Kirjoittaja Aihe: LTSP? Kokeilu omalla koneella tuotti tulosta  (Luettu 3745 kertaa)

cycloneb

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 19
    • Profiili
    • Cycloneb/DaerkMind
LTSP? Kokeilu omalla koneella tuotti tulosta
« : 27.09.07 - klo:00.49 »
Tervehdys

  Pyoritin Ubuntua koneella joka palveli lahinna nettipaatteena, (skandit puuttuu, sori).
Sekosi kuitenkin jonkin paivityksen aikana ja vaihdoin kayttiksen Millennium Editioniin kun muita ei ollut tarjolla. Ubuntun viimeiset sanat olivat illegal function(0) ja jotain nerd hepreaa seka SRC IP. Jaljitin softalla paikallistin koneeni porttien koputtelijan muutaman mutkan kautta Pekingista 18 eri solmun kautta ja PODasin sita pari kertaa kunnon paketeilla joka olisi voinut olla viisaampaa jattaa tekematta.

  ZyXELin virtalahde simahti taistelussa ja uuden hankittuani modeemin SYS valo alkoi vilkkua pahaenteisesti punaisena ja oranssina ja on oranssi talla eraakin.

Kuitenkin alkoi keittamaan tanaan kun Soneran verkkoon ei onnistunut kirjautumaan millaan ja toiseksi Realtekin PCI verkkokortti paukutti samaa IP osoitetta ja aliverkon peitetta WINIPCFGlla, joka tarkoittaa kaytannossa sita etta yhteys ei toimi eika tule toimimaan muuta kuin sattuman kaupalla. Muistin kokeilleeni Ubuntun 5.10 versiota sellaisenaan silla buutaten ja mietin auttaisiko sama nytkin moiseen nettiyhteys ongelmaan.

  Olin tilannut Ubuntuja 5 kappaletta aikaa sitten ja paatin kokeilla seuraavanlaista temppua koska sahkopostiin oli paastava kasiksi ja poistin koneen BIOS asetuksista kiintolevyn jolla epaonninen Windows Millennium istui ja tutisi nykymailman vaivoja ja tuen loppua ja maarittelin BIOSista kaynnistyksen suoraan CDlta.

  LTSPssa on ilmeisesti toteutettu sama, kiintolevyttomia PC koneita mikali oikein ymmarsin vahan samalla kaavalla kuin tamakin kotikone talla eraa.
 
  Olisiko tuossa rautapuolen valmistajille uutta vaiko ihmeellista etta nettiin paasisi periaatteessa ensimmaisen Playstationin nakoisella laitteella tai miksei jollain muullakin konseptilla, selainten ja muiden sovellusten istuessa kiltisti CDlla jota ei voi muunnella enaa suuntaan taikka toiseen joten hyvasti virukset ja muut otokat jotka majailevat kiintolevylla ja sen sellaista, mahdollisuus kiintolevyyn (USB) olisi tietysti oltava fossiileille tai ehka nekin voisi tulevaisuudessa korvata jollain USB muistitikkujen ja/tai korttien kaltaisella tekniikalla mahdollisia tallennuksia varten.
 
  Jos ajatellaan etta komponentteina toimisi taman kaltainen laitteisto mieluiten tietysti enemman tehoja saa aina olla kuin AMD 450 MHz prosessori & n.300 mt RAMia (SDRAM) CD asema ja littunaytto niin mikakohan mahtaisi olla hinta?
Toisaalta toimii tallainenkin paketti talla eraa, Wanha Puucee josta on kiintolevy deaktivoitu, mutta taytyy kai viela tarkistella taman toimivuutta vahan pidemman aikaa ennenkuin olen tasta aivan varma, toistaiseksi kaikki tuntuu toimivan hienosti, cuulein naytto vaihtoehto olisi tietysti 3D lasit *www.edimensional.com ja kas ollaankin jo Cyberpunk maailmassa verkkokonsoleiden kanssa ja sen sellaista.
 
