Tässä minun päivityskokemukseni:
0. Asennusohjelma pysähtyi lopussa virheilmoitukseen "Tietoturvapäivityksen asennus epäonnistui... paina Ok". Ok:n painamisen jälkeen asennus jatkui vielä pitkän aikaa. Fiksumpi tapa olisi laittaa Ok -virheilmoitusikkuna omaan threadiin niin että asennus jatkuisi loppuun saakka vaikka kukaan ei olisi koneen äärellä kyttäämässä mahdollisen Ok -nappin painamistarvetta.
Asennusohjelma ei osannut linkittää ja/tai siirtää FC:n kotihakemistoja Ubuntuun, vaikka asennusohjelma niin lupasikin. Jouduin käyttämään itse ln -s -ja chown -komentoja taalatasolla, jotta sain vanhat tiedostot rw:nä näkyviin Ubuntun puolella.
1. Boottivalikko rikkoutui
http://www.ubuntu-fi.org/ -sivulta jäi päivitysohje lukematta, jonka seurauksena asensin 7.10:n "uudisasennuksena" (tosin en enää muista mistä CD-image on loppujen lopuksi peräisin)., jolloin grubin boottivalikosta katosi FedoraCore -asennus. Vaati grubin hakkerointia taalatasolta ennen kuin sain rinnakkaisen Linux -asennuksen buuttaamaan. 7.04 asennus lisäsi FC: boottivalikkoon, mutta 7.10 päivitys poisti sen. 7.04 boottivalikkoon lisäämä Win98 säilyi valikossa myös 7.10 päivityksen jälkeen.
2. Pieni ö -kirjain katosi konsolista, mutta muut skandit toimivat. Ilmeisesti sama consolefonts -ongelma aiheuttaa myös sen, että
man -sivuilta katosivat that´s ja it´s -sanojen heittomerkit. Heittomerkin tilalla näkyy valkoista pikselimössöä (kuten myös konsolin ö -kirjaimen tilalla). Tulostin "Ubuntu suomeksi ohjeen". Täytyypä tutkia sitä,vaikka siinä ei sanotakaan mitään consolefonteista.
3. Ubuntu suomen sivuilta puuttui ohje, että miten asennetaan paketteja _ilman_ verkkoyhteyttä. Tuhlasin aikaani nettihaahuiluun ja turhaan /etc/apt/sources.lst -tiedoston tutkimiseen ennen kuin löysin
http://packages.ubuntu.com/ -osoitteen. Sieltä paketit työpaikan koneen kautta USB -tikulle ja tikulta asennus kotikoneeseen.
Edelleen on ongelmana pakettien riippuvuudet. Usein käy niin että vien USB -tikulla kotikoneeseen yhden paketin ja kun yritän asentaa sitä tulee virheimoitus puuttuvasta riippuvuudesta.
http://packages.ubuntu.com/ -sivustossa ei ole millään tavoin merkitty, että mitkä paketit menivät koneeseeni vakio asennus CD:ltä asennuksen yhteydessä. Sen vuoksi yritän arvata mitkä paketit ovat jo kotikoneessani ja yritän ottaa vain puuttuvat paketit. Ei hyvä, tuhlaa aikaani ja usein jokin paketti jää puuttumaan.
4. scantv -paketin asennus ei tee symbolista linkkiä /dev/vbi, jonka pitäisi osoittaa /dev/vbi0 -tiedostoon. scantv:n käynnistysyritys aiheuttaa herjan
/dev/vbi:n puuttumisesta. Puuttuva /ddev -linkki ongelmia on esiintyn enemmän tai vähemmän kaikissa käyttämissäni linuxeissa.
5. tv-fonts_1.1-4_all.deb -tiedoston asennus tuottaa virheilmoituksen: /usr/lib/X11/fonts/misc does not exists or is not a directory
6. games/hannah -binääripakettin asennus onnistui ilman virheilmoitusta tms. herjaa, mutta sitä ei voi käynnistää jos games/hannah datapaketti on asentamatta.
7. Graafinen paketinasennustyökalu (joku niistä kolmesta) ei osannut näyttää editors/nedit -paketin puuttuvaa motif3 -riippuvuutta. Tuli virheilmoitus, josta puuttui puuttuvan motif3 -paketin nimi. Sain puuttuvan paketin nimen selville vasta taalatasolla tehdyllä asennusyrityksellä.
Vaikeuksista huolimatta olen tyytyväinen Uuteen Ubuntu -asennukseeni ja Fedora jää nyt pois käytöstä.