Kirjoittaja Aihe: Ubuntu kauppaan  (Luettu 38434 kertaa)

meizirkki

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1039
  • Profiili
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #80 : 18.05.08 - klo:20.39 »
Kiitos, liekit saa pois, mutta mikä tohon valkoselle olis hyvä teksti?

Ideoita?
Fanitan:
Bitcoin, maailman suurin virtuaalivaluutta ja hajautetun laskennan projekti.
Enlightenment, helposti kustomoitava työpöytä. => PPA ubuntulle

Make1

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 210
  • Profiili
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #81 : 18.05.08 - klo:22.31 »
Todella hienot kuvat  8)

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5688
  • Profiili
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #82 : 18.05.08 - klo:23.02 »
Kiitos, liekit saa pois, mutta mikä tohon valkoselle olis hyvä teksti?

Ideoita?
Itse jos jotain tuollaista pitäisi tehdä, niin tekisin dvd layoutiin ja takakanteen hieman vielä tiivistäen tuolta yläpalkin linkistä esittelyn, mikä on ubuntu. Tarkemmin esittely ja ohjelmat kohdista tiivistelmä.

gdm

 • Sitä saa mitä tilaa...
 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4363
  • Profiili
  • Keskustelualueiden säännöt
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #83 : 19.05.08 - klo:00.04 »
Samaa mieltä, eihän tässä nyt missään Keravalla olla  ::)
Ilman liekkejä, niin on upea (vaikka *buntut liekeissä onkin, tällä hetkellä)

Mutta yhtä asiaa en ymmärrä.
Miksi se pitää olla *buntu mitä sine kauppaan tungetaan?
verkkokauppa jo tarjoaa linpus järjestelmää muutenkin jo muutamassa myytävässä tuotteessa...

Rupeaa saamaan raamatullisia hurmosmerkkejä tämä yhteisö.

Älkää käsittäkö väärin!
Jokaisesta pitää löytyä se oma halu kokeilla jotain uutta, ilman pakottamista!
Jehovan todistajat on kerran erehtynyt ovelleni, ei tule toista kertaa  :-X

p.s syyttäkää simaa, se on näin sunnuntaisin vaarallista...
Lisää [Ratkaistu] aloitusviestiin jos ongelmasi selviää!
Saamasi tuki on ilmaista, joten älä vaadi tai uhkaile saadaksesi apua!

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5688
  • Profiili
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #84 : 19.05.08 - klo:03.42 »
Jokaisesta pitää löytyä se oma halu kokeilla jotain uutta, ilman pakottamista!
Olen kyllä samaa mieltä. Onko mikään boksatttuna oleva linux myynyt hyvin kaupan hyllyillä? Tuskin ja olen kyllä muutenkin sitä mieltä, että linux distrojen / levyjen myynnissä ei ole mitään järkeä jos samalla ei sitten myydä tukipalvelua, jonka senkin voi tehdä erikseen ja moni kaupallinen näin tekeekin.

Ne jotka kaipaa winukalle vaihtoehtoa, niin he kyllä ihan 100 varmasti pääsevät nettiyhteyteen käsiksi ja polttavaan asemaan itseni mukaanlukien ja luultavasti 99% tämän foorumin käyttäjistä silloin kun käytön on aloittaneet (joo joo vanhat parrat on hiljaa, eikä viisastele). Vaikka jossain tyrkytettäisiin ilmaiseksi buntun levyjä, niin en sellaista tuskin mukaani ottaisi, koska viimeisin versio löytyy aina rw levyltä. Puhumattakaan siitä, että mitään siitä maksaisin varsinkaan jos rahat ei mene distrolle yhteishyödylliseen tarkoitukseen.

Kannattaa myös pitää mielessä, että linuxit voi saada tällaisella "markkinointitavalla" _erittäin_ huonoa mainetta jos myyjät eivät linuxista mitään tiedä. Miten winukkaan tottunut myyjä alkaa esitteleen linuxia jos joku siitä sattuu kysymään? Itsellä ainakin on todella pahoja uhkakuvia mielessä.

