Kirjoittaja Aihe: Päivittäminen 7.04 (Feisty) -> 7.10 (Gutsy) - ohjeet ja ongelmat tänne!  (Luettu 78000 kertaa)

Tha-Fox

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3315
  • Arch Linux && CentOS
    • Profiili
    • http://kettu.dy.fi
Itsellä meni kolmisen tuntia, kun päivitin koneen alternate-cd:llä ilman uusimpia päivityksiä. Positiivinen yllätys oli, että xorg-conf oli sopiva suoraan ilman säätöjä. Ongelma tuli vain Broadcomin langattoman kanssa. Kone ilmoitti, että kortin saa rajoitetuista ajureista päälle. En vain tiennyt, mitä olisin laittanut firmware-tiedoston sijainniksi. Netistäkään sitä ei voinut ottaa, kun ei kerran kortti toiminut. Pitää nyt lähipäivinä kokeilla, jos tuon saisi toimimaan tökkäämällä langan läppärin taakse ja koettamalla saada netistä tuota rajoitettua ajuria.

DeeDeeTee

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Ääniongelmia täälläkin vaan ei oikein mistään osannut löytää ratkaisua.

Päivityksen jälkeen äänet toimivat mplayerillä ja esim. amarokilla (on vaan niin outo ohjelma että en käytä :) ). Äänet eivät toimi esim. Youtubessa Firefoxilla eikä myöskään mpg123:lla. mpg321:llä ja ogg123:lla toimivat. Ilmeisesti tämä KDE myös jossain välissä antaisi jotain äänimerkkejä joistakin tapahtumista, en vaan nyt muista päivityksen jälkeen kuulleeni.

Tha-Fox

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3315
  • Arch Linux && CentOS
    • Profiili
    • http://kettu.dy.fi
Näköjään tuo Broadcom lähti toimimaan oikein heti seuraavan buutin jälkeen. Nyt toimii kaikki ja asennusprosessi verrattuna Feistyyn oli tuhottoman paljon helpompi, vaikkei tietotaito tässä välissä kai niin paljoa ole kasvanut  ;D

aaatapio

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Lainaus
Vaihdoin kannettavaani (acer travelmate 662) ubuntu feistyn noin kuukausi sitten. Laitoin siihen sitten easy ubuntun ja hiukan myöhemmin Ubuntu studion. Lomalta palattuani kavin automaattipaivitykset lapi ja huomasin sitten gutsyn paivitysnapin. Uteliaani piti tietenkin heti päivittää, vaikka minulla on nyt kiire käyttää konettani työasioihin. Muuten kaikki tuntuu toimivan kuin ennen paivitysta, mutta...

työpöydän kansiokuvakkeiden aukaisu hiiren klikkauksella ei toimi. Lisäksi Places valikon työpöytä, oma kansio ja tietokone valinnat eivät toimi. Muutkaan vastaavar pikkukuvakkeet valikkopalkissa eivät toimi. Työpöydän muut tiedostokuvakkeet kyllä toimivat ja pääsen käsiksi muihin tiedostoihin ohjelmien kautta.

Yritin googlata ja etsiä forumeilta vastausta ongelmaani, mutta mitään vastaavaa en löytänyt.
Jos joku viisaampi osaisi nyt neuvoa että miten tätä kannattaisi alkaa ratkoa.
Pitäisikö  uudelleen asentaa käyttis, vai onnistuisiko asian ratkaisu pienemmällä vaivalla?

Käyttöjärjestelmän uudelleen asentaminen on kyllä täysin turhaa tällaisten pikkuvikojen vuoksi! ;)

Ehkä Nautiluksen asetuksissa on häikkää, lähtisin liikkeelle näin:

Sources.list kuntoon, tarkista, että osoitteet osoittavat Gutsyn varastoihin.
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
sudo apt-get install --reinstall nautilus

Toinen vaihtoehto: kokeile tehdä uusi käyttäjä ja katso aukeavatko kansiot uuden käyttäjän työpöydältä. Ongelma on outo ja syytä en siis tiedä. Näin vikaa voi lähteä purkamaan. Jos ei avaudu, kannattaisi aiheesta tehdä varmaan uusi ketju.

