKit:stä, joka tukee Service Pack (http://blogs.gnome.org/hughsie/2008/11/15/pkcon-list-install-foopackage-list/) -ideaa. Eli tulevaisuudessa voimme  törmätä Service Packeihin myös Ubuntua käyttäessä.

Ei olisi vieläkään Service Pack

Niin-no, kai se riippuu minä kukin service packia pitää :). Vaikka SP:t eivät olisikaan eri valmistajilla identtiset toteutukseltaan, niin kuvittelisin ainakin että kohtuullisen sama idea niissä on.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Fri13 - 08.12.08 - klo:18.36
Niin-no, kai se riippuu minä kukin service packia pitää :). Vaikka SP:t eivät olisikaan eri valmistajilla identtiset toteutukseltaan, niin kuvittelisin ainakin että kohtuullisen sama idea niissä on.

No, Service Pack sisältää kaikki siihen astiset päivitykset + julkaisemattomia päivityksiä joita ei ole tarvinnut julkaista aikaisemmin + suuria muutoksia järjestelmään, joita ei saa mitenkään muuten asennettua kuin asentamalla Service Packin.

Novellillakin on Service Packit mutta nekin sisältävät sellaisia muutoksia heidän omiin kaupallisiin ohjelmistoihin, joita ei saa muutoin kuin asentamalla heidän Service Packin. Niitä ei tarvitse asentaa jotta ei saisi Linux-käyttöjärjestelmään tai muihin avoimen lähdekoodin ohjelmiin päivityksiä.

Niin kauan kuin Canonical ei rupea jakamaan Ubuntun mukana Linux-käyttöjärjestelmään tai koko järjestelmään sisällettyjä suljettuja ohjelmistoja joiden kehittämisestä Canonical vain vastaa, eikä päivityksiä ole saatavilla niihin erikseen vaan täytyy ottaa joku ihmeen "Service Pack", niin Ubuntullekkaan kuin millekkään muulle Linux-jakelupaketille ei ole olemassa Service Packeja.

Ero on selkeä ja jos ainoa syy miksi Ubuntu 8.04.1 olisi jokin Ubuntu "Service Pack", on päivitetty levykuva missä on kaikki siihen asti tulleet päivitykset (jotka voidaan asentaa ihan ensimmäiseen levykuva-versioonkin!) , niin tällöin jos joku ottaa nyt Ubuntun, kaikki tähän päivään asti tulleet päivitykset ja luo uuden levykuvan missä kaikki paketit ovat päivitetty, se olisi sitten "Service Pack 2" ja jos joku tekisi viikon päästä uudelleen saman homman niin sitä saisi pitää "Service Pack 3" versiona. Ja samaa voitaisiin tehdä vaikka joka kerta kun uusia päivityksiä tulee niihin paketteihin mitä oletuksena Ubuntun-levykuvalla on, niin lopulta meillä olisi Ubuntu jolle olisi 50 "Service Packia" olemassa. Tällöin jälleen 8.04 LTS version ja "Ubuntu 8.04.40 LTS Service Pack" version ero olisi että jälkimmäisessä on sisälletty kaikki päivitykset mitä 8.04 version käyttäjän täytyisi itse ladata ja asentaa heti asennuksen jälkeen jotta hänellä olisi up-to-date versio Ubuntusta.
Joten 8.04.1 ei ole mikään "Service Pack" vaan ainoastaan niinkin tylsältä kuulosta asia kuin _päivitetty levykuva_. Jos ette kykene todistamaan että 8.04 LTS versioon ei voi saada samoja ominaisuuksia kuin 8.04.1 LTS versioon ilman että lataa 8.04.1 versiota niin niin kauan se ei ole "Service Pack Ubuntulle".

Kun Microsoft julkaisee Service Packin, ohjelmistovalmistajat päivittävät ohjelmansa tai tekevät ohjelmansa Service Packin mukana tulleille muutoksille. Tällöin ohjelmat voivat vaatia Windowsiin asennettavaksi Service Packin, kun mutenkään muutoin ei niitä koodimuutoksia voida saada Windowsiin, mitä ohjelmat vaativat. Käyttäjä ei voi ladata yksitellen Windows Updatesta kaikkia päivityksiä koska niitä ei jaeta yksittäin vaan ainoastaan Service Packin mukana.

Joten jos haluaa leikkiä Windows-heeboa joka ei tiedä mitään niin voi yrittää työntää "Service Pack" -termiä Linux-jakelupaketteihin joihin se ei kuulu.

Kyseinen PackageKit tekee vain yhden perinteisen asian yksinkertaisemmin käyttäjälle, se ottaa vanhasta järjestelmästä pakettilistauksen sekä järjestelmästä missä on kaikki päivitykset ja asennettu omia haluttuja ohjelmia pakettihallinnasta ja tekee vertauksen ja asentaa kaikki paketit mitä uudessa on, vanhaan versioon välittämättä mitkä on niiden versiot. Se ei ole mikään "Service Pack" vaan yksinkertaisesti vanha tapa tuoda RPM/DPGK pakettilistaus ja asentaa kaikki ne eroavaisuudet. Tätä on tehty lähes Linux-jakelupakettien alusta lähtien.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 08.12.08 - klo:18.46
Joten jos haluaa leikkiä Windows-heeboa joka ei tiedä mitään niin voi yrittää työntää "Service Pack" -termiä Linux-jakelupaketteihin joihin se ei kuulu.

Ok, kiitos erittäin pitkästä vastauksesta :). Suosittelen kirjoittamaan PackageKit-devel postituslistalle, että lopettaisivat "Service Pack"-nimityksen väärinkäytön välittömästi, koska eivät selvästikään tajua mikä Service Pack oikeasti on.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Fri13 - 09.12.08 - klo:14.26
Ok, kiitos erittäin pitkästä vastauksesta :). Suosittelen kirjoittamaan PackageKit-devel postituslistalle, että lopettaisivat "Service Pack"-nimityksen väärinkäytön välittömästi, koska eivät selvästikään tajua mikä Service Pack oikeasti on.

PackageKit -kehittäjille on kyllä asiasta huomauttanut useampi henkilö mutta itsepäisesti ovat halunneet pitää kiinni kyseisestä nimityksestä kyseisessä ominaisuudessa kun sen kerran ovat ottaneet jo käyttöön. Kyseessähän on siis jo tunnettunen tapojen tekeminen selkämmäksi. Itse mm. käytän PackageKitiä kun sillä sai aikaisemmin "vaikeamman" työn tehtyä vaivattomammin.
Tosin ei ole ylipääsemättömiä ongelmia ottaa järjestelmään asennetuista paketeista listausta ja asennuttaa niitä toiseen koneeseen tai ladata kaikki riippuvuudet ja asennuttaa ne, kyse on juurikin mihin pakettihallinta oikeastaan taipuu, ettei joudu yksitellen käsin lataamaan jostain FTP/HTTP palvelimelta tai pahimmillaan, itse tarkistamaan paketeista niiden riippuvuuksia.

Tässä on yksi Microsoftin viesti kysymykseen "Mikä on Service Pack":

Mikä on Service Pack?
Service Pack -päivityspaketteja on saatavana kaikkiin Windows-versiohin ja myös joihinkin muihin ohjelmistoihin. Esimerkiksi Windows XP-järjestelmään on jo tullut SP3-päivitysversio. Service Pack-päivitys käsittää aina suuren joukon korjauksia ja parannuksia, jotka asentuvat yhtenä pakettina ja jotka joutuisi muuten asentamaan useana erillisenä pikkupäivityksenä. Pelkkien korjausten lisäksi isot päivitykset sisältävät muun muassa uusia toimintoja sekä erilaisia yhteensopivuuslaajennuksia joita ei erikseen ole saatavilla.

PackageKit:lla luotu "paketti" ei sisällä mitään ominaisuuksia tai yhteensopivuuslaajennuksia joita ei olisi pakettihallinnan kautta muutoin saatavilla. Service Packista (kuten kaikista päivityksistä) on myös kaksi erilaista versiota saatavilla, toinen versio vaatii että kaikki aikaisemmat päivitykset on asennettu ennen kuin uuden päivityksen voi asentaa ja toinen taas sisältää kaikki siihen asti tulleet päivitykset jolloin muita toimia ei tarvita. Jos Service Pack vaatii aikaisemmat versiot, kutsutaan sitä tuolloin "Service Release" -päivityspaketista eikä Service Packista. Meillä on jo alussa luodut termistöt joilla erotellaan erilaiset asiat toisistaan jotta tiedämme mistä oikeasti keskustelemme. Ettei vain syntyisi tilanteita kuten tässäkin ovat ajamassa, että joku sanoo "Service Pack" ja vastaavaa asiaa ei ole olemassakaan mihin sillä kuitenkin viitataan. Windows-käyttäjät myös useimmiten valitsevat ensimmäiseksi Linux-jakelupaketiksi Ubuntun, jolloin heillä saattaa olla Windows-käsitteet mielessä ja niitä pyritäään soveltamaan Ubuntuunkin.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: rhino - 20.12.08 - klo:21.12
Tietoturva tuli Windowseissa erittäin hyvään kuntoon jo Vistassa
- itse olen käyttänyt Vista konetta kaksi vuotta netissä ilman tietoturvaohjelmistoa ja tälläkään viikolla erään johtavan tietoturvaohjelmiston nettiskannerilla ei löytynyt mitään heidän tunnistamaansa
- Vistassahan tuli windowsiinkin kaksisuuntainen palomuuri

Jo viime keväänä julkistetusta ja MSn sivuilta kolmen kuukauden täystoiminnallisena kokeiluversiona ladattavasta Vistan teknologiaan pohjaavasta Windows 2008 -serveristä näki jo että tuo teknologia on myös suorituskyvyllisesti erittäin hyvässä iskussa. Win2008 server toimii vikkelästi vanhemmassakin koneessa, vaikkapa Pentti4ssa (mitä vanhemmissa eivät nykylinuxitkaan täysin ominaisuuksin hyvin pyöri).
Win2008ssa oli jo Vistaan nähden modulaarisempi rakenne - sen näkee esim. tietyistä päivityksistä ja toimista, jotka Win2008ssa voi tehdä rinnakkain (mm. winupdatea vaativat) ja päivitysten boottaustarve ero, mikä on ihan erilainen Vistaan verrattuna. Vistassa MS teki mokan kun ei tuota rakennetta siihen vielä tehnyt ja laittoi vielä turhia kilkkeitä pakosti mukaan - nythän Vistankin saa vikkeläksi kun ne karsii itse pois.

Mutta Windows 7:sta on selvästi tulossa todella hyvä Windows-versio jälleen. Tietoturvan jälkeen myös suorituskyky kunnossa. Sitten onkin mielenkiintoinen tilanne näissä eri vaihtoehdoissa.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Tomin - 21.12.08 - klo:09.45
Tietoturva tuli Windowseissa erittäin hyvään kuntoon jo Vistassa
- itse olen käyttänyt Vista konetta kaksi vuotta netissä ilman tietoturvaohjelmistoa ja tälläkään viikolla erään johtavan tietoturvaohjelmiston nettiskannerilla ei löytynyt mitään heidän tunnistamaansa
- Vistassahan tuli windowsiinkin kaksisuuntainen palomuuri

No sittenhän linuxien käyttäjillä ei ole mitään hätää... :)

PS: Siis jos ei itse hölmöile... :D
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Jallu59 - 21.12.08 - klo:10.30
Ubuntu 8.04 on alkuperäinen julkaisu joka sisälsi vakavan tietoturvareiän SSL avaimissa. Jotta SSL avaimia ei jouduttais generoimaan uusiks heti asennuksen jälkee Canonical julkaisi 8.04.1 julkaisun jossa on korjattu tuo. Mitään eroa ei ole kuin että siinä on vain siihen asti tulleet päivitykset mukana mitkä ladataa asennuksen jälkee muuten 8.04 julkaisuun ja sitte pitää generoida avaimet

Tässä sellainen asiavirhe, että 8.04.1 on suunitelun aikataulun mukaisesti julkaistu jakelupaketti, sisältäen varsinaisen version julkaisun jälkeiset päivitykset sen julkaisuun saakka. Tuo SSL-avainjutun päivitys vain sattuu olemaan niiden päivitysten joukossa, niiden takia ei versiota julkaistu. Näiden .1-julkaisuversioiden ideana on tarjota sellainen asennuslevy, ettei ladattavia päivityksiä olis kovin hirveästi, niitä kun julkaisun jälkeen tulee runsain määrin huolimatta kaikesta testaamisesta. Päivitys tahti hiljenee logaritmisesti julkaisun vanhetessa.

T:Jallu59
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 28.12.08 - klo:20.11
Windows 7 beta leaks to Internet (http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&articleId=9124399)

Windows 7 Beta Review (http://www.winsupersite.com/win7/win7_beta.asp)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 30.12.08 - klo:18.39
Tämän aiheen piti käsitellä Windows 7 järjestelmää eikä Service pack:kiä.
Voisitteko perustaa oman keskustelun Service packille.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: meizirkki - 30.12.08 - klo:20.11
lol. viimeinen service-pack viesti lähetettin yli kuukausi sitten.
aho potkaisi homman taas raiteilleen  ;)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Mario92 - 30.12.08 - klo:23.30
Aika moni tuntuu jo siirtyneen Windows 7:kaan :)
Tuolla IRC:n puolella on jo pari kertaa kyselty ajureita seiskaan :D
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: rhino - 01.01.09 - klo:14.43
Edit/ylläpito: Kirjoita _yhdessä_ viestissä kaikki mitä aiot sanoa.

Aika moni tuntuu jo siirtyneen Windows 7:kaan :)
Tuolla IRC:n puolella on jo pari kertaa kyselty ajureita seiskaan :D

Ajureiden kanssa ei Windows 7:ssa ole mitään ongelmaa - siinä toimivat Vistan ajurit, ja niitähän on tarjolla jo joka laitteelle. Ajurimallia ei ole tuossa muutettu mitenkään, olemassaoleville laitteille. Ainoa merkittävä asia tulevat olemaan tuon myötä yleistyvien kosketusnäyttöjen ajurit - ja tietysti kokonaan uudet laitteet, mitä tässä koko ajan tulee markkinoille. Mutta nykyisissä mikroissa toimivat niiden nykyiset Vista-ajurit täysin tuon kanssa.
Tuo asentuu myös miniläppäreihin todella hyvin ja pelittää niissä vikkelästi - niiden tukea on laitettu tuohon mukaan; asennuksesta on ohjeita jo netissä ja ainakin sen voi tehdä helposti laittamalla dvd-aseman ulkoiseen usb-liitännäiseen koteloon miniläppäreihin.

Kukaanhan ei ole voinut vielä "siirtyä" Windows 7:aan, koska se on vasta tällä hetkellä tekeillä ja julkaistaan näillä näkymin vasta loppuvuodesta. Mutta erittäin toimiva beta 1 on jo jaossa - eli kokeilla ja tämänhetkistä ensivaikutelmaa saada voi :

Sitä jaettiin äskettäin avoimessa, vuosittaisessa kehittäjätapaamisessa ympäri maailmaa dvd:llä kaikille osallistujille siellä - eli hyvin julkiseen jakoon ympäri maailmaa, testattavaksi. Jotkut ovat sen sitten niistä laittaneet nyt nettiinkin jakoon - toimii kokeiluajan. ms itse laittaa nettijakoon nyt tammikuulla. Ja kyse on tietysti siis aiemmin syksyllä tulleen alpha-version jälkeisestä 1. beta-versiosta. Betoja tulee varmasti muitakin vielä ja niiden jälkeen sitten rc (release candidate) -versiot.

Tuo Windows 7 beta 1 asentuu ja pyörii mainiosti vaikkapa VirtualBoxissa tai msn omassa virtual pc 2007 sp1ssä, ellei halua ihan rinnalle kokeiluversioksi levylle asentaa.

Tuosta on myös lukuisia ensitestejä jo julkaistu maailmalla. Uudistukset ovat päällisin puolin pienehköjä - mutta niinhän ne ovat olleet muissakin; tänä vuonna tuleva lumileopardikin on sen toimittajan omienkin sanojen mukaan koodin tehostamista ja vikojen korjailua ennen kaikkea. Tuon win 7 beta 1:n testihavainnoissa on kuitenkin tuotu esiin nopeuden huomattava parantuminen nyky-winsun floppiin verrattuna, eli se on tuossa beta 1:ssä jo xpn luokkaa vähintään - toimii myös sukkelasti miniläppäreissäkin. Isompi uusi asia tulee olemaan kait se kosketusohjaus, kosketusnäytöillä. Tehtäväpalkkiin on myös yhdistetty sovelluskuvakkeet ja käynnistetyt sovellusikkunat saman kuvakkeen taakse (niin halutessaan). Eli näkyy vain esim. openoffice writer -kuva ja kun sitä klikkaa hiirellä, aukeaa openoffice writer tai (tuo uusi idea) kun hiiren vie vain tuon openoffice writer -kuvakkeen päälle, putkahtaa hetimiten pinoluettelo sen yläpuolelle jo käynnissä olevista openoffice writer -ikkunoista. Tuo on ihan toimiva idea, etenkin pienempinäyttöisissä miniläppäreissäkin.

Ja onhan siellä yhtä ja toista pienempää uudistusta mukana. Laajin versio asentuu 9 gb tilaan, muut vievät vähemmän levytilaa. Toimintaa on vikkelöitetty ja resurssien käyttöä tehostettu huomattavasti. Komentorivikäytöstä pitäville on edelleenjalostettu PowerShell V2, UACin toimintaa on edelleenkehitetty, 3D-tehosteita trimmattu. Mukana uusi järjestelmätyökalu, millä esiasennetussa koneessa voi luoda järjestelmälevyn.

Pienenä piikkinä msltä varmaan muille, oletuksena asentuva taustakuva veden alle hohtavasta valosta, missä keskellä ui taistelukala =) ja sehän on tunnetusti terhakka fisulaji pitämään puoliaan. Ehkä ne ovat kehittämässä lopulliseen versioon sitten vuoden lopulle jonkin näyttävän näytönsäästäjänkin tuosta mukaan.

8.04.1 on suunitelun aikataulun mukaisesti julkaistu jakelupaketti, sisältäen varsinaisen version julkaisun jälkeiset päivitykset sen julkaisuun saakka. Näiden .1-julkaisuversioiden ideana on tarjota sellainen asennuslevy, ettei ladattavia päivityksiä olis kovin hirveästi, niitä kun julkaisun jälkeen tulee runsain määrin huolimatta kaikesta testaamisesta. Päivitys tahti hiljenee logaritmisesti julkaisun vanhetessa.
T:Jallu59

Totta. Eli ovat siis näitä Ubuntun SP1-versioita, joita vasta kannattaisi ehkä alkaa käyttämään, kun niissä on korjattu riittävästi julkaisun jälkeen käyttäjien havaitsemia virheitä tai reikiä.
Mäsällä tuo menee vähän toisella tapaa, koska heillä on pidempi tuo alphojen-betojen-rc(julkaisukandidaattien) vaihe. Sitten julkaisun jälkeinen, varsinaisen käyttäjävaiheen aikaisten korjausten määrä on vähän vähäisempi. Käyttäjäkunta tosin on niin moninkertaisesti isompi (lienee jotain kokoluokkaa 25-50 x isompi kuin esim. Ubuntuilla), joten toki sen massan kanssa koodipuutteita tietysti myös löytyy.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Tomin - 01.01.09 - klo:15.20
Eli ovat siis näitä Ubuntun SP1-versioita, joita vasta kannattaisi ehkä alkaa käyttämään, kun niissä on korjattu riittävästi julkaisun jälkeen käyttäjien havaitsemia virheitä tai reikiä.
Samat päivityksethän ne käyvät 8.04:ään. Tosin tietysti voisi aina ajatella että jos käyttää vaikka LTS-versiota niin siirtyisi siihen seuraavaan LTS:n vasta kun se *.1-versio on julkaistu... Vähentäisihän se ongelmia tietysti. En tiedä onko tuo SP-vertaus hyvä, mutta samapa tuo... ::)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: eliasj - 01.01.09 - klo:15.22
Totta. Eli ovat siis näitä Ubuntun SP1-versioita, joita vasta kannattaisi ehkä alkaa käyttämään, kun niissä on korjattu riittävästi julkaisun jälkeen käyttäjien havaitsemia virheitä tai reikiä.
Jep, totta. Ainakin työkoneella. Työpöytäkoneella on varmaan kiva saada jo uudet ohjelmat käyttöön. Jos ei niitä tartte, niin kannattaa käyttää aina LTS-versiota.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: rhino - 01.01.09 - klo:17.57
Totta. Eli ovat siis näitä Ubuntun SP1-versioita, joita vasta kannattaisi ehkä alkaa käyttämään, kun niissä on korjattu riittävästi julkaisun jälkeen käyttäjien havaitsemia virheitä tai reikiä.
Jep, totta. Ainakin työkoneella. Työpöytäkoneella on varmaan kiva saada jo uudet ohjelmat käyttöön. Jos ei niitä tartte, niin kannattaa käyttää aina LTS-versiota.

Niin, jotkuthan takkuaa linuxienkin kanssa aivan turhaan ja tarpeettomasti kun kiirehtivät mukana tuossa tiuhassa vuosittaisessa versiorytmissä. Elämä on paljon helpompaa kun etenee noiden pääversioiden tms. tahtiin. Sovelluksistahan niihin tulevat kuitenkin useimmiten tärkeät isommat versiot, mikä on linux-puolellakin se olennaisin asia käytössä, eikä pelkän peruskäyttiksen jokainen versio aina sinällään.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 02.01.09 - klo:15.32
Mistä windows 7 Beta version voi sitten ladata??
Tekisi mieleni kokeilla sitä.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: salai - 02.01.09 - klo:17.12
Kyllä W7 näyttää olevan varsinainen epeli, ainakin toimittajat kusevat housuunsa kiihtymyksestä:

Lainaus
Tulokset osoittavat, että Windows 7 on oikealla kehitysreitillä. Koontikäännösnumerolla 7000 tullut beta on jo tässä vaiheessa yhtä tehokas tai tehokkaampi kuin Windows 7.

Linkki: Testiohjelma lennättää Windows 7:n betaa / Data / Digitoday (http://www.digitoday.fi/data/2009/01/02/testiohjelma-lennattaa-windows-7n-betaa/200947/66).
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Mario92 - 02.01.09 - klo:17.14
Mistä windows 7 Beta version voi sitten ladata??
Tekisi mieleni kokeilla sitä.
Uutisen mukaan se on piraattien hallussa, joten torrentteja katselemalla löytyy. En neuvo enempää, koska osaksi laitonta touhua, mutta google auttaa ::)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Tomin - 02.01.09 - klo:17.34
Kyllä W7 näyttää olevan varsinainen epeli, ainakin toimittajat kusevat housuunsa kiihtymyksestä:

Lainaus
Tulokset osoittavat, että Windows 7 on oikealla kehitysreitillä. Koontikäännösnumerolla 7000 tullut beta on jo tässä vaiheessa yhtä tehokas tai tehokkaampi kuin Windows 7.

Linkki: Testiohjelma lennättää Windows 7:n betaa / Data / Digitoday (http://www.digitoday.fi/data/2009/01/02/testiohjelma-lennattaa-windows-7n-betaa/200947/66).


*reps*!!!

Uskon kun näen, mutta odotellaan nyt vielä sitä betaa jonka saa microsoftilta itseltään (jos sellaista tulee)...
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 02.01.09 - klo:18.25
Mä kin olin ymmärtänyt että mikrosoft julkaisee "ilmaisen" Beta version jota saa vapaasti ladata Microsoftin sivuilta.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 03.01.09 - klo:15.22
Windows 7 beta 1 performance - How does the OS compare to Vista and XP? (http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=3236&page=1)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Mario92 - 06.01.09 - klo:22.29
Windows 7 beta 1 performance - How does the OS compare to Vista and XP? (http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=3236&page=1)
Tuon testin mukaan seiska olisi tosi nopea! :o
Olen myös lueskellut että 9.04 käynnistyisi aika nopeasti. Kellään tietoa/kokemusta kumpi on nopeampi?
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 07.01.09 - klo:17.05
En usko että w7 ja 9.04 kannattaa verrata keskenään.
9.10 kerkii tuleen ennen w7.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: meizirkki - 07.01.09 - klo:17.13
Hehe, on micro$oftilla hyvin pullat uunissa, tarjoilee vista-käyttäjille ilmaiseksi win 7 päivityksen :P Sori etten laittanu linkkiä.. mobiilina nyt. oli joko tietoviikon tai tietokoneen uutisis.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Tomin - 07.01.09 - klo:17.15
Hehe, on micro$oftilla hyvin pullat uunissa, tarjoilee vista-käyttäjille ilmaiseksi win 7 päivityksen :P Sori etten laittanu linkkiä.. mobiilina nyt. oli joko tietoviikon tai tietokoneen uutisis.
Sellainen tilaisuus pitänee minunkin hyödyntää jos mahdollista eikä siihen sisälly mitään "jekkua" (tjsp.).
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Mippe - 07.01.09 - klo:17.20
Todella toivon, että tämä kaikki mediahehkutus ei ole ollut vain pelkästään hehkutusta vaan Microsoft on oikeasti tehnyt Vistaa huomattavasti nopeamman version. Oon lukenut nyt niin paljon juttuja, että Windows 7 hakkaa mennen tullen Vistan ja jopa XP:n.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Mippe - 07.01.09 - klo:17.23
Hehe, on micro$oftilla hyvin pullat uunissa, tarjoilee vista-käyttäjille ilmaiseksi win 7 päivityksen :P Sori etten laittanu linkkiä.. mobiilina nyt. oli joko tietoviikon tai tietokoneen uutisis.
Uutinen (http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=36299)

"Koneet toimitetaan normaalisti Vistalla. Kun Windows 7 julkaistaan, ostajat voivat esimerkiksi tilata päivityslevyn ilmaiseksi tietokoneen valmistajalta."

Acer saa sitten saamari lähettää mulle ton Windows 7 ilmaiseksi, kun tällä Vistalla olen joutunut nilkuttamaan aina välillä :(
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Tomin - 07.01.09 - klo:17.25
Todella toivon, että tämä kaikki mediahehkutus ei ole ollut vain pelkästään hehkutusta vaan Microsoft on oikeasti tehnyt Vistaa huomattavasti nopeamman version. Oon lukenut nyt niin paljon juttuja, että Windows 7 hakkaa mennen tullen Vistan ja jopa XP:n.

No se nähdään varmaan viimeistään sitten kun seiska julkaistaan. ::) Minua nyt ei paljon hetkauta millainen se seiska on, mutta kiinnostaa silti vähän tietää siitä kilpailiastakin... :)

Jos tosiaan saa sen ilmaisen päivityksen (en hypi ulos tuolistani sen takia) niin toivottavasti se vähän nopeuttaa Windowsin toimintaa tässä koneessa. Tosin en ole jaksanut pitkään aikaan käynnistellä Windowsia, joten olisi varmaan fiksuinta asentaa se uusiksi kun en enää muista salasanaakaan... :D

EDIT: Eipä taida tuo päivitys oikeus koskea minua. Jos kaikki Vistan hommanneet olisivat sen saaneet niin se olisi varmaankin ollut merkki siitä, että Vista oli Microsoftin mielestä floppi ja/tai seiska ei ole kovin kummoinen uudistus,.. ::)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: meizirkki - 07.01.09 - klo:18.03
Todella toivon, että tämä kaikki mediahehkutus ei ole ollut vain pelkästään hehkutusta vaan Microsoft on oikeasti tehnyt Vistaa huomattavasti nopeamman version. Oon lukenut nyt niin paljon juttuja, että Windows 7 hakkaa mennen tullen Vistan ja jopa XP:n.

Jep, olihan KDE 4:kin pitkään ennen julkaisua kehuttu edeltäjäänsä nopeammaksi :) toisin kävi. Saa nähdä miten windows 7 reagoi, kun perus-juuseri latailee sinne muutaman softan jotka (tietysti) asentaa myös pari automaattisesti käynnisyvää taustaohjemaa... :P
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Owdy - 07.01.09 - klo:19.59
Todella toivon, että tämä kaikki mediahehkutus ei ole ollut vain pelkästään hehkutusta vaan Microsoft on oikeasti tehnyt Vistaa huomattavasti nopeamman version. Oon lukenut nyt niin paljon juttuja, että Windows 7 hakkaa mennen tullen Vistan ja jopa XP:n.
XP on julkaistu muistaakseni 2001. Aika huvittavaa että Microsoftilta menee yli 8 vuotta kehittää nopeampi käyttöjärjestelmä kuin edeltäjänsä. Jos ne nyt siinä onnistuvat seiskankaan kanssa.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Klapikone - 07.01.09 - klo:22.05
jep 8 vuotta on pitkä aika. Siinä ajassa ubuntut ovat kehittyneet huimasti mutta windows vain takkuaa paikallaan. Eikä taida tuo seiskakaan ihmeitä esitellä.
Kuinkahan suuri ero tuon beta version ja lopullisen windows 7 version nopeuksien välillä lopulta on? Oma veikkaukseni ainakin on että nopeudet tippuvat alaispäin kun sitten   kaikenmaailman mediaplayerin  lisätyökalut ja virustorjunnat jne.  pitää  tuohon lopulliseen versioon lisätä. ???
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Owdy - 07.01.09 - klo:22.15
jep 8 vuotta on pitkä aika. Siinä ajassa ubuntut ovat kehittyneet huimasti mutta windows vain takkuaa paikallaan.
Siinä ajassa on melkein KAIKKI muut käyttöjärjestelmät kehittyneet huimasti. Kun XP julkaistiin, Ubuntua ei ollut edes olemassa :D Linux toki oli, mutta käytettävyydeltään ihan eri planeetalta kuin nykyisin. Kehitys on ollut todella huimaa Linux puolella.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Klapikone - 07.01.09 - klo:22.33
.
jep 8 vuotta on pitkä aika. Siinä ajassa ubuntut ovat kehittyneet huimasti mutta windows vain takkuaa paikallaan.
Siinä ajassa on melkein KAIKKI muut käyttöjärjestelmät kehittyneet huimasti. Kun XP julkaistiin, Ubuntua ei ollut edes olemassa :D Linux toki oli, mutta käytettävyydeltään ihan eri planeetalta kuin nykyisin. Kehitys on ollut todella huimaa Linux puolella.

Juuri niin! Voi vain ihmetellä mikä Microsoftilla mättää kun mitään mainittavaa kehitystä ei ole tapahtunut,
 vaikka tietääkseni sielläkin on ihan fiksuja kavereita palkkalistoilla (tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta).

Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: uunox - 07.01.09 - klo:23.49
jep 8 vuotta on pitkä aika. Siinä ajassa ubuntut ovat kehittyneet huimasti mutta windows vain takkuaa paikallaan.
Siinä ajassa on melkein KAIKKI muut käyttöjärjestelmät kehittyneet huimasti. Kun XP julkaistiin, Ubuntua ei ollut edes olemassa :D Linux toki oli, mutta käytettävyydeltään ihan eri planeetalta kuin nykyisin. Kehitys on ollut todella huimaa Linux puolella.

Ilmeisesti olisi kuitenkin totuuden nimissä sanottava että lienee siinä varaa kehittymiselle ollutkin.
Jos ei nyt varsinaisesti muusta kuin nopeudesta ole yleensäkään merkittävää sanottavaa, niin mikä helvetin kiire on ehtiä eläkkeelle alle 20 vuotiaana.
Toisaalta lienee myös niin että pääasiallisesti niiden käyttöjärjestelmien liitännäisten kanssa ainakin itse pyrin enimmäkseen pelailemaan, sillä taitaa se järjestelmäpuolen "viilaaminen" olla kokolailla hyödytöntä puuhaa tuloksen raameissa tarkasteltuna...
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 08.01.09 - klo:06.43
"Windows 7 will see its public debut on Friday 9th January"

Windows 7 Beta will be available for public on Friday (http://www.neowin.net/news/main/09/01/08/windows-7-beta-will-be-available-for-public-on-friday)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 08.01.09 - klo:06.48
jep 8 vuotta on pitkä aika. Siinä ajassa ubuntut ovat kehittyneet huimasti mutta windows vain takkuaa paikallaan. Eikä taida tuo seiskakaan ihmeitä esitellä.

Ptruuu! Vaikka monille Linuxin käyttäjille Windowssin mollaaminen onkin tärkeää, niin mitä tahansa nyt ei sentään yleisökään niele :)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Sysi - 08.01.09 - klo:11.42
No XP:stä vistaan on kehittyny lähinnä muistin käyttö, huonompaan suuntaan. Tieturva ei vieläkään riitä peruskäyttöönkään oikein. Vistä on kyllä vähän nätimpi.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: masa - 08.01.09 - klo:13.28
No XP:stä vistaan on kehittyny lähinnä muistin käyttö, huonompaan suuntaan. Tieturva ei vieläkään riitä peruskäyttöönkään oikein. Vistä on kyllä vähän nätimpi.

Eikös Vistassa se muistin käyttö juurikin parantunut XP:hen nähden? Eikös sinne muistiin ladata jotain valmiiksi jos muistia on yli akuutin tarpeen?
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Mario92 - 08.01.09 - klo:13.59
jep 8 vuotta on pitkä aika. Siinä ajassa ubuntut ovat kehittyneet huimasti mutta windows vain takkuaa paikallaan. Eikä taida tuo seiskakaan ihmeitä esitellä.

Ptruuu! Vaikka monille Linuxin käyttäjille Windowssin mollaaminen onkin tärkeää, niin mitä tahansa nyt ei sentään yleisökään niele :)
Tuo Vista oli hienoinen kompastuskivi siksi, että Windows siirtyi 64-bittiseksi. Ja ei se vista ihan paskaakaan ole vaikka se on huonompi kuin XP.  Itse ainakin luulen että seiskasta tulee XP:n vistannäköinen 64-bittinen versio :D
Windowsin kehitys näyttää hitaalta Linuxiin verrattune. Kyllä ne perässä tulee ;)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 08.01.09 - klo:15.55
Windowsin kehitys näyttää hitaalta Linuxiin verrattune. Kyllä ne perässä tulee ;)

Juu niinhän se herkästi siltä näyttää. Näissä parissa artikkelissa käydään läpi, että mitä näkyviä muutoksia (ei siis käydä kerneliä tms. läpi) Vistaan tuli.

