Kirjoittaja Aihe: kotiprojekti: digitaalinen kello kuvaruudun reunaan  (Luettu 2228 kertaa)

aapo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 195
    • Profiili
https://sourceforge.net/projects/aaclock/

Kello pilkistää vasemmasta reunasta esim 5pikseliä, kun hiiren vie päälle, niin popsahtaa kokonaan näkyviin. Näyttää ajan ja päivämäärän. Kun hiiren vie pois, niin livahtaa takas pieneksi. Jos painaa kohdalla nappia, niin ei menekään enää piiloon (tämän merkiksi kellon reunus värjätään esim sinisellä).Toinen napautus taas vapauttaa. Näkyviin-lukittua kelloa voi siirtää. Nappi kohdalla pohjaan ja hiirtä ylös tai alas, kello ei liiku kursorin mukana, vaan hyppää vasta napin vapautuessa uuteen kohtaan. Kello pysyy silti ruudun vasempaan reunaan tarttuneena. Muut ikkunat eivät peitä kelloa.

Tuossa ei sitten ole ylimääräistä karkkia eikä 3d:tä, eikä se tue mitään teemoja. Jos tulee riitävästi toiveita, niin teen siitä openGL-version, jossa vaihtoehto myös analogiselle kellolle, jota voi sitten käännellä ja katsoa haluamastaan suunnasta. (toisille riittää, että kellosta näkee ajan)

Tämä on spin-off (tai maistiainen) työnalla olevasta alapalkista, joka tulee olemaan gtk/qt riippumaton, tehokas käyttää ja vähän resursseja käyttävä. (eli ei karkkia siihenkään)

Helppoa ja kommentoitua koodia (pedantic ansi c), käyttää vain Xlibiä, ei ole riippuvainen gtk/qt/yms.
Voit helposti muokata vaikkapa, että kakkosnappia kun painaa niin käynnistyy nettiselain yms.