Kiitoksia neuvoista. Tosin ongelma on vielä ratkaisematta. Tein kuten neuvoit ja kaikki osoitteet osoittivat Gutsyn varastoihin. Myöskään Nautiluksen uudelleenasennus ei poistanut ongelmaa.

Tein uuden koekäyttäjän ja tällä käyttäjällä kansiot toimivat normaalisti työpöydällä. Ainakin lyhyen kokeilujeni ajan.

Olen ollut liian kiireinen paneutuakseni asiaan ja toistaiseksi ainoa asia mitä olen saanut tehdyksi oli gTweakUI - Nautilus-ohjelman asennus. Tästä kun nappasin ruksin pois kohdasta "Use Nautilus draw Desktop", niin pääsin Places valikosta klikkaamaan kansioita. Työpöytä ei nyt tietenkään ole käytössä.

Aina silloin kun olen ajatellut että vika olisi mennyt pois vaikka jonkun päivityspaketin jälkeen ja olen ruksannut sen Nautiluksen päälle. niin sama vika on tullut. Sitten kun on klikannut sen Nautiluksen pois päältä, niin kone pitää uudelleenkäynnistää että se toimisi kunnolla. Se punainen off-nappi on toiminut noin 5 minuutin viiveellä. (aika subjektiivinen, en ole oikeasti mitannut) Milläköhän komennolla kone sammutetaan tai uudelleenkäynnistetään komentotilasta?

Nyt kaipaisin lisäneuvoja siitä mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Teenkö itselleni uuden käyttäjän ja tuhoan tämän vanhan? Vai onko kysymyksessä esimerkiksi joku korruptoitunut työpöytäteema-tiedosto? Itselläni on jonkinlainen uskomus että asia liittyy jotenkin Ubuntu Studioon ja työpöydän teemaan.

Tälläkin tavalla kyllä sinnittelee, mutta olisi kiva saada asia kuntoon, jotta voisin alkaa miettimään miten saada langaton verkko toimimaan ja miten saisin koulussa koneen kiinni projektoriin niin että kuvakin vielä näkyisi. Nyt joudun sähläämään muistitikkujen kanssa ja muuntamaan luentoni power pointiksi.

tapio

raimo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4269
  • openSUSE Tumbleweed
    • Profiili
Uudelleenkäynnistys:
Koodia: [Valitse]
sudo init 6
Sammutus:
Koodia: [Valitse]
sudo init 0
Ehkä jos "tekstitilassa" (Ctrl+Alt+F2 -> ja kirjaudut) sanot sitten nämä:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get clean
sudo apt-get remove --purge nautilus
sudo apt-get install nautilus
sudo apt-get -f install
Ei oikein tähän hätään parempaakaan neuvoa keksi. Tuo kumminkin poistaa myös Nautiluksen asetustiedostot (--purge).

Ja uloskirjautumisen hitauteen .. asenna Gnome Power Manager
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install --reinstall gnome-power-manager

Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki.
Aaro Hellaakoski

Diaz

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Mun ongelma on kutakuinkin tässä:
http://img221.imageshack.us/img221/9328/screenshotwc1.png

Kirjaimet ei toimi missään ohjelmassa, vaan on aina vaan noita palikoita.
OMFG, käynnistin uudelleen ja nyt toimii.
« Viimeksi muokattu: 23.11.07 - klo:22.37 kirjoittanut Diaz »

Risto H. Kurppa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3024
  • Useita Kubuntuja ajossa.
    • Profiili
    • http://risto.kurppa.fi
OMFG, käynnistin uudelleen ja nyt toimii.

