Kirjoittaja Aihe: Kumpi onpi parempi?  (Luettu 1376 kertaa)

Jotte

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 45
    • Profiili
Kumpi onpi parempi?
« : 12.02.08 - klo:22.00 »
Nyt toivoisin asiantuntevilta mahdollisimman rehellisen vastauksen. Sellaisen, joka ei perustu mutuun ja mieltymyksiin, vaan lähinnä tekniseen tuntemukseen.
Koneeni on AMD Athlon 3500+, 4 gb ram ja Satan kovalevyt. Olen asentanut koneelleni rinnan Gutsyn 32 bittisen ja Gutsyn 64 bittisen version. Kumpaa kannattaisi käyttää jokapäiväisessä käytössä, johon ei sisälly pelaamista. Pääasiallinen käyttö: Netti, sähköposti, Openoffice ja valokuvat sekä jonkin verran kotisivun suunnittelua ja ylläpitoa. Kaikki tarvitsemani ohjelmat löytyvät molemmista käyttöjärjestelmistä.
Onko Ubuntun kehitystyön painopiste tulevaisuudessa 32 vai 64 bittisessä?

juyli

  • Vieras
Vs: Kumpi onpi parempi?
« Vastaus #1 : 12.02.08 - klo:22.10 »
Olen asentanut koneelleni rinnan Gutsyn 32 bittisen ja Gutsyn 64 bittisen version. Kumpaa kannattaisi käyttää jokapäiväisessä käytössä, johon ei sisälly pelaamista.

Makuasioita. Jos et koe ongelmia 64-bittisen kanssa, olisi se toki prosessorillesi "optimoitu". Mutta mitään erityistä etua ei siitä ole verrattaessa 32-bittiseen systeemiin - normaalikäytössä. Prosessoritehoa tärkeämpi määre on muistimäärä. Ja joissakin tilanteissa näytönohjain. Myös 32-bittinen Ubuntun oletuskernel (generic) hyödyntää moniprosessorisysteemejä (SMP-kernel).

larpa

  • Vieras
Vs: Kumpi onpi parempi?
« Vastaus #2 : 13.02.08 - klo:07.35 »
Yhdyn edelliseen, mutta ehdottaisin silti 64-bittistä.
On tosi, että nuita sovelluksia käyttämällä ei ole väliä kumman valitset, mutta joissakin sovelluksissa 64-bittisyydestä voi olla hyötyä.
Eikös ole sama ottaa prosessorista irti se mitä sille on suunniteltu?

Seuraava Ubuntu 8.04 LTS tukee 64-bittisyyttä.