Kirjoittaja Aihe: Verkon jako, FireStarter ja kahden verkkokortin toimimattomuus  (Luettu 2000 kertaa)

supermies

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Eli tarkoitus on saada verkko jaettua Ubuntu 7.10 koneelta toiselle windows koneelle. Ubuntu koneessa on kaksi verkkokorttia. Eth0 on kytketty suorakaapelilla normaalisti adsl reitittimeen ja eth2 on kytketty ristikaapelilla toiseen koneeseen, johon on tarkoitus saada verkko jaettua.

Verkon jakamiseen olen käyttänyt FireStarteria ja koettanut toimia ohjeiden mukaisesti. Eth0 on siis asetettu toimimaan DHCP:llä ja eth2 on asetettu staattiset ip:t (IP address: 192.168.0.1 Netmask: 255.255.255.0 Default gateway (IP): <jätetty tyhjäksi>). Nyt kun aktivoin molemmat verkkokortit käyttöön ja käynnistän koneen uudelleen, netti lakkaa toimimasta. Eli edes normaalisti kytketty eth0 ei päästä verkkoon. Heti kun eth2 kytkee pois päältä, netti alkaa toimimaan.

Onko kyseessä jokin yhteensopivuusongelma vai mistäköhän tälläinen ongelma aiheutuu? Olen yrittänyt etsiä foorumilta vastaavanlaisia tapauksia ja niitä onkin löytynyt, mutta vastausta en ole saanut selvitettyä.


juyli

  • Vieras
Nyt kun aktivoin molemmat verkkokortit käyttöön ja käynnistän koneen uudelleen, netti lakkaa toimimasta.


Muutokset verkkomäärityksissä eivät säily boottauksen jälkeen ilman asetusten tallentamista. Oikein on käynnistää vain verkko uudelleen, jolloin asetukset tulevat voimaan.
Tässä vakuuttava esitys reitityksestä ja NAT:ista:
http://linux.fi/index.php/NAT

supermies

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Ahaa, no nyt asia selvisi. FireStarterin sivuilla luki "Any changes you make will take effect after a reboot", joten luulin että uudelleenkäynnistys todella toimisi.

Kun käyn FireStarterin wizardin läpi ja asetean asetukset (mielestäni) oikein, niin ohjelma valittaa "Failed to start the firewall. An unknown error occured.". Olisiko kellään ratkaisuehdotuksia?

Verkkokortit olen siis asettanut ohjeiden mukaan:


No matter how you decide to configure the network cards, these are settings you should enter:
For the external device (usually eth0):

    * Enable dynamic IP configuration (DHCP)
    * That's it. You're done, don't touch this card further.

The internal device (usually eth1):

    * Disable dynamic IP configuration
    * IP address: 192.168.0.1
    * Netmask: 255.255.255.0
    * Default gateway (IP): <leave empty>

juyli

  • Vieras
Ahaa, no nyt asia selvisi. FireStarterin sivuilla luki "Any changes you make will take effect after a reboot", joten luulin että uudelleenkäynnistys todella toimisi.
Enpä rupea korjailemaan ohjelmantekijän manuaaleja, mutta firestarter on palvelu, joka käynnistetään boottauksen yhteydessä. Kuten muutkin palvelut, se voidaan myös käynnistää uudelleen, jotta määritykset tulevat voimaan: /etc/init.d/firestarter.
Todennäköisesti ensiasennuksen jälkeen on vaivattominta käynnistää kone uudelleen, mutta aina firestarterin asetuksia muutettaessa firestarter vain käynnistetään uudelleen.

PS. Kyläverkon ohjeilla toteutin joskus reitittimen. Tuolla on tarjolla kaksi skriptiä, joita Debian-pohjaissa pitää hieman editoida, mutta ehkä ajatus tulee selväksi: http://www.yok.utu.fi/linux-masq-iptables.php
Lopulta kuitenkin hankin palomuurireitittimen. Näinollen koko konetta ei tarvitse pitää päällä, jotta muut koneet pääsevät nettiin.
« Viimeksi muokattu: 11.04.08 - klo:14.16 kirjoittanut juyli »