Windows Vista: more than just a pretty face (http://arstechnica.com/reviews/os/pretty-vista.ars)
Windows Vista: Under the Hood (http://arstechnica.com/reviews/os/vista-under-the-hood.ars)

Itse pidän Windows XP:tä lelukäyttöjärjestelmänä verrattuna Vistaan. XP:n menestyminen on ollut kyllä huimaa seurattavaa ja tavallaan kai sitä pitäisi Linuxin ja muiden kannalta toivoa, ettei vastaavia menestystarinoita Microsoftilta tulisi.

Mitä tulee Linuxin kehittymiseen niin jos katsoo esimerkiksi työpöytiä, niin ei siellä mitään älyttömiä uudistuksia ole kuitenkaan tehty, ainakaan GNOME:n puolella. GNOME 3.0:sta on kyllä puhuttu jo vuosia, mutta keskustelu aiheesta on aina kuollut yksi toisensa jälkeen. Käsittääkseni ole edes mitään suunnitelmia vielä tehty ...
Mielenkiinnolla olenkin seurannut KDE:n kehitystä, jossa on tapahtunut viime aikoina paljonkin.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 08.01.09 - klo:22.14
Toisaalta sitä toivoo windows 7 onnistuvan mutta kun ajattelee asiaa toiselta kannalta...
Jos se epäonnistuu tule taas lisää Linuxin käyttäjiä. W7 teho vaatimukset nousevat varmasti.
Tietysti on mahdollista että 7 myöhästyy mutta siitä tehdään kunnolla toimiva kuten 2000 oli aikanaan.
Windows XP Professionalista on 64bit versio olemassa. Tuskin w7 on XPn 64bit versio.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 09.01.09 - klo:09.56
W7 teho vaatimukset nousevat varmasti.

Ei omia kokemuksia vielä, mutta mitä lukenut niin Windows 7 Beta pyörii mukavasti kuulemma ainakin näillä:
LifeBook - 1GHz, 512M RAM
Acer Aspire One - 1,6GHz Atom, 1,5G RAM

Tietysti jokaisella oma näkemys siitä, että mitä tarkoittaa "pyörii mukavasti".
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Storck - 09.01.09 - klo:14.50
Asennettu on.
Asennus alkoi klo 13:13 ja asennus oli valmis klo 13:39 eli ihan kiva. Päivityksestä tuli vain kaksi pientä lisuketta.
En vielä tutkinut sen paremmin, melkein vista tuo on. Sammutin ja tulin kotiin - Ubuntuun siis  8)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: usbkauno - 09.01.09 - klo:15.40
Miksi pitää valittaa win uudistuksista jossa käyttäjän ei anneta tehdä IHAN joka asiaa?
Ubuntu ei mielestäni ole ollenkaan vakaa käyttöjärjestelmä, mikäli ei halua sorkkia pääteen kautta joka ikistä asetusta omaa konettaan varten.

En vihaa (x)(ed)(k)Ubuntua mutta ei kotikäyttäjälle suunnitellun järjestelmän pidä tarjota ihan kaikkea asetuksia silmien eteen jolloin hieman pienemmät ihmiset (lapset) saattavat viedä koneen tilaan jossa vain recovery tila toimii.
 
En poissulje sitä vaihtoehtoa että windows järjestelmä voi hajota, mutta potuttaa tuommoinen microsoftin morkkaaminen, jokainen saa valita windowsin, jos ei pidä vaihtaa. EI tarvitse jakaa murhettaan kuinka HUONO tämä on, ja kuinka tässä EI ole juuri sitä rinnakkaista työpöytää tuolla ruudun oikeassa alareunassa. 

Terveisin Daniel Halonen
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Storck - 09.01.09 - klo:15.44
Miksi pitää valittaa win uudistuksista jossa käyttäjän ei anneta tehdä IHAN joka asiaa?
Ubuntu ei mielestäni ole ollenkaan vakaa käyttöjärjestelmä, mikäli ei halua sorkkia pääteen kautta joka ikistä asetusta omaa konettaan varten.

En vihaa (x)(ed)(k)Ubuntua mutta ei kotikäyttäjälle suunnitellun järjestelmän pidä tarjota ihan kaikkea asetuksia silmien eteen jolloin hieman pienemmät ihmiset (lapset) saattavat viedä koneen tilaan jossa vain recovery tila toimii.
 
En poissulje sitä vaihtoehtoa että windows järjestelmä voi hajota, mutta potuttaa tuommoinen microsoftin morkkaaminen, jokainen saa valita windowsin, jos ei pidä vaihtaa. EI tarvitse jakaa murhettaan kuinka HUONO tämä on, ja kuinka tässä EI ole juuri sitä rinnakkaista työpöytää tuolla ruudun oikeassa alareunassa. 

Terveisin Daniel Halonen

Kenelle tuo oli tarkoitettu?
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 09.01.09 - klo:15.50
Niin pidän tuota aika loukkaavana alaikäisiä kohtaan. Ei ikä merkitse sitä miten taitava tietokoneen käyttäjä olet.
Sen merkkaa kokemus.  ;)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Klapikone - 09.01.09 - klo:15.54
Miksi pitää valittaa win uudistuksista jossa käyttäjän ei anneta tehdä IHAN joka asiaa?
Ubuntu ei mielestäni ole ollenkaan vakaa käyttöjärjestelmä, mikäli ei halua sorkkia pääteen kautta joka ikistä asetusta omaa konettaan varten.

En vihaa (x)(ed)(k)Ubuntua mutta ei kotikäyttäjälle suunnitellun järjestelmän pidä tarjota ihan kaikkea asetuksia silmien eteen jolloin hieman pienemmät ihmiset (lapset) saattavat viedä koneen tilaan jossa vain recovery tila toimii.
 
Ei se nyt ihan noin ole...
Osittain juuri tuosta syystähän ubuntussa on rootille omat salasanansa ja ilman rootina olemista et voi konetta sekaisin kovinkaan helposti saada.
edit: hieman huono sanamuotoilu minulla mutta eiköhän tuosta ymmärrä
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: salai - 09.01.09 - klo:16.08
Onko totta, että tuo beta ei ole mikään täysi asennuspaketti, vaan pelkkä päivitys Vistaan?
FAQ: How to get the Windows 7 beta (http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&taxonomyName=Windows&articleId=9125380&taxonomyId=125&pageNumber=2)
Lainaus
That's it? Nothing else? Last thing, we swear. The Windows 7 beta is actually an upgrade, not a full new install. You need to have a machine running Windows Vista Service Pack 1 (SP1) to install the beta.

Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Storck - 09.01.09 - klo:16.13
Niin tuolla jossain oli puhetta joo. vistan voi päivittää suoraan seiskaan. Niin mikro$oftia taas että..  ::)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: usbkauno - 09.01.09 - klo:16.27
Niin pidän tuota aika loukkaavana alaikäisiä kohtaan. Ei ikä merkitse sitä miten taitava tietokoneen käyttäjä olet.
Sen merkkaa kokemus.  ;)

Minullakin on 5 vuotta 18 ikävuoteen eli minäkin olen lapsi...  Mutta Ok perun sanani LINUXin heilahtavaisuudesta... Eihän se koskaan kaadu ei... Ja muuten mitä enemmän ikää sekä kokemusta sitä enemmän tietää mitä tekee tai paremmin salaa kömmähdykset...

En halua tästä mitään sotaa halusin vain ilmoittaa että kyllä WINDOWSIT on ihan hyviä vaikka ne saattavat vielä kaatua kun niitä viritellään.

Miksi pitää valittaa win uudistuksista jossa käyttäjän ei anneta tehdä IHAN joka asiaa?
Ubuntu ei mielestäni ole ollenkaan vakaa käyttöjärjestelmä, mikäli ei halua sorkkia pääteen kautta joka ikistä asetusta omaa konettaan varten.

En vihaa (x)(ed)(k)Ubuntua mutta ei kotikäyttäjälle suunnitellun järjestelmän pidä tarjota ihan kaikkea asetuksia silmien eteen jolloin hieman pienemmät ihmiset (lapset) saattavat viedä koneen tilaan jossa vain recovery tila toimii.
 
Ei se nyt ihan noin ole...
Osittain juuri tuosta syystähän ubuntussa on rootille omat salasanansa ja ilman rootina olemista et voi konetta sekaisin kovinkaan helposti saada.
edit: hieman huono sanamuotoilu minulla mutta eiköhän tuosta ymmärrä
Onhan VISTAssakin tämä "Root" eli pääkäyttäjäkysely...

//edit typoja
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: salai - 09.01.09 - klo:16.29
Kieltämättä hyvä myyntiargumentti: "Osta tänään äkkiä Vista, niin pääset 2,5 miljoonan armoitetun joukkoon, jotka saavat ladata laillisen Windows 7 betan".
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: usbkauno - 09.01.09 - klo:16.33
Kieltämättä hyvä myyntiargumentti: "Osta tänään äkkiä Vista, niin pääset 2,5 miljoonan armoitetun joukkoon, jotka saavat ladata laillisen Windows 7 betan".

Joo melko tyhmää on microsoftilta... Tämän takia kyllä suhtaudun myönteisesti Linuxiin mutta ärsyttää silti sellainen m$ on PAHA tekstit...

Jos nyt joku suuttui edelisistäni pahoittelen...  :-[
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Storck - 09.01.09 - klo:16.49


Joo melko tyhmää on microsoftilta... Tämän takia kyllä suhtaudun myönteisesti Linuxiin mutta ärsyttää silti sellainen m$ on PAHA tekstit...


Sinähän hypit kuin heinäsirkka. Ei kannata ottaa osaa jos itse(kin) haukut omiasi  ;D ;D ;D ;D ;)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: usbkauno - 09.01.09 - klo:16.56


Joo melko tyhmää on microsoftilta... Tämän takia kyllä suhtaudun myönteisesti Linuxiin mutta ärsyttää silti sellainen m$ on PAHA tekstit...


Sinähän hypit kuin heinäsirkka. Ei kannata ottaa osaa jos itse(kin) haukut omiasi  ;D ;D ;D ;D ;)

Onko näin että jos on kaupallisen yrityksen puolella siitä syystä että pitää enemmän sen tuotoksista on silti jumaloitava sitä virheettömäksi. Tämä on se vika jonka takia linuxit on tehty. Ettei tarvitse jumaloida mitään yritystä. Muttakun linuxissa (ja windowsissa) on omat puolensa, ja luulisin jos olisi linux distro joka olisi tismalleen kuin vista ilman yhtäkään microsoft sanaa, melko moni käyttäisi sitä.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: salai - 09.01.09 - klo:17.16
. . . jos olisi linux distro joka olisi tismalleen kuin vista ilman yhtäkään microsoft sanaa, melko moni käyttäisi sitä.

Ne muutamat kerrat, kun olen Vistaa käyttänyt (asentaessani rinnalle XP:tä) olen ihmetellyt suuresti: Haluaako joku tosiaan käyttöjärjestelmän, joka nalkuttaa kuin anoppi ja anopin toiskielinen äiti. Niistä kielloista ja varoituksista ei saa mitään selvää, mutta koko ajan se Vista vaan mäkättää jotain. Sekaisin siis suomeksi ja englanniksi, kun siihen on asennettu kaikenlaista paskaa kylkiäiseksi, mistä ei missään edes kerrota mitään.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Sysi - 09.01.09 - klo:18.09
Perus win- erroreita? XP:ssä niitä on samalla mitalla. Salasanoja se kuulemmä kyselee ihan koko ajan.
Eikös Vistassa se muistin käyttö juurikin parantunut XP:hen nähden? Eikös sinne muistiin ladata jotain valmiiksi jos muistia on yli akuutin tarpeen?
Sen verran huomattu että vaatii samaan käyttönopeuteen tuplamäärän muistia.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 09.01.09 - klo:19.02
Totta tehoja Vista osaa kyllä syödä.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: mgronber - 10.01.09 - klo:15.50
Muttakun linuxissa (ja windowsissa) on omat puolensa, ja luulisin jos olisi linux distro joka olisi tismalleen kuin vista ilman yhtäkään microsoft sanaa, melko moni käyttäisi sitä.

Jos se "VistaLinux" ei olisi binääriyhteensopiva Windowsin kanssa niin sillä ei olisi mitään mahdollisuuksia pärjätä kilpailussa muiden Linux-jakeluiden kanssa. Vistan tärkein ominaisuus on yhteensopivuus vanhempien Windows-ohjelmien kanssa.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: mgronber - 10.01.09 - klo:16.00
En halua tästä mitään sotaa halusin vain ilmoittaa että kyllä WINDOWSIT on ihan hyviä vaikka ne saattavat vielä kaatua kun niitä viritellään.

Liian yleistävä ja sinisilmäinen väite. Kuulostaa ihan samalta kuin sanoisi että kaikki ihmiset ovat yhtä hyviä vaikka osa onkin varkaita, murhaajia ja muita rikollisia.

Windowsin paremmuus liittyy pitkälti sille tarjottuihin ohjelmistoihin joita ei ole saatavilla muille alustoille. Windowsin omat ominaisuudet eivät ole millään tavalla ylivoimaisia kilpailijoihin nähden, pikemminkin päinvastoin. En ole KDE:tä käyttäessä koskaan kaivannut mitään Windowsin työpöydän ominaisuuksia mutta Windowsia käyttäessäni olen kyllä kaivannut KDE:tä...
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: fossiili - 10.01.09 - klo:16.15
Tässähän on aiheena Windows 7. Ilmainen beettaversio voisi olla ihan kiva kokeiltavaksi siinä missä eri linux-distrot ja joskus niiden beetaversiotkin. Miksi siis ei kokeilla itse, jos laitteet antavat myöten.

Mitä tulee jatkuvasti jauhettavaan aiheeseen "linux parempi kuin Windows/Vista" tavalliselle käyttäjälle, joka ei kaipaa pelejä ja joitakin Netin erikoisuuksia linux on moderneilla koneilla paras valinta.

Silti on syytä kunnioittaa Bill Gatesiä ja Microsoftia. Windowssit 3.1 lähtien toimivat graafisella työpöydällä mikroissa, joihin ei ole mitään asiaa linuxilla tai edes unixeilla, Minix on luku erikseen. Minulla on sellainen hyvä vanha Olivetin läppäri, joskin useita uudempia vehkeitä, eri linuxia asennettuna ja kaksi WindowsXP - lisenssiä ja Vista. Jos kellon kanssa vertaa samassa koneessa virittämätöntä Windowssia ja linuxia ei linux ole ainakaan nopeampi.  Windowssin ongelmana on raskas haittaohjelmien yms. torjunta, mutta ilman nettiyhteyttä on yhtä nopea kuin linux.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Karvameduusa - 10.01.09 - klo:16.21
Tässähän on aiheena Windows 7. Ilmainen beettaversio voisi olla ihan kiva kokeiltavaksi siinä missä eri linux-distrot ja joskus niiden beetaversiotkin. Miksi siis ei kokeilla itse, jos laitteet antavat myöten.

Mitä tulee jatkuvasti jauhettavaan aiheeseen "linux parempi kuin Windows/Vista" tavalliselle käyttäjälle, joka ei kaipaa pelejä ja joitakin Netin erikoisuuksia linux on moderneilla koneilla paras valinta.

Silti on syytä kunnioittaa Bill Gatesiä ja Microsoftia. Windowssit 3.1 lähtien toimivat graafisella työpöydällä mikroissa, joihin ei ole mitään asiaa linuxilla tai edes unixeilla, Minix on luku erikseen. Minulla on sellainen hyvä vanha Olivetin läppäri, joskin useita uudempia vehkeitä, eri linuxia asennettuna ja kaksi WindowsXP - lisenssiä ja Vista. Jos kellon kanssa vertaa samassa koneessa virittämätöntä Windowssia ja linuxia ei linux ole ainakaan nopeampi.  Windowssin ongelmana on raskas haittaohjelmien yms. torjunta, mutta ilman nettiyhteyttä on yhtä nopea kuin linux.

Olinhan se suuri myyntivaltti, mutta en silti kunnioita Bill Gatesia. Julmasti Kopioivat koko gui:n Mac:ltä. Windows 95:ssa oli sitä omaa suunnittelua gui:ssa ja siitä ylöspäin ÄxPeehen asti.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: meizirkki - 10.01.09 - klo:16.39
Noinhan se on, mutta mielestäni kaikki GUI:t on perusteiltaan samannäköisiä. Onpa tainnut historian aikana pari kertaa käydä avoimen koodin kehittäjilläkin "kopiois-vahinko"  ;)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: mgronber - 10.01.09 - klo:17.02
Noinhan se on, mutta mielestäni kaikki GUI:t on perusteiltaan samannäköisiä.

Ollaanpa sitä nykyään pinnallisia. Kaikkia kiinnostaa pelkkä ulkonäkö vaikka tärkeintä on sisäinen kauneus. Todelliset erot löytyvät pinnan alta.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Ked - 10.01.09 - klo:23.23
Muttakun linuxissa (ja windowsissa) on omat puolensa, ja luulisin jos olisi linux distro joka olisi tismalleen kuin vista ilman yhtäkään microsoft sanaa, melko moni käyttäisi sitä.


Itse ajattelin kanssa aikoinaan noin.

Jostain syystä monikaan niistä joka sellaisen kykenisi tekemään, ei sellaista itse tarvitse tai näe tarpeelliseksi. Sitä voisi sitten pohtia miksi....
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: zepotus - 11.01.09 - klo:10.06
Eipä tuota karkkia tarvi, lihottaa ja vie hampaat...

Jaetaan ilmaisnäytteitä ja kohta joudut maksamaan..    :o

Nyt kun kaikki ovat sokaistuneet tuosta seiskasta, mulle tulee pari kysymystä mieleen..

Hinta?
Versiot?
Aktivointi?

Saapas nähdä ovatko saaneet kopiosuojauksen kuntoon. Toivottavasti ovat, loppuu se piraatti-spedeily.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 11.01.09 - klo:15.12
Nyt on W7 beta latauksessa eikä mee kun 30h.
Jotta voit ladata ja asentaa betan tarvitset CD avaimen jonka microsot antaa
jos kijaudut microsoftiin. Jos sinulla ei ole käytössä IEtä et voi ladata levyä microsoftin sivuilta.
Nyt tässä sitten odotellaan ja huomenna nähään mitä kaikkea tuossa on.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: fossiili - 11.01.09 - klo:18.02
en silti kunnioita Bill Gatesia. Julmasti Kopioivat koko gui:n Mac:ltä. Windows 95:ssa oli sitä omaa suunnittelua gui:ssa ja siitä ylöspäin ÄxPeehen asti.
Windowssit eivät koskaan olleet Macin käyttäjäliitännän kopioita. Erityisesti "kottaraispönttö-aikana" erot olivat tosi suuria.  Kokemusta on.

On typerää haukkua menestyneitä, varmasti raha kelpaisi kaikille ... Todellisia ääliöitä ovat kunnan ja valtion virkamiehet ja poliitikot. He eivät tajua tämänhetkisten vapaiden käyttisten ja muun softan mahdollisuuksia. Eivät viitsi edes ottaa selvää, vaikka heille vihjaista yrittää. Kokemusta on tästäkin. Mutta eivät nämä purnaukset liity aiheeseen, joten  :-X
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 11.01.09 - klo:18.51
Totta. Kaupungilla on aina rahapula mutta kuitenkin on varaa ostaa juuri kunnostettuun ylä asteeseen monta kymmentä tietokonetta joissa on Vistan OEM avaimet ja sitten ostaa XP. Sitten vielä sekä office 2003 että 2007.
Melkosen tyhmää porukkaa.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: meizirkki - 11.01.09 - klo:18.55
No, suotta valitat.  ;) Meillä oli varaa ostaa Vista-koneet, mutta ssihen ne rahat sitten loppukin. Eli Wordilla vaan tekstinkäsittelyt ja kuvanmuokkaussoftat on vuodelta 1998  >:(
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: salai - 12.01.09 - klo:14.29
Nyt löytyi tieto, että Windows 7:llä voisikin tehdä puhtaan asennuksen, joten ajattelin kokeilla.

Lataus ei vaan ala toimimaan; Firefoxilla ja Operalla saa joka kerta uuden aktivointikoodin  ;) mutta download-linkki ei toimi. IE 7 ei päästä edes niinkään pitkälle ja Firefoxikin valittaa MS:n varmenteesta. Taitaa olla serverit tukossa, tai viety laivalla Panamaan, kuten WinCapitan.  ;D

EDIT: Nyt alkoi viimeinkin valua 2.0 Mb/s omituisella download-appletilla. Valitettavasti vain tulee 32-bittinen versio, mutta kaipa silläkin vielä pikkupojat harjoittelee.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Storck - 12.01.09 - klo:14.59
Nyt löytyi tieto, että Windows 7:llä voisikin tehdä puhtaan asennuksen, joten ajattelin kokeilla.

Lataus ei vaan ala toimimaan; Firefoxilla ja Operalla saa joka kerta uuden aktivointikoodin  ;) mutta download-linkki ei toimi. IE 7 ei päästä edes niinkään pitkälle ja Firefoxikin valittaa MS:n varmenteesta. Taitaa olla serverit tukossa, tai viety laivalla Panamaan, kuten WinCapitan.  ;D

EDIT: Nyt alkoi viimeinkin valua 2.0 Mb/s omituisella download-appletilla. Valitettavasti vain tulee 32-bittinen versio, mutta kaipa silläkin vielä pikkupojat harjoittelee.

Kyllä voi, tein samana päivänä kuin beta julkaistiin yleiseen jakoon. (en tosin ole sitä käyttänyt sen jälkeen :) )
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: salai - 12.01.09 - klo:15.11
Aika haipakkaa tuli kun alkuun pääsi - 2.4 gigatavua 22 minuutissa. Ei kun 64-bittistä koettamaan, siihen on jo 4 lisenssiä.   8)
EDIT: Ja se lähti heti toimimaan. Sivun evästeistä näin, että olin tällä Firefoxilla yrittänyt 28 kertaa turhaan. Into on näköjään kova ilmaiseen näytteeseen.

Olisipa MS:llä aina yhtä hyvä palvelu: Ohjelmat saisi ladata ilmaiseksi sängyssä maaten ja mukana tulisi joka kerta uusi aktivointikoodikin.

Mutta herää kysymys: Saako nuo asennettua tikulle?
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Tomin - 12.01.09 - klo:16.12
Aika haipakkaa tuli kun alkuun pääsi - 2.4 gigatavua 22 minuutissa.
Tällä liittymällä ei mahda tulla kovin nopeesti ladattua... (1 megainen...)

Ei kun 64-bittistä koettamaan, siihen on jo 4 lisenssiä.   8)
Heh... 2 500 000 / 4 = 625 000 ;)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: eGetin - 12.01.09 - klo:17.16
Jännitys tiivistyy millainen 64-bittinen seiska on omassa tassussa, riippuu onko isä muistanut käydä vk.comissa =) Meinaan siis että saa sen uuden kovon niin saa tilaa mihin asentaa betan.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: muep - 12.01.09 - klo:22.38
Minäkin laitoin tämän 64-bittisen Windows 7:n betan virtuaalikoneeseen pyörimään. Kyllä tämä vaikuttaa ainakin semmoiselta, että mieluummin tätä käyttäisin kuin Windows XP:ta. Taskbar-uudistus on minusta todella mukava ja ylipäätään ihan asiallinen ilme tässä käyttöliittymässä on. Mitään 3D-tehosteita en toki KVM-virtuaalikoneessa pysty tähän laittamaan, ja lisäksi miinaharavaakaan ei pysty pelaamaan, mikä vähän pistää harmittamaan.

Mielenkiinnolla kuitenkin odottelen, josko tätä saataisiin jossain vaiheessa esimerkiksi oppilaitokseemme XP:n tilalle. (Mieluummin toki vielä ottaisin vapaita ohjelmia sinne)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 13.01.09 - klo:06.56
Nyt sain ladattu ja pääsen kokeilemaan. Hienolta ainakin näyttää.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: meizirkki - 13.01.09 - klo:19.26
Joopajoo, perusveto Microsoftilta, että lataus lähtee käyntiin vaan IE:llä, onneksi siihenkin on konstit ;)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Exitium - 13.01.09 - klo:19.32
Varmaan laitan tämän ainakin testiin koneelleni pelikäyttöön, jos nämä benchmarkmittaukset ovat totuudenperäisiä. Siis vasta sitten kun stable julkaistaan. Jos palaa hermot yhtä kiitettävästi kuin Vistan kohdalla niin lentää XP takaisin - tai Winen Direct3D- tilanteen tarkistus. :)

Kuitenkin perus Windows, josta en aio pulittaa senttiäkään omia rahojani... Jos en saa mistään tätä käsiini niin sitten pysyy XP.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Tomin - 13.01.09 - klo:19.55
Hmm... tuota voisi kyllä harkita kokeilevansa pyöritää Vistan tilalla, mutta pitäisi sitten jaksaa hankkia se key... ::)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: salai - 14.01.09 - klo:12.46
Meni eilinen ilta ja viime yö testatessa 64-bittistä versiota, kovalevylle asennettuna. Kone A8N-Sli Pre, AMD Athlon 3500+, muistia 1.5 GB, näytönohjain Nvidia 8400GS.

- Syvän sininen ruutu tuli illalla 5 kertaa, ennen kuin asensin tuoreen Nvidian ajurin (NVIDIA Forceware 181.20 WHQL Vista 64).

+ Belkinin langaton verkkokortti BMC4306 toimi suoraan asennuksen jälkeen. XP:ssä sitä on mahdoton saada toimimaan joka koneessa.
- Monitoimilaite HP PSC 1315 ajurit eivät asentuneet, vaikka piti olla Vista-64 yhteensopivat. Ohjelmat asentuivat, mutta niitä ei voinut poistaa muuten kuin vikasietotilassa deletoimalla kansiot. Surkea esitys.
+/- Dropbox asentui ja toimi. Symboliset linkit eivät ilmeisesti toimi oikein (samoin kuin Linuxissa). Eli ei onnistunut Firefoxin places.sqliten päivitys Dropboxin kautta, mikä oli suurin syy testaamiseen.
+ Media Centerissä Asuksen DVB-kortti toimi, kunhan hain ajurit ensin itse. Tallennus toimii ja Ylen tekstitys teksti-tv:n kautta. Se on vaan armoton resurssisyöppö ja kökkö muutenkin.
- VLC ei toiminut digi-tv:n katselussa. VLC on vuosienkin jälkeen yksi bugisimmista ohjelmista, mitä olen koskaan käyttänyt, ei tunnista edes itse tekemiään soittolistoja. Mistään ei löydy ohjeita (Windows-puolen) DVB:lle, joka toki onkin uusi piirre.
- ProgDVB ei toiminut ollenkaan, ikkuna sekaisin eikä skannannut kanavia.
+ Firefox 3.1b1 fi toimi Yle Areenan aiheuttamaa kaatumista lukuunottamatta ilman ongelmia.
- Chromen uusin versio ei suostunut edes käynnistymään.
+ Onnistuin polttamaan lataamani Windows 7:n ison Windowsin omalla softalla!
+ Avast asentui ja tuntuu toimivan ilman ongelmia
- vaatii paljon aikaa virittelyyn ja ylimääräisten ohjelmien lataamiseen, jos tällä aikoo jotain tehdä.
+ Ulkonäkö korea ja alapalkki melko toimiva,

- - - Älyttömän hidas kaikessa muussa kuin nettiselauksessa, XP:hen ja Linuxiin verrattuna siis.
Varsinkin jatkuvasti esiin tulevat "ongelman ratkaisut" ja niistä raportoinnit sotkevat koneen käytön kokonaan. Se raportointi on täytynyt tappaa monta kertaa tehtävienhallinnan kautta, kun sitä on vahingossa klikannut. Ilmeisesti palvelimet ovat edelleen ylikuormitettuja, koska mm. update on toistuvasti pyytänyt lähettämään raportin toimimattomuudestaan. Netssä oli jo jossain ohjeet, miten tuon typerän raportoinnin saa pois.

Täytyy illalla kokeilla toiseen, nopeampaan koneeseen 32-bittistä versiota.

PS. Sarjanumeroita aktivointiin on ilmeisesti vain 5 + 5 kpl. Esim. oma tässä käyttämäni löytyi jo eilen illalla googlatessa 1500 kertaa.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: eGetin - 14.01.09 - klo:16.59
Ahhhh yees... Tämähän on hurjasti parempi kuin Vista =) Ja XP:täkin parempi siinä mielessä että on hurjasti tuoreempi ja enemmän kaikennäköistä säätöä. Me likes =)

Ubuntua tässä latailen jo, eilen sain kovalevyn ja tänään asensin juuri seiskan n. vartissa ja nyt ubuntu latautuu ja komentorivisysteemi tulee... Toistaiseksi =)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Wessu - 14.01.09 - klo:17.51
Nyt on winukka semmoinen mikä Vistan olisi pitänyt olla jo julkistettaessa.
Nopeampi käynnistyminen ja sammuminen eikä raiskaa kiintolevyä samalla lailla kuin Vista.
Tätä kun vielä viilataan niin Vistasta tuli WIN ME  :P
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: tuke81 - 14.01.09 - klo:21.33
en silti kunnioita Bill Gatesia. Julmasti Kopioivat koko gui:n Mac:ltä. Windows 95:ssa oli sitä omaa suunnittelua gui:ssa ja siitä ylöspäin ÄxPeehen asti.
Windowssit eivät koskaan olleet Macin käyttäjäliitännän kopioita. Erityisesti "kottaraispönttö-aikana" erot olivat tosi suuria.  Kokemusta on.

On typerää haukkua menestyneitä, varmasti raha kelpaisi kaikille ... Todellisia ääliöitä ovat kunnan ja valtion virkamiehet ja poliitikot. He eivät tajua tämänhetkisten vapaiden käyttisten ja muun softan mahdollisuuksia. Eivät viitsi edes ottaa selvää, vaikka heille vihjaista yrittää. Kokemusta on tästäkin. Mutta eivät nämä purnaukset liity aiheeseen, joten  :-X

Hmm ei niin gui kopioitiin suoraan os/2 (http://en.wikipedia.org/wiki/OS/2):sesta ja eivät tosiaan liity aiheeseen(tosin tuo windows7 näyttää kde:lta)... Tuleekos siihen seiskaan nyt uutta journaloivaa tiedostojärjestelmää vai vieläkö paahetaan ntfs:n johdannaisilla, joka fragmentoituu helpohkosti.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Owdy - 14.01.09 - klo:22.04
Tuleekos siihen seiskaan nyt uutta journaloivaa tiedostojärjestelmää vai vieläkö paahetaan ntfs:n johdannaisilla, joka fragmentoituu helpohkosti.
NTFS näyttäs olevan.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Hertsi - 15.01.09 - klo:14.59
Asensin W7 pöytäkoneeseen. Lopputulos oli:
Ei ääniä
Ei tunnista ATI RADEON 9250 jonka jopa XP ja Vispanatori tunnistavat.

Kannetavan asennus:
Ei tunnista ääniä, näytön ohjainta eikä verkkokorttia.
Kun asensin ajurit muu toimi mutta Media Centter ei toiminut.

Silloin tajusin miten toimiva Vista ULTIMATE on ja asensin sen sekä pöytäkoneeseen että kannettavaan.
Tietysti molemmissa on myös ubuntu. Nyt sitten vaan ootan Beta2 tuloa.

EDIT: Lakkaako Betaversiot muuten toimimasta kun virallinen seiska saapuu.
Olin myös huomannut että palkki on kopiointu KDE:lltä
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: eGetin - 15.01.09 - klo:15.56
Asensin W7 pöytäkoneeseen. Lopputulos oli:
Ei ääniä
Ei tunnista ATI RADEON 9250 jonka jopa XP ja Vispanatori tunnistavat.
Noin muumiokamaa ei ole kyllä pakko tunnistaa =)
Kannetavan asennus:
Ei tunnista ääniä, näytön ohjainta eikä verkkokorttia.
Kun asensin ajurit muu toimi mutta Media Centter ei toiminut.

Silloin tajusin miten toimiva Vista ULTIMATE on ja asensin sen sekä pöytäkoneeseen että kannettavaan.
Tietysti molemmissa on myös ubuntu. Nyt sitten vaan ootan Beta2 tuloa.

EDIT: Lakkaako Betaversiot muuten toimimasta kun virallinen seiska saapuu.
Olin myös huomannut että palkki on kopiointu KDE:lltä
Beta-versiot lakkaa toimivasta joo, tai ainakin lisenssit lakkaa. Onko siis KDE 4.1:ssä täysin samanlainen alapalkki että siinä voi nuo ohjelmat lennosta heittää kun on ohjelma auki ja sen kuvaketta kilkkaa hiiren oikealla napilla ja painaa että "pin" niin se jää sinne ja siitä saa näppärästi softan auki?
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Matu - 15.01.09 - klo:20.51
Windows 7

"Farrel vertasi asentamaansa Windows 7 –käyttöjärjestelmää Ubuntu Linuxiin ja Windows XP:hen.
”XP:n ja Ubuntun jälkeen olin jo unohtanut miltä säällinen graafinen käyttöjärjestelmä näyttää”, aloittaa Farrel vuodatuksensa."

"Joitain ajuriongelmia lukuun ottamatta, laitteet ja ohjelmistot asentuvat käyttöjärjestelmään hyvin. Lisäksi uutuus pyörii yhtä sulavasti kuin Ubuntu, vaikka karkkia silmälle on enemmän."

http://mikropc.net/uutiset/index.jsp?categoryId=atk&day=20090115&ref=w2009011514225214118#w2009011514225214118
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: meizirkki - 15.01.09 - klo:21.17
Perus windows käyttäjä... aina väittämässä että wintoosassa on enemmän karkkeja  >:(

*huutaa hysteerisesti:*
WINDOWSISSA ON ENEMMÄN KARKKEJA?!??!?!!?

Ärsyttä tollanen pilailu... windowsissa on enemmän karkkeja???.. ei voi olla totta ...
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Klapikone - 15.01.09 - klo:21.53
Windows 7

"Farrel vertasi asentamaansa Windows 7 –käyttöjärjestelmää Ubuntu Linuxiin ja Windows XP:hen.
”XP:n ja Ubuntun jälkeen olin jo unohtanut miltä säällinen graafinen käyttöjärjestelmä näyttää”, aloittaa Farrel vuodatuksensa."