Risto tämän oikeastaan jo heittikin ilmoille
Lainaus
Kauppojen rahallinen hyöty ei liene käypä argumentti, myynti on niin pientä ja hinta niin olematon. 10 levyä, 5e/kpl=50e, tämä ei vielä edes riitä tuntiliksoihin siihen, mitä nuo levyt aiheuttavat opastustarvetta.. Mutta ajatuksena hyvä, siis tutustuttaa kauppiaita Linuxiin.
Jos myyjä on oikeasti kiinnostunut linuxista ja liikkeessä sattuu oleen rako, että myyjä palvelee vain yhtä asiakasta, niin idea voisi toimia. Isommassa liikkeessä kun asiakkaita on paljon ja tili pitää tehdä, niin ei myyjää paljon hetkauta alkaa kauppaan ilmaista vaihtoehtoa. Tuon myyjän pitää saada pötyä pöytään ja suurin osa myyjistä varmasti heti ajattelee tuota lainauksen alleviivattua osaa ja kannattaa pitää mielessä, että oikeanlainen myyjä ei suoraan tietokoneharrastajalle tyrmää tätä ajatusta, vaan ottaa nuo levyt vastaan. Fiksumpi myyjä nimittäin kyllä tiedostaa faktan, että kommentit tyyliin "perunat täällä mitään hyväntekeväisyyttä tehdä" kommentit pääsevät varmasti foorumeille.

Jos linuxia pitää saada liikkeisiin, niin ehdottomasti paras tapa on yrittää aukaista myyjien silmät ja kysyä onko laitteita saatavilla linuxilla tai onko ne yhteensopivia. Mielestäni linuxit on vaihtoehtona jo saavuttaneet kriittisenmassan ja käyttäjät pääasiassa tekevät nykyään myynnin, sekä mediat. Linux käyttäjien suhde Windows käyttäjiin on tietääkseni ollut kevyessä nousussa jo useamman vuoden?

Pistän ajatukseni muutaman vuoden taaksepäin (jolloin olin Windows käyttäjä) ja kuvittelen käveleväni liikkeeseen, jossa aletaan tyrkyttämään linuxia haluamaani koneeseen. Kuuntelisin vaihtoehdon varmasti, mutta olisin kysynyt esim. cad ohjelmien toimivuudessa linuxissa ja jos vastauksena olisi tullut, että toimii kyllä winellä. Olisi mennyt metsään rajusti. Ja kyllä olisin varmasti pahalla päällä huonoista markkinointipuheista. Jopa ainut oikea vastaus eli virtuaalikoneessa ajamalla, olisi saanut kyllä miettimään, että mitäs järkeä siinä edes on jos linux koneeseen pitää näennäisesti asentaa windows? Palataan taas lähemmäksi tätä päivää kun olin lukenut muutaman artikkelin linuxeista tietokonelehdistä ja suffaillut muutamat linuxeihin liittyvät sivut läpi. Eli ajatus oikeasti muhinut mielessä jo pitemmän aikaa. Sitten se viimeinen Windowsin tekemä temppu, mitä nyt en muista, mutta silloin olin valmis ottamaan Ubuntu asennuksen vaihtoehtona ja vastaankäymisiin osasi tuon takia suhtautua järkevästi (kyllä muistelkaa vain, windows --> linux siirtymä ei takuulla ole ollut kenelläkään aivan ongelmaton. Aika on vain kullannut muistot). Jos Ubuntu olisi näillä ongelmilla ollut valmiiksi asennettuna koneelle ja/tai väärin kehuttuna vaihtoehtona, niin ihan takuulla olisin ehkä tällä foorumilla rekisteröitynyt käyttäjä yhdellä tai kahdella viestillä, Otsikot olisi näitä "Miten poistan linuxin koneelta?"  ja "Joku pirun Grub kummittelee koneella??"

Näihin omiin ajatuksiin vedoten. Älkää mieluummin alkako tuputtamaan asennusmedioita mihinkään liikkeeseen, homma voi mennä ja luultavasti menee pahasti reisille siitä ikään edes kuulematta mitään. On olemassa huomattavasti parempia tapoja nostaa linux käyttäjien määrää jos siihen joku pakottava tarve muka edes on?? Eikös linuxin pitänyt olla nimenomaan vaihtoehto...

http://wiki.ubuntu-fi.org/Linux_käyttäjäksi
Lainaus
Yleisesti ottaen Linuxiin esim. Windowsista siirtyminen edellyttää ainoastaan hieman viitseliäisyyttä, valmiutta oppia uusia asioita ja ulosoppia tietyistä vanhoista rutiineista.
Boldattua osaa EI voi myydä, EIKÄ pakottaa. Ne pitää tulla omasta tahdosta.

