Kirjoittaja Aihe: Juuri asennetun XPn varmuus kopiointi Ubuntun avulla USB kovalevylle..  (Luettu 3635 kertaa)

LinuxManne

  • Vieras
Moi!

Olisi tilanne että XP on juuri asennettuna,
ajattelin vielä syöttää palomuuri ja virus tutkat,
piirtoohjelmat ja musiikinkuuntelu ohjelmat,
ja tietenkin netbeanssin ja Javat ja Flassit..

kun kaikki nyt sitten on asennettuna, ja jään odottelemaan
virusten läpi lyöntiä ja järjestelmän tehon syöntiä,
ni tuli vaan mieleen että mitenkä tämä onnistuisi, että jos
ottaisi Ubuntulla kopion koko XP levystä ja tallentaisi sen
isolle USB driville johonkin /XP BACKUP hakemistoon kaikkine piilo tiedostoineensa..

olisi sitten aina ubuntun kautta valmis XP USB kovalevyn jossain /XP BACKUP hakemistossa..

jos tulee viruksia jotka syövät tehoja ni voisin aina parin kuukauden välein syöttää juuri asennetun
XPn XP levylle takaisin..

tämän ideani käyttöön voisi kuulua myöskin pari USB tikkua taikka sitten samaisen USB driven tiloihin missä XP on sitten noita Digi kuvia ja muita tuotoksia..

onko tämä toimiva idea jos ei ni mikä sitten menee pieleen, eli, jos yritän kopioida XPn USB driven /XP BACKUP hakemistoon
sitten formatoin XP driven ja sitten taas kopioin tämän /XP BACKUP hakemiston sisällön XP drivelle.. ni toimiikos XP enään..

onko MS ottanut tämän Ubuntulla tehtävän BU toimen jotenkin kierolla tavalla huomioon ??

onko teistä ketään kopioinut WINDOWSSIA toiselle kovalevylle sellaisenaansa kaikkine piilo ja jne tiedostoineen ja sitten saanut sen taas palautuksen jälkeen toimintaan ??

//----

kiitos,,

AkuKalle

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 211
    • Profiili
    • ict manuaali
En suunnittelemastasi oikein tiedä(veikkaan ettei toimi). Tässä vaihtoehto: http://ping.windowsdream.com/

Speedy G

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 216
    • Profiili
Sucks Penerationissa itessään on varmuuskopiointi jolla voit ottaa koko levystä backupin. Sillä voit myös määritellä mitä hakemistoja ja tiedostoja backupataan. Se että mitä järkeä siinä on, no kaikki taaplaa tyylillään.
Toi USB-kikka3 onnistuu kyllä. jos ei muuten niin ensin toiselel osiolle ja sieltä kopioimalla backup.
Hai-saappaat ja Hankkijan lippis = Juntti Hämeen takamettistä :D

Alpo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 24
    • Profiili
Levyn / osion kopiointi (image) onnistuu konsolista käsin komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo dd if=/dev/osio of=/home/tunnus/levy.img conv=notrunc,noerrorja palautus
Koodia: [Valitse]
sudo dd if=/home/tunnus/levy.img of=/dev/osio conv=notrunc,noerrorVarsinkin palauttaessa osiota varmuuskopiosta pitää olla tarkkana että kohde osio menee oikein. Imagen voi mountata komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo mount -o loop /home/tunnus/levy.img kansio

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5676
    • Profiili
Miten muuten käy jos Windowsin tiedostoista pakkaa tar tiedoston ja yskäisee tiedostot takaisin siitä? Windowsille oleellista metadataa häipyy tms ? :)
Ajattelin vain että onko mitään mahdollisuutta soveltaa Ubuntulle tarkoitettuja komentoja winukkaan. Tiedostomuoto ja koko ei ainakaan voi olla esteenä, jos nyt siis ei fat32 osioon tee varmuuskopioita tms.?

Hexa_Desimaali

  • Vieras
Miten muuten käy jos Windowsin tiedostoista pakkaa tar tiedoston ja yskäisee tiedostot takaisin siitä? Windowsille oleellista metadataa häipyy tms ? :)

NTFS-tiedostojärjestelmässähän tiedostoilla on kyllä kieltämättä ADS (alternate data stream), joka helposti tipahtaa kyydistä kun tiedostoja kopioidaan muuhun kuin NTFS:ään. Ja luonnollisesti jos varmuuskopiointioperaattori ei ole palautusagentti, niin tiedostojärjestelmässä EFS-salausjärjestelmällä salatut tiedostot jäävät pois varmuuskopioista. Mutta eivät kai Windowsin systeemitiedostot sentään käytä mitään ADS:ää?

