Kirjoittaja Aihe: Asennus jumiutuu "configuring xserver-xorg" kohtaan  (Luettu 1772 kertaa)

pma2

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Kuten otsakkeessa mainitsen, ubuntun asennus aina jämähtää tuohon kohtaan "configuring xserver-xorg" ja asennusta näyttää aina olevan samat 71% valmiina.  Missä vika ja miten pääsen tästä ohi? Kyseessä on siis ihan ensikäyttäjän koeasennus vanhempaan koneeseen.
« Viimeksi muokattu: 23.01.06 - klo:14.16 kirjoittanut pma2 »

Vapaan koodin kananmuna

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1536
  • Profiili
Re: Asennus jumiutuu "configuring xserver-xorg" kohtaan
« Vastaus #1 : 23.01.06 - klo:16.07 »
Hyödyllinen tieto saattaisi olla näytönohjaimen merkki ja malli. Jos oikein kunnolla jumahtaa niin epäilys herää rautaviasta. Tietysti on mahdollista ettei näytönohjaimesi ole tuettujen laitteiden joukossa. Ja asennuslevyn viallisuus on myös mahdollista.
Jos näytönohjaimesi on jotenkin eksoottinen voit mahdollisesti joutua käyttämään vesa ajuria, asentamalla ubuntusta ensin serveriversion (karsittu versio) (Asennetaan kirjoittamalla server ubuntucd:n käynnistyessä) voit päästä käsin säätämään halutun ajurin paikoilleen. Loppuosa ubuntun asennuksesta tehdään kirjoittamalla sudo apt-get install ubuntu-desktop
En Vastaa Vaikeisiin Kysymyksiin.

pma2

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Re: Asennus jumiutuu "configuring xserver-xorg" kohtaan
« Vastaus #2 : 23.01.06 - klo:18.48 »
Kiitos neuvosta, sainkin tosin tuon asennuksen loppuun asti. Tuon jumin jälkeen ubuntu käynnistyi tuohon ei-graafiseen moodiin ja siellä tein tuon root-pwd jutun ja sitten sudo komentona ajoin loput paketit cd-romilta. Mutta nyt graafisen käyttöliittymän toimiessa ei toimi kuin 640 x 480 resoluutio ja vaihtamaan ei pääse.

Näytönohjain on tuon ajan koneille tyypillinen S3 Virge PCI, jossa on hulppea 2mb muisti  ;D Ubuntu ei myöskään huolinut suoraan vanhaa 3c590b-tp 3com ISa-verkkokorttia, mutta PCI-väyläistä tarjotessa toimi kaikkki aivan automaattisesti. Tosin lisäkorttien tunnistettavuus on aihe erikseen.
Vapaan koodin kananmuna

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1536
  • Profiili
Re: Asennus jumiutuu "configuring xserver-xorg" kohtaan
« Vastaus #3 : 23.01.06 - klo:19.31 »
Taikasanoilla
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg pääset laittamaan luultavasti lisää näyttötiloja (jos ne ovat ajurissa tuettuja). Ensin kannttaa kuitenkin varmuuskopioida xorg.conf komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup Siinä joutuu vielä säätämään kaiken maailman näppiksiä sun muita, mutta jos joku menee poskelleen niin muutat tarvittavat kohdat xorg.confista vastaamaan tekemääsi backuppia. Käsinkin voit tietysti konffata xorg.conffiin lisää näyttötiloja, kunhan tiedät mitä olet tekemässä. Näiltäkin foorumeilta löytyy varmaan läjäpäin ohjeita xorg.confin säätöön.
edit: tuolla xserverin konffityökalullakin kyllä pystyy ampumaan itseään jalkaan, joten varovaisuutta senkin käyttöön, oli vielä komentokin väärin
« Viimeksi muokattu: 23.01.06 - klo:19.40 kirjoittanut Kannisto »
En Vastaa Vaikeisiin Kysymyksiin.