Saadaan väärällä tavalla vain joku linux haters club aikaiseksi.

HMi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1424
  • Profiili
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #85 : 19.05.08 - klo:09.14 »
Eikös kyse ole siitä että saataisiin ubuntu levyjä jakoon sinne missä on laitteita joissa sitä voi käyttää?
Miksi tietokonekauppa olisi jotenkin huonompi vaihtoehto jakaa levyjä kuin kirjasto tai joku satunnainen hippi jossain tapahtumassa?

Eihän sen myyjän ole pakko tietää linuxista mitään, kun cd levyssä tai flyerissä lukee mistä on kyse ja mistä saa tukea.

jakevm70

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 98
  • Profiili
  • From China
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #86 : 19.05.08 - klo:12.28 »
Minusta riittäisi että näissä koneita myyvissä liikkeissä olisi edes yhteen koneeseen asennettu vaikka uusin Ubuntu( tai joku muu Linux)

Ihmiset näkisivät mikä se oikeasti on ja saisivat kokeilla.

Silloin kun MT alkoi myydä Maccejä niin huomasi että kynnys ostaa sellainen madaltui huomattavasti kun pääsi kokeilemaan.
Asiakas tuli katselemaan uutta läppäriä Windows mielessään mutta aikansa MacBookia ihmeteltyään menikin kassan kautta macci kainalossaan. ;D


Nyt jos Linux pyörisi kaupoissa niin uskoisin että useampi uskaltaisi sen ladata ja jopa asentaa Winukan rinnalle tai jopa tilalle uuteen koneeseensa. Ja kokeiltuaan mahdollisesti suosittelisivat sitä windowsin tahmaisuudesta kärsiville ystävilleen ja sukulaisilleen.

Omalla kohdallani en linuxia päässyt näkemään missään ennenkuin latasin sen ja aloin kokeilla.
Nyt se on ja pysyy. :D
« Viimeksi muokattu: 19.05.08 - klo:12.33 kirjoittanut jakevm70 »

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #87 : 19.05.08 - klo:19.10 »
verkkokauppa jo tarjoaa linpus järjestelmää muutenkin jo muutamassa myytävässä tuotteessa...

Jossain vaiheessa sain tästä käsityksen että siinä on tasan pelkkä komentorivi. Puollan kyllä esim. Ubuntua tällaisen järjestelmän tilalle ihan täysillä :)
Jos Ubuntu on se tällä hetkillä käyttäjäystävällisin ja kehittynein distro niin bueno. Jos taas Suse rokkaa niin se sitten. Kunhan TARJOLLA OLISI Linux-koneita.

Ihan OK on jos jossain kaupassa olisi Linuxia kokeiltavana mutta siihen pisteeseen pääseminen pitää tehdä varovasti juurikin herättelemällä myyjiä tajuamaan että kysyntää voisi satunnaisesti ollakin ja että ajan tasalla olevan atk-kaupan pitäisi tietää jotain Linuxista (Kävin pienemmässä Helsinkiläisessä atk-kaupassa ostoksilla, kysäisin samalla toimittavatko Linux-pohjaisia ratkaisuja. Kun alkuun oli selvitetty mitä ratkaisuilla tarkoitetaan (tietokoneita) niin sanoivat että ei, mutta jotain linux-yhteensopivia laitteita kyllä. Olisi vielä pitänyt kysäistä mitä ne sillä tarkoittaa..).

Viral marketing (=puskaradio) on hyvä väline Ubuntun markkinointiin mutta toki profiilia pitäisi pyrkiä nostamaan ja myös tuomaan kauppaan näkyville. Siitä kun on vain rivi-atk-kauppiaan hankala saada lisäarvoa..


Kannattaa myös pitää mielessä, että linuxit voi saada tällaisella "markkinointitavalla" _erittäin_ huonoa mainetta jos myyjät eivät linuxista mitään tiedä. Miten winukkaan tottunut myyjä alkaa esitteleen linuxia jos joku siitä sattuu kysymään? Itsellä ainakin on todella pahoja uhkakuvia mielessä.

Samaa mieltä.