Eihän Linuxissa tolleen korjata ongelmia :) Ratkaisu oli joku muu juttu mitä teit tai asensit. Mut ihan sama, pääasia on et toimii :)

r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

Tha-Fox

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3315
  • Arch Linux && CentOS
    • Profiili
    • http://kettu.dy.fi
Otanpa kommentit Broadcomin osalta takaisin. Asensin alternate-cd:ltä Gutsyn puhtaalle osiolle. Kaikki meni muuten hyvin, mutta nettiä en saa toimimaan ja Ati x700 mobile ei ota fglrx-ajureita vastaan. Koetin asentaa Broadcomin firmwarea rajoitettujen ajureiden kautta, mutta kone ilmoitti punaisen rastin kera, ettei ajuri ole "enabled" ja pystyi vain ok:ta painamaan. Testasin asian vielä useamman kerran, sama aina. Koetin sitten laittaa nettipiuhan koneen perään, mutta enpä saanut nettiä toimimaan niinkään. Kokeilin sitten Feistyssä toiminutta asennusscriptiä, jossa tarvittavat tiedostot olivat jo valmiina. Sen skriptin kun ajoin, niin rajoitetut ajurit ilmoitti, että broadcomilla on rajoitettu ajuri käytössä ja vihreä rasti oli siinä vieressä. Netti ei tosin vieläkään toiminut, eikä etupaneelin oranssi valo palanut. Seuraavaksi asensin Acerin acpi:n, mutta valo ei vieläkään syttynyt. Tämän jälkeen poistin Broadcomin firmwaren ja asensin sen uusiksi scriptillä ja sen jälkeen verkkoasetuksissa ei ole ollut enää langatonta ollenkaan. Siellä on vain modeemi ja langallinen yhteys. Eli mikäköhän tähän enää auttaisi? Feistystä päivitettäessä kaikki meni heittämällä, mutta puhtaan asennuksen jälkeen ei toimi sitten millään.
Fglrx-ajureiden suhteen kävi samoin kuin Broadcomilla asennusvaiheessa. sudo apt-get ei auttanut, kun ei nettiyhteyttä ollut. Saisiko tuon jotenkin asennettua offline-tilassa, jos haen jotain tiedostoja windowsin kautta vaikkapa tikulle? Haluaisin asentaa nuo, jotta saisin työpöydälle tehostekikkareet toimimaan.

aaatapio

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Kiitoksia avusta. Myös Raimolle.


Places? Puuttuisikohan kielipaketteja?

Nautiluksen uudelleen asentaminen ei auta, jos ei poisteta myös .nautilus piilohakemistoa Kotikansiosta.

Järjestelmä -> Asetukset -> Istunnot Varmista että siellä on Virranhallinta kohdassa rasti.
 

Kielipaketteja ei puutu, minulla on englanninkielinen käyttis. Olen tottunut englanninkieleen valikoissa yms. suomenkielinen tuntuu kummalliselta. Yritin vain suomentaa valikkotekstejä kirjoitukseen että ei olisi niin huonoa suomenkieltä.  En tajunnut että sen voisi tulkita väärin.

Kokeilin ensin Raimon Nautiluksen uudelleenasennuskoodia ja se ei auttanut. Mutta sen .nautilus tiedoston poisto auttoi. Tosin Nautiluksen uudelleenasennuksen yhteydessä komentopääte herjasi tarpeettomista poistettavista tiedostoista jotka piti poistaa "apt-get autoclean" tms komennolla. Minkä kiltisti sitten teinkin. Tämä poisti kaikki(?en ole ihanvarma) UbuntuStudion ohjelmat. Tämän jälkeen sen kummempia ajattelematta asensin UbuntuStudion uudelleen jonka jälkeen Nautilus-ongelma palasi takaisin ja tällä kertaa .nautilustiedoston poisto ei sitä parantanut.

Odotin paripäivää, tarkistin että kokeilukäyttäjätunnuksella se nautilus pelittää ja nyt taikauskoisena kävin läpi Raimon antamat koodiloitsut ja poistin sitten sen piilotiedoston.