"Joitain ajuriongelmia lukuun ottamatta, laitteet ja ohjelmistot asentuvat käyttöjärjestelmään hyvin. Lisäksi uutuus pyörii yhtä sulavasti kuin Ubuntu, vaikka karkkia silmälle on enemmän.

http://mikropc.net/uutiset/index.jsp?categoryId=atk&day=20090115&ref=w2009011514225214118#w2009011514225214118

Lainaus

”Jos Microsoft olisi julkaissut Windows 7:n Vistan tilalta, Ubuntun ja Mac OS X: nousua ei olisi nähty”, Farrel arvioi lopuksi.

Kiintoisia mielipiteitä tuolla Farrelilla. Kaikkea ei nyt sentään kai tarvitse sulattaa...  :-[
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: jori52 - 15.01.09 - klo:21.57
Windows 7 koneella viisi minuuttia, ei löytänyt edes wlania, pöh, samanlainen kuin wista, asennus grafiikka tökerö, poistettu koneelta

Terveisin jori52
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: TimBuktu!! - 15.01.09 - klo:22.03
MOi!!! :-*
Nyt sitten taas häiriköidään ja kirjoitellaan mitä sormet tuo...
Mulla on tällä hetkellä yhtä paljon kiinnostusta Win7:aan kun Ubun Jauntyyn. Alla toistaseks toimiva systeemi, ja toisilla varastoilla, mutta se ei kuulu nyt tähän, Älkää sekottako mua nytten.

Mutta!! Noi kuvat mitä näin tossa hetki sitten mainitussa, mattu:n julkasemassa ja mikropc:n linkkaamassa, previewissä ei kyllä hetkauttanut sitten millään tavalla.

Niin kun joku tuolla jo mainitti, palkit KDE:ltä, ihan vastaavat, ehkä siellä sitten voi käytössä olla jotain erikoista mutta ulkoasultaan ihan samallaiset, ja kkde:tä käyttäneenä uskon "alkuperäisten" olevan käytännöllisemmät.

Karkki puoli, WWOOOOOOuuuuvv......
Kello ja Kalenteri oli päässy työpöydälle!! JESSSS, ja TAAIMMAISEN ikkunan reunat oli LÄPINÄKYVÄT!! Oijoi!!
On se hyvä jos tosta saa joku märkiä unia ootellessa oikeeta kaupallista versiota. Mulle se on aivan sama, kehitys on AINA hyvästä, omasta mielestä, mutta...
Tässä kohtaa ollaan menty parempaan suuntaan, mutta silti, eipä muuta suuntaa oikeen ollukkaan!!

En edes lähde kokeilemaan, niin pieni kovo koneella, ja jo nyt jotkut ohjelmat ei tomi Vistassa, niin jotenkin en nää sitä tarpeelliseksi. Toivotaan vaan että se olis peruskäyttäjille tarpeeks yksinkertanen.

Voin antaa mikrosoftille vaan taputuksen selälle ja toivottaa tulevaisuutta, itse pyrin pysymään linulla, mutta tiedän että joudun/saan käyttää mikrosoftia, jossain muodossa tulevaisuudessa...

Nää oli taas mun juttuja, toivottavasti ette pahastu....

Timo R
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: salai - 16.01.09 - klo:03.34
En sitten asentanutkaan toiseen koneeseen Windows 7:ää, vaan siirsin vain IDE-kovalevyn siihen (A8N-SLI --> M2N, molemmat Asuksen).

Toinen kone käynnistyi ilman ongelmia :o, muttei päässyt nettiin emon verkkokortilla. Laitoin siihen sitten langattoman Belkinin bmc4306 -piirisen, joka toimi heti ja pääsin etsimään ajureita - SATA levykään ei nimittäin näkynyt. Parin tunnin googlaamisen jälkeen melkein kaikki ajurit olivat taas kunnossa, (paitsi HP:n 1315 printteri ja MSI Mega Sky dvb-dongle). Olisi voinut olla nopeampaa tehdä puhdas asennus, mutta ei niin mielenkiintoista ja opettavaa,

Kloonattuani IDE:n SATA:lle löytyi myös syy aikaisemman asennuksen älyttömään hitauteen: 500 GB Seagate sai indeksin 5.9, kun vanha Samsungin 30 GB IDE oli vain 2.0. Ilmeisesti W7 vaatii kovalevyltä paljon enemmän kuin eri Linux-distrot, joita olen tuolla levyllä kokeillut huomaamatta yletöntä levyn rumpsutusta.

W7-64 :ään asentui ilman ongelmia Nokia PC Suite (Vista-tilassa), jolla tein N95:stä varmuuskopion ja päivitin (uhka)rohkeasti myös puhelimen firmwaren. Myös VirtualBox-64 asentui ilman ongelmia ja siinä pyörii nyt 64-bittinen Intrepid - Jauntyyn ei asentunut nimittäin Guest Additions.  3D-efektit näyttävät pyörivän kohtuullisesti (glxgears n. 240). Yllättäen sain HP:n printterin ja skannerin toimimaan Ubuntussa virtuaalisen USB-portin kautta "heittämällä".  8)

Asensin W7:ään myös 2 kk trialin Office 2007 pro:sta (maaliskuun loppuun), jonka tiedostot täytyy sitten kierrättää virtuaali-Ubuntun kautta, jos niitä haluaa tulostella. Vai voiko virtuaalikonetta käyttää tulostuspalvelimena?

Kyllä tämä vaikuttaa aika hyvältä ollakseen Windows. Ongelma on vain sama kuin Linuxin kanssa - laitevalmistajat eivät toimita ajureita.  ;)

Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Storck - 16.01.09 - klo:04.01
Mulla on tällä hetkellä yhtä paljon kiinnostusta Win7:aan kun Ubun Jauntyyn.

Masokisti   ;D ;D ;D ;D

Minulla on molemmat ja voit arvata kumpaa en ole käynnistänyt asennuksen jälkeen kertaakaan. Ei, vastaus ei ole Jaunty  ;)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: salai - 16.01.09 - klo:05.10
Jep. Windows 7:ään asennetussa VirtualBoxissa pyörivää Ubuntua voi käyttää printteripalvelijana, jollei W7:lle (tai Vistalle) löydy omaa ajuria [NetworkPrintingFromWinXP] (https://help.ubuntu.com/community/NetworkPrintingFromWinXP). Olipa taas opettavainen yö. Enkä taida myydäkään tuota konetta kaverille osien hinnalla, toimii jo aivan liian hyvin.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: meizirkki - 16.01.09 - klo:11.34
Windows 7 koneella viisi minuuttia, ei löytänyt edes wlania, pöh, samanlainen kuin wista, asennus grafiikka tökerö, poistettu koneelta

Terveisin jori52

Eipä taida kaikki toimia heittämällä ubuntun kehitysversioissakaan.. ;)

Karkki puoli, WWOOOOOOuuuuvv......
Kello ja Kalenteri oli päässy työpöydälle!! JESSSS, ja TAAIMMAISEN ikkunan reunat oli LÄPINÄKYVÄT!! Oijoi!!


En tajunnut oliko tämä sarkasmia vai, mutta...

Mitä ihmeelistä on läpinäkyvissä ikkunoiden reunoissa?
Mulla on Hardyssa kellot ja kalenterit työpöydällä myös, mutta läpinäkyvät reunat vaihdoin kokeilun jälkeen pois... ne vaan haittaa käyttöä. (tämä siis suht ruoskalla koneella...512mb keskusmuistia. ei aero toimis)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 16.01.09 - klo:12.43
Mitä ihmeelistä on läpinäkyvissä ikkunoiden reunoissa?

Mielestäni usein virheellisesti verrataan Compizin tarjoamia efektejä Windowssin efekteihin. Compiz on vain ikkunamanageri, Windowssin WPF (http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Presentation_Foundation)+DWM (http://en.wikipedia.org/wiki/Desktop_Window_Manager) (kts. Clutter) on jotain paljon muuta. Compiz on kaiken lisäksi vain "kokeellinen" projekti [posti (http://lists.freedesktop.org/archives/compiz/2008-December/003236.html)].
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Jallu59 - 16.01.09 - klo:12.51
Mitä ihmeelistä on läpinäkyvissä ikkunoiden reunoissa?

Mielestäni usein virheellisesti verrataan Compizin tarjoamia efektejä Windowssin efekteihin. Compiz on vain ikkunamanageri, Windowssin WPF (http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Presentation_Foundation)+DWM (http://en.wikipedia.org/wiki/Desktop_Window_Manager) (kts. Clutter) on jotain paljon muuta. Compiz on kaiken lisäksi vain "kokeellinen" projekti [posti (http://lists.freedesktop.org/archives/compiz/2008-December/003236.html)].

Noista projekteista koko vapaiden ohjelmien kirjo syntyy. KDE nelosessakin on noita silmänkarkkijuttuja itsessään jo jonkun verran. Ja Compizissa sitten enemmän kun tuossa NT7:ssa tai sen edeltäjissä.

T:Jallu59
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 16.01.09 - klo:13.45
Noista projekteista koko vapaiden ohjelmien kirjo syntyy. KDE nelosessakin on noita silmänkarkkijuttuja itsessään jo jonkun verran. Ja Compizissa sitten enemmän kun tuossa NT7:ssa tai sen edeltäjissä.

Compiz tarjoaa kyllä laajan kirjon erilaisia ikkunaefektejä ei epäilystäkään. KWin käsittääkseni varsinkin versiossa 4.2 tulee olemaan hyvin monipuolinen. Täytyy kuitenkin huomata, että Compizin ja KWinin efektit koskevat vain ikkunoita eikä niiden sisältöä. Tuon takia pidän Windowssin WPF+DWM yhdistelmää huomattavasti mielekkäämpänä, koska WPF mahdollistaa myös käyttöliittymien kehittämisen. Clutter ja vastaavia löytyy kyllä Linuxille, mutta niiden käyttö on vielä vähäistä.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: TimBuktu!! - 16.01.09 - klo:19.56

Karkki puoli, WWOOOOOOuuuuvv......
Kello ja Kalenteri oli päässy työpöydälle!! JESSSS, ja TAAIMMAISEN ikkunan reunat oli LÄPINÄKYVÄT!! Oijoi!!


En tajunnut oliko tämä sarkasmia vai, mutta...


No tuota...
Sellaseksi sen tarkoitin, juu, ehkä huonolla maulla, mutta silti. Ja niin kuin siinä kanssa kirjoitin, että annan kyllä MS:lle taputuksen selkään hyvästä työstä kun se on tuotettu, mutta ennen sitä =P

Ja näin tänään ihan livenä koulukaverin koneella tomimassa ja sanos hänki että kyllä se vaan toimii nopeenpaa!!

TimoR
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: AkuKalle - 16.01.09 - klo:20.54
Lisätäänkö tähän keskusteluun että myös Windows Server 2008 R2 on myös saatavana beettana http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=85cfe4c9-34de-477c-b5ca-75edae3d57c5&DisplayLang=en

Tämä 2008 serveri on kyllä hyvin onnistunut paketti.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Jallu59 - 16.01.09 - klo:21.10
Tämä 2008 serveri on kyllä hyvin onnistunut paketti.

Valitettavasti samaa on sanottu kaikista edeltävistäkin versioista, kunnes totuus on paljastunut. Ei Mäsän laatu parane, ennenkuin ottavat lusikan kauniiseen käteen ja tekevät rojunsa puhtaasta alusta alkaen, hyviä ohjelmoitiperiaatteita, huolellisuutta ja hyviä kauppatapoja noudattaen.

T:Jallu59
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: peran - 16.01.09 - klo:22.19
Tämä 2008 serveri on kyllä hyvin onnistunut paketti.

Valitettavasti samaa on sanottu kaikista edeltävistäkin versioista, kunnes totuus on paljastunut.

Ei ainakaan minun muistini mukaan kaikista, sillä muistelisin Vistan-betaa haukuttaneen hitaaksi ja resurssisyöpöksi, jota se kyllä onkin.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Jallu59 - 16.01.09 - klo:22.59
Markkinointiosasto ainakin on osannut pitää hengissä mielikuvaa aina paremmasta uudesta versiosta. No toiset ovat olleet parempia, kuin toiset, mutta keskitaso on aika alhaalla. Pahinta on kuitenkin samojen toimimattomuuksien periytyminen versiosta toiseen, vaikka ne mahdollisesti olisi jo korjattu jollain paikalla edellisessä versiossa.Esimerkiksi epäyhteensopivuudet saman firman tuotteiden eri sukupolvien välillä ovat käsittämättömiä, esimerkkinä vaikka työryhmien toimimattomuus  oletusasetuksilla useassa eri sukupolvenvaihdoksessa.

NT7 on paljastanut nahkansa ja on siis vain update vanhaan susisarjaan, ei mitään varsinaista uutta.

T:Jallu59
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: AkuKalle - 17.01.09 - klo:16.48
Tarkoitin että jo vuoden markkinoilla ollut Windows 2008 server on onnistunut paketti. En ainakaan ole äkkiseltään muista törmänneeni mihinkään itkuvirsiin tämän suhteen. Ennemminkin vain kehuja että kyseessä on oikein kunnollinen parannus w2k3 serveriin nähden.
Ainakin itse pidän hyvänä ja siirtyminen w2k3 ympäristöstä w2k8:siin on mielestäni ollut yllättävän nopeaa mitä omassa työssä ja tuttujen työpaikoilla tehtävistä jutuista olen kuullut.

Tuo R2 on siis 7 kanssa samoihin aikoihin ilmestyvä serveri versio.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: eGetin - 17.01.09 - klo:21.55
NT7 on paljastanut nahkansa ja on siis vain update vanhaan susisarjaan, ei mitään varsinaista uutta.

T:Jallu59
Imo kun vertailukohteena on Ubuntu 8.10 ja Vista (kaikki muutes 64-bittisiä) niin 7 tuntuu olevan todella pätevä paketti. Ei sillä ettäkö se nyt Ubuntua hakkaa tietyissä paikoissa mutta en minä ainakaan enää keksi miksi periaatteessa olisi niin paha käyttää sitä Linuxin sijasta. Se meinaan toimii, en ole vieläkään asentanut siihen Nvidian ajureita mutta Aero heittelee karkkeja todella sulavasti. Samoiten kerran sain sen kaatumaan kun Arcsoftin oma softa kaatui (ei löytänyt tikkua). Siitä olen ilmoittanut jo sillä ihmenapilla joten...
Emt, itse kyllä tykkään tosi paljon eikä se enää vituta jos sen ottaa peleille käyttöjärjestelmäksi. XP ja Vista vitutti osittain käyttää, kun kumpikaan ei toiminut kunnolla mutta 7:ssa on todella paljon hyviä puolia. Alapalkki on todella kiva käyttää, ihan hyvä että hyviä ominaisuuksia sitten kopsataan (ilmeisesti kopsattu?).

Ubuntu ja Linuxit ylipäätään tulevat pysymään koneessa mutta kyllä 7 on SE käyttis jonka voisi vaikka ostaa.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Tm_T - 17.01.09 - klo:22.12
Imo kun vertailukohteena on Ubuntu 8.10 ja Vista (kaikki muutes 64-bittisiä) niin 7 tuntuu olevan todella pätevä paketti. Ei sillä ettäkö se nyt Ubuntua hakkaa tietyissä paikoissa mutta en minä ainakaan enää keksi miksi periaatteessa olisi niin paha käyttää sitä Linuxin sijasta. Se meinaan toimii, en ole vieläkään asentanut siihen Nvidian ajureita mutta Aero heittelee karkkeja todella sulavasti. Samoiten kerran sain sen kaatumaan kun Arcsoftin oma softa kaatui (ei löytänyt tikkua). Siitä olen ilmoittanut jo sillä ihmenapilla joten...
Emt, itse kyllä tykkään tosi paljon eikä se enää vituta jos sen ottaa peleille käyttöjärjestelmäksi. XP ja Vista vitutti osittain käyttää, kun kumpikaan ei toiminut kunnolla mutta 7:ssa on todella paljon hyviä puolia. Alapalkki on todella kiva käyttää, ihan hyvä että hyviä ominaisuuksia sitten kopsataan (ilmeisesti kopsattu?).

Ubuntu ja Linuxit ylipäätään tulevat pysymään koneessa mutta kyllä 7 on SE käyttis jonka voisi vaikka ostaa.

Saanen pyytää että ensikerralla ilmaiset asian ilman kiroilua. (kyllä, se v-sana on kirosana)
Eipä muuta, hyvää päivänjatkoa (:
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: eGetin - 17.01.09 - klo:22.16
:)
Nooh, se vain sattuu olemaan ihan oikeasti kaikista kuvaavin sana mikä niihin sopii. Mikään "ottaa päähän" tai "ketutti" ei riitä kuvailemaan :)
Ellet sitten tarkoita sitä mikä alkaa isolla V:llä :)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: JaySee - 17.01.09 - klo:23.59
Kävin aamulla ostamassa uuden kovalevyn seiskan kokeiluun, kun en viitsinyt sotkea XP-asennustani. Ihan asialliselta tämä vaikuttaa yhden päivän käytön jälkeen. Isompiin ongelmiin en ole törmännyt. En ole juurikaan käyttänyt Vistaa, joten en osaa sanoa, onko tämä ratkaisevasti erilainen, mutta kuvittelisin siirtymisen XP:stä tähän aika kivuttomaksi. Itse ainakin odotan innolla Win7:n virallista julkaisua.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Sysi - 18.01.09 - klo:01.12
Mutta wintoosasta puuttuu aina monipuolinen komentorivi. Aina parempi kuin vaikeat ja isotöiset graafiset säätimet, paikoitellen nekin on kyllä käteviä. Iso amerikkalainen yritys Microsoft on kuitenkin ja käyttää monopolia lähellä olevaa asemaansa ikävästi hyödykseen.
En odota uutta tavallisten kuluttajien rahastustuotetta kyllä yhtään, ehkä sitten jos siinä olisi jotain vastinetta rahalle oikeasti. Kaupallisista systeemeistä on vaan jäänyt niin paha maku suuhun, että linukka tulee pysymään, varsinkin jos rautavalmistajat alkavat huomioimaan sen paremmin.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 18.01.09 - klo:08.00
Mutta wintoosasta puuttuu aina monipuolinen komentorivi.

Windows PowerShell (http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_PowerShell)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: zepotus - 18.01.09 - klo:09.10
Powershell..

Markkinointiosaston hehkutusta. Vanhat jutut on nyt hienoja seiskan yhteydessä.

On se kuitenkin hienoa, että ms:llä ovat huomanneet, että komentorivi onkin tehokas hallinnassa..
Johan sitä cli:tä on yritetty kohta 20 vuotta "tappaa"..
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 18.01.09 - klo:09.36
Powershell..

Markkinointiosaston hehkutusta. Vanhat jutut on nyt hienoja seiskan yhteydessä.

On se kuitenkin hienoa, että ms:llä ovat huomanneet, että komentorivi onkin tehokas hallinnassa..
Johan sitä cli:tä on yritetty kohta 20 vuotta "tappaa"..

PowerShell on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja toimii se monissa muissakin Windowsseissa kuin tulevassa Windows 7:ssa.
PowerShell 2.0 on tuloillaan.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: rob - 18.01.09 - klo:12.47
Itse en kyllä meinaa seiskaa asentaa koneelleni (kuten en myöskään vistaa) ja syy siihen on TCPA. En voi mitenkään hyväksyä tuollaista kehitystä ja jos tuo kehitys jatkuu niin koneella ei voi tehdä enää mitään hauskaa:-(
Ja ainakin itsestäni tuntuisi että hyväksyisin tuon TCPA jos käyttäisin kyseisiä tuotteita.

http://www.youtube.com/watch?v=4aBM2mkYtPo

http://www.iprinfo.com/page.php?page_id=36&action=articleDetails&a_id=162&id=14

ja olen ainakin ymmärtänyt että seiskassa kuten vistassa TCPA:lle löytyy jo tuki

Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Rantarosvo - 19.01.09 - klo:15.12
:)
Nooh, se vain sattuu olemaan ihan oikeasti kaikista kuvaavin sana mikä niihin sopii. Mikään "ottaa päähän" tai "ketutti" ei riitä kuvailemaan :)
Ellet sitten tarkoita sitä mikä alkaa isolla V:llä :)

Kyllä nyt vistattaa  ;D
Otsikko: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: rhino - 19.01.09 - klo:18.19
Mitä ilmeisemmin jälleen vaihteeksi hyvän tulevan Windowsin eli Windows 7:n beta1 on saatavilla 23.1. asti ilmaiseen koekäyttöön heinäkuun loppuun saakka eli puoleksi vuodeksi. Sen voi ladata osoitteesta :

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/

Tuon beta1n voi ladata windows live -sähköpostitunnuksella kirjautumalla, minkä jälkeen saa tuon 6 kk voimassa olevan lisenssirekisteröintiavaimen ja sitten voi ladata 32- tai 64-bittisen asennus-dvd:n (2-3gb). Dvd:n voi kaveriporukka ladata vain kerrankin ja kopioida sen muille, mutta tuo lisenssirekisteröintiavain pitää kunkin hakea itselleen.

Asennus kannattaa tehdä omalle levyasemaosiolle mieluiten. Virtuaaliasemissa, kuten VirtualBoxissa tai Virtual PC:ssäkin voi kokeilla, mutta niissä ei esim. näytönohjaimen virtuaalituki ole useimmiten "normaali" eli ei toimi 3D-kiihdytyksen osalta kuten "raudalla" normaalisti asennettuna, eli toimii reilusti hitaammin kuin oikeasti toimii. Windows 7:n nopeuden huomaa vasta kun asentaa sen normaalisti kiintolevyosioon.

Jonkun linux-jakelun tai Vistan käyttäjät voivat levynhallintatyökaluilla vapauttaa/pienentää joltain kiintolevyasemalta sen asentamiseen vaikkapa 15 gb tilaa (asennus vie 7 gb + virtuaalimuisti). Eli tuo tila vapaaksi, osioimattomaksi joltain kiintolevyltä ja sitten asentamaan Windows 7 beta1 sen asennus-dvd:ltä sinne. Olemassaolevan XPn/Vistan kanssa tekee käynnistysvalintavalikon, linuxin grubia ei valitettavasti osaa sorkkia - joten jos se on käytössä, pitää se hoitaa erikseen.

Windows XP:n käyttäjät voivat käyttää vaikkapa Easeus Partition Manager 3 -nimistä ilmaista levynhallintatyökalua tuon tarvittavan asennusasematilan vapauttamiseksi joltain nykyiseltä kiintolevyasemalta.

Näytönohjaimen tuoreimmat Vista-ajurit on hyvä hakea ennen asennusta. Mahdollisesti muitakin Vista-laiteajureita koneen valmistajan tukisivulta, vaikka tuossa Windows 7 beta1.ssä on kyllä aika kattava laiteajurituki mukanakin (omaan 3v vanhaan läppäriini tarvitsiin vain näytönohjainajurin asennuksen tuon lisäksi - kaikki muut toimi asennuksen jälkeen wlania yms myöten).

Virustarkistimeksi kannattaa asentaa vaikkapa ilmainen !Avast.


Windows 7 beta1:n perusteksturissa, WordPadissä näyttää muuten oleva suora tuki odf:lle ja ooxml:lle ja vanhalle rtf:lle, muttei ehkä enää *.doc:lle - Ja onhan Office 2007:nkin luvassa päivitys tässä alkuvuonna, missä siihen myös natiivi tuki odf:llekin; nykyisin sen saa tällä äskettäin päivitetyllä liitännäisellä

http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=169337


Uskomattoman hyvin tuo Windows 7 beta1 jo toimii. Itsellä asennus löysi natiivisti ajurit kaikelle muulle paitsi näytönohjaimelle 3D--tuen ajurit (asentui siis perusajurilla ja tuon osalta piti asentaa Vistan ajuri).
Kaikki sovellukset ovat asentuneet sellaisenaan ja toimineet ongelmitta - mutta todella vikkelästi.
I/O ja toiminnot kautta linjan ovat ällistyttävän vikkeliä.

Käyttöliittymässä on jotain pientä hiomisen tarvetta (mm. tyyliin ettei Käynnistä-valikossa onnistu valikkokansioiden siirtely ihan ongelmitta leikkaa/liimaten yms pientä). Tehtäväpalkin uusi rakenne toimintoineen toimii käytännössä tosi hyvin.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: rhino - 19.01.09 - klo:18.24
Edit/ylläpito: Kirjoita _yhdessä_ viestissä kaikki mitä aiot sanoa.

Itse en kyllä meinaa seiskaa asentaa koneelleni (kuten en myöskään vistaa) ja syy siihen on TCPA. En voi mitenkään hyväksyä tuollaista kehitystä ja jos tuo kehitys jatkuu niin koneella ei voi tehdä enää mitään hauskaa:-(
Ja ainakin itsestäni tuntuisi että hyväksyisin tuon TCPA jos käyttäisin kyseisiä tuotteita.

http://www.youtube.com/watch?v=4aBM2mkYtPo

http://www.iprinfo.com/page.php?page_id=36&action=articleDetails&a_id=162&id=14

ja olen ainakin ymmärtänyt että seiskassa kuten vistassa TCPA:lle löytyy jo tuki

Tuossahan ovat mukana Intel, AMD, IBM ja SUN:kin - oliko tässä nyt taas kyseessä jokin yritys tehdä Microsoftista syyllinen johonkin? ;D

https://www.trustedcomputinggroup.org/about/members/

Asensin W7:ään myös 2 kk trialin Office 2007 pro:sta (maaliskuun loppuun), jonka tiedostot täytyy sitten kierrättää virtuaali-Ubuntun kautta, jos niitä haluaa tulostella. Vai voiko virtuaalikonetta käyttää tulostuspalvelimena?

Kyllä tämä vaikuttaa aika hyvältä ollakseen Windows. Ongelma on vain sama kuin Linuxin kanssa - laitevalmistajat eivät toimita ajureita.  ;)

Office 2007:sta saa Microsoftilta myös ilmaiset Viewer-versiot, joilla voi tulostaa.

Tai jos asennat Office 2007 :aan aika tuoreen ja mainiosti odf:ää tukevan ilmaisen vapaan koodin palikan (tehty Microsoftin rahoittamana) täältä :

http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=169337

(Win 7:ssahan muuten WordPad tukee suoraan ooxml:ää ja odf:ää eikä enää *.doc:a laisinkaan - Office 2007:nhan on luvattu myös tulevan nyt alkuvuodesta päivitys, missä natiivi tuki odf:llekin )

Windows 7:ssa toimivat muuten täsmälleen Vistan laiteajurit, eli niistä ei tarvita uusia versioita.
Eli siten Vistan / Windows 7 :n kanssa parempi tilanne kuin linuxilla : laitevalmistajat toimittavat ajurit ;D

Otsikko: Windows 7 betan WordPadissä jo natiivi tuki odf:llekin
Kirjoitti: rhino - 19.01.09 - klo:18.57
Tulevan Windows 7:n beta1:ssä osui silmiin että siinä Windowsin perusteksturissa WordPadissa näytti olevan jo natiivi tuki odf:llekin, tuon toisen avoimen rakenteellisen xml-pohjaisen dokumenttistandardin, ooxml:n rinnalla.

Ovat luvanneet Office 2007:nkin päivityksen tälle elkuvuodelle, missä natiivi tuki siihenkin odf:lle.

Nytkinhän hyvän tuen saa lisäpalikalla :

http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=169337

Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: salai - 19.01.09 - klo:19.28
Office 2007:sta saa Microsoftilta myös ilmaiset Viewer-versiot, joilla voi tulostaa.

Millä tavalla se Viewer auttaa tulostamisessa, kun HP PSC 1315:lle ei löydy toimivia ajureita Win7:ssa? Olen yrittänyt asentaa HP:n sivulta löytyvää pakettia jo 3 kertaa turhaan. Eli aluksi HP on tunnistavinaan laitteen aivan oikein. Sitten yli puolen tunnin päästä (asennettuaan koneen täyteen tarpeetonta sälää) se lopulta sanoo ei-onnistuvansa. Sitä HP:n epäonnistunutta asennusta ei saa edes poistettua muuten kuin deletoimalla hakemistot, mikä puolestaan jättää rekisterit täyteen roskaa, jota CCleanerkaan ei osaa poistaa.

Ubuntussahan printtaus ja skannaus toimii yksinkertaisesti kytkemällä ko. laite kiinni, jopa Win7:n alla pyörivässä VirtualBoxissakin USB:n kautta. Halusin kokeilla nimenomaan Office 2007:sta, koska itsellä on vain 2003-versio.

Lainaus
Windows 7:ssa toimivat muuten täsmälleen Vistan laiteajurit, eli niistä ei tarvita uusia versioita.
Eli siten Vistan / Windows 7 :n kanssa parempi tilanne kuin linuxilla : laitevalmistajat toimittavat ajurit ;D

Et kyllä ymmärrä yhtään piruiluakaan.

Laitevalmistajat EIVÄT toimita Vistaan vanhojen laitteiden ajureita - tarkoitushan on saada myytyä uusia vehkeitä. Minun oheislaitteeni ovat jo pari vuotta toimineet paremmin Linuxissa kuin Windowsin puolella (XP:ssä).

Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: salai - 19.01.09 - klo:19.50
Rhino jatkaa omalla tyylillään.

Tästä Win7:n betasta on keskusteltu jo yli viikko toisessa ketjussa.
Tulikohan muuten tuo Wordpadin odf-tuki vieläkään kaikille perille, kun et ole sitä julistanut kuin kolmessa peräkkäisessä viestissäsi.

Dvd:n voi kaveriporukka ladata vain kerrankin ja kopioida sen muille, mutta tuo lisenssirekisteröintiavain pitää kunkin hakea itselleen.

Jokainen kaverisi ei luultavasti saa omaa sarjanumeroa:
PS. Sarjanumeroita aktivointiin on ilmeisesti vain 5 + 5 kpl. Esim. oma tässä käyttämäni löytyi jo eilen illalla googlatessa 1500 kertaa. (http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=20746.msg182943#msg182943)

Itsellä on noita sarjanumeroita vajaa kymmenkunta ja jokainen löytyy nyt netistä 3000 - 5000 kertaa googlaamalla.

Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: Tomin - 19.01.09 - klo:20.01
Onkohän tämä ihan turvallista? Jos laitetaan sähköpostia niin mihin sitä salasanaa tarvitaan? ;)

EDIT0: Noh kyllähän tuossa lukee sign in, mutta ei näytä toimivan oikein... Jää pyörittämään semmoista vihreistä palloista olevaa rinkulaa...

EDIT1: No niin. Tuliketulla onnistui. Ei tuo Microsoft taida olla kulttuurin ystävä? ;) (T: Operan fanipoika ;D)

Tuloksia 64-bittisen koodilla 3 950 kpl ja 32-bittisen 4 810... että semmosta... Tokana joku video?! MySpace Video - QXV7B-K78W2-QGPR6-9FWH9-KGMM7's Videos ja yksi on tälläisellä otsikolla: "Your" Product Keys Aren't Unique... - Neowin Forums :D

No niin. Nyt paljastin yhden koodin... Mitätöidäänköhän se? ;)

[ylläpito on poistanut liitteen]
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: rhino - 19.01.09 - klo:21.56
Rhino jatkaa omalla tyylillään.

Tästä Win7:n betasta on keskusteltu jo yli viikko toisessa ketjussa.
Tulikohan muuten tuo Wordpadin odf-tuki vieläkään kaikille perille, kun et ole sitä julistanut kuin kolmessa peräkkäisessä viestissäsi.

Mitä vikaa oli avata tuosta pian päättyvästä viimeisestä taatusta mahdollisuudesta, saada tuo 6 kk koekäyttöön, uusi keskustelu?

Montakohan viestiä lasket odf-tuen puuttumisen valituksesta? Nuo muut olivat minulta täällä olleissa keskusteluketjuissa, joissa ruodittiin kauttarantain asioita ja sopivat niihin varsin hyvin.
Ja tuossakin olen huomannut täällä aika monen väittävän samoja asioita, etenkin tietyllä "asenteella ja tyylillä" kaikesta Windowsin ja Microsoftin osalta ;D vaikkeivät niin paikkaansa pitäisikään.
Vai eikös tämä nyt olekaan sitä avoimuutta ja vapautta - oikeasti?
Eiköhän me jatkossakin tarvita oikeita vaihtoehtoja, kun kaikissa näissä on oikeasti hyvää ja oikeasti huonoa, niin myös Ubuntussakin ja myös Windowsissa - eikös vain?
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: gdm - 19.01.09 - klo:22.15

Mitä vikaa oli avata tuosta pian päättyvästä viimeisestä taatusta mahdollisuudesta, saada tuo 6 kk koekäyttöön, uusi keskustelu?

.
.
Vai eikös tämä nyt olekaan sitä avoimuutta ja vapautta - oikeasti?
Eiköhän me jatkossakin tarvita oikeita vaihtoehtoja, kun kaikissa näissä on oikeasti hyvää ja oikeasti huonoa, niin myös Ubuntussakin ja myös Windowsissa - eikös vain?

Olen kyllä samaa mieltä, ihan hyvä ilmoitus tuo mahdollisuuden päättyminen.
Yhdistetään ketjut varmasti määräajan umpeuduttua.
Sen verran pitää olla avoimuutta pään sisällä.

Tuohon kommenttiin vaihtoehdoista kallistun vieläkin rhinon puolelle.
Vaihtoehtoja pitää olla, joko maksullinen tai ilmainen.
Täydellistä järjestelmää ei ole, mutta tällainen kilpailu saa molemmat leirit parantamaan tuotteitaan.

Rhinolle muistutus, miten asian esittää, sellaisen vastaanoton saa.
Eli kannattaa hiukan miettiä miten sitä sanan säilää sivaltaa.
Olkoon tuo myös muistutus muillekin, pään aukomista ei suvaita!!!
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: meizirkki - 19.01.09 - klo:22.44
Kyllä kulttuuriakin arvostetaan. itse lataan operalla koska lataushallinta on poikkeuksellisen hyvin toimiva. (voi keskeyttää yöksi ja olla varma että lataus jatkuu samasta kohtaa seuraavana aamuna :) )
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: rhino - 19.01.09 - klo:23.20
Edit/ylläpito: Kirjoita _yhdessä_ viestissä kaikki mitä aiot sanoa.

Rhinolle muistutus, miten asian esittää, sellaisen vastaanoton saa.
Eli kannattaa hiukan miettiä miten sitä sanan säilää sivaltaa.
Olkoon tuo myös muistutus muillekin, pään aukomista ei suvaita!!!