Pistän ajatukseni muutaman vuoden taaksepäin (jolloin olin Windows käyttäjä) ja kuvittelen käveleväni liikkeeseen, jossa aletaan tyrkyttämään linuxia haluamaani koneeseen. Kuuntelisin vaihtoehdon varmasti, mutta olisin kysynyt esim. cad ohjelmien toimivuudessa linuxissa ja jos vastauksena olisi tullut, että toimii kyllä winellä. Olisi mennyt metsään rajusti. Ja kyllä olisin varmasti pahalla päällä huonoista markkinointipuheista. Jopa ainut oikea vastaus eli virtuaalikoneessa ajamalla, olisi saanut kyllä miettimään, että mitäs järkeä siinä edes on jos linux koneeseen pitää näennäisesti asentaa windows? Palataan taas lähemmäksi tätä päivää kun olin lukenut muutaman artikkelin linuxeista tietokonelehdistä ja suffaillut muutamat linuxeihin liittyvät sivut läpi. Eli ajatus oikeasti muhinut mielessä jo pitemmän aikaa. Sitten se viimeinen Windowsin tekemä temppu, mitä nyt en muista, mutta silloin olin valmis ottamaan Ubuntu asennuksen vaihtoehtona ja vastaankäymisiin osasi tuon takia suhtautua järkevästi (kyllä muistelkaa vain, windows --> linux siirtymä ei takuulla ole ollut kenelläkään aivan ongelmaton. Aika on vain kullannut muistot). Jos Ubuntu olisi näillä ongelmilla ollut valmiiksi asennettuna koneelle ja/tai väärin kehuttuna vaihtoehtona, niin ihan takuulla olisin ehkä tällä foorumilla rekisteröitynyt käyttäjä yhdellä tai kahdella viestillä, Otsikot olisi näitä "Miten poistan linuxin koneelta?"  ja "Joku pirun Grub kummittelee koneella??"

Ehdottomasti samaa mieltä. Jos Linuxin puskee käyttäjälle väkisin , jälki on huonoa: ilman motivaatiota ei opettelu kiinnosta ja vaikeudet tuntuvat ylitsepääsemittömiltä. Motivaattoreina voi toimia esim. koneen hitaus (virustorjunnan tai virusten alla), MS:n monopoliasemaan tympääntyminen, Windowsin kiinni leikkaaminen tai kaatuilu tms. 'Linux on parempi' -argumentti ei riitä, turha yrittää.

On olemassa huomattavasti parempia tapoja nostaa linux käyttäjien määrää jos siihen joku pakottava tarve muka edes on?? Eikös linuxin pitänyt olla nimenomaan vaihtoehto...

Niin no, mitä enemmän käyttäjiä, sitä enemmän kehittäjiä, sitä parempi järjestelmä.
Ja kyllä itse mielelläni näkisin avoimet järjestelmän 'standardeina': ihan jo pelkän tasavertaisuuden nimissä: näin köyhimmilläkin kouluilla ja mailla jne olisi varaa hankkia ajan tasalla olevat ohjelmistot käyttöönsä. Ja tietysti tämä maailma pyörii rahalla mutta jos turhaa rahan ja rikkauksien keskittymistä voidaan estää/välttää, mielestäni se on ihan ok.

http://wiki.ubuntu-fi.org/Linux_käyttäjäksi
Lainaus
Yleisesti ottaen Linuxiin esim. Windowsista siirtyminen edellyttää ainoastaan hieman viitseliäisyyttä, valmiutta oppia uusia asioita ja ulosoppia tietyistä vanhoista rutiineista.
Boldattua osaa EI voi myydä, EIKÄ pakottaa. Ne pitää tulla omasta tahdosta.

Samaa mieltä.

r


edit: lisää linpusista: http://distrowatch.com/table.php?distribution=linpus (kovin on desktop vaihdellut :)
« Viimeksi muokattu: 19.05.08 - klo:19.12 kirjoittanut Risto H. Kurppa »
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

Make1

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 210
  • Profiili
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #88 : 19.05.08 - klo:20.08 »
Minusta riittäisi että näissä koneita myyvissä liikkeissä olisi edes yhteen koneeseen asennettu vaikka uusin Ubuntu( tai joku muu Linux)

Ihmiset näkisivät mikä se oikeasti on ja saisivat kokeilla.