  Idean on varmaan keksinyt moni muukin, itse tata tanne kirjoitan vain siksi etta halusin julkituoda iloni toimivasta nettiyhteydesta jota ilmeisesti kiintolevylla majaileva lutikka ei paase nyt estamaan ja antaa jollei muuten niin kotinikkareille puuhaa tehda wanhasta polykopasta patevan surffilaudan kunhan ei liika vaadi, Tai no, budjetistahan se vain on kiinni.
Konehuone:
AMD 450 K6-2, 392 mt RAM, LITE-ON DVD-RW, RealTek PCI verkkokortti ja ATI 3D RAGE Pro II *2mt PCI
CD pyorittimeksi kay varmaan se ihan tavallinen vaihtoehto.
En olisi uskonut ellen olisi kokeillut...

Ok, olen juonut tanaan liikaa kahvia, mutta kokeilkaa huviksenne jos aikaa on...
Kiitos ja kumarrus Linus & Co Kuten myos Ubuntulle etc.

Cycloneb
Mika Yrjonen
"Tehoyksikkö:AMD K6-2 400MHz, Soltek SL54-U5, 256 Mt RAM, Geforce 2 MX400 32 Mt RAM.
Linux Ubuntu 6-06 LTS."

Kari Argillander

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 437
  • Kubuntu - Hardy
    • Profiili
Vs: LTSP? Kokeilu omalla koneella tuotti tulosta
« Vastaus #1 : 27.09.07 - klo:01.15 »
Siis rakensitko kotiasi LSTP järjestelmän? LTSP järjestelmähän vaatii yhden palvelimen joka on kiintolevyttömien koneiden "äiti". Itse ymmärsin kirjoituksestasi, että olet vain ajanut Ubuntua live-cd:ltä, mutta voi olla, että tässä vaiheessa ymmärsin väärin.
Kaikkea täällä sanomaani saa käyttää public domain lisenssillä. Lainauksia ei saa käyttää ellei lainauksen lähde sitä salli. Tiedostoja ei saa käyttää ellei sitä erikseen sallita.

cycloneb

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 19
    • Profiili
    • Cycloneb/DaerkMind
Vs: LTSP? Kokeilu omalla koneella tuotti tulosta
« Vastaus #2 : 27.09.07 - klo:03.31 »
Siis rakensitko kotiasi LSTP järjestelmän? LTSP järjestelmähän vaatii yhden palvelimen joka on kiintolevyttömien koneiden "äiti". Itse ymmärsin kirjoituksestasi, että olet vain ajanut Ubuntua live-cd:ltä, mutta voi olla, että tässä vaiheessa ymmärsin väärin.

  Kyseessa tosiaan on LIVE CD ja olen tulokseen varsin tyytyvainen, jos saan viela tuon Soneran sahkopostilaatikkoni toimimaan niin olen jollain tapaa saavuttanut sen mita haen.
Sahkopostia ja surffailua ym. mita istuu verkossa valmiina vaivaamatta turhaan jo PC XTn ajoilta peraisin olevaa kiintolevya. Kiinnostaisi moisen virityksen rautapuolen toteutus jossa tallennus mahdollisuuden hoitaisi USB tikku ja toiseksi se tekija joka on vahan plus/miinus etta alkuperaiseen pakettiin eli tasa tapauksessa Ubuntu Liveen ei voi tehda muutoksia.

  Ajan tasalle saatettuna varsinkin kaikenlaisiin selaimen plug-in puoleen voisi tietty kayttaa jotain muuta tallenninta kuin kiintolevya. Idea olisi periaatteessa se etta ilman CDta kayttojarjestelma olisi vaikka ROM piirina jonka voisi Flashata Firmware paityksena

  Pois rumat ja tilaa vievat puucee laatikot johtohelvettinsa kanssa seka kaikenlaiset otokat jotka pyrkivat kiintolevylle tavalla ja toisella sotkemaan jarjestelmaa. CD on nyt ehka loyhin ja vanhanaikaisin metodi mika tulee mieleen mutta koska mitaan sille ei voi enaa muuttaa niin tietoturva pallo olisi sitten ulkoinen tekija jossa varmasti olisi ammattilaisia pitamassa siita huolen.