Ihan tuossa viestiketjun aloituksessani kerroin vain asiasta, en verrannut muihin enkä haukkunut muita - eli en ole moisista ottanut opikseni, vaikka usein silmiin osuukin.
Muistutiin jopa virussuojausohjelman tarpeellisuudesta ;)

Ja minusta tuo Win 7 vaikuttaa siltä, mikä Vistan olisi pitänyt olla.
Ovat mokiaan korjanneet ja pistäneet tuossa wauhdin ja muutakin kuntoon ja siitä pitää kyllä antaa tunnustusta.
Ja hieno juttu että windowsin perussovellukseenkin on odf-tuki natiivina tullut mukaan.

Kyllä kulttuuriakin arvostetaan. itse lataan operalla koska lataushallinta on poikkeuksellisen hyvin toimiva. (voi keskeyttää yöksi ja olla varma että lataus jatkuu samasta kohtaa seuraavana aamuna :) )

Juuh, kyllä naapurimaa-Norjan aikaansaannoksia pitää arvostaa kans. Operahan selvisi 90-luvultakin, Netscapen ajoista.
Mistä tuo Opera-firma muuten nykyään saa tulonsa? että kehitystyö jatkuu, etteivät mene konkkaan.

Ja mikä parasta on se ettei IE ole kaikista paras, niin voi olla ja käyttää parempia  ;)
IEkin on muuten vikkelöitynyt Win 7:ssa - eli kyllä se niin totta on että se on naimisissa siinä käyttiksessä. Ja kun käyttiksen solmuja on avattu ja parannettu niin se näkyy selaimessakin. Tosin onhan siinä siitä vihdoin rempattu versiokin.

Ja norjalaisillahan on ollut myös vahva vaikutus Microsoftin .NET -teknologian kehittämisessä.
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: Mippe - 19.01.09 - klo:23.36
/me odottelee Windows 7 virallista julkaisua ja hyvitystä Acerilta siitä, että on joutunut käyttämään Vistaa
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: rhino - 19.01.09 - klo:23.46
/me odottelee Windows 7 virallista julkaisua ja hyvitystä Acerilta siitä, että on joutunut käyttämään Vistaa

Miksää Vistaa oot pakosti käyttänyt kun tuolla ylälairas on "Kaupalliset palvelut", missä mainostavat koneita muullakin ???
(nytten ei kannata ainaskaan Vista-konetta ostaa ennnen kesää, kun sitten sen saa päivitettyä ilmatteeks tohon Win 7:aan)

Ja Vista pitää vääntää Vastaks, vaikka näillä ohjeilla, niin sitten löylyt paremmin irtoo  ;D

http://neko.1g.fi/ohje/Windows_Vista-vinkit/index.html
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: salai - 20.01.09 - klo:04.45
Rhinolle kysymys uudelleen:

Millä tavalla se mainostamasi Viewer auttaa tulostamisessa, jos HP PSC 1315:lle ei löydy toimivia ajureita Win7:ssa?

Lisäkysymyksiä:
1. Miten minä katselen digi-TV:tä Windows 7:ssä?
Asus My Cinema P7131 Dual ajuri tuntui asentuvan ja Media Center sai kerran skannattua kanavat ja toimikin. Seuraavan kerran kokeillessani ei kanavia ollutkaan enää missään. Mikään muukaan katseluohjelma ei tuntunut joko asentuvan ollenkaan tai toimivan lainkaan. MSI Mega Sky -donglellehan ei löytynyt ajureita lainkaan.

2. Joudunko vastaisuudessakin vaihtamaan tähän (nopeampaan) Ubuntuun halutessani katsella televisiota.

3. Pitäisikö tässä ketjussa keskittyä vastaisuudessa pelkästään Windows 7 ongelmiin, että saisit hypettää sitä rauhassa omassa ketjussasi?
Otsikko: Vs: Windows 7 betan WordPadissä jo natiivi tuki odf:llekin
Kirjoitti: salai - 20.01.09 - klo:05.40
Kiitoksia tärkeästä uutisesta.

Olen ilmeisesti aivan naiivisti käyttänyt Wordpadin natiivia tukea viime maanantaista lähtien tehdessäni dokumentteja Win7:n asennuksesta. Tiedostot olen tallentanut  Dropboxiin, mistä ne on helppo avata Ubuntun Openoffice 3:een tulostusta varten. Säilyvätkin siellä, vaikka kyllästyisin katselemaan niitä Windows 7:n nätillä ruudulla.

Tietysti vielä parempi olisi, jos Ubuntuun saisi Wordpadin natiivin version. Monia muitakin ohjelmia kaipaan ikuisesti, kuten edliniä ja fdiskiä. Olisi hienoa ottaa "suurten levyjen tuki" käyttöön DOSsin fdiskissä, kun ei Gpartedilla saa vielä käyttöön edes ext4:sta.

"Natiivi necesse est, Vista non est necesse"
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: meizirkki - 20.01.09 - klo:08.42
Rhino jatkaa omalla tyylillään.

Tästä Win7:n betasta on keskusteltu jo yli viikko toisessa ketjussa.
Tulikohan muuten tuo Wordpadin odf-tuki vieläkään kaikille perille, kun et ole sitä julistanut kuin kolmessa peräkkäisessä viestissäsi.

Rhino kehuu windowsia liikaa! Hän on Microsoftin vakooja! Tämä on salaliitto!  ;D




Kai kaikki suvaitevat pientä pilaspämmiä?  :) :) Älkää kukaan ottako tosissanne ;)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: uunox - 20.01.09 - klo:08.54
Rhinolle kysymys uudelleen:

Millä tavalla se mainostamasi Viewer auttaa tulostamisessa, jos HP PSC 1315:lle ei löydy toimivia ajureita Win7:ssa?



Vaikka itselläni ei olekaan Win7, niin sanoisin sen verran että tuollainen tulostin ja vastaavat ainakin Vistassa toimii ilman mitään HPn ajureita, ilmoittaa vain uuden laitteen löytyneen ja kohta, valmis käytettäväksi.
Siitä olen samaa mieltä että HP syöttää kaikkea roskaa ajuripaketissan, sillä tuli sellaistakin koetettua, taisi 600 megaa asentua sitä tavaraa kiintolevylle, kaikki sälä mitä HP on historiansa aikana keksinyt, eikä siltikään kaikki ominaisuudet toimineet, joten rekisteristä se täytyi poistella, ei muuten lähde suosiolla.
Joten jos seiskassa on sama ajuripaketti sisällä kuin Vistassa niin pitäisi toimia, Vistassa on kaikki kokeilemani tulostimet toimineet Vistan omillakin ajureilla, toki onhan sellaisia laitekohtaisia lisukkeita jotka vaatii oman ohjelmansa...
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: aho - 20.01.09 - klo:13.02
Mark Russinovich: Inside Windows 7 [WMV-low (http://mschnlnine.vo.llnwd.net/d1/ch9/9/1/1/5/3/4/RussinovichInsideWindows7_ch9.wmv)] [WMV-high (http://mschnlnine.vo.llnwd.net/d1/ch9/9/1/1/5/3/4/RussinovichInsideWindows7_2MB_ch9.wmv)] [MP4 (http://mschnlnine.vo.llnwd.net/d1/ch9/9/1/1/5/3/4/RussinovichInsideWindows7_ch9.mp4)]

Muita videoita, joissa tutustutaan Microsoftin teknologioihin: Going Deep (http://channel9.msdn.com/shows/Going+Deep/)
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: zepotus - 20.01.09 - klo:13.19
Täällä http://boycottnovell.com/2009/01/19/gartner-corrupted-by-microsoft/   tutustutaan ms:n markkinointi taktiikoihin..

Onkohan 7:n markkinoinnissa samat kikat käytössä?
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: rhino - 20.01.09 - klo:13.22
Edit/ylläpito: Kirjoita _yhdessä_ viestissä kaikki mitä aiot sanoa.

Rhino jatkaa omalla tyylillään.

Tästä Win7:n betasta on keskusteltu jo yli viikko toisessa ketjussa.
Tulikohan muuten tuo Wordpadin odf-tuki vieläkään kaikille perille, kun et ole sitä julistanut kuin kolmessa peräkkäisessä viestissäsi.
Rhino kehuu windowsia liikaa! Hän on Microsoftin vakooja! Tämä on salaliitto!  ;D
Kai kaikki suvaitevat pientä pilaspämmiä?  :) :) Älkää kukaan ottako tosissanne ;)

Kiitos ihan pilanpäiten spämmistäsi :) Ihan kuten Etelä-Afrikassakin taannoin (Markinkin nuoruusvuosina) rotusorto-apartheidin aikaan, pitää puhua vähän syyttääsuotta vaan sorretunkin puolesta ;) Eikös ne nykyään, onneksi, Etelä-Afrikassakin mustat ja valkoiset elä, ainakin jollainlailla, jo sovussa ja toisiaan kunnioittaen ja yksissätuumin :)
Eikä tämä ole vitsi - ehkä enempi vaan vakavanhyvämielinen muistutus  ;)

Niin, tuo Windows-rukka nyt joutuu tarjoamaan vain noita perustasoisia sovelluksia asennuksessaan kun siltä poloiselta ovat pahat pojat valtaisan suosionsa takia kieltäneet laittamasta toimistosovelluspakettia valmiina mukaan.

Mutta onneksi meillä on vielä Ubuntu, joka pienen markkina-asemansa suojissa erityiskohtelulla saa laittaa asennuspakettiin mukaan mitä oheissovelluksia vaan. Kannattaa käyttää nyt tuo tilapäinen etu hyväkseen, sillä sitten kun markkina-asema silläkin nousee, niin samaiset pahat pojat vaativat varmaan karsimaan senkin asennuksen peruskäyttistasolle ;)
Tosin, onhan mm. AbiWordin käyttö vähentynyt ja kehitys laantunut jo pahasti, kun kaikki saavat linux-distroihinsa valmiina OpenOfficen nykyään - ei siinä enää vaihtoehtoihin niin vaihdeta kun yksi asentuu pakosti valmiina.
Tuommoista se kilpailun rajoittaminen vähän tosiaan teettää, vaihtoehdoille ei jää paljon mahdollisuuksia.
Otsikko: Vs: Windows 7 betan WordPadissä jo natiivi tuki odf:llekin
Kirjoitti: zepotus - 20.01.09 - klo:14.38
Hyvä se on, että joku valvoo..

Kepulikonsteilla http://boycottnovell.com/2009/01/19/gartner-corrupted-by-microsoft/  hommatut markkina-asemat eivät ole kiva juttu..

Toivottavasti rikoksella hankittu hyöty määrätään valtiolle..    ;)
Epäilen, että tämä on vaan alkua..
Otsikko: Vs: Windows 7 betan WordPadissä jo natiivi tuki odf:llekin
Kirjoitti: rhino - 20.01.09 - klo:15.22
Hohhoijaa, NO MORE BLACK≠WHITE, http://fi.wikipedia.org/wiki/Apartheid IS PAST!
Tuo siis Ubuntu-jakelunkin synnyttäjän synnyinmaasta, Etelä-Afrikasta, missä mustavalkoinen ajatteluerottelu oli voimassa vielä hänen nuoruusvuosinaan, mutta ei enää - joten toivottavasti ei täälläkään.

Jotain mustavalkoista on siinä että SUNin hallinnoima java kelpaa, mutta sen vaihtoehtoa .NET:ä linux-puolellekin tuonut Novell on syrjinnän kohteena, samoin kuin heidän kanssaan yhteistyössä linux-servereitä kaupannut MS.
Sitä paitsi Novell/Suse kehittää ja koodaa ja rahoittaa oikeasti linuxia ja on tehnyt sitä alusta asti  - Canonical juurikaan ei, vaan paketoi lähinnä muitten tekemiä.
Linuxia oikeasti myös kehittävät ja koodaavat tahot, kuten RedHat, Novell/Suse ja Mandriva, myös myyvät sitä windowsia edullisempina paketteina - ja hyvä niin. Muiden tekemää lähinnä paketoiva ja ilmaisena antava Canonical on ottanut näistä jakelijoista "ilmainen" vs rahastus -teeman sekä vaihtoehtoisuuden ja yhteistyön vastustamisen oikein sydänasiakseen, kovin kovin mustavalkoisella ajattelulla - mitä nuo muut linux-kehittäjäjakelijat ovat varsin aiheellisesti arvostelleet.

Eiköhän sitä kannattaisi jo viimein kääriä hihat kunnolla ja tehdä kunnolla töitäkin omankin menestyksen eteen, eikä syytellä mustavalkoisesti muita.

Valtion verorahoilla hoitama CSC/Funet jo hoitaa Ubuntun jakelun ja päivityspakettivaraston ylläpidon täällä Suomessa... siinä on verovarojen käyttöä "markkina-aseman rehelliseen edistämiseen" jo ihan kivasti.
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: Tomin - 20.01.09 - klo:15.39
Juuh, kyllä naapurimaa-Norjan aikaansaannoksia pitää arvostaa kans. Operahan selvisi 90-luvultakin, Netscapen ajoista.
Mistä tuo Opera-firma muuten nykyään saa tulonsa? että kehitystyö jatkuu, etteivät mene konkkaan.

Taitaa nuo rahat tulla mobiililaitteista. Operahan on kännyköissä varsin suosittu kuulemma. Joissakin malleissa se tulee mukana (valmistaja maksaa) ja ainakin DS:ään ja Wiihin sen voi ostaa erikseen... :)
Otsikko: Vs: Windows 7 betan WordPadissä jo natiivi tuki odf:llekin
Kirjoitti: Tomin - 20.01.09 - klo:15.49
Enpä ole Novellia tai .NETiä (~MONOa) syrjinyt tai erityisemmin kannattanut Javaa... Tosin kiinnostaisi tietää mikä on Monon (.NETin) tilanne Ubuntussa?
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: meizirkki - 20.01.09 - klo:16.19
Rhino jatkaa omalla tyylillään.

Tästä Win7:n betasta on keskusteltu jo yli viikko toisessa ketjussa.
Tulikohan muuten tuo Wordpadin odf-tuki vieläkään kaikille perille, kun et ole sitä julistanut kuin kolmessa peräkkäisessä viestissäsi.
Rhino kehuu windowsia liikaa! Hän on Microsoftin vakooja! Tämä on salaliitto!  ;D
Kai kaikki suvaitevat pientä pilaspämmiä?  :) :) Älkää kukaan ottako tosissanne ;)

Kiitos ihan pilanpäiten spämmistäsi :) Ihan kuten Etelä-Afrikassakin taannoin (Markinkin nuoruusvuosina) rotusorto-apartheidin aikaan, pitää puhua vähän syyttääsuotta vaan sorretunkin puolesta ;) Eikös ne nykyään, onneksi, Etelä-Afrikassakin mustat ja valkoiset elä, ainakin jollainlailla, jo sovussa ja toisiaan kunnioittaen ja yksissätuumin :)
Eikä tämä ole vitsi - ehkä enempi vaan vakavanhyvämielinen muistutus  ;)

Jep, taisi tulla pilani vähän huonoon hetkeen, kun nyt katselen mikä meininki täällä on windows 7 osalta... Tarkoitukseni oli herättää vähän ihmetystä sillekkin, että miksi ei tästä saisi muka avata omaa keskustelua (ilmeisesti heikolla tuloksella).

Minusta jokainen saa esittää oman mielipiteensä, ja windows 7:stäkin saa olla monta eri threadia auki samaan aikaan, muut käyttöjärjestelmät -osio on sitä varten, ja windowsin uusin betaversio on ehdottomasti kohutuin aihe täällä tähän aikaan.

Itse odotan myöskin innolla testaamis-tilaisuutta. On vaan hidas netti ja (langattoman @450 laajakaistan) siirtorajat paukkuu... Saa nähdä miten rävähtää virtualboxissa windows käyntiin ;) . toki tiedän että virtualboxilla (ja varsinkin kun tämä kone on reallisenakin aika ruoska) saa vain murto-osan  nopeudesta. Tuskin kuitenkaan alan windows käyttäjäksi, vaikka osoittautuisi hyväksikin. Äänestän lompakollani ja pidän (toistaiseksi) erittäin hyvän tietoturvan omaavasta Ubuntusta.
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: meizirkki - 20.01.09 - klo:16.23
Joka tapauksessa rhino, kiitos kattavasta ohjeesta ensinnäisessä viestissäsi. :)
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: salai - 20.01.09 - klo:16.26
Ilmeisesti rhino on pillastunut Etelä-Afrikalle, koska se sorsii  sarvikuonoja:

Lainaus käyttäjältä: Rhinoceros (http://www.southafrica-travel.net/Tiere/e_nasho.htm)
Today, both rhino species (black rhinos and white rhinos) are threatened by extinction in the whole of Africa and even in the National Parks it is difficult to protect them.

Ei noita toistuvia heittoja sinne suuntaan voi muuten oikein ymmärtää.
Tosin ruskea väri suojelisi paremmin sukupuutolta kuin "BSOD", jota tämä Suomeen harhautunut sarvijäärä suosii.
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: aho - 20.01.09 - klo:16.37
Tosin ruskea väri suojelisi paremmin sukupuutolta kuin "BSOD", jota tämä Suomeen harhautunut sarvijäärä suosii.

BSOD:sta tulikin mieleen, että on ollut puhetta Linuxin vastaavasta ominaisuudesta nimeltä: "blue penguin of death" (BPOD)
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: Vapaan koodin kananmuna - 20.01.09 - klo:18.37
Tosin ruskea väri suojelisi paremmin sukupuutolta kuin "BSOD", jota tämä Suomeen harhautunut sarvijäärä suosii.

BSOD:sta tulikin mieleen, että on ollut puhetta Linuxin vastaavasta ominaisuudesta nimeltä: "blue penguin of death" (BPOD)
Kun modesetting menee kerneliin niin hienot graafiset kernel paniikit on käsittääkseni mahdollisia. :D
Tai siis onhan se jo kernelissä, muttei vielä kai kaikille korteille.
Otsikko: Vs: Windows 7 betan WordPadissä jo natiivi tuki odf:llekin
Kirjoitti: zepotus - 20.01.09 - klo:19.23
Hmm, taisin sohaista herhiläispesään...

"verovarojen käyttöä "markkina-aseman rehelliseen edistämiseen" jo ihan kivasti."
Tekeehän se ms tätä ja vielä pahemmin ja räikeämmin. Ajaa julkishallintoa vendor lock-in tilanteeseen kokoajan. En minä haluaisi ketään yhden amerikkalaisen yrityksen takia liriin. Enkä haluaisi siihen verovaroja käytettävän, ainakaan tässä mittakaavassa. Tuo TCO sonta mitä ms on levitellyt JA maksanut sanat tutkimuslaitosten suihin on saanut it-päälliköitä valitsemaan loppujen lopuksi kalliimman järjestelmän. Ja sen maksaa veronmaksajat. Tätäkö sinä sitten kannatat?

Tuo CSC/Funet:in ylläpito verovaroista..  Eiköhän sitä funetin palvelinta pääasiassa käytä korkeakoulut, tutkimuslaitokset yms. Taitaa se Ubuntu olla pieni kärpäsen shitti siellä kovalevyn reunalla. Joten et voi väittää, vaikka ehkä haluaisitkin, että koko funetin rahoitus on Ubuntun rahoitusta. Ehkäpä Linuxia käytetään noissa piireissä sen verran, että se on ollut asiakkaiden halu saada päivitykset yms. sitä kautta..

Olisi parempi, jos kaikki julkishallinnon toiminnot, asiakirjat ja palvelut tehtäisiin TÄYSIN alusta/käyttöjärjestelmä riippumattomiksi (esim. web-selaimella toimiviksi). Sitä voisi sitten käyttää sillä alustalla joka itselle sopii/on mahdollista hommata. Dokumentit voisi avata vielä kymmenien vuosienkin jälkeen. Eikä tarvitsisi miettiä, mistä löytyisi ikivanha kone ja ohjelma tiedostoja avaamaan (arts & letters).. Pahinta olisi vielä, että pitäisi tehdä ohjelmaan/käyttikseen joku aktivointi, että saisi toimimaan ja kyseinen yritys on lopettanut toimintansa/ tukensa tuotteelle.

On hyvä, että on olemassa windows, Linux, Mac yms yms. Se aiheuttaa kehittämispaineita jokaiselle osapuolelle. Toivottavasti nyt pitävät ms:llä tämän suunnan, se tuntuu oikealta.
Otsikko: Vs: Windows 7 betan WordPadissä jo natiivi tuki odf:llekin
Kirjoitti: mgronber - 20.01.09 - klo:21.32
Tosin kiinnostaisi tietää mikä on Monon (.NETin) tilanne Ubuntussa?

Tähän varmaan saa vastauksen selvittämällä mikä on esimerkiksi F-Spotin tilanne Ubuntussa. Jos se on oletuksena mukana niin silloin en ainakaan väittäisi Monoa syrjittävän.

Tosin Rhino puhuikin Linux-puolesta yleisesti joten Monon tilanne muissakin jakeluissa pitäisi selvittää laajemmin. KDE:tä suosivissa jakeluissa ei F-Spotille liiemmin ole tarvetta kun Digikam on yleensä parempi valinta.
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: eGetin - 20.01.09 - klo:22.14
Hehee :)
Onko tyyliin joku animaatio missä Tux ammutaan? :D

Siinäpä olisi taas hienoa lesottavaa niille jotka puolustaa Linuxia henkeen ja vereen "Linux kaatuukin hienommin kuin Windows" vaikkei se sitä voi todellisuudessa voi sanoa koska Linuxihan ei KOSKAAN KAADU :)
Otsikko: Vs: Windows 7 beta 23.1. asti 6 kk kokeiluun
Kirjoitti: Rantarosvo - 21.01.09 - klo:13.28
Windows 7 beta1:n perusteksturissa, WordPadissä näyttää muuten oleva suora tuki odf:lle ja ooxml:lle ja vanhalle rtf:lle, muttei ehkä enää *.doc:lle

Hyvin "reilu" microsoftmainen veto jos näin tapahtuu. Kun kirjottelet jutut windowsissa mukana tulevalla wordpadillä niin ne ei sitten uudessa enää aukeakkaan.

No täytyy toivoa kaikkien niiden vähän tietotekniikasta ymmärtävien puolesta jotka wordpadia käyttää ettei näin tapahdu. Kaikki kun ei tiedä sitä, että ainoa keino tälläisen ongelman ratkasemiseksi ei ole kallis microsoftin toimisto-ohjelmisto.

Villi veikkaukseni on että, wordpadin ja doc formaatin käyttäjät on pääsääntöisesti niitä jotka ei tarvitse toimistopaketteja ja ymmärrä hirveästi tallennusformaattien päälle. Riittää kun saa tekstit talteen ja tulevaisuudessa ulos koneelta.
Otsikko: Vs: Windows 7 betan WordPadissä jo natiivi tuki odf:llekin
Kirjoitti: Tomin - 21.01.09 - klo:15.34
Tosin kiinnostaisi tietää mikä on Monon (.NETin) tilanne Ubuntussa?

Tähän varmaan saa vastauksen selvittämällä mikä on esimerkiksi F-Spotin tilanne Ubuntussa. Jos se on oletuksena mukana niin silloin en ainakaan väittäisi Monoa syrjittävän.

Okei. Sitten monotan ainakin kerran kuukaudessa... ;)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: aho - 22.01.09 - klo:11.57
Mark Shuttleworthin mietteitä tulevasta Windows 7:sta

Ubuntu's Shuttleworth praises Windows 7, welcomes fight (http://www.theregister.co.uk/2009/01/22/shuttleworth_windows_7/)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: Hertsi - 22.01.09 - klo:16.27
Onkohan tuo ihan laillista että W7 beta lakkaa toimimasta ilmaiseksi 23.1??
Eikös sen pitänyt olla ilmainen ainakin virallisen version saapumiseen asti??
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: meizirkki - 22.01.09 - klo:16.33
Käsittääkseni se on ladattavissa 23.1 asti. Toimii varmaan vielä sen jälkeenkin.
Otsikko: Mark Shuttleworthkin kehuu Windows 7:aa
Kirjoitti: rhino - 23.01.09 - klo:21.25
Mark Shuttleworthin kehunut Windows 7:aa ja uskoo sen myötä päästävän kahden hyvän taistoon.

"I've kicked the tires on the [Windows 7] beta for a few hours and it was good," Shuttleworth said. "They've put concerted attention on the user experience with the shell.

"I think it's going to be a great product, and every indication is we will see it in the market sooner rather than later."

http://www.theregister.co.uk/2009/01/22/shuttleworth_windows_7/

//muoks, aihe yhdistetty, ei mitään syytä erilliselle aiheelle, varsinkin kun aho oli tuosta jo maininnut muutama viesti aikaisemmin. gdm
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: aho - 23.01.09 - klo:22.21
Windows 7 kerää kehuja (Markin kommentin lisäksi muitakin): Even the competition and nontech media are praising Windows 7 (http://arstechnica.com/journals/microsoft.ars/2009/01/23/even-the-competition-and-nontech-media-is-praising-windows-7)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: meizirkki - 23.01.09 - klo:23.02
Kyllä on Windowsin aikakin saada kehuja Vista-pettymyksen jälkeen. ;)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: mgronber - 23.01.09 - klo:23.04
Kertokaas nyt tarjoaako Windows 7 vihdoin kunnollisen ikkunoinnin?
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: rhino - 23.01.09 - klo:23.04
Itse olen siis sitä mieltä että noita päteviä (todella eri) vaihtoehtoja (eikä pelkkiä jakeluversioita) pitää nyt ja tulevaisuudessakin olla useita, eli nykyinen tilanne linux-jakeluitten, OS X:n ja windowsin mukanaollen on vain hyvä. Se pitää kehitystä ja kilpailua yllä ja sitä tarvitaan jatkossakin. Linux-maailmakin taantuisi ilman päteviä kilpakumppaneita. Eli siinä mielessä on vain hyvä että OS X on ollut suosittu ja että tuosta seuraavasta Windowsistakin näyttäisi tulevan hyvä versio ja varmasti siten jatkossakin suosittu.

KDEn kehitys on mielestäni vähän "takunnut" tässä kun Vista ei ollut tarpeeksi hyvä kilpakumppani.

Mark Shuttleworthkin näkee asian varmasti noin, että pitää olla päteviä vaihtoehtoja ja kilpakumppaneita.
KDEn viimeistely ja kehitys muutenkin saa varmasti nyt uunta intoa ja potkua tosta Windows 7:n tulossa olevasta haasteesta.
Sen versio- ja rahoitusmallithan ovat vielä hämärän peitossa.

Koin tässä viikolla ikävänä yllätyksenä sen että Mandriva-linux-jakelun uusimman, jo viime syksynä julkistetun 2009.0 -version suomennus on hyvin puolinainen ja keskeneräinen vieläkin, siis sen Mandrivan omien käyttöliittymäosien ja sinällään oikein hyvien hallintatyökalujen osalta. Mandrivan ulkoasu on houkuttelevan tyylikäs, mutta tuo lokalisointi tänne on ilmeisen retuperällä. Netistä sitten löytyi jotain viestiä että suomennusta hoitava olisi armeijassa ja siksi homma viipyy - tuli huolestuttava ajatus että onko asia vain yhden ihmisen varassa? Toki huomattu asia on että lukemattomat ihmiset ovat innostuneet käyttämään ilmaista/edullista, mutta into sitten osallistua sen kannalta aivan olennaisen tärkeään kehitystyöhön onkin paljon paljon niukempi. Useat kehitysprojektit kärsivät tekijäpulasta.
Tuosta pääsen taas omaan näkemykseeni että nämä useat jakeluversiot eivät ehkä ole linuxin eteenpäin menon kannalta ihan hyväksi sittenkään, vaan olisi paljon järkevämpää pistää hynttyitä niissä yhteen. Nyt vain on kertakaikkiaan päällekkäistä turhaa työtä niukoilla resursseilla. No ehkä Ubuntu ja Canonical nousee vielä nykyisestä jakelupakkaajan ja linuxin levittäjän roolistaan mukaan tuonne kehittämispuolelle kokoamaan noita muita paremmin yhteen. Ja OS X:n sekä Windowsin kilpailupaine myös kannustaa samaan.
Täällä linux-maailmassa on menty vähän perusteitta mielikuviin että RedHat, Ubuntu, SUSE, Mandriva, Debian olisivat eri käyttöjärjestelmi - mitä ne eivät todellakaan ole. Ne ovat hyvin pitkälti samoja käyttöjärjestelmiä, koodi on uli 95%sti samaa ja niillä on vain eroina erilaiset graafiset hallintatyökalut, eri aikaan vuodesta ilmestyvät snapshotjakelut ja erilainen ulkoasu taustakuvineen ja muine, mutta niissä on koottuna muuten samaa käyttistä ja samoja mukaan paketoituja sovelluksia ja niiden samansisältöisten pakettivarastojen ylläpitoa - mitä ei ehkä kannattaisi sittenkään tehdä niin moneen kertaan erikseen, aika pitkälti samoja.

Kertokaas nyt tarjoaako Windows 7 vihdoin kunnollisen ikkunoinnin?

Tarkennahan kysymystäsi nyt ensin vähän?


Omasta mielestäni tuo Windows 7 on hiton hyvä Windows, hyvä käyttisvaihtoehto siltä puolelta nyt vihdoin.
Mutta hyvä käyttisvaihtoehto on myös Linux (esim. Ubuntu) ja OS X.

//muoks,gdm viestejä yhdistetty, Viestin oikeassa reunassa on "muokkaa" sen käyttö on suotavaa.
Ei viittä viestiä putkeen muutaman minuutin sisällä
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: meizirkki - 23.01.09 - klo:23.17
.
Tuosta pääsen taas omaan näkemykseeni että nämä useat jakeluversiot eivät ehkä ole linuxin eteenpäin menon kannalta ihan hyväksi sittenkään, vaan olisi paljon järkevämpää pistää hynttyitä niissä yhteen.
...

Täällä linux-maailmassa on menty vähän perusteitta mielikuviin että RedHat, Ubuntu, SUSE, Mandriva, Debian olisivat eri käyttöjärjestelmi - mitä ne eivät todellakaan ole. Ne ovat hyvin pitkälti samoja käyttöjärjestelmiä, koodi on uli 95%sti samaa ja niillä on vain eroina erilaiset graafiset hallintatyökalut, eri aikaan vuodesta ilmestyvät snapshotjakelut ja erilainen ulkoasu taustakuvineen ja muine, mutta niissä on koottuna muuten samaa käyttistä ja samoja mukaan paketoituja sovelluksia ja niiden samansisältöisten pakettivarastojen ylläpitoa - mitä ei ehkä kannattaisi sittenkään tehdä niin moneen kertaan erikseen, aika pitkälti samoja.


Täysin eri mieltä, eri linux-jakelut kannustavat toisiaan kehittymiseen, ja avoimen koodin idea on nimenomaan se, että yhteisöt voivat luoda sellaisen käyttöjärjestelmän, jonka itse haluavat. Ubuntustakin on 10 eri virallista ja viratonta versiota, joka on ehdottomasti hyvä asia. Yhteisölle yhteisön näköinen käyttöjärjestelmä.

Eri linux-jakelut ovat eri käyttöjärjestelmiä, vaikka se joskus tyhmältä tuntuukin. Vaihtoehdot on etuja. Jos olisi vain yksi linux-jakelu, tulisi heti eriäviä mielipiteitä siitä, miten mikäkin toimii ja miltä mikäkin näyttää... Ei hyvä, menisi liian vaihtoehdottomaksi ja puolet yhteisöstä lopettaisi koko homman.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: mgronber - 23.01.09 - klo:23.24
Kertokaas nyt tarjoaako Windows 7 vihdoin kunnollisen ikkunoinnin?

Tarkennahan kysymystäsi nyt ensin vähän?

Tähän mennessä yhdessäkään Windowsissa(*) ei ole ollut kunnollista ikkunamanageria. Ikkunoiden hallinta on tuskaa eikä useiden työpöytien puuttuminen lainkaan helpota asiaa.

Niin kauan kuin Windowsista puuttuu kunnollinen ikkunamanageri se ei ole valmis työpöydälle.


(*) Vistasta minulla ei ole kokemusta mutta tietääkseni sen ikkunoiden hallinta ei juuri poikkea XP:stä. Saa toki korjata jos olen väärässä.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: mgronber - 23.01.09 - klo:23.28
Eri linux-jakelut ovat eri käyttöjärjestelmiä, vaikka se joskus tyhmältä tuntuukin.

Jakelut ovat jakeluita eivätkä eri käyttöjärjestelmiä. Niissä on kaikissa likimain samat komponentit ja kaikissa toimivat likimain samat binääritkin. Väite että ne olisivat eri käyttöjärjestelmiä kaipaa kovasti perusteluja, sillä ne eivät poikkea toisistaan juurikaan sen enempää kuin yksittäisen jakelun eri julkaisut.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: aho - 23.01.09 - klo:23.31
Tähän mennessä yhdessäkään Windowsissa(*) ei ole ollut kunnollista ikkunamanageria. Ikkunoiden hallinta on tuskaa eikä useiden työpöytien puuttuminen lainkaan helpota asiaa.

Windows 7 ei tuo suoraan ikkunoiden hallintaan suuria muutoksia. Pienen muutoksen, jonka moni tulee huomaamaan on mahdollisuus sijoittaa ikkuna kokonaan (eli sama kuin maximize-nappi) tai puoliksi ruudulle. En usko että teknisesti WDM:ssä olisi mitään isompaa vikaa. Uusi alapalkki kyllä helpottaa ohjelmien/ikkunoiden käsittelyä.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: meizirkki - 23.01.09 - klo:23.41
Eri linux-jakelut ovat eri käyttöjärjestelmiä, vaikka se joskus tyhmältä tuntuukin.

Jakelut ovat jakeluita eivätkä eri käyttöjärjestelmiä. Niissä on kaikissa likimain samat komponentit ja kaikissa toimivat likimain samat binääritkin. Väite että ne olisivat eri käyttöjärjestelmiä kaipaa kovasti perusteluja, sillä ne eivät poikkea toisistaan juurikaan sen enempää kuin yksittäisen jakelun eri julkaisut.