Silloin kun MT alkoi myydä Maccejä niin huomasi että kynnys ostaa sellainen madaltui huomattavasti kun pääsi kokeilemaan.
Asiakas tuli katselemaan uutta läppäriä Windows mielessään mutta aikansa MacBookia ihmeteltyään menikin kassan kautta macci kainalossaan. ;D


Nyt jos Linux pyörisi kaupoissa niin uskoisin että useampi uskaltaisi sen ladata ja jopa asentaa Winukan rinnalle tai jopa tilalle uuteen koneeseensa. Ja kokeiltuaan mahdollisesti suosittelisivat sitä windowsin tahmaisuudesta kärsiville ystävilleen ja sukulaisilleen.

Omalla kohdallani en linuxia päässyt näkemään missään ennenkuin latasin sen ja aloin kokeilla.
Nyt se on ja pysyy. :D

Oikein sanottu! Macilla on joka kaupassa ainakin yksi kone esittelyssa. Tavoitteena olisi saada esittely koneita kauppaan.

Mario92

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 691
 • OMNOMNOMN
  • Profiili
  • Marioplaneetta
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #89 : 19.05.08 - klo:22.19 »
Tähän väliin sanoisin, että tässä on nyt jo vähän kierrätetty samaa asiaa, että ubuntu pitäisi saada kauppaan ja (ainakin) yhdelle näytekoneelle. Onko kukaan kysynyt tätä kaupasta tai miettinyt käytännön toteutusta?

Lisää [ratkaistu] ketjun ensimmäisen viestin otsikkoon, kun ongelma ratkeaa.

jakevm70

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 98
  • Profiili
  • From China
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #90 : 19.05.08 - klo:23.50 »
Tähän väliin sanoisin, että tässä on nyt jo vähän kierrätetty samaa asiaa, että ubuntu pitäisi saada kauppaan ja (ainakin) yhdelle näytekoneelle. Onko kukaan kysynyt tätä kaupasta tai miettinyt käytännön toteutusta?
Kävin tässä kerran jo kysäsemässä muttei ollut paikan datavastaava paikalla. Uusi yritys kunhan kerkiän... :)

Make1

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 210
  • Profiili
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #91 : 20.05.08 - klo:11.52 »
Jos konetta ei saada kauppoihin, niin kannattaisiko kesittya Ubuntu levyihin?

HMi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1424
  • Profiili
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #92 : 20.05.08 - klo:12.27 »
Jos konetta ei saada kauppoihin, niin kannattaisiko kesittya Ubuntu levyihin?

Niinpä!

Ja niin se ehkä olisi parasta aloittaa. pehmeästi.

Mario92

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 691
 • OMNOMNOMN
  • Profiili
  • Marioplaneetta
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #93 : 20.05.08 - klo:17.12 »
Jos konetta ei saada kauppoihin, niin kannattaisiko kesittya Ubuntu levyihin?
Niinpä!

Ja niin se ehkä olisi parasta aloittaa. pehmeästi.
Minun tilaamat ShipIt-levyt eivät ole vieläkään tuleet. Kirjastoonkin pitäisi käydä heittämässä levy.

Taidan pommittaa sähköpostilla, koska on matkaa viitisenkymmentä kilometsiä.

Lisää [ratkaistu] ketjun ensimmäisen viestin otsikkoon, kun ongelma ratkeaa.

Make1

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 210
  • Profiili
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #94 : 20.05.08 - klo:17.13 »
Kertokaapas viela minne Ubuntu tulee? Verkkokauppaanko?

meizirkki

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1039
  • Profiili
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #95 : 20.05.08 - klo:18.51 »
Lainaus
Minusta riittäisi että näissä koneita myyvissä liikkeissä olisi edes yhteen koneeseen asennettu vaikka uusin Ubuntu( tai joku muu Linux)

Ihmiset näkisivät mikä se oikeasti on ja saisivat kokeilla.

Hyvä ajatus, mutta tässä asiassa tarvitaan *buntu uskovaisuuden lisäksi rahaa ja/tai kaupan yhteistyötä.
Jos kaupan mielipide on , että kyllähän ne saa tuolta puoli hyllyä tilaa, tms, ei se riitä tähän ideaan.
Jos linuxista kiinnostuneille/muuten vaan uutta systeemiä kokeileville halutaan saada hyvä vaikutelma. Ei asiaa auta vähimmässäkään määrin jos raahaan oman ruoskani kaupan nurkkaan hitautta vihaavien asiakkaiden potkittavaksi. Eli siis:
1. Kaupan pitäisi tarjota tietokoneita, joka ei sisällä windowsia. (asiakkaiden on vaikeampaa valita linux jos hinta pysyy windows-tasolla)
2. Kaupan pitäisi nähdä koko homma heille tuottavana/asiakkaiden kiinnostusta kasvattavana.
3. Kaupan pitäisi osata tarjota edes vähän linux tukea.

