Ongelmia niinkin vanhoissa koneissa, joissa on WinMe asennettuna, usein aiheuttaa keskusmuistin vähäinen määrä.
Tämän näkee Windows Me:stä muistaakseni Käynnistävalikko->Ohjauspaneeli->Järjestelmä
Jos keskusmuistia on 256 Mt tai enemmän, niin ongelmia Ubuntun asentamiseen tuskin ilmenee.
Toinen asia, joka aiheuttaa asennuksen ongelmia, on saada kone käynnistymään Ubuntu-rompulta.
Tämä on varsin konekohtainen, joten tarkkaa yleispätevää ohjetta on mahdotonta antaa.
Jotta kone saadaan käynnistymään Ubuntu-rompulta, niin yleensä tietokone pitää BIOSista määritellä käynnistymään rompulta (CD-Rom).
BIOSitkin ovat varsin konekohtaisia, joten sinne pääsemiseksikään ei ole tarkkaa yleispätevää ohjetta, mutta yleensä pitää juuri käynnistämisen alkaessa (ennen kuin mitään järjestelmää kone rupeaa kovalevyltä hakemaan) painaa jotakin näppäintä. Näppäin, jota pitää painaa, yleensä vilahtaa näytöllä käynnistymisen alkaessa, mutta näytön hitaudesta sitä ei välttämättä aina näe. Kuitenkin juuri käynnistyksen aloittaessa mahdollisia näppäimiä ovat Esim:ESC, Delete, F2,F12 tai joku muu funktionäppäin.
Kun olet onnistuneesti painanut oikeaa näppäintä, ilmestyy näytölle yleensä sinisellä pohjalla valkoisella tekstillä merkkitilassa toimiva valikko. Kyseisellä valikolla pitäisi pystyä määrittelemään käynnistysjärjestys (BOOT order englanniksi tai jotain vastaavaa). Kun olet saanut asetettua käynnistysjärjestyksen oikeaksi, niin sen jälkeen tulee tallentaa ja poistua BIOSista.
ÄLÄ Muuta muuta kuin käynnistysjärjestyksen.No kun BIOSista on saatu käynnistysjärjestys oikeaksi, niin sen jälkeen romppu koneeseen ja käynnistä Tietokone uudestaan. Senkin jälkeen usein pitää painaa rivinvaihtonäppäintä tai välilyöntiä, jotta Tietokone todellakin aloittaa lukea Ubuntu-romppua.
Onnea yritykseen.
P.S. Tätä samaa asiaa näyttää muutkin kirjoittaneen samaan aikaan kanssani, mutta ovat kerenneet postata tämän aikana. Olimpas hidas.