IMHO: MBR rootkitin pitäisi kyllä toimia minkä tahansa käyttiksen kanssa, olettaen että se on tehty oikein. Tietysti paketin koko kasvaa jos sen pitää tukea natiivisti erilaisia rautaratkaisuita.
Käyttöjärjestelmä kun ei ole mikään edellytys sille että koneella voisi tehdä jotain. Koska tuollainen rootkit kaappaa koneen ennen käyttöjärjestelmää, pitäisi kaikki niiden järjestelmien toimia joita voidaan ajaa edistyneimmissä virtuaalikoneissa. Sekä rootkitin paljastamisen pitäisi olla äärimmäisen vaikeaa, koska sillä on mahdollisuus estää kaikki yritykset haivaita rootkit.
Tosin tuo yritysten estäminen johtaa siihen, että todennäköisesti se aiheuttaa muutoksia järjestelmän ajoituksiin. Joten jos samalla raudalla tehdään tietynlaisia operaatioita rootkitillä ja ilman on lopputulos erilainen.
Em. vaatii kyllä aika hienon rootkit, mutta onhan sekin hienoa että rootkit osaa hyödyntää käyttiksen komponentteja eikä sen tarvitse sisältää kaikkea tarpeellista itsessään.
Luonnollisesti helpoin tapa tuollaisen rootkitin spottaamiseen on käynnistää järjestelmä puhtaalta medialta ja tarkistaa levyt. Näinhän on virusten tapauksessa toimittu jo ennen muinoin. Saastuneella järjestelmällä ei voi koskaan tarkistaa onko järjestelmä saastunut. Lisäksi saastunut järjestelmä tai hakkeroitu järjestelmä tulisi aina asentaa täysin alusta uudelleen tai riittävän vanhoista backupeista ja laittaa reijät tukkoon. Näistä em. toimenpiteistä kyllä aina välillä kuulemma luistetaan. Joka ei luonnollisesti tee hyvää tietoturvalle.
Kommentteja, näkemyksiä?
Ai niin, tämähän oli suoraan Matrixista.