Nyt sitten se työpöytä tuntuu toimivan, paitsi että sillä gTweakUI-Nautilus ohjelmalla ei saa "computer" ikonia yms työpöydälle vaikka raksii ne sieltä päälle. Kokeilukäyttäjällä tämä kyllä onnistui.

Virranhallinassa oli rasti päällä ja Gnome Power Manager oli asennettuna, se sammuttaminen punaisesta napista oli ongelma vain silloin kun kokeilin  ruksata nautiluksen päällä sillä gTweakUI-ohjelmalla ja melkein kaikki työpöydällä muuttui toimimattomaksi tai toimi viiveellä. Ongelman kuvaukseen kuului myös että jossain vaiheessa kuvakkeet katosivat työpöydältä. Olivat kuitenkin tallessa kotihakemistossa.
Saa nyt nähdä miten tämä pelittää pitkäaikaisessa käytössä.

EDIT: Ei auttanut pitkän päälle. Surffauksen ja openoffice-dokumenttien väsäyksen lomassa se työpöytä jumahti jälleen. Huomasin sen juuri kun olin gnomen kotisivuilla lukemassa nautiluksen uusista ominaisuuksista...

Nyt koko systeemi jumahti eikä mikään toiminut, paitsi kahvi.org sivuilta latautui musiikkia ja tämä päivittyi ruudulle. mikään näppäily eikä hiirenklikkailu tuottanut mitään tulosta. Piti odottaa että musa latautui ja sitten sammutin koneen virtanapista.

Nyt taas ruksasin sen gTweakUI valikosta "Use Nautilus to draw desktop" pois päältä ja sinnittelen vanhalla tavalla.

tapio
« Viimeksi muokattu: 26.11.07 - klo:15.57 kirjoittanut aaatapio »

eliasj

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4075
    • Profiili
Nyt sitten se työpöytä tuntuu toimivan, paitsi että sillä gTweakUI-Nautilus ohjelmalla ei saa "computer" ikonia yms työpöydälle vaikka raksii ne sieltä päälle. Kokeilukäyttäjällä tämä kyllä onnistui.
Komenna päätteessä gconf-editor ja mene apps --> nautilus --> desktop. Siellä täppä kohtaan computer_icon_visible.
alias vililikku

andersK

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Onko tähän löydetty ratkaisua?

Päivitin Feistyn Gutsyyn, mutta päivitys jäi jotenkin kesken. Sitten tein kohtalokkaan virheen ja boottasin koneen. Sen jälkeen Ubuntu ei enää käynnistynyt ollenkaan. Olen nyt yrittänyt asentaa Gutsya uudelleen, mutta asennus jumiutuu jo alusssa:

 - PCI: Cannot allocate resource region 8 of bridge 000:00:03.0
 - PCI: Cannot allocate resource region 8 of bridge 000:00:03.1
 - PCI: Cannot allocate resource region 8 of bridge 000:00:03.2
 - PCI: Cannot allocate resource region 8 of bridge 000:00:03.3
 - crc error
 - Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block (104,1)

Mitenköhän tuosta kannattaisi jatkaa?

Kirini

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 160
    • Profiili
jaanpa tässä hiukan omia kokemuksia tuosta 7.10 asennuksesta.

asensin sen ensin toiseen pena 2.4ghz dell koneeseen. meni CD:ltä heittämällä ja on pirun hiuenon näköinen

kokeilin sitten asentaa sitä toiseen koneeseen samaiselta cd-levyltä. ei mennyt ihan ok, antoi kopiointti virheitä.

no onneksi tuolta hyllystä löytyi 6.10 joten asensin sen ensin ja sitten update toimibntojen kautta sain sitten
päivitettyä koneen 7.04 ja 7.10 versioihin. tosin hienot ominaisuudet ei ainakaan vielä tulleet esille samoin kuin suoraan CD:ltä asennettuna.
Kubuntu 6.10, P4,512mb(sdram),60gb+20gb,gforce fx5200,twinhanDVT alpha(usb)...

