Tallentava digiboxi tulisi varmaan halvemmaksi, mutta olisi kiva taas kokoilla mikroa. Vanhahkoja kovalevyjä on muutama laatikon pohjalla. Kotelo ja muu kama lähtisi mikroliikkeistä 350 - 450 eurulaisella. Ubuntukin olisi kiva asentaa, joskin yksi asiantuntija oli sitä mieltä, ettei linuxissa saa digitv-korttia tai usbtv:tä toimimaan.
Miten lie, auttaisiko Ubuntu Studio
Suurta tykkivekotinta ei todellakaan tarvitse, jotta voi katsella ja nauhoitella ohjelmia. Kuitenkin, jos tahdot pakkailla niitä nauhoituksia, niin pakkaamiset vievät kauan aikaa hitaalla koneella. Toisaalta, jos kotona on useampi kone, niin mikään ei estä pakkaamisen suorittamista toisella koneella.
Omasta mielestäni tärkein kriteeri on hiljaisuus. Koneessa pitäisi olla hiljainen virtalähde ja sen lisäksi kannattaa muut tuulettimet koneesta säätää hiljaiseksi säätövastuksilla. Lämpötiloja kannattaa tarkkailla ja ostaa järeämpiä tuulettimia sen mukaan(järeämmät tuulettimet voidaan pistää pyörimään hiljempaa ja ne silti tuulettaa riittävästi). Toinen kriteeri on kiintolevytila. Kolmas ihan kiva ominaisuus olisi kaukosäädin, mutta en tiedä saako linuxille mitään hyviä erillisiä kaukosäätimiä. Digitv korttien mukana tulee joissakin.
Noista ohjelmista mythtv on todella hyvä ominaisuuksiltaan, mutta aavistuksen verran hankala konffata. Jos konffaamisesta selviää niin suosittelen sitä. Kuitenkaan sitä konffaamista ei tarvitse suorittaa kuin kerran. Sitten kun sen saa toimimaan niin se toimii. Jos ei selviä mythtv konffaus, niin kaffeine on myös erittäin hyvä ja me-tv:kin on ihan ok. Mythtv ominaisuuslista on kuitenkin selkeästi monipuolisin.
Ja mitä tulee tuohon "asiantuntijan" kommenttiin, niin kyllä linuxissa digitv saa toimimaan ihan hyvin. Ainakin itselläni toimii. Ollut erittäin tyytyväinen mythtv:n toimintaan.