Säälittää katsella, kuinka moneen projektiin parhaillaan kehittelijöiden tehot menevät. Varsinkin harmittaa, että streetmappeja tulee kuin sieniä sateella. Nyt olisi tilaa ottaa työpöydälle vaikka kuinkakin yksinkertainen maasto/merikartta -järjestelmä. Vaikkapa vain bitmappina ensalkuun. Niin, että käyttäjä saisi imuttaa omat meri-CD ymp bitmapit sisään.
Samaa mieltä olen. Hyvälle rasterikarttoihin pohjautuvalle avoimelle gps-ohjelmalle olisi todellakin tilausta. Jos itselläni olisi kykyä isompiin koodausprojekteihin tämä olisi se, mihin ensiksi ryhtyisin.
Ei silti pidä unohtaa, että Ubuntuunkin tuollainen ohjelma jo löytyy, joskin karun näköinen, kömpelö ja kehitykseltä hylätyn oloinen:
http://www.ncc.up.pt/gpsman/ Ikävä kyllä, mielestäni paras ratkaisu tällä hetkellä on ajaa Wineä ja suljettua OziExploreria, mikä yhdistelmä toimii moitteettomasti harvoja kupsahduksia lukuun ottamatta.
Kakkosvaiheessa voisi ajatella, että näitä bitmappeja voisi alkaa kimpassa vääntää vektoreiksi.
En tunne Suomen lakia tältä(kään) osalta, mutta kuvittelisin, että tekijänoikeuksien suojaamasta aineistosta itse vektoroituja karttoja ei saisi levittää julkisesti. Ainakin OSM perustuu siihen, että kaikki tehdään täysin itse, tai
Public domain aineistoja hyödyntämällä.
Tuo TangoGPS on itsellä pyörinyt eeePC:ssä Xandrosin päällä jo muutamia viikkoja. Muuten ihan kiva ohjelma, mutta zoomaukset saisivat olla käyttäjän aseteltavissa -voisi käyttää meriCD-karttoja. Muutama muukin ajatus on mielessä pyörinyt. Esimerkiksi alarivillä olevat painikkeet saisi siirtää yläriville normaalin ikkunan tyylisesti. Tällöin saisi tuon 'kokoruutu' -painikkeen jättää pois. Eiköhän nämä jutut hioudu ajan oloon.
En usko, että olisi vaikeaa tehdä ohjelma, joka pilkkoo karttoja sellaisiin paloihin, joita vaikkapa tangoGPS syö. Jos kiinnostaa, tuosta voi lähteä liikkeelle:
http://wiki.osgeo.org/wiki/Tile_Map_Service_Specification http://www.maptiler.org/google-maps-coordinate-system-projection-epsg-900913-3785/Harmi, että Suomen laki kieltää suorittamasta syvyysmittauksia ja kirjaamasta tuloksia. Muutenhan voitaisiin vaikka 'Open' pohjalta luoda nykyisiä tarkemmin luodatut merikartat.
Jaa, kuulostaa lailta, joka on säädetty aikaan, kun purjelaivat edustivat kansainvälisen (tieto)liikenteen kehityksen huippua...
muoks. lisätty linkki, jossa selvitetään perusteellisesti Google Mapsin ja vastaavien käyttämä karttajärjestelmä.