Kuvien oikeuksilla ei ole mitään väliä koska apache pyörii muutenkin rootin oikeuksilla.
kyllä muuten on. root kunnioittaa tiedostojen oikeuksia siinä missä muutkin käyttäjät. lisäksi olen aika varma, että apachen käyttäjään palvelemaan forkkaamat prosessit eivät toimi rootin oikeuksin. jotta kuvat saisi näkyviin, pitää niillä olla kaikille lukuoikeus ja niiden pitä olla hakemistossa jolla on 'suoritusoikeudet' (kuten tietty oletuksen on). webbiserversillä oleville tiedostoille
ei saa antaa kirjoitusoikeuksia kaikille. kirjoitusoikeudet kuuluvat ainoastaan omistajalle ja harvoissa, perustelluissa, tapauksissa ryhmälle.
tosin noiden kuvien pitäisi kyllä näkyä jos niiden koko URI:n kirjoittaa siihen selaimen osoiteriville. eli jotain
http://palvelimen.nimi/kuvan_nimi.jpg suuntaista.
Onkohan muuten ubuntussa mitään webbi sivujen teko ohjelmaa, ei sillä että itse tarvitsisin(gedit riittää ihan hyvin). Mitä pikaisesti vilkuilen openofficen työkaluja en löytänyt sieltä mitään webbi editointiin viittaavaa.
WYSIWYG softana löytyy
NVU, erityisesti HTML:n editointiin löytyy sitten useitakin, kuten
bluefish,
screem,
quanta+, jne.
Joo ja siellä /var/www :ssä jos on index.html niminen tiedosto niin se näyttää sen eikä mahdollisia kuvia. Lisäksi jos halutaan tarkastella kansion sisältöä, niin ulkopuolisilla pitää olla oikeudet lukuun ja suoritukseen siihen kansioon.
juu, ja tuon lisäksi hakemistossa ei saa olla tiedostoa joka näytetään oletuksena ja apachen konffia pitää puukottaa, koska oletusasetuksilla se ei salli hakemistolistauksen näyttämistä.