Kirjoittaja Aihe: Verkkoasennus jämähti  (Luettu 1927 kertaa)

tn

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 472
    • Profiili
Verkkoasennus jämähti
« : 05.02.06 - klo:12.05 »
[ongelma luultavasti ratkaisu]

Päätin asentaan kannettavaan Compaq Presario 905EA -koneeseeni Breezyn. CD-asemassa on jotakin häikkää ja asennus tyssäsi heti alkuunsa (siis vika on nimeomaan asemassa). Onnistuin kuitenkin käynnistämään Netboot-asennuksen erään ohjeen mukaan ( https://wiki.ubuntu.com/Installation/WindowsServerNetboot ). Alkuvaihe sujui lähes ongelmitta; tuli kyllä mm. ilmoitus, että kerneliä ei ole saatavilla tms, mutta kun valitsin "palaa" ja kokeilin uudestaan, niin jatkui ongelmitta (sama juttu myös jossakin toisessa kohdassa).

Kun sitten piti käynnistää kone uudestaan ja toinen vaihe alkoi, jämähti kone kohtaan: "Asennetaan paketteja: Valmistellaan asennusta...". Tuohon ei auta, vaikka käynnistää koneen uudestaan. Jos odottaa ko. kohdassa tarpeeksi kauan (~10-20min) niin asennus etenee kohtaan "Downloading file 1 of 857 (0s remaining)" ja 'latauspalkissa' näkyy "5%". Tästä ei kuitenkaan pääse eteenpäin.

- Yhteys nettiin tuntuu kuitenkin toimivan: ainakin "ping mbnet.fi" saa yhteyden.
- resolv.conf-tiedostossa on rivi "nameserver 192.168.1.1"
- yhteys on NATtaavan hubimodeemin kautta jaettu ADSL

edit.
- kellon synkronointi käynnistyksen yhteydessä aiheuttaa "failed"

edit2.

Nyt kun käynnistin tuon varmaan kymmenennne kerran uudestaan, niin lähtikin jatkamaan asennusta normaalisti. Saa nähdä, kuinka pitkälle tällä kertaa pääsee.. Ongelma siis lienee ratkaistu. :)
« Viimeksi muokattu: 05.02.06 - klo:12.13 kirjoittanut tn »

aatu

  • Vieras
Re: Verkkoasennus jämähti
« Vastaus #1 : 05.02.06 - klo:13.10 »
Kyllä se asentuu kun olet jo noin pitkällä. Minulla oli kanssa aika takkuinen asennus vaikkakin cd:tä käytin. Jumähti perusasennukseen aina. Epäilin kanssa cd-asemaa. Pari filua oli korruptoitunut kun tarkastin md5 summan eikä meinannut mennä eteenpäin ei sitten millään. Mutta kun saa konsolin näkyviin ja nettiyhteys pelaa niin ei enää ole sitten isompia ongelmia kun kirjoittelee komentoja niin data liikkuu.

Tässä nyt on käytetty Ubuntua kuukauden verran ja tyytyväinen olen ollut.