  Taytyy viela testata saanko tuon sahkopostitilini toimimaan tassa koska tama kaytannossa toimii kokonaan RAM muistin varassa CD asema jolta taman kaynnistin on secondary master ja kiintolevyn arvoksi maarittelinbiossista tilaan none.

  Periatteessa tassa kun on USB portit niin jos tarvitsee tallentaa jotain niin ulkoinen USB kiintolevy tai tikku mutta kayttojarjestelman asetuksiin ei paase rukkamaan kaytannossa millaan siten etta toiminnalle aiheutettaisiin mahdollisesti korvaamatonta vahinkoa tai suurempia huoltokatkoksia. Kaikki kuulostaa hienolta ainakin oman internetin kayttoni huomioon ottaen ja laajennus mahdollisuuksia on sita mukaa miten mielikuvitus riittaa.

  Kaytannossa halpa nettikonsoli pitaisi sisallaan emolevyn, CD aseman ja talla eraa USB portit johon saa uusimmat hilavitkuttimet ja tallennuslaitteiston, musiikki puolen voi hoitaa vaikka MP3 soittimella, Saatamista ja ajatusta, virustutkakin pyyhkisi samaa tavaraa itse kayttojarjestelman osalta ja jollei niita ole siella alunperinkaan niin tuskin ne purevat tassa tapauksessa CD seen kiinni myohemminkaan.

  Tama surffilauta on vanha PC josta olen poistanut kiintolevyn ja buuttaava asema on CD josta lahtee Live Linux Ubuntu pyorimaan, ehka hiukan hidas mutta viela hitaampaa on skannailla jatkuvasti levya uusien uhkien varalta ja toiseksi kayttojarjestelman uudelleen asentaminen.

  Joten minulle kun tama tavallinen nettikaytto riittaa ja sahkopostin lukeminen varsinkin jos   kyseessa on ulkoinen web mail palvelin niin en taman kummempaa laitetta tarvitsekaan.
Voin keskittya olennaiseen ja lopettaa kiroilun kaikenlaisten paivitysten ja troijalaisten tuhojen osalta kokonaan. Mutta kuka toteuttaisi moisesta ideasta katevan kokoisen nettikonsolin jossa CDn korvaisi vaikka suurempi kokoinen ROM piiri jossa kayttis istuisi kuin tauti ja jota tarpeen vatiesa vois flashata uusiksi jos tarvitsee?

  Paasisi naista peltilaatikoista ja johtohelvetista katevasti eroon vaikka softan suhteen joutuukin nakemaan vaivaa etta sen saa nearly final release tilaan.

  Kompakti koko nettikayttoon, tallennus muodoksi joko muistitikut piemepaan ja ulkoiset USB levyt suurempaan mutta kayttis on turvassa, paatelaitteen voisi varmaan sulloa samaan pakettiin, naissa hulluissa ideoissa kun paastiin vauhtiin niin iltasaduksi voisin kertoa digitaalikellosta jossa oli aurinko paneeli sen varalle jos paristo loppuu, vahan kuten laskimissa nykyaan, ja joille kaytannosa riittaa tavallinen huonevalaistus eli AIRAMin hehkulamppu jolla saa masiinaan eloa.

  Suljetaan ne kennot laatikkoon ja lisaillaan vahan lamppuja, herate virta tulee ensimmaisesta lampusta joka herattaa kennot tuottamaan virtaa muille lampuille kierratyksen merkeissa ja kas ensimmainen energy cell joka on itsenainen niin kauan kuin lamput ja kennot kestavat on syntynyt. Siita sitten akkua kannettavaan ja kannykkaan jota ei tarvitse ladata ikina, sisainen solarium.

  Kennotekniikan ja materiaalit samaten kuten pienten valonlahteiden jota pitavat kennot tuottavassa tilassa taidan kuitenkin jattaa propellipaiden kokeiltaviksi ja laskettaviksi, silla sadun digitaali kello herasi eloon pimeassa huoneessa keskella yota kun laittoi katkaisijasta valon paalle, tama kaikki paitsi suljetussa muodossa ja jotta talla olisi oikea loppu niin miksei kayttaisi myos optiikkaa ja peileja.

