Kirjoittaja Aihe: CD-asema kuoli?  (Luettu 1423 kertaa)

Astireloth

  • Vieras
CD-asema kuoli?
« : 21.02.08 - klo:21.27 »
Heissan,
Tähän alkuun sanon, että käytin kyllä hakua, mutta en löytäny vastausta ongelmaani.

Tällainen outo tapaus tuli tänään, kun laitoin CD:n asemaan. CD ei lähde pyörimään, elikkäs CD-asemaa ei liitetä (mount) ollenkaan? Aiemmin tänään se kyllä toimi hyvin, mutta yhtäkkiä lakkasi toimimasta.
CD on kyllä kunnossa ja asema kenkkuilee muillakin levyillä, eli levyssä se vika ei ainakaan ole.
Apuja?  ???

jori52

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2047
    • Profiili
Vs: CD-asema kuoli?
« Vastaus #1 : 21.02.08 - klo:21.49 »
Heissan,
Tähän alkuun sanon, että käytin kyllä hakua, mutta en löytäny vastausta ongelmaani.

Tällainen outo tapaus tuli tänään, kun laitoin CD:n asemaan. CD ei lähde pyörimään, elikkäs CD-asemaa ei liitetä (mount) ollenkaan? Aiemmin tänään se kyllä toimi hyvin, mutta yhtäkkiä lakkasi toimimasta.
CD on kyllä kunnossa ja asema kenkkuilee muillakin levyillä, eli levyssä se vika ei ainakaan ole.
Apuja?  ???

Oletko käyttänyt järjestelmän alhaalla (käynnistänyt uudestaan) auttaa joskus, mikä käyttöjärjestelmä sinulla on.

Terveisin jori52

Linux counter #348392
 Asus G750JW ja ubuntu 13.10

peran

  • Vieras
Vs: CD-asema kuoli?
« Vastaus #2 : 21.02.08 - klo:22.04 »
Jos et saa asemalla boottaamaankaan, niin todennäköisesti asemassa on fyysinen vika.

Speedy G

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 216
    • Profiili
Vs: CD-asema kuoli?
« Vastaus #3 : 22.02.08 - klo:09.54 »
Koska kyseessä on CD-asema, saattaa se olla vittänyt aikaansa jo pitkään koneessa. Eli mahdollinen vika on kaapelin löytyminen.
Mutta epäilen kyllä että pyörähdykset ovet tulleet täyteen ja joku haluaa rahasi päästäksesi lukemaan taas lavyjä.
Mulla toimii ASUS:n valmistama DVD (pelkkä lukeva) toisinaan ja toisinaan taas ei. Se on jo romukoppakamaa, mutta ei vaan saa aikaseks lennättää.  ;D
Hai-saappaat ja Hankkijan lippis = Juntti Hämeen takamettistä :D