voi kiesus, yrittäkää nyt edes ymmärtää mitä minä koitan sanoa, tai olkoon, ei jaksa enää taistella tuulimyllyjä vastaan.
Minä ymmärrän tuon ongelman oikein hyvin, mutta olenkin käyttänyt *buntuja ja kokeillut paria muuta jakelua vasta reilu vuoden ajan.
Tavallinen kotikoneen omistaja on yleensä asentanut Wintoosan XP:n ja siitä alaspäin yhdelle käyttäjälle, joka on samalla järjestelmän ylläpitäjä.
Näin he toimivat koska eivät "viitsi" asentaa muita käyttäjiä ja vaihdella sitten käyttäjätilasta toiseen jos jotain, "ylläpito oikeuksia" vaativia toimia tarvitaan.
Yritys ja Julkisella alalla Käyttäjät eivät useinkaan voi tehdä ylläpitotöitä, mikä on kyllä järkevääkin.
Yritys ja julkisen alan puolella puhutaan nykyään sisäisistä ja ulkoisista asiakkaista ainakin silloin kun käytetään laatujärjestelmän termejä.
Kotikäyttäjä on puolestaan asiakas, silloin kun käyttää jotain yritys tai julkisen puolen palveluja.
Voisikohan sopiva nimitys olla tässä tapauksessa kotikäyttäjä, silloin kun puhutaan kotitietokoneen ylläpidosta.
Monet kotikäyttäjät ovat tottuneet Wintoosa puolella siihen, että tiedostot ladataan työpöydälle koska ne löytyvät sieltä helpoimmin. (tähän syyllistyn itsekin) Onhan Wintoosassakin ollut mahdollista ainakin Win95 lähtien ladata asennettavat hörhöttimet muualle, mutta tietotekniikkaa opettavat opettajat ovat opettaneet pitkään, että helpoin paikka ladata uusia ohjelmia on juuri työpöytä.
Työpöydältä ne löytyvät helpoiten.
Minusta tuo k3b poltto- ohjelma toimii juuri sopivan kivasti. Klikkaat vain auki ja työpöydän tiedot tulevat näkyviin, sitten vaan klikkailet oikeaa esim. iso- levykuvaa ja voila, siitä se lähtee mukavasti pelittämään ja poltto sujuu kuin tanssi.
Olenkin monesti toivonut, että kun metsästän jotain vaikkapa samsungin ajuria niin olisi graafinen asennus ohjelma joka toimisi kuin k3b ja voisin poimia tarvittavan paketin työpöydältä.
Asennusohjelma sitten kertoisi: "sori et voi käyttää tuota pakettia tähän jakeluun" tai "paketti täytyy kääntää järjestelmälle sopivaksi, klikkaa kyllä jos haluat" jne. Ja sitten jos sattuisi oikea paketti, niin tulisi ilmoitus, että "paketti sopii järjestelmään, klikkaa kyllä jos haluat asentaa".
Myönnän kyllä, että silloin on haittaohjelmien asentuminenkin helpompaa, mutta eikö tähänkin voisi jonkun kompromissin kehittää??
Jakelun sisäiset paketit kyllä luonnistuvat hyvin Graafisilla asentimilla, mutta nuo ulkopuoliset välttämättömät paketit tökkivät tai niissä joutuu käyttämään purkkaratkaisuja.
Onhan ne purkkaratkaisutkin kivoja, mutta aina ei, aika riitä kotikäyttäjällä.
Kuvittelisin, että laitevalmistajienkin kiinnostus Linux jakeluihin lisääntyisi kun ei tarvitsisi laatia kuin yhden tyyppiset laiteajurit jotka sitten sopisivat debeihin tai rpm:miin tai mihin vaan.
Tähän kai Samsungkin ajureillaan pyrkii.
Siispä minun toivelistallani olisi tälläinen kääntäjä asennusvelho, jolla moiset murheet voisi hoitaa graafisesti, kun tuo enklanti ei oikein manuaalin luvuissa taivu.
Totta on ettei "normikäyttäjät" välttämättä halua tehdä itse mitään, vaan jopa nuo Java paketit asennutetaan liikkeissä ammattilaisten toimesta.
Hyvä että, tulevat sillä tyytyväiseksi ja tuohan se leipää alan ammattilaisille.