Itse elän siinä uskossa, että Robocopyllä USB-kovalevylle tekemäni pelkkä tiedostotason kopiointi riittää tarvittaessa palauttamaan XP:n henkiin, ongelmaksi jää tietysti käynnistyssektorin kirjoittaminen. En ole tosin testannut, mutta jos vaikka LinuxJari testaa XP:n palauttamisen tiedostotasolla. Mielestäni sen pitäisi toimia (kuuluisia viimeisiä sanoja), koska Windowsissakin kaikki data lukuunottamatta käynnistyssektoria on ihan pelkissä tiedostoissa.

Ajattelin vain että onko mitään mahdollisuutta soveltaa Ubuntulle tarkoitettuja komentoja winukkaan. Tiedostomuoto ja koko ei ainakaan voi olla esteenä, jos nyt siis ei fat32 osioon tee varmuuskopioita tms.?

Tarkoitat siis että tarraat tai koko Windowsin? Ei kai siinä mitään esteitä ole, ainoana tulee nyt tuo ADS mieleen.  Tietysti tiedoston koko voi olla esteenä jos tar-arkisto on kovin suuri. Itse tekisin varmuuskopion pelkkinä tiedostoina, koska jos tuo ainokainen tar-arkisto sattuisi hajoamaan, niin se ei olisi kivaa. Palauttaminenkin on yksinkertaisempaa kun ei tarvitse mitään tarria, jota ei ehkä ole Windowsissa käytössä. Lisäksi GNU tarrissakin on ollut bugeja, jotka vaikuttavat varmuuskopioitavien tiedostojen valintaan, on esimerkiksi jäänyt tiedostoja valitsematta. Mitä yksinkertaisempi, sen parempi.

Ja tar-arkistohan ei ole pakattu, tar vain laittaa tiedostot jonoon. Tar-arkisto pitää pakata erikseen, jos sen haluaa pakata.

Speedy G

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 216
    • Profiili
Windows sisältää arvaamattoman paljon (mitenkäs muuten) piilotettuja tiedostoja. Ja suosittelen kyllä että sen varmuuskopion tekee ihan ohjelmallisesti. Tavalla jolla sen saa myös purettua.
Pelkkien näkyvien tiedostojen kopiointi ei tuo M$:aa takaisin.
Norton Ghost tai vastaava on ihan hyvä tapa tehdä siitä image. Ja mikä pahinta  >:( sen saa palautettua  ;D
Hai-saappaat ja Hankkijan lippis = Juntti Hämeen takamettistä :D

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5676
    • Profiili
Niin joo piti mainita, että Neron poltto-ohjelmassa olevaa backup ominaisuutta ei todellakaan kannata käyttää. Sain myytyä kaverille tuon sigun läppärin ja aloin palauttamaan aikoinaan tehtyjä backuppeja. Noh sanonpa vaan, että ei mennyt kuin elokuvissa, käynnistyssektori häipyi, ubuntu ja winukka luonnollisesti boottaamattomassa muodossa yms. pikkukivaa joka aiheutti yht. noin 6h rupeaman tällä foorumilla, lukuisilla googlen sivuilla jne. Koneessa kävi win98, xp ja ubuntun levyt kitusissa vähän väliä, että sain koneen siihen jamaan, että sain alkuperäisen piiloitetun pqservice aseman käyttöön ja koneen tehdasasetuksille. Jonnin verran närästi kun taistelin ja jos joku ihmettelee, että miksi en suosiolla asentanut vaan xp:tä ja lintannut siihen uusiksi ajureita, niin arvaatkaa kokeilinko ja arvatkaa toimiko edes usb portit? :)

Ratkaisu oli siis loppuviimein todella huonosti toimivalla xp:llä ja nortonin ohjelman pätkällä muuttaa tuon piilotettu asema näkyväksi ja siellä olevalla mbr ohjelmalla muuttaa käynnistyssektori sellaiseksi, että se käynnisti boottauksessa heti recoveryn kuten alunperin pakkauksesta koneen nykäistessä tapahtui. Lisäjännitystä aiheutti myös koneen kaatuminen ensimmäisellä pqservice recovery yrityksellä kun epähuomiossa käytin dosissa käytettäväksi tarkoitettua ohjelmaa. Pikku nätti homma ;)

Eli itsellä uusi motto. Ei enää IKINÄ Nerolla tehtyjä "system recovery disc" virityksiä. Pthyi. Ei siinä onneksi kone toimii nyt kuin kello ja on luovutus kunnossa.