Riippuu miten kukin ajattelee eron linux-jakeluiden ja linux-käyttöjärjestelmien välillä.
Itse ajattelen ainakin rpm ja debian pakettienhallintoja käyttviä distroja eri käyttöjärjestelminä, vaikka niissä onkin sama ydin ja suurelta osin samat softat. Esimerkkinä spesiaalitapaus android, se käyttää samaa ydintä, mutta kukaan ei silti ajattele sitä linux-jakeluna vaan erillisenä käyttöjärjestelmänä. Vähän samoin kuin maemo, joka kyllä ajaa samankaltaisia binäärejä kuin debian, mutta vaattii säätöä sitä varten, Eivätkä ne ole suoraan toisiinsa katsottuna yhteensopivia. Joskus kyllä saa kaksi debianista juurensa juontavaa käyttöjärjestelmää (tai linux-jakelua) kunnolla sekaisin kun miksailee vähän pakettilähteitä.

Eli Suomeksi: Olet kyllä ihan oikeassa siinä, ettei kaikkia eri linuxjakeluiden lähisukulaisia voida suoraan sanoa eri käyttöjärjestelmiksi, mutta asia riippuu pitkälti jokaisen omista mielepiteistä ja siitä mihin kukin haluaa vetää rajan käyttöjärjestelmän ja jakelun väliin. Joku voisi sanoa, että kaikki linux-ydintä käyttävät käyttöjärjestelmät ovat linux-jakeluja. Ei sekään ole kaikkien mielestä oikein.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: aho - 24.01.09 - klo:08.08
Uusi alapalkki kyllä helpottaa ohjelmien/ikkunoiden käsittelyä.

Seuraavassa artikkelissa koitetaan selittää miten uusi alapalkki (taskbar) toimii ja miten se eroaa OSX:n alapalkista (dock).

Paradigms lost: The Windows 7 Taskbar versus the OS X Dock (http://arstechnica.com/articles/paedia/dock-and-windows-7-taskbar.ars)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: Rantarosvo - 24.01.09 - klo:12.32
Rhino

Onko windows 98, windows XP, windows vista ja windows 7 eri käyttöjärjestelmiä?
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: salai - 24.01.09 - klo:12.50
Onko kukaan muuten kokeillut käyttää Windows 7:n buuttimanageria jälkeenpäin asennetun Ubuntun käynnistykseen? Yritin sitä kolme kertaa EasyBCD:llä (64-bittinen W7) onnistumatta, vaikka Vistalla siinä ei ole ollut ongelmia, ainakaan kesällä testatessani.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: Ryppy - 24.01.09 - klo:20.02
Rhino

Onko windows 98, windows XP, windows vista ja windows 7 eri käyttöjärjestelmiä?


XP.tä vanhemmat Windowsit olivat MS.Dos-käyttöjärjestelmän graafisia käyttöliitymiä  ;)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: Tomin - 24.01.09 - klo:20.12
Rhino

Onko windows 98, windows XP, windows vista ja windows 7 eri käyttöjärjestelmiä?


XP.tä vanhemmat Windowsit olivat MS.Dos-käyttöjärjestelmän graafisia käyttöliitymiä  ;)
Ei 2K ja NT:t olleet vain graafisia käyttöliittymiä MS-DOSin päällä vaan perustuvat samaan (vähän vanhempaan tottakai) NT ytimeen kuin XP, Vista ja 7... ;)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: Ryppy - 24.01.09 - klo:20.28
Kiitos tarkennuksesta  :D
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: aho - 26.01.09 - klo:18.40
Tietoa levyn eheyttämisestä: Disk Defragmentation – Background and Engineering the Windows 7 Improvements (http://blogs.msdn.com/e7/archive/2009/01/25/disk-defragmentation-background-and-engineering-the-windows-7-improvements.aspx)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: rhino - 26.01.09 - klo:20.33
Onko kukaan muuten kokeillut käyttää Windows 7:n buuttimanageria jälkeenpäin asennetun Ubuntun käynnistykseen? Yritin sitä kolme kertaa EasyBCD:llä (64-bittinen W7) onnistumatta, vaikka Vistalla siinä ei ole ollut ongelmia, ainakaan kesällä testatessani.

Vastaan tähän erikseen.
Minulla oli koneella ennestään Vista ja SUSE ja asensin sitten tuon Windows 7:n omalle osiolleen.
Käytössä oli ennestään Vistan boot loader ja Win 7 asennus lisäsi itsensä siihen kauniisti.
Sain sen asentuksia myös muutettua EasyBCD:llä sekä Vistan että Win7:n puolelta.
EasyBCDn sain siis asennettua myös Win7:n puolelle.
Joten noin ainakin toimii.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: rhino - 26.01.09 - klo:20.49
Rhino

Onko windows 98, windows XP, windows vista ja windows 7 eri käyttöjärjestelmiä?


XP.tä vanhemmat Windowsit olivat MS.Dos-käyttöjärjestelmän graafisia käyttöliitymiä  ;)
Ei 2K ja NT:t olleet vain graafisia käyttöliittymiä MS-DOSin päällä vaan perustuvat samaan (vähän vanhempaan tottakai) NT ytimeen kuin XP, Vista ja 7... ;)

Samaa mieltä olen itse tuosta. Win 95/98 olivat samaa käyttistä, koska rakentuivat samaan järjestelmäarkkitehtuuriin.
Mutta WinNT/2000/XP ovat samaa.
Vistan ja Win7:n osalta asia on vähän tulkinnanvarainen, koska ne toki pohjaavat samaan NT-ytimeen, mutta sen rakenne muutettiin jo Vistassa paljon entistä kerroksellisemmaksi. Ja Win7:ssahan koko ytimen rakennetta on laitettu todella uuteen uskoon, purkamalla ja selkeyttämällä sen sisäisiä modulien välisiä ristiinkutsuja.
Joten tavallaan voisi olla perusteita kutsua Win7:aan (ja samaa rakennetta jo myös olevaa Win2008serveriä) melkeinpä omiksi käyttisversioiksi.

Samoin esim. Applen käyttisten osalta siinä on ollut täysin eri käyttiksiä historian aikana selvästi. Nykyinen OS X on eri käyttis kuin aiemmat.

Linuxin osalta viimeaikaiset työpöytäjakeluitten versiot, joissa ytimen rekanne ei ole kokenut aivan mullistavia rakenteen muutoksia, ovat mielestäni samaa käyttöjärjestelmää ja sen eri versioita tai jakeluversioita.

Sitten mobiilipuolella voi kyllä pitää sekä linuxin että Windowsin että OS X:nkin mobiiliversioita melkeinpä eri käyttiksinä, työpöytäjakeluihinkin verrattuna. Ja aivan samoin voi pitää osittain ainakin sekä linuxin että windowsin sulautetuille laitteille tarkoitettuja versioita eri käyttiksinä - niiden rakenne on niin erilainen.

Linux-jakeluissahan on keskenään eroa lähinnä
- taustakuvissa, visuaalisissa tyyleissä
- mukaan otetuissa sovelluksissa
- jakelijan tekemissä graafisissa hallintatyökaluissa
Noita voisi kyllä hyvin kehittää ja tarjota vaihtoehtoina samankin, yhdessä kehitettävän jakelun kautta.
Nykyisinhän ihmiset kuitenkin vaihtavat Gnomen / KDEn teemoja haluamikseen ja vaihtavat sovelluksiakin osin.
Ja noitahan ei kehitetä varsinaisesti siinä jakelussa vaan Gnome-, KDE-, Banshee-... projekteissa, joista ne jakeluun otetaan mukaan. Kunkin jakelun pakettivarastosta löytyy sitten myös ne toisessa jakelussa oletuksiksi mukaan otetus ohjelmat. Ja sieltä pakettivarastoista saa myös niitä toisen jakelun tekemiä hallintatyökalujakin asennettua. Joten kaikki voisi yhtä hyvin olla yhdessäkin eikä erikseen. Yhteistyössä olisi enemmän voimaa - ja silti valinnanvapautta nykyiseenkin tyyliin.
Nyt Windows ja OS X pääsevät hyötymään vain tästä linux-jakeluitten keskenään itse harrastamasta hajoitamme ja emme pääse hallitsemaan -tilanteesta.

Oikeasti, RedHatin, Novellin, Canonicalin, ehkä Mandrivankin pitäisi yhtyä. Mark olisi karismaattinen (ja muutenkin ihan fiksuja sivuillaankin puhuvan http://www.markshuttleworth.com/ ) johtohahmo ja yhteisvoimin linuxia saataisiin vietyä oikeasti paljon tehokkaammin eteenpäin. Tai no tuo työpöytäkäyttöhän se ongelma onkin, palvelinpuolihan on menestynyt jo - mutta sehän toimiikin enemmän maksullisena, mutta edullisempana ja teknisesti hyvänä vaihtoehtona unix/windows-vaihtoehdoille. Työpöytäpuolella Mark on vienyt tunnettuutta eteenpäin, mutta ilman tuloja ja siten omia kehitysresursseja, paukkuja puuttuu.
Todella menestyvän työpöytäjakelunkin pitäisi varmasti oikeasti maksaakin jonkin verran, edes 20 €/$ - jotta hommaan tulisi kunnnolla puhtia.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: rhino - 26.01.09 - klo:20.58
Kertokaas nyt tarjoaako Windows 7 vihdoin kunnollisen ikkunoinnin?

Tarkennahan kysymystäsi nyt ensin vähän?

Tähän mennessä yhdessäkään Windowsissa(*) ei ole ollut kunnollista ikkunamanageria. Ikkunoiden hallinta on tuskaa eikä useiden työpöytien puuttuminen lainkaan helpota asiaa.

Niin kauan kuin Windowsista puuttuu kunnollinen ikkunamanageri se ei ole valmis työpöydälle.

(*) Vistasta minulla ei ole kokemusta mutta tietääkseni sen ikkunoiden hallinta ei juuri poikkea XP:stä. Saa toki korjata jos olen väärässä.

Millä lailla ikkunoiden hallinta "on tuskaa" Windowseissa? Mitä puutteita siinä on esim. linuxin ikkunointiin verattuna?
Ja Windowsiinhan saa ja on jo pitkään saanut myös työpöydät - ne löytyvät MS:n sivuilta ilmaisessa lisäosalla XP:stä lähtien, sekä myös muiden valmistajien tarjoamina. Windowsiin saa myös XP:stä lähtien työpöytäkuutionkin. Windowsin käyttöliittymäkerros mahdollistaa aivan samat tehosteasiat ja kikkailut kuin mitä Berylissä ja Compiz-Fusionissa on tehty.
Ne eivät vain ole valmiina mukana perus-Windowsissa. Vistan Ultimate -versiossa tosin saa asennettua sen omia lisäosia, missä saa vaikka videota ajettua työpöydän taustana. Win 7:ssa nuo kaikki toimivat takuuvarmasti vielä todella nopeastikin, kun siinä näyttää kaikki muukin toimivan varsin vikkelästi.

Käytettävyysasioista juurihan 22.1.2009 Linus Torvalds Australiassa konferenssihaastattelussa kertoo vaihtaneensa KDE4:sta käytettävyyspuutteiden takia Gnomeen (minkä hän tosin taannoin haukkui myös liian hitaasta kehittymisestä), jotta sai nukuttua yönsä rauhassa. Joten enpä nyt tiedä, ketä muutakaan pitäisi uskoa kuin Linuxin isää näissä käytettävyyden kehittymis-asioissa.

http://www.networkworld.com/news/2009/012209-open-source-identity-linux-founder.html?page=1

"I used to be a KDE user. I thought KDE 4.0 was such a disaster I switched to GNOME. I hate the fact that my right button doesn't do what I want it to do. But the whole "break everything" model is painful for users and they can choose to use something else.

I realise the reason for the 4.0 release, but I think they did it badly. They did so may changes it was a half-baked release. It may turn out to be the right decision in the end and I will re-try KDE, but I suspect I'm not the only person they lost."
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: aho - 26.01.09 - klo:21.32
Linux-jakeluissahan on keskenään eroa lähinnä
- taustakuvissa, visuaalisissa tyyleissä
- mukaan otetuissa sovelluksissa
- jakelijan tekemissä graafisissa hallintatyökaluissa

Itse erottaisin joukosta vielä jakelut, jotka vievät Linuxin kehitystä eteenpäin, kuten Fedora ja OpenSUSE, pelkän paketoimisen sijasta.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: rhino - 26.01.09 - klo:22.05
Osui muuten silmiin netistä hyvä ohje tuon Windows 7 betan asentamisesta Acer Aspire Onelle tai muulle miniläppärille.

http://garyshortblog.wordpress.com/2009/01/10/how-to-install-windows-7-beta-on-an-acer-aspire-one-netbook/

Vaihtelevia kokemuksia tosin kommenteissa.

Tässä samalla vaihtoehtoinen vinkki, mistä laitoin myös tuonne Kauppapaikka-osioon, että Verkkokaupassa on nyt iso varastollinen HP:n miniläppäriä SUSE Linuxilla varustettuna, aika hyvään hintaankin vielä - että jos moinen jotain vielä kiinnostaa.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: salai - 27.01.09 - klo:01.36
Onko kukaan muuten kokeillut käyttää Windows 7:n buuttimanageria jälkeenpäin asennetun Ubuntun käynnistykseen? Yritin sitä kolme kertaa EasyBCD:llä (64-bittinen W7) onnistumatta, vaikka Vistalla siinä ei ole ollut ongelmia, ainakaan kesällä testatessani.

Vastaan tähän erikseen.
Minulla oli koneella ennestään Vista ja SUSE ja asensin sitten tuon Windows 7:n omalle osiolleen.
Käytössä oli ennestään Vistan boot loader ja Win 7 asennus lisäsi itsensä siihen kauniisti.
Sain sen asentuksia myös muutettua EasyBCD:llä sekä Vistan että Win7:n puolelta.
EasyBCDn sain siis asennettua myös Win7:n puolelle.
Joten noin ainakin toimii.

Minulle on aivan yhdentekevää miten kauniisti sinun vanhat asennuksesi toimivat. Minulla siis ei ole Vistaa, enkä aio sitä ikinä ostaa tai warettaa. Yhtä vähän kiinnostaa OpenSUSEn (eli sutturan) asentaminen.

Ubuntun käynnistysvalikkoon Win7:n siis tuli ja toimi, mutta toisin päin homma ei enää onnistunutkaan. Täytyy kokeilla vielä kerran tyhjällä kovalevyllä alusta pitäen. Aikaisempi Win7-installointi oli kloonaamalla (PATA --> SATA) tehty 64-bittinen versio, mitkä nekin voivat kai sotkea asioita.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: mgronber - 27.01.09 - klo:02.03
Kertokaas nyt tarjoaako Windows 7 vihdoin kunnollisen ikkunoinnin?

Tarkennahan kysymystäsi nyt ensin vähän?

Tähän mennessä yhdessäkään Windowsissa(*) ei ole ollut kunnollista ikkunamanageria. Ikkunoiden hallinta on tuskaa eikä useiden työpöytien puuttuminen lainkaan helpota asiaa.

Niin kauan kuin Windowsista puuttuu kunnollinen ikkunamanageri se ei ole valmis työpöydälle.

(*) Vistasta minulla ei ole kokemusta mutta tietääkseni sen ikkunoiden hallinta ei juuri poikkea XP:stä. Saa toki korjata jos olen väärässä.

Millä lailla ikkunoiden hallinta "on tuskaa" Windowseissa? Mitä puutteita siinä on esim. linuxin ikkunointiin verattuna?

Ikkunoita ei pysty aktivoimaan ilman että ne pomppaavat päälimmäiseksi. Ikkunoita ei pysty maksimoimaan helposti joko leveys- tai korkeussuunnassa. Ikkunat eivät "napsahtele" toistensa reunoihin. Ikkunoita ei myöskään taida pystyä siirtelemään nappaamalla niistä kiinni vapaavalintaisesta kohdasta tai ainakaan en tiedä miten se onnistuu (KDE:ssä tähän riittää vasen alt ja hiiren vasen nappi). Kunnollinen tuki useille työpöydille on myös välttämättömyys.

Sitten olisi vielä kiva jos edellä mainituille toiminnoille voisi määritellä omat pikanäppäimet.

Olisi myös kiva jos ikkunamanageri tukisi välilehtiä mutta tämä puute on myös kwin:ssä. Joistakin ikkunamanagereista tuokin toiminnallisuus löytyy.

Lainaus
Ja Windowsiinhan saa ja on jo pitkään saanut myös työpöydät - ne löytyvät MS:n sivuilta ilmaisessa lisäosalla XP:stä lähtien, sekä myös muiden valmistajien tarjoamina.

Saako sieltä myös oikeasti toimivat työpöydät vai rajoittuuko saatavuus vain niihin heikosti toimiviin virityksiin joihin olen tähän mennessä törmännyt? Käytännössähän nuo vain vaihtelevat näkyvissä olevia ikkunoita sen sijaan että käytössä olisi oikeasti monta työpöytää.

Sen lisäksi että työpöytien pitää olla oikeasti olemassa, niiden vaihtamisen pitää olla nopeaa ja sujuvaa, niiltä pitää pystyä siirtämään ikkunoita toisille työpöydille, ikkuna pitää voida asettaa näkymään jokaisella työpöydällä (sticky) ja työpöytien määrää piti voida säätää suhteellisen vapaasti (itselläni on kotikoneella kuusi työpöytää).

Tuli tässä vastaan yksi uusi kandidaatti jota pitää kokeilla: Dexpot (http://www.dexpot.de/).

Lainaus
Windowsiin saa myös XP:stä lähtien työpöytäkuutionkin. Windowsin käyttöliittymäkerros mahdollistaa aivan samat tehosteasiat ja kikkailut kuin mitä Berylissä ja Compiz-Fusionissa on tehty.

Saako ne 3D-kiihotettuna? Jos ei saa niin tehokkuus niistä ainakin taitaa puuttua.

Eipä niistä kuitenkaan sen enempää sillä minua eivät tuollaiset ominaisuudet hirveästi kiinnosta. 3D-kiihdytetyissä työpöydissä on kourallinen hyödylliseltä vaikuttavia ominaisuuksia mutta suurin osa on turhaa karkkia ja kikkailua ilman mitään sanottavaa hyötyä.

Lainaus
Käytettävyysasioista juurihan 22.1.2009 Linus Torvalds Australiassa konferenssihaastattelussa kertoo vaihtaneensa KDE4:sta käytettävyyspuutteiden takia Gnomeen (minkä hän tosin taannoin haukkui myös liian hitaasta kehittymisestä), jotta sai nukuttua yönsä rauhassa.

Ilmeisesti työpöydän vaihtaminen oli hänelle pienempi vaiva kuin jakelun vaihtaminen. Fedorahan ei ilmeisesti enää tarjoa lainkaan KDE3:sta joten Linusin piti valita KDE4:n ja Gnomen väliltä. Itse olisin hänen asemassaan vaihtanut jakelua mutta hän mieluummin kritisoi KDE:n "break everything" -mallia ja käyttää jotakin muuta työpöytää sen sijaan että hän kritisoisi Fedoran "break everything" -mallia ja käyttäisi jotakin muuta jakelua.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: aho - 27.01.09 - klo:06.53
Ilmeisesti työpöydän vaihtaminen oli hänelle pienempi vaiva kuin jakelun vaihtaminen. Fedorahan ei ilmeisesti enää tarjoa lainkaan KDE3:sta joten Linusin piti valita KDE4:n ja Gnomen väliltä. Itse olisin hänen asemassaan vaihtanut jakelua mutta hän mieluummin kritisoi KDE:n "break everything" -mallia ja käyttää jotakin muuta työpöytää sen sijaan että hän kritisoisi Fedoran "break everything" -mallia ja käyttäisi jotakin muuta jakelua.

Fedora "break everything"-malli? En itse ainakaan huomannut, että Fedora KDE olisi ollut missään vaiheessa erityisen rikki. Osa KDE4-ohjelmista tosin oli jätetty pois, jotka olivat siihen aikaan vielä käyttökelvottoman epävakaita. Linusille on tarjolla KDE 4.2 ja vanhemmatkin jos hän vain oikeasti haluaisi. Välillä tuntuu, että Linus haluaa vain kommenteillaan potkia työpöytien kehittäjiä persuuksille.
Yksi syy Linusin GNOME-valintaan saattaisi olla myös se, että GNOMEn perustana on C-kieli. Linus on kirjoittanut GNOMEn patcheja (no ainakin yhden ;)), joilla muokannut sitä haluamakseen. Käsittääkseni Linus ei pidä C++:sta lainkaan, joten ehkei hänellä ole suuria haluja kajota KDE:n koodiin. GNOME saattaisi olla tämän takia myös mieluisampi vaihtoehto hänelle.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: mgronber - 27.01.09 - klo:10.08
Ilmeisesti työpöydän vaihtaminen oli hänelle pienempi vaiva kuin jakelun vaihtaminen. Fedorahan ei ilmeisesti enää tarjoa lainkaan KDE3:sta joten Linusin piti valita KDE4:n ja Gnomen väliltä. Itse olisin hänen asemassaan vaihtanut jakelua mutta hän mieluummin kritisoi KDE:n "break everything" -mallia ja käyttää jotakin muuta työpöytää sen sijaan että hän kritisoisi Fedoran "break everything" -mallia ja käyttäisi jotakin muuta jakelua.

Fedora "break everything"-malli?

Hieman kärjistetty ilmaus mutta sinäkin olet varmaan samaa mieltä että KDE4:n tarjoaminen ainoana työpöytänä ei ole erityisen hyvä ajatus niiden kannalta jotka haluavat vakaan ja varmasti toimivan työpöytäympäristön.

Lainaus
Yksi syy Linusin GNOME-valintaan saattaisi olla myös se, että GNOMEn perustana on C-kieli. Linus on kirjoittanut GNOMEn patcheja (no ainakin yhden ;)), joilla muokannut sitä haluamakseen. Käsittääkseni Linus ei pidä C++:sta lainkaan, joten ehkei hänellä ole suuria haluja kajota KDE:n koodiin.

Minun käsitykseni mukaan hän haluaa että työpöydät toimivat ilman että niitä joutuu itse korjaamaan.

Lainaus
GNOME saattaisi olla tämän takia myös mieluisampi vaihtoehto hänelle.

Niin, nyt hän ilmeisesti jo tietää minne päivitykset pitäisi lähettää... ;)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: aho - 27.01.09 - klo:10.19
Hieman kärjistetty ilmaus mutta sinäkin olet varmaan samaa mieltä että KDE4:n tarjoaminen ainoana työpöytänä ei ole erityisen hyvä ajatus niiden kannalta jotka haluavat vakaan ja varmasti toimivan työpöytäympäristön.

Joo olen kyllä samaa mieltä. KDE 4.0/4.1 otettiin Fedorassa hyvin aikaisin KDE oletustyöpöydäksi, vaikka projekti oli vasta kehitysasteella. KDE 4.2 sen sijaan ei ole enää ns. "kehitysversio", joten mielestäni sen tarjoaminen oletuksena mielestäni ok.
Fedoran "bleeding edge"-luonne saattaa tulla uusille käyttäjille joskus "ikävänä" yllätyksenä. Vaikka täytyy kyllä sanoa, että omien kokemuksieni mukaan Fedora on luonteestaan huolimatta mielestäni ollut parhaiten toimiva distribuutio.

Minun käsitykseni mukaan hän haluaa että työpöydät toimivat ilman että niitä joutuu itse korjaamaan.

Itselläni ei muuta tietoa Linusin työpöydän vaatimuksista, kuin että oikean napin pitää tehdä mitä hän haluaa :)
En itseasiassa tiedä onko Linusilla ollut koskaan mistään työpöydistä muuta maristavaa kuin tuon oikean napin säädettävyys.

Niin, nyt hän ilmeisesti jo tietää minne päivitykset pitäisi lähettää... ;)

Juu bugzilla-tunnus on jo valmiiksi luotu ;)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: mgronber - 27.01.09 - klo:12.34
Itselläni ei muuta tietoa Linusin työpöydän vaatimuksista, kuin että oikean napin pitää tehdä mitä hän haluaa :)
En itseasiassa tiedä onko Linusilla ollut koskaan mistään työpöydistä muuta maristavaa kuin tuon oikean napin säädettävyys.

Kertooko tarina mitä hän haluaa oikean napin tekevän?
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: Tomin - 27.01.09 - klo:15.50
Itselläni ei muuta tietoa Linusin työpöydän vaatimuksista, kuin että oikean napin pitää tehdä mitä hän haluaa :)
En itseasiassa tiedä onko Linusilla ollut koskaan mistään työpöydistä muuta maristavaa kuin tuon oikean napin säädettävyys.

Kertooko tarina mitä hän haluaa oikean napin tekevän?

Eikös se ollut se valikkojuttu? Muistelen vain... ::)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: Fri13 - 28.01.09 - klo:23.09
Rhino

Onko windows 98, windows XP, windows vista ja windows 7 eri käyttöjärjestelmiä?


XP.tä vanhemmat Windowsit olivat MS.Dos-käyttöjärjestelmän graafisia käyttöliitymiä  ;)
Ei 2K ja NT:t olleet vain graafisia käyttöliittymiä MS-DOSin päällä vaan perustuvat samaan (vähän vanhempaan tottakai) NT ytimeen kuin XP, Vista ja 7... ;)

MSllä on kolme käyttistä ollut. MS-DOS, NT ja CE. Näistä kaksi on enääpi jäljellä ja ne on NT ja CE. MS-DOS käyttis oli puhdas komentorivipohjainen käyttis 6.22 versioon saakka ja sille sai Windows nimisen graafisen käyttöliittymän (1.0 - 3.11). Windows 95ssa sitten osa MS-DOS käyttiksestä vietiin Windows ikkunointiin jolloin graafisesta käyttöliittymästä tulikin osa käyttistä kun osa käyttiksen toiminnoista oli windowsissa. NT oli sitten MSn ostama käyttis Novellilta. Ja tällä hetkellä Windows seiskakin on NT käyttistä. Windows ME oli viimeinen MS-DOS käyttis ja Windows 2000 eli NT5 naitettiin ME kanssa ja saatiin XP joka on NT 5.1 jossa on NT käyttis mutta Windows ME käyttöliittymä paranneltuna ja sieltä raahattu tavaraa myös. Windows Vista on NT6 käyttis ja Windows seiska onkin NT6.1 eikä NT7 käyttis.
Win CE taas jatkaa eloaan Windows Mobilessa ja Windows Embedded systeemeissä.

Ja mitä tulee Linux käyttikseen niin se Linux ydinhän on se käyttis eikä mitään muuta sisälly siihen. Tuohan on itsestään selvää teknisesti mutta PR ja politiikka antaa väärii mielikuvii että Linux olis vain ydin ja käyttis olisi jotain muuta sen lisäksi vaikka niin ei ole. Mutta käyttiksen tehtävä ei ole mitää muuta kuin toimia laitteiston rajapintana muille ohjelmille. Eli ilman käyttistä ei mitää tiedostoa voisi lukea tai kirjoittaa. Mitään ohjelmia ei voisi suorittaa eikä mikään ohjelma voisi käsitellä muita tiedostoja tai laitteita. GNU väki ei ole vain vielä saanut omaa käyttistään toimimaan vaan Hurdi toimii vain jollain kehittäjillä, vaikka 25 vuotta nyt GNU juhliikin. Linuxin eri jakelut ei ole eri käyttiksiä vaan eri systeemeitä eli eri jakeluita koska niitä saa jakaa ja levittää vapaasti lisenssin vuoksi. Windows Vistan eri versiot ei ole eri käyttiksiä vaikka jotkut niin väittää vaan ne on eri systeemeitä. Windows XP, Vista ja 7 on saman NT käyttiksen eri versioita eli 5.1 6.0 ja 6.1. Vistan Home sisältää siis saman käyttiksen kuin Vista business, molemmissa on NT6.0. Ytimiä on erilaisia ja niiden rakenteisiin ja historiaan kannattaa tutustua.

http://www.topology.org/linux/lingl.html

Edit: Vähä selkeämmäksi jaettu kirjoitus kun meni niin mössöks.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: Fri13 - 28.01.09 - klo:23.18
Itselläni ei muuta tietoa Linusin työpöydän vaatimuksista, kuin että oikean napin pitää tehdä mitä hän haluaa :)
En itseasiassa tiedä onko Linusilla ollut koskaan mistään työpöydistä muuta maristavaa kuin tuon oikean napin säädettävyys.

Kertooko tarina mitä hän haluaa oikean napin tekevän?

Eikös se ollut se valikkojuttu? Muistelen vain... ::)

Ikkunan koko piti muuttua oikean napin avulla kun piti meta nappia pohjassa. Ikkunan piti suurentuu leveyssuunnassa kun paino oikealla napilla "suurenna" nappia ja kun painoi hiiren keskinappilla samaa nappii niin kasvoi pystysuunnassa. Ikkunoiden käsittely on huomattavasti helpompaa kuin gnomella vaikka siinä rullalla tehdäänkin asioita. Ja oikean napin toiminnat pitää voida valita tarkalleen minkä juuri kde sallii mutta gnomepa ei, edelleenkään vaikka Linus lähetti patchit.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: moonstone - 29.01.09 - klo:10.05
NT oli sitten MSn ostama käyttis Novellilta.

Onko? En ole itse moista kuullut... onko jotain taustatietoa saatavilla?

Mutta sitten hiukan aiheesta.
Minun käsityksen mukaan Windows Vista SP1 = Windows Server 2008 (eli sama build) ja taas Windows 7 on käytännössä sama kuin Windows Server 2008

Voin olla väärässäkin, korjatkaa :)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: Fri13 - 29.01.09 - klo:17.31
NT oli sitten MSn ostama käyttis Novellilta.

Onko? En ole itse moista kuullut... onko jotain taustatietoa saatavilla?

NT:ssä on/oli Novellin patentoimaa verkkotekniikkaa. Eli NT käyttistä ei kokonaan ostettu Novellilta mutta Novellin Netware käyttiksen kanssa oli pakko toimia kun Novell oli markkinoilla johtajana. Yritin nopeasti googlella etsiä lähdettä sille kun luin YO kirjastossa NT historiasta ja Novellin kanssa kilpailemisesta. Aikoinaanhan sitä naurettiin että MS joutu tukeutumaan Novellin tukeen käyttiksen saamisessa verkkoon. Harmi vain että MS teki oikean ratkaisun valitessa TCP/IP protokollan kun Netware pysyi  IPX/SPX protokollassa eivätkä olleet suoraan yhteensopivia, mutta tuollahan sai monet koulut suojattuja verkkoja kun ei labroihin päässyt verkon ulkopuolelta käsiksi.

Lainaus
Mutta sitten hiukan aiheesta.
Minun käsityksen mukaan Windows Vista SP1 = Windows Server 2008 (eli sama build) ja taas Windows 7 on käytännössä sama kuin Windows Server 2008

Voin olla väärässäkin, korjatkaa :)

Windows Vista + SP1 on sama kuin Windows Server 2008. Elikä molemmissa systeemeissä on NT6.0 käyttis. Windows 7 taas ei ole  NT7 käyttis vaan NT6.1 käyttis.

2008 serverin piti saada NT käyttiksen uusi 6.1 versio ja seiskan taas NT7 mutta serveriversioi pysyikin Vistan käyttiksen eli NT6.0 kanssa samalla versiolla. Tietenkihän nuo desktop ja server systeemit on erilaisia vaikka saman NT käyttiksen version omaavatkin.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: eap - 03.02.09 - klo:21.24
Onkohan minulla itseoppiva tietokone?

Ninmittäin latailin tuon Win7 betan ja yritin sitä asentaa tälle pöytäkoneelleni. Ostin kokeilua varten jopa upouuden kovonkin. Ja sitten vain lätty sisään ja buuttaus, eikä aikaakaan kun ilmoittaa että ladataan windowsia. Asennuksessa pääsen siihen asti, että uusi, tyhjä, kovo pitäisi osioida ja formatoida. Uusi osiohan syntyy hiiren klikkauksella, mutta eipä lähde formatoimaan, ei sitten millään ntfs:ksi. Eli siihen tökkää win7 asennus. Yritin kolme kertaa.

Tuo alkukysymys sen vuoksi, että aloin tutkimaan, josko kauppias myi halvalla hinnalla sutta ja sekundaa, eli viallisen kovon. Imuroin ja polttelin sitten Ubuntun 8.10 cd:n ja taas lätty sisään buuttaus, liveltä tarkistus, että tekniikka pelaa ja asennus käyntiin. Tullaanpa taas osiointi ja formatointi vaiheeseen. Osioin uuden levyn kolmeen osioon /, swap ja /home ja nyt ei mitään nikotteluja, 810 asentuu kuin ihmisen mieli. Tuli siinä mieleeni, että josko kone vaistosi isäntänsä vieroksuvan asenteen windowsia kohtaan.

Tai olisiko levykuvan latauksessa tai poltossa sitten mennyt bitti poikittain.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: meizirkki - 03.02.09 - klo:21.33
Jos kone sai uuden kovonkin win7 takia, ihme ettei suostunut kokeiluun ;)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta 23.1. asti ilmaiseksi 6kk
Kirjoitti: mikko_h - 06.02.09 - klo:18.36
Välillä tuntuu, että Linus haluaa vain kommenteillaan potkia työpöytien kehittäjiä persuuksille.

Linusin kommentithan olivat hänen asteikollaan suorastaan poikkeuksellisen maltillisia. Linus sanoi, että hän ymmärtää, miksi KDE 4.0 julkaistiin siinä tilassa kuin julkaistiin ja että ratkaisu saattaa osoittautua oikeaksikin. Hän perskohtaisesti ei suostunut 4.0:n kanssa elämään, mutta sanoi harkitsevansa KDE:ta uudelleen seuraavan Fedora-päivityksen kohdalla. Tämä oli aika kevyttä siihen taannoiseen Gnome-debattiin verrattuna.

Ongelmana tässä taitaa olla lähinnä alan lehdistö, joka repi otsikot pitkän haastattelun yhdestä sivuseikasta.

Jos haluaa kuulla oikeasti railakkaita potkuja persuksille, niin sopii katsoa Youtubesta Linusin Googlen tiloissa pitämä Git-esitelmä. Hän julistaa, että Subversionin lähtökohdasta "CVS done right" ei voi päätyä mihinkään ja haukkuu sitten vitsin varjolla Subversionin kehittäjät, joista osa on läsnä yleisössä, rumiksi ja tyhmiksi. Osa porukasta nauraa, osa kiemurtelee penkissään.

Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: uunox - 06.02.09 - klo:19.26
Onkohan minulla itseoppiva tietokone?

Ninmittäin latailin tuon Win7 betan ja yritin sitä asentaa tälle pöytäkoneelleni. Ostin kokeilua varten jopa upouuden kovonkin. Ja sitten vain lätty sisään ja buuttaus, eikä aikaakaan kun ilmoittaa että ladataan windowsia. Asennuksessa pääsen siihen asti, että uusi, tyhjä, kovo pitäisi osioida ja formatoida. Uusi osiohan syntyy hiiren klikkauksella, mutta eipä lähde formatoimaan, ei sitten millään ntfs:ksi. Eli siihen tökkää win7 asennus. Yritin kolme kertaa.

Tuli siinä mieleeni, että josko kone vaistosi isäntänsä vieroksuvan asenteen windowsia kohtaan.

Tai olisiko levykuvan latauksessa tai poltossa sitten mennyt bitti poikittain.

Voi kai se johtua siitä vieroksunnastakin, mutta kuitenkin näkisin syylliseksi koneesi BIOSin. Jos siihen sattuisi olemaan päivityksiä jolla se lopettaisi vieroksuntansa niin juttu varmaan etenisi menestykselliseen päätökseen.
Kun perin usein homma tökkää jo tuossa vaiheessa BIOSin sopimattomuus ongelmiin ja on jopa empiiristä kokemustakin moisesta pidemmältäkin aikaväliltä...

Se bitin poikkonaisuus lienee perin harvinaista...
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Tomin - 06.02.09 - klo:19.31
On muuten aika jännä ettei MS tarjoa MD5 (tai jotain vastaavaa) summaa noista levykuvista... ::)

Itselläni lataus taisi onnistua (ei mitään näkyviä ongelmia ;)) ja kokeilin virtuaalikoneessa. Ihan positiivinen kokemus (virtuaalilevyn koko nyt ~5,5 gigaa muistaakseni). Muistiakin kului parisen sataa megaa vähemmän kuin Vistalla. :) Siitä uudesta tehtävä palkista en oikeastaan pitänyt ja AVG:tä en onnistunut asentamaan, koska asennus keskeytyi. :-[ Käynnistys ja sammutus oli vikkeliä. Oli siinä muitakin huonoja ja hyviä juttuja, mutta en nyt muista kaikkea. ::)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: meizirkki - 14.02.09 - klo:19.00
Tulipas positiivinen yllätys vahteeksi !!

Kävin virtualboxin asetuksissa vähän lisäilemässä keskusmuistia ja videomustia Win7-koneelle, ja mokoma ei enää osa käynnistyä.
Eli Micro$oft yrittää estää kiintolevyn siirtelyn uuteen laitteistoon ?? Typerää. En jaksa asentaa uusiksi. Kokeiltu on. Nopea, mutta siinä ne uudet asiat sitten olikin..
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: rhino - 18.02.09 - klo:17.11
Tulipas positiivinen yllätys vahteeksi !!

Kävin virtualboxin asetuksissa vähän lisäilemässä keskusmuistia ja videomustia Win7-koneelle, ja mokoma ei enää osa käynnistyä.
Eli Micro$oft yrittää estää kiintolevyn siirtelyn uuteen laitteistoon ?? Typerää. En jaksa asentaa uusiksi. Kokeiltu on. Nopea, mutta siinä ne uudet asiat sitten olikin..

Mikäs virtualisointiohjelma sulla tuolla oli käytössä? Voi hyvin johtua siitä eikä Win7sta. Tai teitkö jotain muutakin virtuaalikoneen asetuksissa samalla?
Erittäin epätodennäköistä että keskusmuistin lisääminen tai näytönohjaimen vaihto estäisi käynnistämistä - minkä tulkinnan tuosta menit kuitenkin tekemään. Nuohan ovat kuitenkin potentiaalisesti rikkoutuvia ja päivitettäviä komponentteja, eli ei niiden vaihtamista ole käyttiksissä sen takia juuri estetty.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Urmas - 18.02.09 - klo:19.33
Tulipahan sitten pitkästä aikaa polkaistua käyntiin VirtualBoxiin asennettu Win 7:

(http://img24.imageshack.us/img24/1295/kuvakaappaus92dz3.png)

On se hurja.   ;D
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Ciuu96 - 18.02.09 - klo:19.38
Testasin tossa joku päivä tätä Betaa, ja rumalta vaikutti. Todella vaikea käyttää, suhteellisen ruma, varsinkin alapaneeli, sekä hyyyyvin outo. Esim. juuri nämä alapalkin mitä lienevätkään ikkunan pikkukuvat (tehtävienhallinnaksiko sitä kutsutaan?), joilla vaihdetaan ikkunoiden välillä olivat hyvin outoja ja vaikeita käyttää.
Alapalkki on ruma kuin mikä, ja todella ruman värinen.

Arvio:

Käytettävyys: 4/10, hyvin vaikea käyttää
Ulkoasu: 6/10, ruma kuin mikä.
Ohjelmat: 8/10, samaa windows-kamaa kuin ennenkin, pienin parannuksin tosin.
Yhteensopivuus N/A, virtualboxissa toimi, en tiedä miten muuten toimii

Overall: 6. (en laskenut mitään keskiarvoa, tuo on vaan arvio) todella huono.

---

Vertailun vuoksi:

Vista:

Käytettävyys: 8/10, helppo käyttää
Ulkoasu: 9/10, täysosuma! Todella upea!
Ohjelmay: 8/10, samaa kuin XP:ssä.
Yhteensopivuus N/A, ei mitään hajua taaskaan.

Overall: 8.5 (en taaskaan laskenut) Todella upean näköinen, mutta ei muuten erikoinen.

----

XP:

Käytettävyys: 8/10, helppo käyttää, joskus tosin hidastelee.
Ulkoasu: 6/10, hyvä, mutta ei tarjoa mitään herkkuja. Melko tylsä
Ohjelmat: 8/10, perus Windows kamaa.
Yhteensopivuus N/A, virtuaaliboxissa toimii.

Overall: 7, perus helppokäyttöinen järjestelmä.

-----

KDE 4.2 Fedoralla

Käytettävyys: 9/10, helppo käyttää.
Ulkoasu: 10/10, todella upea, ja vielä kustomoitavakin!
Ohjelmat: 8/10: KDE:n ohjelmat ovat melko köyhiä, pitää sen takia joskus käyttää Gnomen ohjelmia.
Yhteensopivuus: 8/10, vaikea laskea, mutta ei ole mitään ongelmia joita ei Gnomessa olisi tullut.

Overall: 9, todella hyvä, olen tyytyväinen. Sai minut niin lumoihinsa että vaihdoin täysin Gnomesta Kde:hen.

-----

Gnome 2.2x:

Käytettävyys: 10/10, todella helppo.
Ulkoasu: 7/10, perus ulkoasu, mutta silti tylsä. Lisäpisteitä kustomoitavuudesta
Ohjelmat: 9/10, todella paljon hyviä ohjelmia.
Yhteensopivuus: 8/10, en ole törmännyt ongelmiin joita ei olisi KDE:ssäkin.

Overall: 9, todella helppokäyttöinen ja käytännöllinen.

----

Hieman iso litania turhaan. Windows 7:han tässä oli tarkotus puhua.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: meizirkki - 18.02.09 - klo:19.47
rhino, otin acpin pois, siksi ei homma lähtenyt. Mutta älä huoli, en rupea käyttämään sitä vaikka toimisikin. (en menetä mitään)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Tomin - 18.02.09 - klo:20.02
Seiskassahan on jätetty pois ohjelmia hidastamasta ohjelmistokehitystä. Minusta vähän harmi, varsinkin kun edes meseä ei tarjota asennettavaksi. :-\

Tuli muuten etsittyä pakettien hallintaa (oikeastaan pakettivarastoja päivityksiä varten) Windowsille, mutten löytänyt mitään kunnollista systeemiä, kun ei noista oikein ota selvää.

PS. Tiedän, että MSI tarjoaa jotain juttuja, mutta esim. FF:ää ei saa sillä tavalla Mozillan tarjoamana. Jonkun paketin löysin, muttei siinä ollut suomen kieltä. :( Sitä en tiedä miksei Microsoft tee asialle mitään... Saisi nyt ainakin vähän mainostaa tuota systeemiä, jos ei ala tarjota pakettivarastoja. ::)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: jori52 - 18.02.09 - klo:20.18

Saisi nyt ainakin vähän mainostaa tuota systeemiä, jos ei ala tarjota pakettivarastoja

Taitaa ne windowsin pakettivarastot olla kauppojen hyllyillä ;D.

Terveisin jori52
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Tomin - 18.02.09 - klo:20.35

Saisi nyt ainakin vähän mainostaa tuota systeemiä, jos ei ala tarjota pakettivarastoja

Taitaa ne windowsin pakettivarastot olla kauppojen hyllyillä ;D.

Olisi kyllä aika työlästä käydä kaupasta joku paketti aina kun haluaa päivityksiä nettiselaimeen, skypeen (en käytä, mutta siihenkin sitä tarvitsisin) tai johonkin muuhun ohjelmaan.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: shelby - 23.02.09 - klo:11.24
Osasipas wintoosakin laittaa RC-7 julkaisunsa huhtikuun 10:s. Jauntyn julkaisu hutikuun 4:s. ;D

http://plaza.fi/muropaketti/microsoft-windows-7-rc-huhtikuussa-kaikkien-saataville
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: gdm - 23.02.09 - klo:11.25
Jauntyn julkaisu hutikuun 4:s. ;D

Huhtikuun 23. on virallinen julkaisupäivä.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: shelby - 23.02.09 - klo:12.11
Oops väistin muurin päivämäärän, niinpäs onkin Jauntyllä. :-[
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: salai - 24.02.09 - klo:03.31
Eilen ei Windows 7 betassa päässyt Gmail-tilille, eikä muillekaan suojattua yhteyttä käyttäville sivuille, vaan kaikki varmenteet olivat vanhoja. Myöskin Avastia olisi pitänyt koko ajan päivittää, muttei se onnistunut.

Viimein hokasin, että päivämääräksi oli ilmestynyt vuosi 4817 tjms, joka olikin 2099, kun menin sitä käsin säätämään. Sen kyllä pitäisi tarkistaa aika netistä automaattisesti, mutta lieneekö käyttänyt hakuun aikakonetta? Hienossa viisarikellossa oli kyllä kellonaika aivan oikein, mikä hämäsikin.

Samassa yhteydessä väitti useampaan kertaan minun joutunee "forgeryn" uhriksi, eli MS ilmeisesti toimittaa laittomia käyttöjärjestelmiä tulevaisuudesta?
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: eGetin - 24.02.09 - klo:11.14
7 Beta sai aika nopeasti huutia kun huomasin ettei OpenGL toimi siinä käytännössä ollenkaan. Samalla kun vaihdoin sen takaisin Vistaan, noteerasin että pelit pyörivät sittenkin Vistalla jouhevammin, riippuen mitä niissä peleissä on. Jos pelit käyttää raskaasti fysiikoita niin Vista handlaa homman paremmin.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Tomin - 24.02.09 - klo:16.16
7 Beta sai aika nopeasti huutia kun huomasin ettei OpenGL toimi siinä käytännössä ollenkaan.

Aero kaappaa näytönohjaimen DirectX:llä?
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: eGetin - 24.02.09 - klo:19.43
7 Beta sai aika nopeasti huutia kun huomasin ettei OpenGL toimi siinä käytännössä ollenkaan.

Aero kaappaa näytönohjaimen DirectX:llä?
Aeron disabloitsin eikä sillä ollut vaikutuksia. Muillakin on ollut samaa ongelmaa riippumatta siitä oliko Nvidian tai Atin näyttis joten...
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: rhino - 14.03.09 - klo:12.32
Netissä on tietoja että Windows 7 :sta olisi 10.4. tulossa kaikille halukkaille saatavilla oleva RC-versio.

Windows 7 Build 7057 -versio on viikon verran ollut saatavilla torrenteista, pari viikkoa sitä edeltäneen 7048 -version jälkeen.
Noissa (arvailujen mukaan Microsoftin melko tietoisesti torrentteihin päästämissä) välikäännösversioissa on Windows 7 :aan tehty paljonkin muutoksia ja ominaisuuksien lisäyksiä tammikuun lopulla julkistetun beta-version jälkeen.
Noista on laajasti informaatiota täällä :

http://www.winsupersite.com/win7/

Jo Win2008serverissä mukaan tullut ominaisuuksien käyttöönottovalinta oli hyvin odotettu ominaisuus - eli voi halutessaan jättää IE:n, MediaPlayerin yms pois käytöstä. Noiden myötähän asiat muuttuvat jopa päälaelleen eli nyt Ubuntussa olevat tiettyjen sovellusten "pakko-asentamiset" tulevat arveluttavaan valoon Windows 7:aan verrattuna.

http://www.winsupersite.com/win7/choice.asp

Uusimmassa Windows 7:n versiossa on jopa taustakuvien joukossa kuva pingviineistä - tuleekohan Ubuntun seuraavaan versioon ikkuna-taustakuvaa?

http://www.winsupersite.com/win7/win7_7048_02.asp

Windows 7 Build 7057 -versiossa on mielenkiintoista, edellisiin versioihin verrattuna, se että asennuksen jälkeen se kertoo olevansa käytössä 1.3.2010 asti, kun aemmat versiot umpeutuivat 2009 elokuulla.

http://win7.in/2009/windows-7-build-7057-x86-leaked/

Ja tuntuu pelittävän edelleen vähintään yhtä mainion vikkelästi ja ongelmitta kuin beta-versiokin : )
Hyvä että saadaan OS X:lle ja linux-jakeluille nyt mainio kunnon kilpailija-vaihtoehto ja Vista-floppi voidaan unohtaa, ja XP:t voidaan päästää vihdoin eläkepäiville.
Toivottavasti vaan tästä talouslamasta riittää kaupallisilta yrityksiltä entiseen malliin tarpeeksi sponsorointirahoja foss-kehitykseenkin, ettei se hyydy.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Tomin - 14.03.09 - klo:12.37
Jo Win2008serverissä mukaan tullut ominaisuuksien käyttöönottovalinta oli hyvin odotettu ominaisuus - eli voi halutessaan jättää IE:n, MediaPlayerin yms pois käytöstä.

Epäilen tuon olevan tien raivausta gazellelle, mutta enpä tiedä oikeasti mitään... ::)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: meizirkki - 14.03.09 - klo:15.43
Niin, ehkäpä. Nuo avoimen lähdekoodin webkit-ytimeen (mitä KDE-ympäristön Konqueror siis myös käyttää) pohjaavat selaimet safari ja chrome ja sitten toisaalta firefoxhan eivät ole olleet tietoturvaltaan mitään briljeerauksia, mitenkään ainakaan IE7/8:iin verrattuna. Selailunopeutta niissä toki on, mutta tietoturva-aukkoja yllinkyllin ja ongelmia etenkin liitännäisten osalta.


Linux-jakeluissa sinällään hyvä, että KDE4-versio on - ainakin välistä - jo näyttänyt olevan vakaampi ja valmiimpi kuin mitä se on pitkäääään ja vaikean torso-versioitten julkistamisen taipaleellaan ollut. Käytettävyys siinä vaan on ratkaisuissa hakoteillä - miksi asiat on pitänyt tehdä niin vaikeimman kautta, eikä loogisesti ja toiminnallisesti ja toimintopainikkeiltaan/kuvakkeiltaan selvemmin ja suoraviivaisemmin. Vaikuttanut ihan siltä samalta ojaanajosähläykseltä, mihin foss-maailma sortui kikkaroidessaan hädissään kaikenlaista vähemmän tärkeää ja sekoittamaan asioita överiksi, etenkin aliarvostamilleen "taviskäyttäjille", kun noihin kaupallisiin Applen ja Microsoftin tuotteisiin tuli graafisuutta enemmän mukaan - ja sitten kun siis foss-maailman piti yrittää panna paremmaksi, mutta homma kikkaroitui osittain ihan metsään.

FF:ssä on eniten tietoturva-aukkoja, mutta ne ovat vain jotain pieniä hikisiä bugeja, IE:n aukot taas on useimmiten niin vakavia, ettei sitä uskalla juurikaan päivittelemättä wintoosassa käyttää.  ;)

Alemmasta teksti-kappaleesta en edes ymmärtänyt mitään...  :P

Sekä Vistaa, Win 7 Betaa, että KDE 4.0, 4.1 ja 4.2 käyttäneenä voin sanoa oman mielipiteeni asiasta:
Vista oli floppi, Kubuntu KDE 4.0:a oli myös pelkkä bugikasa. KDE 4.2 pieksee sekä Vistan että Win 7:n ulkoasussa, käytettävyydessä ja ennen kaikkea muokattavuudessa. Kaikki Windows koneet ovat lähes aina klooneja toisilleen. Mitä nyt palkin sijaintia voi vaihtaa tai jotain muuta pientä, mutta hyvin, hyvin harvoin olen nähnyt Ubuntun käyttäjien työpöydissä samanlaista identisyyttä. Jopa gnomen käyttäjät vaihtelevat aktiivisesti työpöytänsä ulkoasua.

Asiaan:

Miksiköhän muuten Microsoftin on niin vaikea uskoa, että kun EU haluaa Windowsin ilman IE:tä, niin sitä ei vaan tapahdu... Tuo keplotusboksi, missä saa muka otettua IE:n pois poistaakin vain pikakuvakkeet, ihme pässi tuo Micro$oft. Ilmeisesti A: M$ ei halua menettää IE:n markkina-asemaa, ja B: Windows update on pultattu IE:n perseeseen niin tiukasti, ettei sitä saa irti raivaussahallakaan.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: rhino - 15.03.09 - klo:12.51
Vista oli floppi, Kubuntu KDE 4.0:a oli myös pelkkä bugikasa. KDE 4.2 pieksee sekä Vistan että Win 7:n ulkoasussa, käytettävyydessä ja ennen kaikkea muokattavuudessa. Kaikki Windows koneet ovat lähes aina klooneja toisilleen. Mitä nyt palkin sijaintia voi vaihtaa tai jotain muuta pientä, mutta hyvin, hyvin harvoin olen nähnyt Ubuntun käyttäjien työpöydissä samanlaista identisyyttä. Jopa gnomen käyttäjät vaihtelevat aktiivisesti työpöytänsä ulkoasua.

Miksiköhän muuten Microsoftin on niin vaikea uskoa, että kun EU haluaa Windowsin ilman IE:tä, niin sitä ei vaan tapahdu... Tuo keplotusboksi, missä saa muka otettua IE:n pois poistaakin vain pikakuvakkeet, ihme pässi tuo Micro$oft. Ilmeisesti A: M$ ei halua menettää IE:n markkina-asemaa, ja B: Windows update on pultattu IE:n perseeseen niin tiukasti, ettei sitä saa irti raivaussahallakaan.

Lienee ihan siitä samasta syystä kuin miksi KDE:ssä on Konqueroria ja sen webkittiä mukana. Miksi ne muuten ovat oletuksena mukana siinä? (eli ihan sama juttu kuin IE Windowsissa).
Ja kun yrityksellä on omaan käyttöjärjestelmäänsä myös sovelluksia, miksei se niitä mukaan laittaisi.
Ja tuolla mukaantulolla on lisäksi se internetin historia-taustansa ja ajat kun Mosaic/Netscape-selaimet olivat niitä markkinajohtajia ja kun IE meni sitten niiden ohi.
Miksikäs kumassa se pakettienhallinnan käyttö on pistetty mukaan Ubuntuunkaan - voisihan sen hankkia halukkaat erikseenkin. Nämä "Windowsissa on mukana liikaa sovelluksia" & "Windowsissa on mukana liian vähän sovelluksia" -soutaahuopaajat keikuttavat samaa venettä milloin mitenkin - ihmekös sitten kun se ei oikein etene.

KDE4:n tämänhetkisestä versiosta. Vetäisepä esim. alapaneelista osia irralleen muualle näytölle ja yritäpä vetää niitä sitten takaisin - ei ihan aina onnistu tuostanoinvaan. Tai säädä niitä Nepomukin filtteröintejä... ajatus hyvä, mutta hyödyttääkö käytännössä? Mitä käytettävyyttä on KDEn paneelien asetuksien tekoon levähtävästä koko paneelin levyisestä "asetuspaneelista"? - eikö pienempi riittäisi ja ajaisi saman asian? Onko KDE4n paprika/käyräpapu/vaimikäsenyton -kuvake asetuksien tekoon jotenkin looginen? Windows-käyttäjille ei ole mikään muu kuin suuri etu se että muutkin Windows-koneet ovat kutakuinkin hetimiten tutunoloisia, eikä tarvitse tutustua uniikkivirityksien saloihin joutenpäiten niitä käyttäessä. Onhan se tietysti kivaa säätää sitä omaa konetta, ellei pahemmin muita käyttele - jolloin taas sen uniikkisäätämisen edut ropiseen eittämättä. Työkoneet eritototen kun on töitä varten, eikä vapaa-ajan leikkikaluja. Windows 7 :ssa ovat muuten jäsennelleet asetusikkunoita ja Ohjauspaneelin toimintoja reippaasti uuteen uskoon XPn ja Vistan ajoista. Mutta toki Windows 7 :n vikkelyys on se sen suurin etu - se kun näkyy ihan kaikessa siinä. Kun purkivat sen modulaarisen ytimen turhan ristikutsujen sekasotkun, mikä Vistassakin vielä oli.
Sääliksi kyllä käy niitä, jotka Vistaan siirtyivät tai ovat siirtymässä ja etenkin jotka siihen aikovat ehkä jäädä - kyllä sen yli pitää hypätä ja tuo Windows 7 on se oikea siirtymä, jos Windows-alustalla jatkaa. Muuhun siirtymässä on sitten taas paljon isommat asiat laitettava kokonaan uusiin puihin.

Tämä lama myös opettanee, ettei elämää ja toimintaa voi laittaa pidemmän päälle puoli-ilmaisen tai halpamaissa teettämisen varaan. Ja useimmat varmasti tajuavat, ettei ole sen kummemmin epäreilua rahastusta maksaa siitä mitä käyttää ja millä ansaitsee itse - ainakaan verrattuna siihen, jos aikoo itse enemmän rahastaa ilmaisella tai toisten maksamalla. Eikös se noin ole, jos asiaa kunnolla reilusti ajattelee. Tuskinpa monikaan Ubuntun käyttäjä länsimaissa tukee esim. Afrikan tai muiden alueiden ihmisten elämää niillä säästämillään käyttis/ohjelma-rahoilla? Enempi taitaa mennä vaan siihen omanedun tavoitteluun.

Merkittäviä summia ainakin Bill & Melinda Gatesin säätiö laittaa ihan humanitaariseen tukemiseenkin : http://www.gatesfoundation.org/Pages/home.aspx    (joten ihan vaan mikään Iso Paha ei hänkään voine olla ; )

Canonical/Ubuntun Mark Shuttleworth puolestaan taisi käydä avaruuslennolla tupruttelemassa omia businessvoittojaan.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: meizirkki - 15.03.09 - klo:14.16
Lienee ihan siitä samasta syystä kuin miksi KDE:ssä on Konqueroria ja sen webkittiä mukana. Miksi ne muuten ovat oletuksena mukana siinä? (eli ihan sama juttu kuin IE Windowsissa).
Ja kun yrityksellä on omaan käyttöjärjestelmäänsä myös sovelluksia, miksei se niitä mukaan laittaisi.
Ja tuolla mukaantulolla on lisäksi se internetin historia-taustansa ja ajat kun Mosaic/Netscape-selaimet olivat niitä markkinajohtajia ja kun IE meni sitten niiden ohi.
Miksikäs kumassa se pakettienhallinnan käyttö on pistetty mukaan Ubuntuunkaan - voisihan sen hankkia halukkaat erikseenkin. Nämä "Windowsissa on mukana liikaa sovelluksia" & "Windowsissa on mukana liian vähän sovelluksia" -soutaahuopaajat keikuttavat samaa venettä milloin mitenkin - ihmekös sitten kun se ei oikein etene.[/quote]

Ihan turhaa jauhamista, minulla saa olla oma mielipiteeni, aivan kuten sinullakin, mutta fakta, että windowsia ei saa ilman IE:tä ei ole verrattavissa siihen ettei kde:ta saa ilman Konqueroria. Ensinnäkin: KDE:n saa ilman konqueroria, aivan turha sanoa, että se olisi pultattu KDE:hen kiinni mitenkään yhtälaisesti kuin IE Windowsiin. Toiseksi, en tiedä mitä tarkoitat "pakettien hallinnalla", mutta jos puhut apt:sta tai synapticista, niin eiköhän sekin ole järjestettävissä toisaalta Pakettienhallintaa voisis ennemminkin verrata vaikka Windows Updateen.  Säätöä se vaatii jos ihan oikeasti haluaa Ubuntun ilman turhaa roinaa kuten "pakettienhallinta", mutta Windows-palapeliä et voi rakentaa sellaiseksi kuin haluat, ostat sen IE:n ja Updaterin kanssa tai jätät ostamatta. Minä Jätän ostamatta. En vihaa Windowsia tai Microsoftia, se olisi järjetöntä. Minusta kuitenkin on aivan yhtä järjetöntä verrata Windowsia ja sen mukana tulevia softia KDE:hen ja sen mukana tuleviin softiin. KDE ei ole käyttöjärjestelmä. KDE:n sovelluksia saa jopa Windowsiin, joten missä tästä nyt loppujen lopuksi edes tapellaan? Aivan turhaa tehdä listoja siitä mitkä softat pitäisi tulla mukana missäkin ja mitä ei. Minä yksinkertaisesti ihmettelin, ja halusin herättää keskustelua aiheesta; miksi Microsoft ei suostu tarjoamaan Windowsia ilman Internet Exploreria, vaikka EU:kin on jo ovella uhkasakkoineen. Rhino tähän tutulla tavallaan vastasikin.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Ville Pöntinen - 15.03.09 - klo:19.07
@rhino

Miksi nostat jatkuvasti samaa ajatusta esiin mitä erilaisemmissa ketjuissa. Osaat perustella mielipiteitäsi, vaikken niihin yhdykään, ja teet useimmiten perusteelliset ja oikeat lähdeviittaukset. Tunnet epäilemättä tietokoneita, ohjelmia ja nettiä mukaanlukien keskustelualueet sekä niillä käyttäytymisen. Joten pidätkö tämän foorumin (vai kaikkien) ihmisiä jotenkin typerinä, koetko todella jonkin suuren tarpeen tuoda tällaista väkisin rakennettua (imho) epäkohtaa ilmi toistuvasti vai oletko oikea trolli?

En ole vakuuttunut, että ansaitset näinkään vakavaa kysymystä vaikuttimistasi.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: aho - 15.03.09 - klo:19.26
Testasin beta-versiota ja olen hyvin vaikuttunut siitä. Erityisesti suorituskyky oli mielestäni paremmin kuin hyvin kohdallaan. Testasin muutamaa Open Source -ohjelmaa, kuten Open Officea, ja pakko myöntää että mielestäni ohjelmat toimivat nopeammin kuin Ubuntulla. No toisaalta ei minulla ole mitään numeroita näyttää, joten mahdollista että harha.

Uskon, että Windows 7:sta olisi potentiaalia tulla Windows XP:n kaltainen menestys. Toki menestykseen vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen hyvyys. Toivon kuitenkin että ihmiset ymmärtäisivät vaihtaa vihdoinkin XP:n pois joko Linuxiin tai uudempaan Windowssiin.

Käyttöjärjestelmien välisestä kilpailusta markkinaosuuksista on tulossa kyllä mielenkiintoinen. Mahdoton ennustaa kuka vie ja ketä.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Timo Virtanen - 15.03.09 - klo:20.23
En ole seurannut tätä Win 7 aihetta kovinkaan tarkkaan, mutta onko taas odotettavissa oheislaitteiden yhteensopivuusongelmia wanhemman kaluston kanssa, kuten Vistan kanssa? Menevätkö XP:n (ja Ubuntun) kanssa hyvin toimineet laitteet kierrätykseen ajuriongelmien vuoksi? Osaisiko joku valaista asiaa? terveisin Timo
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: meizirkki - 15.03.09 - klo:20.29
ilmeisesti vistan ajurit menee suoraan ilman onkelmaa
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: aho - 15.03.09 - klo:21.16
Menevätkö XP:n (ja Ubuntun) kanssa hyvin toimineet laitteet kierrätykseen ajuriongelmien vuoksi? Osaisiko joku valaista asiaa? terveisin Timo

Valmistajat tiputtaa hiljalleen tukea pois vanhemmilta laitteilta. ATI esimerkiksi lopettaa R300-R500 korttien tukemisen niin Linux kuin Windows puolella (http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_r500_legacy&num=1). Tässä vaiheessahan viimeistään nousevat avoimet ajurit arvoon myös niillä käyttäjillä, jotka ovat suljettuja käyttäneet (tosin en voi ymmärtää miksi kukaan olisi tähänkään asti suljettuja ajureita Linuxilla käyttänyt ... :))
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: TheJoker - 15.03.09 - klo:23.17
Kylläpä se on tähän asti ollut lähes ainoa vaihtoehto, ainakin Nvidialla.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: mikko_h - 16.03.09 - klo:00.59
Testasin beta-versiota ja olen hyvin vaikuttunut siitä. Erityisesti suorituskyky oli mielestäni paremmin kuin hyvin kohdallaan. Testasin muutamaa Open Source -ohjelmaa, kuten Open Officea, ja pakko myöntää että mielestäni ohjelmat toimivat nopeammin kuin Ubuntulla. No toisaalta ei minulla ole mitään numeroita näyttää, joten mahdollista että harha.

OOo saattaa hyvinkin olla nopeampi. Jokin aika sitten jossain oli numeroita, jotka osoittivat Firefoxin Windows-version Linux-versiota nopeammaksi ja syynä tähän on ilmeisesti nopeammat binäärit tuottava kääntäjä ja sen asetukset Windows-versiossa. En muista mitä kääntäjää Mozilla-projekti käyttää Windowsissa. Linuxissa käytetty GCC ei tunnetusti tuota nopeinta mahdollista jälkeä. En tiedä, millä OOo:n valmiit Windows-binäärit käännetään, mutta voisin kuvitella, että ei GCC:llä.


Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: aho - 16.03.09 - klo:08.33
OOo saattaa hyvinkin olla nopeampi. Jokin aika sitten jossain oli numeroita, jotka osoittivat Firefoxin Windows-version Linux-versiota nopeammaksi ja syynä tähän on ilmeisesti nopeammat binäärit tuottava kääntäjä ja sen asetukset Windows-versiossa.

Taisi olla vielä niin, että Linuxilla Firefoxin Windows-versio (Wine) oli nopeampi kuin itse Linuxin natiivi-versio.

Windows 7 vaikutti myös sutjakkaalta graafisesti. Ikkunoita suurentaessa kaikki sujui ilman tökkimistä. Testasin esimerkiksi Mahjongg:ia, jonka piirtäminen tökkii todella paljon Linuxilla, kun ikkunan kokoa muuttaa. Valikot olivat myös nopeat. GNOME:ssa esimerkiksi joskus näkee kun kuvakkeet ilmestyvät valikkoon.
No ei suuria juttuja, mutta kokonaisuutena kaikki pienetkin hitailut antavat keskeneräisen ja hitaan vaikutelman.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: mikko_h - 17.03.09 - klo:12.25
No ei suuria juttuja, mutta kokonaisuutena kaikki pienetkin hitailut antavat keskeneräisen ja hitaan vaikutelman.

Niinpä. Joskus meikäläistäkin harmittaa tuo Gnome ikonien ilmestyminen pätkittäin, vaikka se ei toimintaa mitenkään haittaa. Kyseessä on selvästi tavalla tai toisella ongelmallinen toteutus, kun ilmiön näkee upouudessa dualcore-koneessa, jossa pitäis olla potkua riittämiin.

Gnomen puolustukseksi sanottakoon, että sen optimointiin on panostettu 2.0-sarjan alkuvaiheen jälkeen. Muistaako ken aikoja, jolloin gnome-terminal oli käyttökelvottoman hidas eikä Nautiluskaan paljon parempi? Siitä on onneksi edistytty (muistaakseni gnome-terminalin vauhtia nykyään rajoittaa antialias-fonttien renderöinti, terminaaliohjelma itse on nopeampi kuin xterm).

Kuten aina, X.org:iin ja GCC:een on tulossa kohennuksia jotka toivottavasti kaventavat eroa esim. Firefoxin Windows- ja Linux-versioiden välillä. Ohjelmia voi tietty kääntää Linuxissa Intelin kääntäjillä GCC:n sijaan ja ero vauhdissa on usein tuntuva, mutta kaupallinen kääntäjä ei ole mahdollinen vaihtoehto useimmille vapaan koodin projekteille.

Tulin asentaneeksi männä viikolla Emacsin työkaverin Vista-kannettavaan, jossa ilmeisesti oli joku suht pahamaineinen F-Securen tuote toiminnassa. Käsittämätöntä tahmailua oli kyllä se. 75 kilon tiedoston kopioiminen kestää niin kauan, että dialogia ehti varsin katsella ja ihmetellä. Emacs-zippipaketin purkamisen aikana olis voinut juoda kaffit. Tämä siis alle vuoden vanhassa dualcore-kannettavassa. En yhtään tiedä, onko koneessa Vista ajan tasalla tai virustutkan säädöt viturallaan, mutta tahmaista oli. Mahdollisesti nopea ikonien renderöinti ei kyllä tuossa systeemissä paljon lämmitä.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Jyrki L - 18.03.09 - klo:22.59
Windowsin ongelma on että asiakkaat pakotetaan ostamaan keskeneräinen käyttöjärjestelmä täynnä bugeja. Ei se mitään jos bugien korjaus sisältyisi automaattisesti laitteen hintaan, mutta kun ei. Entä jos auton valmistaja toteaisi että autossanne on muutama valmistusvika joiden korjaaminen maksaa yhtä paljon kuin maksoitte vanhasta autosta. Korjaamme sen tietysti kunhan maksatte meille uuden auton hinnan.

Tehdäänkö diili?
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Storck - 18.03.09 - klo:23.10
Windowsin ongelma on että asiakkaat pakotetaan ostamaan keskeneräinen käyttöjärjestelmä

Kuka PAKOTTAA?
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: masa - 18.03.09 - klo:23.28
Windowsin ongelma on että asiakkaat pakotetaan ostamaan keskeneräinen käyttöjärjestelmä täynnä bugeja. Ei se mitään jos bugien korjaus sisältyisi automaattisesti laitteen hintaan, mutta kun ei.