Tyrod

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4
    • Profiili
Heips,

yrittelin tässä päivittää 7.04 -> 7.10 ja tein kuten http://wiki.ubuntu-fi.org/Paivittaminen ohjeessa mainittiin.

Päivitys lähti kiltisti eteenpäin kunnes antoi seuraavat virheet:
Lainaus
Setting up module-init-tools (3.3-pre4-2ubuntu4) ...
Segmentation fault
dpkg: error processing module-init-tools (--configure):
 subprocess post-installation script returned error exit status 139
Setting up procps (1:3.2.7-3ubuntu5) ...
Segmentation fault
dpkg: error processing procps (--configure):
 subprocess post-installation script returned error exit status 139
Setting up wpasupplicant (0.6.0+0.5.8-0ubuntu1) ...
Segmentation fault
dpkg: error processing wpasupplicant (--configure):
 subprocess post-installation script returned error exit status 139
dpkg: dependency problems prevent configuration of linux-image-2.6.22-14-server:
 linux-image-2.6.22-14-server depends on module-init-tools (>= 3.2.1-0ubuntu1); however:
  Package module-init-tools is not configured yet.
dpkg: error processing linux-image-2.6.22-14-server (--configure):
 dependency problems - leaving unconfigured
Setting up dovecot-common (1:1.0.5-1ubuntu2) ...
dpkg: error processing dovecot-common (--configure):
 subprocess post-installation script killed by signal (Interrupt)
Setting up vim-common (1:7.1-056+2ubuntu2) ...
Segmentation fault
dpkg: error processing vim-common (--configure):
 subprocess post-installation script returned error exit status 139
Setting up ifupdown (0.6.8ubuntu8) ...
Segmentation fault
dpkg: error processing ifupdown (--configure):
 subprocess post-installation script returned error exit status 139
dpkg: dependency problems prevent configuration of dovecot-pop3d:
 dovecot-pop3d depends on dovecot-common (= 1:1.0.5-1ubuntu2); however:
  Package dovecot-common is not configured yet.
dpkg: error processing dovecot-pop3d (--configure):
 dependency problems - leaving unconfigured
Setting up rsync (2.6.9-5ubuntu1) ...
Segmentation fault
dpkg: error processing rsync (--configure):
 subprocess post-installation script returned error exit status 139
dpkg: dependency problems prevent configuration of ppp:
 ppp depends on procps; however:
  Package procps is not configured yet.
dpkg: error processing ppp (--configure):
 dependency problems - leaving unconfigured
dpkg: dependency problems prevent configuration of linux-ubuntu-modules-2.6.22-14-server:
 linux-ubuntu-modules-2.6.22-14-server depends on linux-image-2.6.22-14-server; however:
  Package linux-image-2.6.22-14-server is not configured yet.
dpkg: error processing linux-ubuntu-modules-2.6.22-14-server (--configure):
 dependency problems - leaving unconfigured
Setting up openssh-server (1:4.6p1-5build1) ...
dpkg: error processing openssh-server (--configure):
 subprocess post-installation script returned error exit status 139
Setting up mysql-server-5.0 (5.0.45-1ubuntu3.1) ...
dpkg: error processing mysql-server-5.0 (--configure):
 subprocess post-installation script killed by signal (Interrupt)
dpkg: dependency problems prevent configuration of linux-image-server:
 linux-image-server depends on linux-image-2.6.22-14-server; however:
  Package linux-image-2.6.22-14-server is not configured yet.
 linux-image-server depends on linux-ubuntu-modules-2.6.22-14-server; however:
  Package linux-ubuntu-modules-2.6.22-14-server is not configured yet.
dpkg: error processing linux-image-server (--configure):
 dependency problems - leaving unconfigured
dpkg: dependency problems prevent configuration of alsa-utils:
 alsa-utils depends on module-init-tools; however:
  Package module-init-tools is not configured yet.
dpkg: error processing alsa-utils (--configure):
 dependency problems - leaving unconfigured
Setting up ttf-dejavu-core (2.19-1ubuntu3) ...
...
dpkg: too many errors, stopping
dpkg: ../../src/packages.c:252: process_queue: Assertion `!queuelen' failed.