  Herate virta herattaa lampun joka aktivoi muut kennot ja taman unisen idean pitaisi toimia siten etta kyseessa on eraanlainen alkusysayksen saanut virtapuolen ikiliikkuja ja taas voitaisiin siirtya rautalankatekniikasta johonkin kehittyneempaan.

  Mina olen idiootti mutta jos kyseista ei ole kenenkaan muun mieleen tullut niin olen naiden ideoideni kanssa sitten ainutlaatuinen idiootti.

Hyvaa alkanutta syksya ja kauniita unia nain yon kunniaksi.

Cycloneb
Mika Yrjonen  ???

CDlta pyoriva kayttis jolla saa netin toimimaan ilman koko kiintolevya internetin toimiessa aitina niin on aika kova juttu, en ole testannut mutta kai Open Office tyotkin saa tallennettua USB muistitikulle kun sellainen on ja kone sen tunnistaa.

"Tehoyksikkö:AMD K6-2 400MHz, Soltek SL54-U5, 256 Mt RAM, Geforce 2 MX400 32 Mt RAM.
Linux Ubuntu 6-06 LTS."

Asmo Koskinen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4443
    • Profiili
Vs: LTSP? Kokeilu omalla koneella tuotti tulosta
« Vastaus #3 : 27.09.07 - klo:08.45 »
Mutta kuka toteuttaisi moisesta ideasta katevan kokoisen nettikonsolin jossa CDn korvaisi vaikka suurempi kokoinen ROM piiri jossa kayttis istuisi kuin tauti ja jota tarpeen vatiesa vois flashata uusiksi jos tarvitsee?

LTSP perustuu pxe-buuttaukseen, verkkortti buuttaa ja näin kone, jossa ei ole lainkaan kovalevyä (eikä siis biosin lisäksi mitään käyttistä), mutta jonkin verran muistia, saa LTSP-palvelimelta itselleen kernelin ja sitten ottaa yhteyden LTSP-palvelimelle saadakseen käyttöönsä X:n.

Live-CD käyttää samaa ideaa - käyttis ladataan muistiin.

Onhan noita koneita, pieniä ja hiljaisia - Mac Mini ja sen Linux-kloonit.

Mutta kun Flash, Shockwave ja Java-sivustot vaativat kuitenkin vääntöä, niin raja tulee vastaan tuollaisessa itsenäisessä surffilaudassa. Se raja ylittyy sitten LTSP-systeemillä.

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

Jallu59

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3430
    • Profiili
Vs: LTSP? Kokeilu omalla koneella tuotti tulosta
« Vastaus #4 : 27.09.07 - klo:21.36 »
Ihan vaan vinkkinä: Soneran sähköpostia voi lukea selaimellakin, joskin vähän hankalan tien kautta(Omat sivut).

Itse taas haluaisin tosissani kokeilla LTSP:tä, jotta saisin kakarat pois omasta työnurkastani, kun sotkevat aina paperit.. Jaksaisikohan tuo 2,8GHz/1GB kotimylly toimia parin LTSP-päätteen serverinä?

T:Jallu59
Jari J. Lehtinen, Wanhempi (iki?)tietoteekkari & tietotekniikkakonsultti Turust, P4-HT / 3,0 GHz, Intel945 IGP 226MB & 4GBram & UbuntuStudio 14.04. Toshiba Satellie 50-C, i5 dual-core 2,3GHz, ubuntu-mate 16.04 LTS

cycloneb

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 19
    • Profiili
    • Cycloneb/DaerkMind
Vs: LTSP? Kokeilu omalla koneella tuotti tulosta
« Vastaus #5 : 27.09.07 - klo:22.31 »
Moi

  Mitä noihin selaimen laajennuksiin tulee niin ainakin Flash asentui tosin manuaalisesti työoöydälle ja siitä purettuna aivan kuten pitikin ja jopa toimi. Ongelma tietty on nyt sellainen jos hakkaan päätäni seinään pelkän CD aseman varassa että kaiken joutuu lataamaan aina uudemman kerran. Tosin onhan se USB tikku jonne noita voi latailla mutta idean juuri ei ollutkaan tämänkaltainen käyttö vaan tämänkaltaisen käytön pohjalta tehty rautapuolen ratkaisu.
Jääkööt muhimaan.

