Kirjoittaja Aihe: xfce ja suomalainen näppis  (Luettu 1866 kertaa)

tetrafuran

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 405
    • Profiili
xfce ja suomalainen näppis
« : 16.11.07 - klo:10.09 »
Päivitin ubuntun edgystä feistyyn ja siitä gutsyyn. Se hukkas suomalaisen näppiksen xfce:stä. Tulinkin vaihteeksi gnomeen kirjoittamaan vain tämän viestin, kun on vähän vaikea keksiä sanoja, joissa ei ole äätä taikka öötä.

Kaikki vastaan tulleet ohjeet vain kertovat, että /etc/X11/xorg.conf tiedostosta korjataan layout riville "fi", mutta kenellekään ei tullut mieleen, että minullapa tuo tiedosto ei vaikuta xfce:n toimintaan millään tavalla.

Section "InputDevice"
    Identifier     "Generic Keyboard"
    Driver         "kbd"
    Option         "CoreKeyboard"
    Option         "XkbRules" "xorg"
    Option         "XkbModel" "pc105"
    Option         "XkbLayout" "fi,us"
    Option         "XkbOptions" "lv3:ralt_switch"
EndSection

Tykkään pitää jenkkinäppiksen ihan vain terminaalia varten. Kaikki napit on jotankin paremmilla paikoilla. Huomasin sen kun jouduin opettelemaan jenkkinäppiksen käyttöä läppärille distroa vaihtaessani.

Gnomessa näppiksen vaihto on helppoa ja vaivatonta, mutta xfce:ssä se vain ei onnistu. Näyttääkin siltä, ettei xorg.conf ja xfce:n näppis ole mitenkään yhteydessä. Kertokaapa että missä se xfce:n konffaus tiedosto on?
And so at last the beast fell and the unbelievers rejoiced. But all was not lost, for from the ash rose a great bird. The bird gazed down upon the unbelievers and cast fire and thunder upon them. For the beast had been reborn with its strength renewed, and the followers of Mammon cowered in horror.

Masse

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 38
    • Profiili
Vs: xfce ja suomalainen näppis
« Vastaus #1 : 12.08.08 - klo:19.24 »
Kokeile poistaa ",us" osio? Ja kyllä xorg.conf vaikuttaa, mutta xfce:llä voi olla jokin oma työkalunsa mikä overridaa xorg.confin asetukset. Tarkista xfce:n asetukset (Settings manager..?)

Väliaikaisesti saat 'setxkbmap fi' komennolla suominäppäimistön