Tämän jälkeen kokeilin komentoa: do-release-upgrade ja sain vastaukseksi:
Checking for a new ubuntu release
No new release found


Noh, sitten yritin komentoa: apt-get update joka antaa seuraavan ilmoituksen:
Lainaus
Get:1 http://fi.archive.ubuntu.com gutsy Release.gpg [191B]
Ign http://fi.archive.ubuntu.com gutsy/main Translation-en_US
Ign http://fi.archive.ubuntu.com gutsy/restricted Translation-en_US
Ign http://fi.archive.ubuntu.com gutsy/universe Translation-en_US
Ign http://fi.archive.ubuntu.com gutsy/multiverse Translation-en_US
Get:2 http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-updates Release.gpg [191B]
Ign http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-updates/main Translation-en_US
Ign http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-updates/restricted Translation-en_US
Get:3 http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-backports Release.gpg [191B]
Ign http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-backports/main Translation-en_US
Ign http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-backports/restricted Translation-en_US
Ign http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-backports/universe Translation-en_US
Ign http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-backports/multiverse Translation-en_US
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy Release
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-updates Release
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-backports Release
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy/main Packages
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy/restricted Packages
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy/main Sources
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy/restricted Sources
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy/universe Packages
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy/universe Sources
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy/multiverse Packages
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy/multiverse Sources
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-updates/main Packages
Get:4 http://security.ubuntu.com gutsy-security Release.gpg [191B]
Ign http://security.ubuntu.com gutsy-security/main Translation-en_US
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-updates/restricted Packages
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-updates/main Sources
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-updates/restricted Sources
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-backports/main Packages
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-backports/restricted Packages
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-backports/universe Packages
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-backports/multiverse Packages
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-backports/main Sources
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-backports/restricted Sources
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-backports/universe Sources
Hit http://fi.archive.ubuntu.com gutsy-backports/multiverse Sources
Ign http://security.ubuntu.com gutsy-security/restricted Translation-en_US
Ign http://security.ubuntu.com gutsy-security/universe Translation-en_US
Ign http://security.ubuntu.com gutsy-security/multiverse Translation-en_US
Hit http://security.ubuntu.com gutsy-security Release
Hit http://security.ubuntu.com gutsy-security/main Packages
Hit http://security.ubuntu.com gutsy-security/restricted Packages
Hit http://security.ubuntu.com gutsy-security/main Sources
Hit http://security.ubuntu.com gutsy-security/restricted Sources
Hit http://security.ubuntu.com gutsy-security/universe Packages
Hit http://security.ubuntu.com gutsy-security/universe Sources
Hit http://security.ubuntu.com gutsy-security/multiverse Packages
Hit http://security.ubuntu.com gutsy-security/multiverse Sources
Fetched 4B in 0s (11B/s)
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.

En ymmärrä miksi tuolla on noita Translation-en_US päätteitä, kun sources.list näyttää tältä:
Lainaus
deb http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ gutsy main restricted
deb-src http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ gutsy main restricted

## Major bug fix updates produced after the final release of the
## distribution.
deb http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ gutsy-updates main restricted
deb-src http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ gutsy-updates main restricted

## N.B. software from this repository is ENTIRELY UNSUPPORTED by the Ubuntu
## team, and may not be under a free licence. Please satisfy yourself as to
## your rights to use the software. Also, please note that software in
## universe WILL NOT receive any review or updates from the Ubuntu security
## team.
deb http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ gutsy universe
deb-src http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ gutsy universe

## N.B. software from this repository is ENTIRELY UNSUPPORTED by the Ubuntu
## team, and may not be under a free licence. Please satisfy yourself as to
## your rights to use the software. Also, please note that software in
## multiverse WILL NOT receive any review or updates from the Ubuntu
## security team.
deb http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ gutsy multiverse
deb-src http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ gutsy multiverse