  Kiintolevyllä ainakin Winperkeleessä on jos jonkinlaista ötökkää ja torakkaa aina silloin tällöin niin ajattelin Ubuntun LIVE CDn käyttöä muistinvaraisena ainakin siltä pohjalta että purekoot CDtä jolle ei voi kirjoittaa. Kaikki pysyy npäärästi paketissa ja jos jotain tällaisena
Plug and Play aikakautena tulee ongelmien suhteen vastaan niin vika ei ainakaan ole täällä päässä tukihenkilön "hanki uusi modeemi"-mainospuheista huolimatta.

  Onhan totta että laitteistossakin voi olla vikaa mutta olo oli Windowssin kanssa kuin arpajaisissa ja tuessa suositeltiin vain lyhyempää puhelinkaapelia. Jos se kerran on toiminut ja ehkä toisenkin pitkällä niin ovatko kenties avaruustuulet tai muut vastaavat ilmiöt ehtineet jo tännekin saakka. Tosin se ettei verkkokortin IP osoite vapautunut tai uusiutunut kertoisi ongelman olevan jossain muualla. Tämä nyt toimii ilman että tarvitsee juoda kahvia tolkuttomasti nortti suussa ja kupeksia katsellen vilkkuvia valoja ADSL modeemin paneelissa saamatta mitään silti aikaiseksi.
 
  Plätty sisään ja surffaamaan. Se seikka minkä tukihenkilö otti puheeksi oli se että nouseeko se edes linjalle eli syttyykö tuon ZyXELin DSL valo palamaan. Syttyihän se mutta yhteyttä verkkoon ei tullut. Ubuntu nakuttaa verkkoyhteyden toimimaan vaikka miinus puolena voikin pitää sitä että tämä 6.06 LTS haluaisi varmasti kovasti päivittyä ja viimeeksi kun tämä oli oikein kovolla niin viimeinen päivitys sitten otti ja teilasi koko koneen kädettömään tilaan.

  Windows pelasti Zone Alarmin ja NeoTrace Pron osalta sen verran että ainakin selvisi mistä päin kolkuttelijat tulevat, motiivit vain jäävät vähän hämäräksi kun "linjakohina" paukuttaa palomuuri hälytyksiä noin 500 ensimmäisen 5 tunnin aikana, on UDPtä, TCP portteja ja tietysti wanha kunnon ping josta kuvaan astui kyllästyttyäni sitten Battle Pong Pro jolla vähän typerästi tuli leikittyä mutta viesti varmasti selkisi.

"you keep on knocking but you can't come in"

  Mutta se tästä, nyt täytyy vain etsiä pizzalaatikko koppa jonne menee joku P3 tasoinen suoritin, muistia niin paljon kuin emo antaa myöten, mieluusti USB liittimet, kohtalainen näytönohjain ja tietty se CD asema ja Ubuntu, propelli pyörimään.

Hyvää yötä tai ainakin myöhäisiltaa

Cycloneb
"Tehoyksikkö:AMD K6-2 400MHz, Soltek SL54-U5, 256 Mt RAM, Geforce 2 MX400 32 Mt RAM.
Linux Ubuntu 6-06 LTS."

Asmo Koskinen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4443
    • Profiili
Vs: LTSP? Kokeilu omalla koneella tuotti tulosta
« Vastaus #6 : 27.09.07 - klo:23.04 »
Jaksaisikohan tuo 2,8GHz/1GB kotimylly toimia parin LTSP-päätteen serverinä?

No mutta. Meillä töissä toisessa LTSP-palvelimessa on P4(HT)/1G - ja siinä on kiinni 10 kpl HP Vectra VL 400-koneita jostain viime vuosisadalta. Kun kaikki eivät koskaan ole yhtä aikaa paikalla, niin tuohon jaksaa mitä vain toimistoympäristössä.

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.