Jos joku yhteisö on tuonut kaupan hyllylle levyjä, jotka kauppa antaa ilmaiseksi, myyjä voi ehkä irtisanoa vastuunsa koko hommasta. Jos taas myyjä MYY tietokoneita joissa on linux, on myyjä aina vastuussa myymästään tuotteesta ja näin velvoitteinen antamaan asiakkaalle tukea ongelmatilanteessa.
Fanitan:
Bitcoin, maailman suurin virtuaalivaluutta ja hajautetun laskennan projekti.
Enlightenment, helposti kustomoitava työpöytä. => PPA ubuntulle

Make1

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 210
  • Profiili
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #96 : 20.05.08 - klo:19.03 »
Jos levyjen hinnaksi tulisi 20-30e, niin voisi olla tuottavaa. Ihmiset ostavat varmasti halvemman kayttiksen kuin kalliimman.
Vista maksaa 230e...

Mario92

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 691
 • OMNOMNOMN
  • Profiili
  • Marioplaneetta
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #97 : 20.05.08 - klo:19.57 »
Jos levyjen hinnaksi tulisi 20-30e, niin voisi olla tuottavaa. Ihmiset ostavat varmasti halvemman kayttiksen kuin kalliimman.
Vista maksaa 230e...
Tuota en tiennyt :o
Vaikka ubuntu maksaisi viisikymppiä, niin silti on halvempi. Tosin kannattaa olla mahdollisimman halpa sillä ubuntunhan saa myös ilmaiseksi netistä.

Lisää [ratkaistu] ketjun ensimmäisen viestin otsikkoon, kun ongelma ratkeaa.

Make1

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 210
  • Profiili
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #98 : 20.05.08 - klo:20.04 »
Tietenkin Ubuntua saa ilmaiseksi netistä! Otetaan esimerkiksi Matti Meikäläinen, joka ei osaa polttaa Ubuntua leylle.
EI kaikki viitsi ladata sitä netistä tai osaa. Njoo hinta voisi olla 10e tai 15e  :)

meizirkki

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1039
  • Profiili
Vs: Ubuntu kauppaan
« Vastaus #99 : 20.05.08 - klo:20.14 »
Luulisin että kaikki osaa polttaa levykuvan...

Mutta, kuinka moni ihan oikeasti tavis edes vaihtaa käyttöjärjestelmää vistaan tai muuhun jos koneessa jo sellainen on, ja uutta konetta ostaessa tulee uusi mukana. Vistaa ostavat todennäköisesti vain sellaiset microsoft orjat jotka kuvittelevat olevansa kovia jätkiä kun niillä on vista.

Olen kesän jälkeen menossa kasille, ja seiskaluokan alussa yks, joka tiesi et oon vähän nörtti (muuten ei mua sitten tuntenutkaan) tuli siihen tikku pystyssä selittään et se on ostanu vistan ja blaa blaa...  :o Sit kun pari minuuttia vuodatin sille kuinka vista on niin paska ja selitin sille kaikki huonot kokemukset nii sit se vaan rupes: "Noo eeemmmä oikeesti ostanu vistaa, se vaan tuli koneen mukana".  ;D Se oli nolo tyyppi.

Eli siis, kauppaan käyttöjärjestelmää ostamaan lähtevillä henkilöillä on todennäköisesti vista mielessä. Eli kuinka suuret katteet kauppa saisi, jos muutama ostaja kokeilee linuxia?

Mielestäni paras vaihtoehto on, että levyt ovat ilmaisia, tai sitten kauppa myy koneita, joissa linux on valmiina.
Se "ubuntu-kone kokeiltavana kaupassa" -juttu oli hyvä. Pitäis vaan saada kaupat mukaan hommaan...  :)

Taidampa isona ryhtyä kone kauppiaaksi, joka myy vaan microsoft vapaita koneita  :)
Fanitan:
Bitcoin, maailman suurin virtuaalivaluutta ja hajautetun laskennan projekti.
Enlightenment, helposti kustomoitava työpöytä. => PPA ubuntulle