Ei pakoteta. Jos ostat tietokoneen jonka mukana myydään Windows-lisenssi, olet ostanut myös lisenssin. Jos et halua windowsia koneen mukana, osta kone jonka mukana sitä ei myydä. Sitäpaitsi tuleehan Windowseihin lisää toiminnallisuuksia service packeissa jotka ei maksa enää lisää.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Jallu59 - 18.03.09 - klo:23.43
Sitäpaitsi tuleehan Windowseihin lisää toiminnallisuuksia service packeissa jotka ei maksa enää lisää.
Ei winkkarin servicepackeissa mitään uusia toiminnallisuuksia ole koskaan tullut pl SP2:n palomuuri. Ja tuossa NT7:ssa on entistä vähemmän sovellukia perushintaan.

T:jallu59
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Sudo Vilén - 25.03.09 - klo:14.22
Virtuaalikoneessa pyörii hyvin, mutta olen koettanut asentaa omalle kiintolevylleen, niin muuten menee asennus mukavasti, mutta miinuspuolena on se, että kun asennus boottaa itsensä, ei win7 suostu käynnistymään, kuin vikasietotilassa, jossa asennusta ei voida jatkaa. Normikäynnistyksellä välähtää bluescreen. DVD-ssä ei ole kai vikaa, kun virtuaalikoneeseenkin asentui, eikä kovalevyssä, kokeilin neljää eri kovoa....

"Windows failed to start. A recent hardware or software change migth be the cause."

Simpura, eipä mene IDE-levylle, ei SATA-, eikä usb-levylle. Ei asennu vaikka irrotti kaikki oheislaitteet, lukuunottamatta keytronikkia, näyttöä ja hiirtä, eikä toisella näytönohjaimellakaan, eikä defaul-biosilla...ei 3, eikä 64bit...

Kohta jo luovutan...enkä!
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: serola - 02.04.09 - klo:09.46
Tämä lama myös opettanee, ettei elämää ja toimintaa voi laittaa pidemmän päälle puoli-ilmaisen tai halpamaissa teettämisen varaan. Ja useimmat varmasti tajuavat, ettei ole sen kummemmin epäreilua rahastusta maksaa siitä mitä käyttää ja millä ansaitsee itse - ainakaan verrattuna siihen, jos aikoo itse enemmän rahastaa ilmaisella tai toisten maksamalla. Eikös se noin ole, jos asiaa kunnolla reilusti ajattelee. Tuskinpa monikaan Ubuntun käyttäjä länsimaissa tukee esim. Afrikan tai muiden alueiden ihmisten elämää niillä säästämillään käyttis/ohjelma-rahoilla? Enempi taitaa mennä vaan siihen omanedun tavoitteluun.

Merkittäviä summia ainakin Bill & Melinda Gatesin säätiö laittaa ihan humanitaariseen tukemiseenkin : http://www.gatesfoundation.org/Pages/home.aspx    (joten ihan vaan mikään Iso Paha ei hänkään voine olla ; )

Canonical/Ubuntun Mark Shuttleworth puolestaan taisi käydä avaruuslennolla tupruttelemassa omia businessvoittojaan.
Onko kenties tarkoitus vihjaista, että Ubuntu on halpamaissa teetetty? No siellä sitä ainakin käytetään! Jos noissa Rhinon väitteissä on nyt yhtään mitään logiikkaa, niin kenties meidän jälkiteollisissa maissa asuvien pitäisi potea huonoa omaatuntoa teollistuvien kehitysmaiden riistosta ja pysyttäytyä vain Windowsissa. Osta muropaketti niin pelastat sademetsät!

Rhinon toistuva jankutus Shuttleworthin avaruuslennosta alkaa kuulostaa rikkoutuneelta levyltä. Eiköhän Gates säätiölläkin yhtenä isona kannusteena ole verohelpotukset ja siten omanedun tavoittelu. Ja Shuttleworthin Ubuntuun syytämät rahatko eivät siis ole hyväntekeväisyyttä? Juuri teollistuvat kehitysmaat ovat käsittääkseni eniten hyötyneet heille ilmaisista käyttöjärjestelmistä ja ohjelmistoista.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Timo Tamminen - 02.04.09 - klo:16.17
En ole seurannut tätä Win 7 aihetta kovinkaan tarkkaan, mutta onko taas odotettavissa oheislaitteiden yhteensopivuusongelmia wanhemman kaluston kanssa, kuten Vistan kanssa? Menevätkö XP:n (ja Ubuntun) kanssa hyvin toimineet laitteet kierrätykseen ajuriongelmien vuoksi? Osaisiko joku valaista asiaa? terveisin Timo

Jos laittelle on Vista-ajurit, niin ne käytävät suoraan Windows 7:lle ilman kikkailua.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: aho - 03.04.09 - klo:07.27
Shuttleworth: Windows 7 Is an Opportunity for Linux (http://www.internetnews.com/software/article.php/3813456/Shuttleworth+Windows+7+Is+an+Opportunity+for+Linux.htm)

Vapise Microsoft (taas) !
Otsikko: Windows 7 32 bit ja 64 bit saman levyn eri osioille?
Kirjoitti: jussi57 - 30.05.09 - klo:22.11
 Imutin myös 64 bittisen..ihan testailu mielessä, mutta ei suostu asentumaan samalle kovolle, jossa jo 32 bittinen Windows 7 omalla osiollaan... Onko mahdolista vai vaatiiko oman kovon?
jussi57
Otsikko: Vs: Windows 7 32 bit ja 64 bit saman levyn eri osioille?
Kirjoitti: HannuTapio - 31.05.09 - klo:15.12
Jeh!

Windows 7 downloadaus ??

Minulla on Ubuntun lisäksi WINXP OEM lisenssi, eli tarkoittaako se sitten sitä että minäkin voin downloadata ja testata WIN7 aa.

Voisitkos hieman neuvoa minua, tässä downloadaamisessa ??

Kuinka minun tulee toimia, minulla on MSN tili, tai siis tuo hotmail osoite, mutta ei sitten muuta ??

kuinka toimia ??

//----

Kiitos,,
Otsikko: Vs: Windows 7 32 bit ja 64 bit saman levyn eri osioille?
Kirjoitti: Tomin - 31.05.09 - klo:15.19
Kaikki voivat kokeilla tuota Windows 7:aa ilmaiseksi jonnekin ensi vuodelle. Tästä on jo parikin ketjua joten yhdistän tämän sinne.

Tuolta pääsee alkuun latauksessa: http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx
Otsikko: Vs: Windows 7 32 bit ja 64 bit saman levyn eri osioille?
Kirjoitti: Jallu59 - 01.06.09 - klo:08.46
Kaikki voivat kokeilla tuota Windows 7:aa ilmaiseksi jonnekin ensi vuodelle. Tästä on jo parikin ketjua joten yhdistän tämän sinne.

Tuolta pääsee alkuun latauksessa: http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx

Jäipä kuitenkin lataamatta ja kokeilematta, kun ei ole mitääm mikkisoftan tuliä, EIKÄ TULE !

T:Jallu59
Otsikko: Vs: Windows 7 32 bit ja 64 bit saman levyn eri osioille?
Kirjoitti: JaySee - 01.06.09 - klo:09.00
Jäipä kuitenkin lataamatta ja kokeilematta, kun ei ole mitääm mikkisoftan tuliä, EIKÄ TULE !

T:Jallu59

Jallu kuittailee tätä samaa niin usein, että taitaa miehen omatunto hieman kolkuttaa.  ;D
Otsikko: Vs: Windows 7 32 bit ja 64 bit saman levyn eri osioille?
Kirjoitti: Jallu59 - 01.06.09 - klo:10.25
Jäipä kuitenkin lataamatta ja kokeilematta, kun ei ole mitään mikkisoftan tiliä, EIKÄ TULE !

T:Jallu59

Jallu kuittailee tätä samaa niin usein, että taitaa miehen omatunto hieman kolkuttaa.  ;D
Linukan käyttäjillä ei ole mitään, minkä takia omantunnon pitäisi kolkutella. Toisin on eräillä päättäjillä, jotka ovat seurustelleet Microsoftin yhteiskuntasuhteiden hoitajien kanssa henkilökohtaisesti tuottavalla tavalla.

Sain vain tarpeekseni mikkisoftan laaduttomista tuotteista ja tahallisesta koukutuksesta jo XP:n tultua. Windowsilla oli paikkansa käyttöjärjestelmän korvikkeena vuonna kirves ja kypärä, kun Unix-firmat eivät tajunneet tietojenkäsittelyn siirtyvän henkilökohtaiseen aikaan ja hinnoittelivat itsensä ulos markkinoilta karmeilla lisenssihinnoillaan.

Edelleenkin havainnoin windows-käyttäjien tuskaa ja winkkariden (98...Vista) toimintarajoitteita asiakaspiirissäni, tuttavapiirissäni ja lasteni (8-32v) koneissa. Tällä viikolla saan/täytyy taas tehdä pari Ubuntun dual boot asennusta winkkarien käpyisyyden takia. :D

Olisin periaatteellisesta mielenkiinnosta testannut tuota NT7:aa jo nyt, ellei sitä olisi tehty niin hankalaksi. Vaan tuleehan se asiakkaiden ja sitä myötä minunkin päänsärykseni aikanaan. >:(
Nyt lauon kommenttejani Microsoft-tuotteista vain pitkän kokemukseni perusteella alkaen CommodereBasic:ista ja MS-DOS 1.0:sta. Niitä ennen olin jo tutustunut käyttiksiin IAS, VAX/VMS ja Unix.

T:Jallu59
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: aho - 04.06.09 - klo:07.54
Uusin Windows kauppoihin lokakuussa (http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article294931.ece)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Tomin - 05.06.09 - klo:20.22
Uusin Windows kauppoihin lokakuussa (http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article294931.ece)
Milloinkas se Karmic Koala julkaistaan? Kumpi on ensin? :D

Voi harmi... Ajattelin, että olisivat voineet olla yhtä aikaakin, mutta kyllä se Windows 7 on hieman nopeampi... ::)

https://wiki.ubuntu.com/KarmicReleaseSchedule
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: aho - 05.06.09 - klo:21.13
Uusin Windows kauppoihin lokakuussa (http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article294931.ece)
Milloinkas se Karmic Koala julkaistaan? Kumpi on ensin? :D

Voi harmi... Ajattelin, että olisivat voineet olla yhtä aikaakin, mutta kyllä se Windows 7 on hieman nopeampi... ::)

https://wiki.ubuntu.com/KarmicReleaseSchedule

Ensi viikolla saadaan varmaan lisää tietoa OSX Snow Leopard aikataulusta myös (WWDC 2009 (http://developer.apple.com/WWDC/)). Loppu vuodesta tulee mielenkiintoinen ainakin mitä tulee käyttöjärjestelmäjulkaisuihin. Toisaalta Fedora 12 (http://fedoraproject.org/wiki/Releases/12/Schedule) putsaa luonnollisestikin pöydän, mikä syö tietysti aimo annoksen jännityksestä :)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: aho - 25.06.09 - klo:17.47
Windows 7 hinnat nyt julkaistu: Windows 7 pricing announced: cheaper than Vista (http://arstechnica.com/microsoft/news/2009/06/windows-7-pricing-announced-cheaper-than-vista.ars)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: vesurimies - 25.06.09 - klo:20.21
Windows 7 hinnat nyt julkaistu: Windows 7 pricing announced: cheaper than Vista (http://arstechnica.com/microsoft/news/2009/06/windows-7-pricing-announced-cheaper-than-vista.ars)
Lainaus
Ultimate    $319.99
Halpaa kuin makkara.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Tha-Fox - 25.06.09 - klo:22.25
Windows 7 hinnat nyt julkaistu: Windows 7 pricing announced: cheaper than Vista (http://arstechnica.com/microsoft/news/2009/06/windows-7-pricing-announced-cheaper-than-vista.ars)
Lainaus
Ultimate    $319.99
Halpaa kuin makkara.

Ja minä menin jättämään chili-sulatejuustomakkaran kaupan hyllylle liian kalliina  ;D Onkohan tuo kilohinta? Vai verottavatko per virus?
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: vesurimies - 26.06.09 - klo:06.35
Windows 7 hinnat nyt julkaistu: Windows 7 pricing announced: cheaper than Vista (http://arstechnica.com/microsoft/news/2009/06/windows-7-pricing-announced-cheaper-than-vista.ars)
Lainaus
Ultimate    $319.99
Halpaa kuin makkara.

Ja minä menin jättämään chili-sulatejuustomakkaran kaupan hyllylle liian kalliina  ;D Onkohan tuo kilohinta? Vai verottavatko per virus?
Näinä päivinä jää hyllyyn muutakin tässä perheessä kuin chili-sulatejuustomakkaraa hintansa takia.  :P :-[
Offtopik
Lainaus
Suomen kuluttajahinnat ovat yhä euromaiden korkeimmat. Kaikista teollisuusmaista kalliimpia olivat huhtikuussa vain Tanska, Sveitsi ja Norja, ilmenee OECD:n vertailusta.

Irlannin hintataso ylsi samalle tasolle kuin Suomen.

Kallein teollisuusmaa ja myös maailman kallein maa oli Tanska, jonka kuluttajahinnat olivat keskimäärin 14 prosenttia korkeammat kuin Suomessa.

Suomen kuluttajahintojen ero suuriin EU:n jäsenmaihin oli OECD:n vertailun mukaan merkittävä. Hinnat olivat 17 prosenttia korkeammat kuin Ranskassa ja 22 prosenttia korkeammat kuin Saksassa. Britannian hintataso ylittyi peräti 46 prosentilla.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/06/905502

Miksi meillä on niin kallista? Elämä on ei kelpaa vastaukseksi.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Jarzka - 30.06.09 - klo:18.24
Microsoft esittelee Windows 7:aa:
http://www.microsoft.com/finland/vaihde7/opi_kouluttajat.aspx

Videoita tapahtumasta
http://www.microsoft.com/finland/vaihde7/videot.aspx

Täytyy sanoa, että en ole oikein vakuuttunut, kun muutaman videon katsoin,
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Karvameduusa - 30.06.09 - klo:19.39
Lopputulos? Myytit murskattu.

 ;D
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: DonJuha - 30.06.09 - klo:20.31
Löytyisiköhän jostain videoita Vistan lanseerauksesta? Olisi ihan mielenkiintoista nähdä miten hyvältä se näytti niissä....
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Karvameduusa - 30.06.09 - klo:21.15
Löytyisiköhän jostain videoita Vistan lanseerauksesta? Olisi ihan mielenkiintoista nähdä miten hyvältä se näytti niissä....
Tässä (http://www.youtube.com/watch?v=b9ifQvQCO7Y) on joku.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: J3K - 30.06.09 - klo:23.04
Tulipa tänään asenneltua seiskan rc kokeilumielessä ja mahdollisesti pelikäyttöä ajatellen. Asennus oli suht' nopea ja kaikki näytti menevän hienosti.

Ensimmäisellä käynnistyksellä taisin ehtiä valikon avaamaan - siihen se sitten jumahti. Napista sammutus ja sen jälkeen raukka sekosi. Pelkästään safe mode toimii, normaali käynnistys ei anna suorittaa edes explorer.exe:a kun valittaa oikeuksien puuttumisesta  ;D

Jos tämä vikasietotila haukkaa 300 megaa rammia niin ne puheet siitä keveydestä voi tunkea takaisin sinne jonnekin...
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: meizirkki - 30.06.09 - klo:23.21
...kun valittaa oikeuksien puuttumisesta...

Tuo oikeksien puuttuminen on kylla arsyttavaa... Asensin dolphinin tuohon seiskaan ja ajattelin sitten poistaa kotihakemistossa valmiina olevat images, downloads ja muut sekavat kansiot (vaikka tiedan etta ne on windows explorerille tarkeita) , eika vaan onnistu koska oikeudet puuttuu! Vaikka laittaa valikossa dolphinin kohdalla hiiren oikeaa, ja sielta Run as administrator" ei ole minulla oikeutta poistaa noita sekavia kansioita. Jos kubuntussa kaynnistan dolphinin roottina voin poistaa mitatahansa kansioita niin paljon kuin kone pysyy kaynnissa (testattu juttu ;) )
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: Senior - 01.07.09 - klo:06.05
Toisaalta en ole voinut olla panematta merkille millä hartaudella Windows 7:ää odotetaan kaikkialla. Oma poikani jauhaa jatkuvasti tästä asiasta ja olen tullut siihen tulokseen että varsinkin murrosikäisillä tai henkisesti murrosikäisen tasolle jääneillä on valtava halu kulkea massan mukana. Mitä ilmeisemmin on odotettavissa jälleen aika, jolloin Linux painuu ehkä hieman takapakkia ottaen syvemmälle marginaaliin ( tai Linuxin yleistyminen hidastuu) - aina siihen asti kunnes Windows 7 käyttäjät havaitsevat rajoitukset käyttöjärjestelmässään sekä ikuiset ongelmat järjestelmän vakauden suhteen.

En voi olla ällistelemättä sitä kuinka valtava enemmistö ihmisistä edelleenkin on sitä mieltä, että tietokonetta ei voi käyttää ellei siinä ole sisässä Windows Operation System. Miksi huijaus myy niin hyvin? Henkinen laiskuus? Laumahenkisyys? Vai yksinkertaisesti vain se, että suuri enemmistö haluaa, että joku tekee päätökset näissäkin asioissa heidän puolestaan?
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: PenguinNerd - 01.07.09 - klo:08.22
Toisaalta en ole voinut olla panematta merkille millä hartaudella Windows 7:ää odotetaan kaikkialla. Oma poikani jauhaa jatkuvasti tästä asiasta ja olen tullut siihen tulokseen että varsinkin murrosikäisillä tai henkisesti murrosikäisen tasolle jääneillä on valtava halu kulkea massan mukana. Mitä ilmeisemmin on odotettavissa jälleen aika, jolloin Linux painuu ehkä hieman takapakkia ottaen syvemmälle marginaaliin ( tai Linuxin yleistyminen hidastuu) - aina siihen asti kunnes Windows 7 käyttäjät havaitsevat rajoitukset käyttöjärjestelmässään sekä ikuiset ongelmat järjestelmän vakauden suhteen.

En voi olla ällistelemättä sitä kuinka valtava enemmistö ihmisistä edelleenkin on sitä mieltä, että tietokonetta ei voi käyttää ellei siinä ole sisässä Windows Operation System. Miksi huijaus myy niin hyvin? Henkinen laiskuus? Laumahenkisyys? Vai yksinkertaisesti vain se, että suuri enemmistö haluaa, että joku tekee päätökset näissäkin asioissa heidän puolestaan?
Henkisesti ja muutenkin murrosikäinen toteaa: Enpä aio 7:ää kokeilla! "Win 7 odotetaan hartaudella" hmm. totta sitähän täälläkin ihmetellään. "valtava enemmistö ihmisistä edelleenkin on sitä mieltä, että tietokonetta ei voi käyttää ellei siinä ole sisässä Windows Operation System" :D Onneksi en edusta enemmistöä sen asian suhteen. Silleen...

:-\. Tämä aihe, kun on vaan minulle ns. punainen vaate. Se pistää vihaksi..  >:( (Syynä mm. lukuisat kadonneet tiedostot mm. kaikki koulutyöt (Tiedän backup.. No nyt tiedän  ;) ) ja me kaikki tiedämme .... syyt)

edit: Yliviivattu turhan vauhkoamisen takia.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: PenguinNerd - 01.07.09 - klo:08.24
(http://kuvaton.com/kuvei/vista.gif)
Hahahahaaa! Maailman paras sarjakuva ikinä! Mitä olen lukenut  ;D
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: eGetin - 01.07.09 - klo:23.56
Asensin pari päivää sitten RC:n koneeseen. 5 min onnistuneen asennuksen jälkeen sain tuon Windows Explorerin kaatumaan. Tuo on siis sama kuin esim. Nautilus. Kieltämättä lievää huvistusta se nostatti, antoi varsin laadukkaan fiiliksen :D
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 beta
Kirjoitti: qwertyy - 02.07.09 - klo:00.41
En voi olla ällistelemättä sitä kuinka valtava enemmistö ihmisistä edelleenkin on sitä mieltä, että tietokonetta ei voi käyttää ellei siinä ole sisässä Windows Operation System. Miksi huijaus myy niin hyvin? Henkinen laiskuus? Laumahenkisyys?
Kait se yksinkertaisesti on tuo viimeisin? Ikävä kyllä.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Tomin - 02.07.09 - klo:09.46
Muuten kuvittelin, että tuo 7 olisi nopea asentumaan, mutta ei ollut, kun kesäloman alussa sen asensin. Veljen koneelle se kyllä meni alle vartissa (muistelen), mutta omallani (pari vuotta vanha, mutta kohtalaisen tehokas kannettava) siihen meni ainakin melkein tunti. Aika hidasta minusta, koska Ubuntun asensin mainoskatkojen välissä (n. 20 min) eli tullessani takaisin se oli valmis. Eli ilmeisesti Windows 7 asentuu nopeasti vain uusiin koneisiin, kun taas Ubuntu asentuu nopeasti vähän vanhempiinkin... Johtuukohan suorittimen käytöstä vai mistä? Teorioita? :)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: meizirkki - 02.07.09 - klo:12.47
Muuten kuvittelin, että tuo 7 olisi nopea asentumaan, mutta ei ollut, kun kesäloman alussa sen asensin. Veljen koneelle se kyllä meni alle vartissa (muistelen), mutta omallani (pari vuotta vanha, mutta kohtalaisen tehokas kannettava) siihen meni ainakin melkein tunti. Aika hidasta minusta, koska Ubuntun asensin mainoskatkojen välissä (n. 20 min) eli tullessani takaisin se oli valmis. Eli ilmeisesti Windows 7 asentuu nopeasti vain uusiin koneisiin, kun taas Ubuntu asentuu nopeasti vähän vanhempiinkin... Johtuukohan suorittimen käytöstä vai mistä? Teorioita? :)

Windows 7 taitaa vain käyttää typerämpiä pakkausmenetelmiä ja tiedostojärjestelmiä, se vie myös tilaa moninkertaisesti enemmän. Lisäksi Win7 DVD:ssä on varmaankin kaiken maailman supersalauksia ettei krakkerit pääse säätämään
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: CO2 - 13.07.09 - klo:12.28
Kuusi kymmenestä yrityksestä ei tule asentamaan Windows seiskaa.
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1433324/six-firms-skip-windows

Taloustilanne ohjaa niitä katselemaan myös muita vaihtoehtoja!
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: PenguinNerd - 14.07.09 - klo:21.31
Ja nyt päätinkin tehdä osittaisen takinkäännöksen ja... Ohhoh!  :o Innostuinkin Windows 7:stä kuten profiilin tiedoista näkyy totesin 7:n siis melko hyväksi.  ;D

Vedän siis takaisin sanani! Kokeilkaa 7:ää! Suosittelen!! ;) Lisäys: Tarkoitan 7:än RC:etä..

PS. Ja minua ei ole sitten lahjottu mitenkään  :)

Lisäys: Mutta miksi tämä on vain Vistan pohjalle rakennettu? Eikö tosiaan olisi järjevämpi ollut tehdä kunnollinen Aidosti Uusi käyttäjärjestelmä eikä vain taas saman koodin viilailua.  ???
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: meizirkki - 15.07.09 - klo:10.30
Ja nyt päätinkin tehdä osittaisen takinkäännöksen ja... Ohhoh!  :o Innostuinkin Windows 7:stä kuten profiilin tiedoista näkyy totesin 7:n siis melko hyväksi.  ;D

Vedän siis takaisin sanani! Kokeilkaa 7:ää! Suosittelen!! ;) Lisäys: Tarkoitan 7:än RC:etä..

PS. Ja minua ei ole sitten lahjottu mitenkään  :)

Lisäys: Mutta miksi tämä on vain Vistan pohjalle rakennettu? Eikö tosiaan olisi järjevämpi ollut tehdä kunnollinen Aidosti Uusi käyttäjärjestelmä eikä vain taas saman koodin viilailua.  ???

Jos ne olisivat tehneet kokonaan uuden, olisi taas tullut tappelua laiteajurien ja ohjelmistojen kanssa, kyllä oli MS:n pakko käyttää Vistan ydintä.

Itsekin olen tuota Win7 kokeillut ja käytän sitä niihin pelaamiseen ja muihin välttämättömyyksiin, mutta eipä oikein jaksa innostaa kun siitä puuttuu kunnon musiikkisoitin (Joo, Amarokin saa mutta se on aika bugaamista). Sitten en jaksa niitä tietoturvakysymyskiä ja virustorjuntaa syömässä tehoja. Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä: Gadgetiti ja koko ulkoasu on aivan hanurista. Se on ruma kuin GNOME perusasetuksilla :D (Jos ei tullut jo selväksi niin KDE pwns!)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: PenguinNerd - 15.07.09 - klo:11.03
lainaus meizikki
Lainaus
Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä: Gadgetiti ja koko ulkoasu on aivan hanurista.

 ??? Minusta ulkoasu ainakin oli kaunis? (Toisaalta on varmaan matkittu taas ulkoasukikkoja Mac OS:stä ja KDE 4:stä) No jaa mielipidekysymys  ::).

Lainaus
eipä oikein jaksa innostaa kun siitä puuttuu kunnon musiikkisoitin
Entäpä Winamp?  ???

Muuten Windows 7 on kaikesta huolimatta vielä melkoinen tehosyöppö, vaikka Windows 7:ää on käsittääkseni kevennetty. Koodimöykky, kun on.  :-\

Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Hertsi - 15.07.09 - klo:14.48
Nyt sitä ollaan ostamassa uutta konetta acerilta ja siihen saa sitten 15€ sen 7 Home Premiumin kokoversion
kun se julkastaan virallisesti. Nyt siis vista home premium siinä mukana.
EDIT: en sitten tilannutkaan taivaspas/kaa vaan kunnon HP Pavilion Elite.
siihen saa 7 hintaan 30€
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: meizirkki - 15.07.09 - klo:14.59
Nyt sitä ollaan ostamassa uutta konetta acerilta ja siihen saa sitten 15€ sen 7 Home Premiumin kokoversion
kun se julkastaan virallisesti. Nyt siis vista home premium siinä mukana.

Jälleen kerran historia toistuu, Micro$oft "myy" tulevaa tuotetta etukäteen  ;D
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: meizirkki - 17.07.09 - klo:13.21
Huomasin muuten jännän ominaisuuden RC-asennuksesa, asennus kyllä kysyy Product Keytä, mutta sitä ei tarvitse laittaa, riittää kun jättää tyhjäksi ja painaa nextiä  ;)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Wrex - 17.07.09 - klo:15.08
Huomasin muuten jännän ominaisuuden RC-asennuksesa, asennus kyllä kysyy Product Keytä, mutta sitä ei tarvitse laittaa, riittää kun jättää tyhjäksi ja painaa nextiä  ;)

kuten myös RTM;)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Tomin - 17.07.09 - klo:16.23
Huomasin muuten jännän ominaisuuden RC-asennuksesa, asennus kyllä kysyy Product Keytä, mutta sitä ei tarvitse laittaa, riittää kun jättää tyhjäksi ja painaa nextiä  ;)

kuten myös RTM;)

Eikä satu kyselemään aktivoinnista? :P
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Lasse. - 17.07.09 - klo:21.43
Huomasin muuten jännän ominaisuuden RC-asennuksesa, asennus kyllä kysyy Product Keytä, mutta sitä ei tarvitse laittaa, riittää kun jättää tyhjäksi ja painaa nextiä  ;)
Aivan sama onnistuu kyllä Vistassakin...En kyllä tarkalleen tiedä mitä seurauksia tällä on.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: meizirkki - 18.07.09 - klo:09.39
Huomasin muuten jännän ominaisuuden RC-asennuksesa, asennus kyllä kysyy Product Keytä, mutta sitä ei tarvitse laittaa, riittää kun jättää tyhjäksi ja painaa nextiä  ;)
Aivan sama onnistuu kyllä Vistassakin...En kyllä tarkalleen tiedä mitä seurauksia tällä on.

O_O

Taitaa Iso Micro$oft veli valvoa ja ottaa koodittomien IP:t talteen  ;D (lol)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Wrex - 19.07.09 - klo:13.38
Huomasin muuten jännän ominaisuuden RC-asennuksesa, asennus kyllä kysyy Product Keytä, mutta sitä ei tarvitse laittaa, riittää kun jättää tyhjäksi ja painaa nextiä  ;)

kuten myös RTM;)

Eikä satu kyselemään aktivoinnista? :P

ainakaan tässä reilu viikon aikana ei ole kysellyt mitään, mutta on tuolla se 30pv laskuri mistä vähenee päivät...
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: salai - 19.07.09 - klo:13.46
Samalla tavallahan XP:n Recovery-CD/DVD:t ovat (ainakin joillakin merkkikoneilla) toimineet aina.
Eli asennus menee ilman sarjanumeroitten syöttämistä, joita kysellään vasta aktivointivaiheessa.
Eli (kai) täysin laillisesti voisi asentaa kerran kuussa uudelleen ilman aktivointia.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Wrex - 19.07.09 - klo:16.25
Samalla tavallahan XP:n Recovery-CD/DVD:t ovat (ainakin joillakin merkkikoneilla) toimineet aina.
Eli asennus menee ilman sarjanumeroitten syöttämistä, joita kysellään vasta aktivointivaiheessa.
Eli (kai) täysin laillisesti voisi asentaa kerran kuussa uudelleen ilman aktivointia.


niin ja eikö nykyään winukoissa 30pv jälkeen taustakuva muutu mustaksi ja oikeaan alareunaan tulee teksti "this copy of windows is not genuine" tai jotain sinne päin?
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Mario92 - 19.07.09 - klo:16.48
Samalla tavallahan XP:n Recovery-CD/DVD:t ovat (ainakin joillakin merkkikoneilla) toimineet aina.
Eli asennus menee ilman sarjanumeroitten syöttämistä, joita kysellään vasta aktivointivaiheessa.
Eli (kai) täysin laillisesti voisi asentaa kerran kuussa uudelleen ilman aktivointia.


niin ja eikö nykyään winukoissa 30pv jälkeen taustakuva muutu mustaksi ja oikeaan alareunaan tulee teksti "this copy of windows is not genuine" tai jotain sinne päin?
Ei.
Jos 30 päivän jälkeen ei ole vielä aktivoitu, niin kone pakottaa aktivoimaan itsensä. Jos ei aktivoi niin ei pääse sisään koneelle.
Tuo musta tausta ja teksti tulee, jos on laiton/kräkitty/waretettu jne. Windows joka ei ole läpäissyt aitoustarkastusta.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Wrex - 20.07.09 - klo:01.45
Samalla tavallahan XP:n Recovery-CD/DVD:t ovat (ainakin joillakin merkkikoneilla) toimineet aina.
Eli asennus menee ilman sarjanumeroitten syöttämistä, joita kysellään vasta aktivointivaiheessa.
Eli (kai) täysin laillisesti voisi asentaa kerran kuussa uudelleen ilman aktivointia.


niin ja eikö nykyään winukoissa 30pv jälkeen taustakuva muutu mustaksi ja oikeaan alareunaan tulee teksti "this copy of windows is not genuine" tai jotain sinne päin?
Ei.
Jos 30 päivän jälkeen ei ole vielä aktivoitu, niin kone pakottaa aktivoimaan itsensä. Jos ei aktivoi niin ei pääse sisään koneelle.
Tuo musta tausta ja teksti tulee, jos on laiton/kräkitty/waretettu jne. Windows joka ei ole läpäissyt aitoustarkastusta.

hmm, tästä ymmärsin kuitenkin toista: http://plaza.fi/muropaketti/vistan-sp1-tahtaa-kohti-piraatteja
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Mario92 - 20.07.09 - klo:14.36
Samalla tavallahan XP:n Recovery-CD/DVD:t ovat (ainakin joillakin merkkikoneilla) toimineet aina.
Eli asennus menee ilman sarjanumeroitten syöttämistä, joita kysellään vasta aktivointivaiheessa.
Eli (kai) täysin laillisesti voisi asentaa kerran kuussa uudelleen ilman aktivointia.


niin ja eikö nykyään winukoissa 30pv jälkeen taustakuva muutu mustaksi ja oikeaan alareunaan tulee teksti "this copy of windows is not genuine" tai jotain sinne päin?
Ei.
Jos 30 päivän jälkeen ei ole vielä aktivoitu, niin kone pakottaa aktivoimaan itsensä. Jos ei aktivoi niin ei pääse sisään koneelle.
Tuo musta tausta ja teksti tulee, jos on laiton/kräkitty/waretettu jne. Windows joka ei ole läpäissyt aitoustarkastusta.

hmm, tästä ymmärsin kuitenkin toista: http://plaza.fi/muropaketti/vistan-sp1-tahtaa-kohti-piraatteja
Jaa anteeksi, itsellä oli vanhentunutta tietoa :D
Jatkakaa.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Hertsi - 22.07.09 - klo:10.07
Mä asensin sen seiskan mun pöytäkoneeseen. Ei toiminu äänet jotka toimivat tossa
koneessa jo windows 2000 järjestelmän kanssa lennosta. Siihen palasi sitten ubuntu xp ja vista.
Kannettavaani taas soveltui oikein hienosti. Ei mitään ongelmia. Kaikki toimi hyvin.
Sitten kuitenkin palasin vista ja ubuntu yhdistelmään.
Nyt tämä homma käykin jännäksi kun uuden koneeni mukana tulee 7.
asennan vanhaan koneeseen pelkän ubuntun ja laitan sen sängyn alle ja näyttö sitten yöpöydälle.
Se on siis 14 tuuman lcd näyttö. Uusikone kiinni 23 tuumaseen lcd näyttöön ja sillä sitten seiska
ja ubuntu.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: timbba - 27.07.09 - klo:06.39
Doddii.. muutama kuukausi ajeltu tätä uutta Windowsia. Tässä muutama havainto:
- pari bluescreeniä
- pari totaalista jumia
- aluksi todella nopea, mutta...

