Nyt Hardyn kanssa on oppimiskäyrä alkanut muistuttaa v-käyrää. Lisäksi niin moni asetustiedosto vaihtoi paikkaa, ettei tässä enää ole kärryillä siitä, minne pitäisi puukko työntää.
LTSP5-ympäristössä on ollut ja on vain kaksi tiedostoa, joita käsitellään. Ne ovat...
lts.conf ja dhcpd.conf.
Minulla on kaksi asennusta, jotka edustavat ääripäitä.
1. Ensimmäinen ääripää on tämä oman työpaikkani asennus. Minulla ei ole LTSP-palvelimella lainkaan lts.conf tai dhcpd.conf-tiedostoja, sillä Windows 2003 Server jakaa ensin ip-numerot MAC-osoitteen perusteella ja sen jälkeen LTSP5-palvelin hoitaa kaiken muun automaagisesti.
2. Toinen ääripää löytyy Mäntykankaankoululta, jossa on kaksi palvelinta. Niiden kaikki asetustiedostot löytyvät täältä. Tässä asennuksessa noita kahta tiedostoa on säädetty oikein urakalla.
http://wiki.ubuntu-fi.org/LTSP5_M%C3%A4ntykankaan_kouluhttp://www.arkki.info/howto/Wiki/LTSP5-Mantykangas/ltsp-master/http://www.arkki.info/howto/Wiki/LTSP5-Mantykangas/ltsp-slave/Miksi jotakin pitää sitten säätää?
Jos rautaympäristö vaatii sitä.
Jos lähiverkkoympäristö vaatii sitä.
Jos jokin yksittäinen ohjelma vaatii sitä.
Mutta jos palvelinrauta, pääterauta ja lähiverkko ovat kunnossa, niin LTSP5 ei tarvitse mitään säätämistä, kuten täällä minun työpaikallani. Mäntykankaalla on toisin.
Jos Gnome tai Firefox tai OpenOffice tai Flash tai Java ei toimi, niin se ei ole LTSP5:n syy. Mutta yksittäisiä ohjelmia voi joutua säätämään paljonkin, koska niitä ohjelmia ei ole koskaan kukaan edes ajatellut käytettävän niin kuin ohjelmia käytetään thin client -ympäristössä.
----
Totuus säätämisestä on jossain näiden kahden ääripään välissä.
Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.