.. kuten aina MS:n käyttiksillä, sama vika on myös Seiskassa: ajan myötä tekele muuttuu yllättävänkin hitaaksi. Mikähän tuossa mahtaa oikein olla syynä? Samaa kauraa siis edelleen suoltavat, vaikka jo itse ajattelin että joko nyt tärähtää MS:ltä kunnollinen käyttis? Vaan ei..

Vaimokkeenkin koneella on Vista tällä hetkellä (noin vuoden vanha kone). Kone buuttas alkuaikoina 30 sekuntiin työpöydälle, vaan tänä päivänä buuttiaika on yli minuutti. Uusia ohjelmia ei ole asennettu kuin pari hassua koneelle tän kuluvan vuoden aikana, joten se ei selitä sitä, että MS:n käyttis vaa alkaa lagaamaan ajan juostessa. Onko tuolla jotain totaalisen bugillista koodia päästetty kehiin, kun ei meikämanne ainakaan ymmärrä miten näin voi käydä. Tuntuu siis siltä, että Windowsin saa aina asentaa uudelleen kerran puoleen vuoteen, jos haluat pitää sen nopeana. Ei näin saa olla!

Virusskannaukset, Defenderit, siivoukset, yms.. tehty suunnilleen kerran kuukaudessa. Virukset tarkistettu välillä useallakin eri ohjelmalla. Mitään ei löydy koskaan. Edelleenkin todella pettynyt markkinajohtajaan.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Hertsi - 01.08.09 - klo:18.27
Mä oon keksiny oikein MAIREAN korjauksen tähän hitanemis ongelmaan.
Asentakaa Advancedsystemcare ja ajakaa noin kerran viikossa.
Laittakaa smartdefrag joka tulee systemcaressa optimoimaan kerranpäivässä.
laittakaa snartram joka tulee systemcarella tekemään automaattisesti deeb cleania.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: meizirkki - 01.08.09 - klo:18.46
Mä oon keksiny oikein MAIREAN korjauksen tähän hitanemis ongelmaan.

Mulla ois helpompi: Asenna Kubuntu
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: gdm - 01.08.09 - klo:18.58
Latasin tuon ~3GB .iso tiedoston, poltin levylle...

Aloitin asennuksen, Hieno boottikuva :)
Custom-asennus (muutaman EULA:n hyväksyntä...)

Ja pettymys...
Ei onnistu asentamaan loogiselle osiolle.
14GB ei ole riittävä tila myöskään asennusohjelman mielestä.

Olisin vain kokeillut... Ja ehkä päivittänyt BIOSsin HP:n läppäristä...
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: timbba - 02.08.09 - klo:15.39
Mä oon keksiny oikein MAIREAN korjauksen tähän hitanemis ongelmaan.
Asentakaa Advancedsystemcare ja ajakaa noin kerran viikossa.
Laittakaa smartdefrag joka tulee systemcaressa optimoimaan kerranpäivässä.
laittakaa snartram joka tulee systemcarella tekemään automaattisesti deeb cleania.

Eiköhän se kuulu käyttöjärjestelmälle itselle tuon hitausongelman korjaaminen.. Jos on sekundaa, niin parempiakin löytyy kuten Meizirkki mainitsi.

Mutta voisiko joku valaista mikä tuon hitauden aiheuttaa, miksi Windows hidastuu? Pistetäänkö MS:llä purkkaa purkan päälle, kun paikkaillaan jotain vai?
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: PenguinNerd - 02.08.09 - klo:16.24
Mä oon keksiny oikein MAIREAN korjauksen tähän hitanemis ongelmaan.
Asentakaa Advancedsystemcare ja ajakaa noin kerran viikossa.
Laittakaa smartdefrag joka tulee systemcaressa optimoimaan kerranpäivässä.
laittakaa snartram joka tulee systemcarella tekemään automaattisesti deeb cleania.

Eiköhän se kuulu käyttöjärjestelmälle itselle tuon hitausongelman korjaaminen.. Jos on sekundaa, niin parempiakin löytyy kuten Meizirkki mainitsi.

Mutta voisiko joku valaista mikä tuon hitauden aiheuttaa, miksi Windows hidastuu? Pistetäänkö MS:llä purkkaa purkan päälle, kun paikkaillaan jotain vai?
Eli rekisteriin tulee ylimääräistä roskaa, väliaikaistiedostoja ilmestyy pitkin järjestelmää, viruksia, vakoilu-ohjelmia ja kaikkea kivaa :D Nämä siivousohjelmat poistavat näitä roskia vaihtelevin tuloksin.

Suosittelen: Roskan poistoon:
http://www.ccleaner.com/
Ja virussuojaksi ja palomuuriksi:
http://www.comodo.com/
ja spywaren poistoon:
http://www.safer-networking.org/en/spybotsd/index.html

Mutta kokemuksesta tiedän, että silti nämä ovat kuin purkkaa korjaamaan ongelmaa..  :(

Siltä varalta että joku sanoo: En aio fanittaa erityisesti mitään järjestelmää tässä viestissä... OK?
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: timbba - 02.08.09 - klo:16.44
Eli rekisteriin tulee ylimääräistä roskaa, väliaikaistiedostoja ilmestyy pitkin järjestelmää, viruksia, vakoilu-ohjelmia ja kaikkea kivaa :D Nämä siivousohjelmat poistavat näitä roskia vaihtelevin tuloksin.

Suosittelen: Roskan poistoon:
http://www.ccleaner.com/
Ja virussuojaksi ja palomuuriksi:
http://www.comodo.com/
ja spywaren poistoon:
http://www.safer-networking.org/en/spybotsd/index.html

Mutta kokemuksesta tiedän, että silti nämä ovat kuin purkkaa korjaamaan ongelmaa..  :(

Siltä varalta että joku sanoo: En aio fanittaa erityisesti mitään järjestelmää tässä viestissä... OK?

Nuo eivät auta täysin... noita siivousohjelmia, spywaren poistajia, rekisterin siivoojia, ynnä muita tulee käytettyä kyllä. Eivät ne hitautta poista vaikka ajelis yötä päivää eri siivousohjelmia. Käyttöjärjestelmässä itsessään on jotain pahasti vialla ja jokin paisuu, joita siivousohjelmatkaa ei pysty täysin korjailemaan.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: PenguinNerd - 02.08.09 - klo:16.57
Tulikin mieeni että taidankin kirjoittaa tähän mielipiteeni uudesta Winukasta näin kokonaisuutena kun sitä nyt olin käyttänyt suht. pitkään. Nyt olen kylläkin poistanut Winukka 7:N!

 :P Eli silmäkarkkiahan tähän 7:een laitettiin lisää näköjään taas.. Suhtauduin järjestelmään ensiksi epäillen, mutta sitten innostuin uudistetusta käyttöliittymästä. Hetken aikaa käytin 7:ää ja sitten huomasin karun totuuden: (sensuroitu foorumin sääntöjen noudattamiseksi)

Tulos: Ristiriitainen kokemus, tyypillistä Winukkaa..  :P

Eikä tämä ole mitään Linux fanitusta vaan täysin totta!  >:(

edit: viesti siistitty foorumin sääntöjen mukaiseksi.

edit comment: Tämä aihe on minulle arka.. Tämä jos mikä saa minut suuttumaan.. Pahoittelen alkuperäistä viestiä..
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: PenguinNerd - 02.08.09 - klo:17.33
Eli rekisteriin tulee ylimääräistä roskaa, väliaikaistiedostoja ilmestyy pitkin järjestelmää, viruksia, vakoilu-ohjelmia ja kaikkea kivaa :D Nämä siivousohjelmat poistavat näitä roskia vaihtelevin tuloksin.

Suosittelen: Roskan poistoon:
http://www.ccleaner.com/
Ja virussuojaksi ja palomuuriksi:
http://www.comodo.com/
ja spywaren poistoon:
http://www.safer-networking.org/en/spybotsd/index.html

Mutta kokemuksesta tiedän, että silti nämä ovat kuin purkkaa korjaamaan ongelmaa..  :(

Siltä varalta että joku sanoo: En aio fanittaa erityisesti mitään järjestelmää tässä viestissä... OK?

Nuo eivät auta täysin... noita siivousohjelmia, spywaren poistajia, rekisterin siivoojia, ynnä muita tulee käytettyä kyllä. Eivät ne hitautta poista vaikka ajelis yötä päivää eri siivousohjelmia. Käyttöjärjestelmässä itsessään on jotain pahasti vialla ja jokin paisuu, joita siivousohjelmatkaa ei pysty täysin korjailemaan.
Valitettavasti täysin totta  :'(.. Onneksi on vaihtoehtoja..
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Karvameduusa - 02.08.09 - klo:17.35
Lainaus
Nuo eivät auta täysin... noita siivousohjelmia, spywaren poistajia, rekisterin siivoojia, ynnä muita tulee käytettyä kyllä. Eivät ne hitautta poista vaikka ajelis yötä päivää eri siivousohjelmia. Käyttöjärjestelmässä itsessään on jotain pahasti vialla ja jokin paisuu, joita siivousohjelmatkaa ei pysty täysin korjailemaan.

Osa siivousohjelmista saa tietokoneen vielä enemmän jumiin.  ;D
Ainoa mitä voi suositella on juuri tuo CCleaner ja Hijackthis (http://www.hijackthis.de/en).
Tietenkin 0,5 vuoden välein uudelleen asennus.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: PenguinNerd - 02.08.09 - klo:17.43
Lainaus
Nuo eivät auta täysin... noita siivousohjelmia, spywaren poistajia, rekisterin siivoojia, ynnä muita tulee käytettyä kyllä. Eivät ne hitautta poista vaikka ajelis yötä päivää eri siivousohjelmia. Käyttöjärjestelmässä itsessään on jotain pahasti vialla ja jokin paisuu, joita siivousohjelmatkaa ei pysty täysin korjailemaan.

Osa siivousohjelmista saa tietokoneen vielä enemmän jumiin.  ;D
Ainoa mitä voi suositella on juuri tuo CCleaner ja Hijackthis (http://www.hijackthis.de/en).
Tietenkin 0,5 vuoden välein uudelleen asennus.
Pitääpä kertoa omista kokemuksista: Olen joutunut asentamaan Windowsin uudelleen 2 viikon välein, pahimmillaan 2 päivän välein. Delief or not!   ;D

Se on yksi syy joka sai minut Linux-maailmaan.. Sama syy varmaan kaikilla.  ;)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Owdy - 04.08.09 - klo:23.10
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=38349&tyyppi=1
Lainaus
Valmiin Windows 7:n nopeutta on ensi kertaa päästy testaamaan, kun Microsoft julkaisi Windows 7:n lopullisen version laitevalmistajille. Tulokset ovat Windows 7:n kannalta erinomaisia. Näyttää siltä, että Microsoft on saanut viritettyä Seiska-Windowsin vieläkin nopeammaksi. Ero Vistaan on toisinaan yllättävän suuri.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: timbba - 05.08.09 - klo:04.54
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=38349&tyyppi=1
Lainaus
Valmiin Windows 7:n nopeutta on ensi kertaa päästy testaamaan, kun Microsoft julkaisi Windows 7:n lopullisen version laitevalmistajille. Tulokset ovat Windows 7:n kannalta erinomaisia. Näyttää siltä, että Microsoft on saanut viritettyä Seiska-Windowsin vieläkin nopeammaksi. Ero Vistaan on toisinaan yllättävän suuri.

Ja tätä nopeutta kestää sen 3 ensimmäistä kuukautta asennuksesta ;)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: CO2 - 05.08.09 - klo:14.02
Windows 7:n virtuaalinen Windows XP -tila on ladattavissa ilmaiseksi Microsoftin nettisivuilta.

Julkistuksen avulla Microsoft kalastelee lisää uusia Windows 7:n yrityskäyttäjiä, sillä se tarjoaa mahdollisuuden käyttää sellaisia ohjelmia, jotka eivät toimi Vistassa tai Windows 7:ssa.

Microsoft kuitenkin suosittelee, että kaikkia "seiskassa" toimivia ohjelmia käytettäisiin natiivina Windows 7:ssa, ja XP-tilaa käytettäisiin vain sellaisiin ohjelmiin, jotka eivät uudessa käyttöjärjestelmässä toimi.

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article314408.ece?s=r&wtm=mikropc/-05082009

Edit: mitkä ohjelmat toimii? meneekö lisenssimaksut myös kaikista muista päivityksistä?

ja lisää aiheesta!
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=38368&tyyppi=1

http://plaza.fi/muropaketti/windows-7n-windows-xp-mode-rc-asteelle
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Jula - 07.08.09 - klo:07.59
Tämä juuri jää mietityttämään minua. Eli meinaisin asennella 7 RC:n, mutta
1) Onnistuuko palauttaminen Vistaan, jonka olen siis koneen mukana saanut/joutunut ottamaan, vai jääkö siinä kohtaa Windows historiaan jollen maksa 7:n lisenssiä ??
2) Mites F-securet yms. säilyvätkö päivityksen yli, vai joudunko asentamaan kaiken uusiksi ??
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: peran - 07.08.09 - klo:08.12
Jos päivität sen, niin tuskin takapakkia onnistuu ottamaan ellei sinulla ole Vista/recovery-romppuja, joita ei nykyään yleensä jaella koneiden mukana.

Tosin Linux-rompulla voit tehdä varmuuskopiot vanhasta Vistastasi. En tosin jaksa neuvoa sitä täällä Linux-keskustelupalstalla. Tosin tämä tekniikka on tullut esille muutamaan otteeseen myös minun vanhoissa viesteissäni, mutta sen käyttäminen vaatii soveltamista Windows-ympäristöön.

No tuleepahan sitten opiskeltua vähän moderninkin järjestelmän käyttöä, jossa päätettäkin kannattaa käyttää.

Edit - Kyseinen tarvitsee suurehkosti kiintolevytilaa toiselta osiolta (Esim. USB-kiintiksestä).
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: audi - 07.08.09 - klo:16.12
Tämä juuri jää mietityttämään minua. Eli meinaisin asennella 7 RC:n, mutta
1) Onnistuuko palauttaminen Vistaan, jonka olen siis koneen mukana saanut/joutunut ottamaan, vai jääkö siinä kohtaa Windows historiaan jollen maksa 7:n lisenssiä ??
2) Mites F-securet yms. säilyvätkö päivityksen yli, vai joudunko asentamaan kaiken uusiksi ??

Ota windows-osiosta image (esim. Norton Ghost (http://en.wikipedia.org/wiki/Norton_Ghost), muitakin on), niin saat palautettua kaiken (käyttöjärjestelmän, ajurit, asetukset, ohjelmat).
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Jarzka - 08.08.09 - klo:20.58
http://windows.microsoft.com/fi-FI/windows7/products/Windows-7/what-is?os=other

"Mikä Windows 7 on?
Yksinkertaistettu tietokone."
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: ipia - 24.08.09 - klo:00.42
Tässäpä näitä omia kokemuksiani myös WIN7rc:stä
-suurimmaksi osaksi tuntuisi olevan ihan vanhaa tuttua winukkaa, mitään erikoisia uudistuksia en itse ole vielä löytänyt
-nopeus vakuuttaa, itsellä käynnistyy vanhassa koneessakin windowsiksi tosi nopeasti (etenkin vistaan verrattuna)
-yhteensopivuus tila tuntuisi ihan oikeasti toimivan
-suomenkieliseksi saaminen aiheutti hieman päänvaivaa mutta onnistui lopulta kun asensin uudelleen koko järjestelmän
-osaa oikeasti hakea jossain määrin laiteajureita automaattisesti

Kokonaisuutena todella positiivinen yllätys... saas nähdä millä eväillä Linux maailma pistää kampoihin...
toki kannattaa muistaa että vertaan tuota seiskaa lähinnä xp:hen vista kun ei mun koneella ollut kuin 2tuntia...
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Tha-Fox - 24.08.09 - klo:09.56
Tässäpä näitä omia kokemuksiani myös WIN7rc:stä
-suurimmaksi osaksi tuntuisi olevan ihan vanhaa tuttua winukkaa, mitään erikoisia uudistuksia en itse ole vielä löytänyt

Tästä samaa mieltä, joskin työpöytä on ottanut vaikutteita KDE:stä. Muutaman minuutin kesti päästä päällisin puolin sinuiksi käyttöliittymän kanssa. Sen parempi ymmärtäminen vienee sitten pidempään.

-nopeus vakuuttaa, itsellä käynnistyy vanhassa koneessakin windowsiksi tosi nopeasti (etenkin vistaan verrattuna)

Itselläni on täysversio Prosta ja ensin tuntui Vistaan verrattuna nopeammalta sekä koti- että työympäristössä. Nyt ollaan kuitenkin jo samassa pisteessä Vistan kanssa, vaikka koneessa on nyt vähemmän softia kuin Vistan aikaan. Asensin tuon siis päivityksenä Vistan päälle.

-yhteensopivuus tila tuntuisi ihan oikeasti toimivan

Olen lueskellut saman suuntaista, mutta itse en ole vielä kerennyt tuota kokeilemaan, enkä oikein tiedä, missä tuota edes testaisi. Yhteensopivuus noin muuten Vista-ohjelmien kanssa tuntui vähemmän toimivalta. Varsinkin HP:n läppärin mukana tulleista ohjelmista sai poistaa liki jokaisen, mm. levyn kryptaus piti poistaa, ennen kuin suostui päivittämään. Ja asennus oli muutenkin vähemmän nerokas. Se näytti minulla aina muutaman ohjelman, jotka täytyy poistaa ennen päivittämistä. Kun olin poistanut ne, tuli taas uusi lista eteen. Kaikkea ei jostain syystä voinut näyttää kerralla. Päivitys kesti yhteensä reilu 7h, kun ensin piti vääntää kone yhteensopivaksi. Lisäksi se tarjoutui hakemaan päivitykset automaattisesti, mutta jätin tämän pois päältä, koska en pystynyt pitämään konetta verkossa päivityksen alusta loppuun. Laitettuani koneen verkkoon päivityksen jälkeen se ei kuitenkaan hakenut mielestäni mitään päivityksiä, joten kaipa tuo on ajan tasalla.
-suomenkieliseksi saaminen aiheutti hieman päänvaivaa mutta onnistui lopulta kun asensin uudelleen koko järjestelmän

Minulla oli suoraan suomenkielinen, mutta enpä äkkiseltään keksi, miten tästä englanninkielisen saisi. Ei taida onnistua ilman XP:n aikoihin ainakin olleita multi-lingual -levyjä.

-osaa oikeasti hakea jossain määrin laiteajureita automaattisesti

Minulla hävitti päivityksessä verkkokortin ja piti kaivaa ajurilevy kaapista, ennen kuin löytyi takaisin. Kokeilin myös langattomalla verkolla päivitellä ajuria verkosta, mutta ei auttanut.

Kokonaisuutena todella positiivinen yllätys... saas nähdä millä eväillä Linux maailma pistää kampoihin...
toki kannattaa muistaa että vertaan tuota seiskaa lähinnä xp:hen vista kun ei mun koneella ollut kuin 2tuntia...

Minulla oli ok, ottaen huomioon etukäteisodotukset. Taattua win-laatua, sanoisin. Päällisin puolin meni hyvin, mutta anteeksiantamattomiakin kohtia löytyy. Salauksen purun ymmärrän, mutta toivoisin, että voisin pitää koneen salattuna myös päivityksen jälkeen. Tämä on tosin enemmän HP:n ongelma, heidän softansahan tuo on. 7h päivitykseen on mielestäni aika kauan. Tästä tunnin verran selittyy yhteensopimattomien ohjelmien poistolla Vistassa, joka oli tuskaisen hidasta, kuten koko Vista koneellani. Loput 6h etenemispalkki ruksutteli ja välissä kysyi, haluanko päivittää, kun koneeni viimeinkin on päivityskelpoinen ja käytetäänkö nettiä päivitysten hakuun.

Se jäi mietityttämään, mitä olisi tapahtunut, jos olisin valinnut tuon verkon käytön päivitettäessä. Silloin asennusvelhon mukaan koneen pitää olla verkossa koko ajan. Mutta miten pidät verkossa, jos päivitysohjelma itse hukkaa verkkokortin? Näinköhän olisi tuloksena ollut välimallin kone, jossa osa toimii ja osa ei?

Summa summarum: Tähän mennessä merkittävin parannus on ollut se, etten tarvitse enää kahta riviä alapalkissa ohjelmia varten. Nyt ne mahtuvat yhteen. Ja osa kuvakkeista on tyylikkäämpiä, joskin Ipodin kohdalla on oma tietokone -ikkunassa hienosti oikea kuva, mutta laitteistoikkunassa koreilee peruskameran kuva.
Otsikko: Vs: Windows 7
Kirjoitti: Ux64 - 29.08.09 - klo:16.27
Tällä kertaa hieman asiaa paljon tunteita herättävästä UAC:sta

User Account Control (http://blogs.msdn.com/e7/archive/2008/10/08/user-account-control.aspx)

Onhan tuo joo ongelma. Ratkaisumalli vain on vähän vaikea. Kuten tuossa possusarjakuvassa kävi ilmi.

Toinen vaihtoehto on todellakin se, että ei kysellä ja sallitaan aina. Toimii hyvin, niin kauan kuin kaikki palvelut, sovellukset ja käyttäjät ovat luotettavia.

Kun ihmiset valittaa tietoturvaanliittyvistä asioista. Kysyn aina että onko heillä lukko kotiovessa ja jos on niin miksi? Musta se on *** epäkäytännöllistä jos mulla on esim kaverin tavara lainassa ja olen töissä kun kaveri haluaisi hakea sen. Jos ei olisi lukkoa ovessa, voisin kätevästi vinkata kaverille että käy hakemassa se mun himasta ja sillä selvä.

Ihan samat ongelmat pätee virustorjuntaan (false positive, järjestelmän hidastuminen) palomuureihin (aina estävät jotain minkä pitäisi toimia tms.) Palomuurit on ihan samalla tavalla ongelma kuin access control. Todella ärsyttävää kun joku sovellus ei saa johonkin yhteyttä, tai juuri käynnistämäni palvelu ei toimi kun joku nuija on laittanut rautapalomuurin joka blokkaa sisäänpäin tulevat yhteydet tai jopa jotain niin typerää kuin natin.

Ei ole helppoa ei.

Kesäloman aikana duunarit eivät päässeet yhteen serveriin käsiksi, kun palomuuri esti sen. Näinpä näin. Kaikki vaan sallituksi kaikille ja kaikki on tosi paljon kätevämpää.

Em. syystä vastustan myös ehdottomasti SPFää jota monet tukevat. Koska henkilökohtaisesti voin sanoa että lähetän vähintään puolet  sähköposteista käyttäen väärennettyä sähköpostiosoitetta. Kuinka kukaan on voinut ehdottaa mitään näin typerää. SPF (http://en.wikipedia.org/wiki/Sender_Policy_Framework)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Ux64 - 29.08.09 - klo:16.34
Jos päivität sen, niin tuskin takapakkia onnistuu ottamaan ellei sinulla ole Vista/recovery-romppuja, joita ei nykyään yleensä jaella koneiden mukana.

Miksei voisi. Täysi HD image vaan. Ei pitäisi minkään vinkua vaikka palauttaa imagen takaisin.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: qwertyy - 29.08.09 - klo:17.33
^ Eikä sellaista konetta ole markkinoilla, missä recovery levyjä ei voisi tehdä itse.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: puurtsi - 03.09.09 - klo:23.53
Tuli asenneltua tuo rc, jotta sai päivitettyä nokialaisen firmiksen uudempaan. Tuli kauhia ahdistus, kun  näki ohjauspaneelin viidakon. Ripoteltu joka puolelle kaiken näköisiä säätö mahdollisuuksia ja sit on ihan hukassa siellä. Ei oo mulle wintoosat ollenkaan. Taidan pysyä yksinkertaisessa Ubuntussa ja heivata seiskan bittitaivaaseen. :)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Tha-Fox - 04.09.09 - klo:08.33
Alkaa olla kuherruskuukausi ohi vissiin. Kone asentaa mielestään päivityksen ja se onnistuu, mutta jostain syystä päivitystä tarjotaan koko ajan uudelleen. Tästä se taitaa lähteä... Ja bluetooth lakkasi toimimasta koneessa satunnaisesti. Toisin sanoen joka bootin jälkeen näppäimistö ja hiiri on paritettava uudestaan ja parhaimmillaan katoaa kesken kirjoituksen yhteys. Luulin ensin pattereita syyllisiksi, vaan eipä auttanut.

Aeron uudet toiminnot vaikuttavat windows-puolella edistyksellisiltä, mutta eipä ne mielestäni vieläkään nouse samalla tasolle KDE:n kanssa. Noissa läpinäkyvissä reunoissa ärsyttää niiden yhteensopimattomuus sovellusten reunojen kanssa. Esim. firefoxin harmaat reunat violettia taustakuvaa takaansa paljastavaa yläpalkkia vasten näyttää jotenkin härskiltä. Taidan siis käyttää ihan läpinäkymättömiä reunoja. Onko nuo hoidettu teemoilla jotenkin toisin esim. Gnomessa vai miksi se ei ole tökännyt silmään samalla tavalla?
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Jarzka - 08.09.09 - klo:00.51
http://www.verkkokauppa.com/?page=http://www.verkkokauppa.com/main.php?path=ohjelmistot%2Fpc&title=Ohjelmistot+/+PC&search=1&cat1=Ohjelmistot&cat2=PC&cat3=Microsoft+Windows+7

Hinnoittelun puolesta ei ainakaan ole opittu mitään...

Tuli asenneltua tuo rc, jotta sai päivitettyä nokialaisen firmiksen uudempaan. Tuli kauhia ahdistus, kun  näki ohjauspaneelin viidakon. Ripoteltu joka puolelle kaiken näköisiä säätö mahdollisuuksia ja sit on ihan hukassa siellä. Ei oo mulle wintoosat ollenkaan. Taidan pysyä yksinkertaisessa Ubuntussa ja heivata seiskan bittitaivaaseen. :)
Minusta se ohjauspaneeli on tehty varsin selkeäksi. Ehkä jopa parempi kuin Ubuntussa.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Timo Virtanen - 08.09.09 - klo:10.42
Lainaus
Hinnoittelun puolesta ei ainakaan ole opittu mitään...
Voidaan varmaan ajastaan päivittää hinnat tuonne Ubuntun ja MS käyttöjärjestelmien vertailuun  :D Mielestäni erittäin kallis! Muutan eurot yhä markoiksi päässälaskuna  ;D terveisin Timo
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Wrex - 12.09.09 - klo:09.48
http://www.verkkokauppa.com/?page=http://www.verkkokauppa.com/main.php?path=ohjelmistot%2Fpc&title=Ohjelmistot+/+PC&search=1&cat1=Ohjelmistot&cat2=PC&cat3=Microsoft+Windows+7

Hinnoittelun puolesta ei ainakaan ole opittu mitään...

FIN Pro retail maksaa näköjään enempi mitä UK Ultimate retail.. Ja eikö ultimateen saannut minkätahansa kielen? Ja lisäksi tuossa ultimatessa on homen ja pron ominaisuudet.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Ux64 - 13.09.09 - klo:19.08
Mielestäni erittäin kallis! 

Samaa mieltä. Joskus vähän manasin kun tajusin että serveri ympäristöissä rauta ja lisenssit maksaa monesti saman verran.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Tha-Fox - 07.05.10 - klo:09.33
Pahoittelen vanhan aiheen nostosta, mutta täytyy mainita, että nyt se alkoi, nimittäin hidastuminen. Pikku hiljaa alkanut buuttiaika venyä ja nyt aletaan olla sietokyvyn rajamailla, päivästä ja verkosta riippuen menee 3-5 minuuttia käynnistymiseen. Koneeseen on asennettu Windowsin lisäksi Office 2007, F-Secure ja RSAT. Ei luulisi olevan softistakaan siis kiinni. Konetta olen siivonnut kahdesti asentamalla siksi aikaa Ccleanerin ja poistanut sen siivouksen jälkeen. Ohjelmista lähinnä ADUC ja Word ovat alkaneet tahmoa.

Pitänee yksi testikone asentaa seiskalla niin, että ei laita sitä lainkaan verkkoon, eikä asenna siihen yhtäkään ohjelmaa Windowsin lisäksi. Saapahan testattua varmuudella, johtuuko tuo hidastuminen ohjelmista.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Storck - 07.05.10 - klo:09.41
Pitänee yksi testikone asentaa seiskalla niin, että ei laita sitä lainkaan verkkoon, eikä asenna siihen yhtäkään ohjelmaa Windowsin lisäksi. Saapahan testattua varmuudella, johtuuko tuo hidastuminen ohjelmista.

Eihän sitä saa testattua jos ei päivityksiä lataa  ???


gedit.
lainaus virallisemmaksi
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Tha-Fox - 07.05.10 - klo:09.43
[quote author=Tha-Fox link=topic=20746.msg261798#msg261798 date=127321401
Pitänee yksi testikone asentaa seiskalla niin, että ei laita sitä lainkaan verkkoon, eikä asenna siihen yhtäkään ohjelmaa Windowsin lisäksi. Saapahan testattua varmuudella, johtuuko tuo hidastuminen ohjelmista.

Eihän sitä saa testattua jos ei päivityksiä lataa  ???
[/quote]

Jos kokeilisi niin, että pitäisi tuota vaikka puolisen vuotta ilman verkkoa, sitten lataisi sisäverkosta päivityspalvelimen kautta ne päivitykset, ettei pöpöt pääse kiinni ja katsoisi, miten vaikuttaa nopeuteen?
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: fossiili - 14.11.11 - klo:21.16
Asensin nyt vasta elämäni ensimmäisen Windows 7:n. Koneessa oli aikaisemmin pelkkä Linux Mint 10. Tuntuu, että se toimi paljon paremmin.

Odotin sentään jotain Windows 7:stä, koska sitä lie kommentoitu "Paras tähänastinen Windows".  Minulla on muistoja jo kotimikrojen alkuajoilta ja toki windowsseista 3.1 - versiosta alkaen. Windows XP:stä alkaen ovat toimineet ihan kohtuullisesti, ongelmia on yhtä lailla muttei oikeastaan enempää kuin eri linux-jakeluissa.  Unixit ovat minulta jääneet lyhytaikaiseen käyttöön.

Parjattu Vista 64-bittisenä on yhdessä koneessani ja se on pelannut hyvin koko ajan. Tosin olen varsinaisesti "pelannut" windowsseissa lähes pelkästään SPWAW-heimon strategisia sotapelejä ja paria muuta sotapeliä. Mitään oikeita ongelmia ei Vistassa ollut.

Windows 7:n kohdalla pisti silmään asennuksen ja käyttöönoton kankeus. Esimerkiksi päivitykset asennuksen jälkeen sujuvat linuxissa joustavammin. Poikkeuksena ehkä Mandriva/Mageia.

Latasin Windows 7:llä erään linux-jakelun iso-tiedoston ja yritin polttaa levykuvaa dvd:lle. "Kauhiast ihmettelin" kun en löytänyt poltto-ohjelmaa levykuvalle - tai minä en löytänyt. Ehkä jossakin piilee ohjelma valokuvien arkistointiin? Kun latasin tai yritin kopioida irtokovalevyltä tämän vuoden digikuvani Windows imaisikin kaikki kovalevyllä olevat kuvat ja lättäsi ne tiedoston nimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä yhteen ainoaan tosi isoon kansioon. Siellä on muitakin kuin valokuvia, koska kovalevyllä on monenlaista aineistoa.

Windows 7 ei ole siihen uppoavan rahan arvoinen. Jos pelejä varten Windowssin tarvitsee, kannattaa hankkia kierrätysmikro,  niihin on usein "unohtunut" joku ihan riittävän hyvä vanha windows.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: Teho - 14.11.11 - klo:21.50
Esimerkiksi päivitykset asennuksen jälkeen sujuvat linuxissa joustavammin.
Tämä itseäni ihmetytti ehkä eniten kun päiittelin perheen Windows konetta. Arch Linuxissa olen tottunut siihen, että päivitykset haetaan aina täydellä kaistalla (muutama sekunti). Windowsia päivittäessä lataus oli tuskallisen hidasta, 50Mt lataamiseen meni yli tunti. Asentamissa ero on jo aivan naurettava, muutaman päivityksen asentamiseen Windowsissa menee kymmeniä minuutteja ja service packeissä tunteja. Arch Linuxissa puolenvuoden päivitykset (300+ pakettia) latautuu ja asentuu muutamassa minutissa. Tietenkin se tuttu reboottailu on kanssa aivan käsittämätöntä. Ilmeisesti automaatipäivitys asetuksilla (en ole varma millä tarkalleen), kone käynnistää itsensä uudelleen ilman kysymistä jos kuplaan ei vastaa esimerkiksi pelatessa peliä full screenissä. Windows on selkeästi heikoinmillaan ohjelmien asentamisessa ja niiden päivittämisessä. Tämä tosin ainakin osittain korjaantuu Windows 8:ssa (Ohelmisto kauppa ja uusi paketti formaatti)
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: thewk - 15.11.11 - klo:10.22
Latasin Windows 7:llä erään linux-jakelun iso-tiedoston ja yritin polttaa levykuvaa dvd:lle. "Kauhiast ihmettelin" kun en löytänyt poltto-ohjelmaa levykuvalle - tai minä en löytänyt.

Tuplaklikkaat levykuvaa ja sitten aukeaa ikkuna jossa klikkaat Kirjoita levylle tms. vastaavaa nappia, en nyt muista mitä siinä tarkkaanottaen luki, mutta ei levykuvan poltto siis ole tuon monimutkaisempaa Windows 7:ssa. Sinänsä on erikoista ettei yhtä keskitettyä poltto-ohjelmaa ole, Media Playerillä saa tietysti audio-cd:t tehtyä, levykuvat kirjotetaan noin ja data niin että vaan raahataan tiedostot levyaseman päälle (esim. noin, varmaan muutakin kautta). Video-DVD:t koostetaan sitten kaikesta päätellen tuolla Windows DVD Makerilla (en ole käyttänyt tuota koskaan) ja jos tarve niin videot editoidaan Movie Makerilla.
Otsikko: Vs: Windows 7 / Windows 7 RC
Kirjoitti: fossiili - 27.01.12 - klo:17.11
Nyt olen käyttänyt Windowsin versiota 7 pari kuukautta. Samassa koneessa on minulla Mandriva 2011 (uusi versio) ja toimii luistavammin. Millään tavalla versio 7 ei ole osoittautunut paremmaksi kuin vanha kunnon XP. Kaikenlaista kakistelua esiintyy  :o