## Uncomment the following two lines to add software from the 'backports'
## repository.
## N.B. software from this repository may not have been tested as
## extensively as that contained in the main release, although it includes
## newer versions of some applications which may provide useful features.
## Also, please note that software in backports WILL NOT receive any review
## or updates from the Ubuntu security team.
deb http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ gutsy-backports main restricted universe multiverse
deb-src http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ gutsy-backports main restricted universe multiverse

deb http://security.ubuntu.com/ubuntu gutsy-security main restricted
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu gutsy-security main restricted
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu gutsy-security universe
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu gutsy-security universe
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu gutsy-security multiverse

Noh, tämän jälkeen kun suoritan komennon dpkg --configure -a kuten aikaisemmin suositeltiin, antaa se taas saman virheilmoitus rimpsun kuin mitä tämän viestin alussa.

lsb_release -a komento antaa seuraavat tiedot:
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description:    Ubuntu 7.10
Release:        7.10
Codename:       gutsy

Onkohan mitään tehtävissä? Mahdollista kenties palauttaa järjestelmää 7.04 tilaan?

eliasj

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4075
    • Profiili
Käynnistä kone uudelleen. Kokeile sitten rimpsua
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install -f
sudo dpkg --reconfigure -f
Toista kohtia 2-4 kunnes alkaa toimimaan. ;)
alias vililikku

Tyrod

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4
    • Profiili
Käynnistä kone uudelleen. Kokeile sitten rimpsua
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install -f
sudo dpkg --reconfigure -f
Toista kohtia 2-4 kunnes alkaa toimimaan. ;)

Boottauksen jälkeen en saa yhteyttä palvelimeen ssh kautta. Juuri näin :D

audi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1124
    • Profiili
Käynnistä kone uudelleen. Kokeile sitten rimpsua
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg --reconfigure -f

Koodia: [Valitse]
sudo dpkg --reconfigure -f
dpkg: tuntematon lisävalinta --reconfigure

 :) Tarkoitit varmaan:
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg --configure -a
Mozillazine

A1398 ym romua,  macOS 10.13
Linux Mint 18, Mate

*MaC*

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Päivityksen jälkeen rupesi käynnistys kestämään noin 3 minuuttia. Tietääkö kukaan mistä johtuu?

gdm

  • Sitä saa mitä tilaa...
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4363
    • Profiili
    • Keskustelualueiden säännöt
Päivityksen jälkeen rupesi käynnistys kestämään noin 3 minuuttia. Tietääkö kukaan mistä johtuu?

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install bootchartasentaa ohjelman joka ottaa kuvan käynnistyksestä
ja tallentaa sen /var/log/bootchart/ kansioon.

Käynnistä kone uudestaan, ja liitä tänne se kuva.

Voit myös tarkistaa että, sinulla näyttää tuolta tuo tiedosto
Koodia: [Valitse]
cat /etc/hosts
127.0.0.1 localhost *MaC*
127.0.1.1 *MaC*
.
.
.
.

Siellä on viellä muutakin noidren lisäksi, mutta nuo on tärkeimmät
voit muokata tiedostoa komennolla
Koodia: [Valitse]
gksudo gedit /etc/hostsvaihdat vaan *MaC* in tilalle oman koneesi nimen, jos olet epävarma mikä se on, niin
Koodia: [Valitse]
cat /etc/hostnamesen saa tuolla selville.
Lisää [Ratkaistu] aloitusviestiin jos ongelmasi selviää!
Saamasi tuki on ilmaista, joten älä vaadi tai uhkaile saadaksesi apua!

Risto H. Kurppa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3024
  • Useita Kubuntuja ajossa.
    • Profiili
    • http://risto.kurppa.fi
Päivityksen jälkeen rupesi käynnistys kestämään noin 3 minuuttia. Tietääkö kukaan mistä johtuu?

ja http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntun_tuunaus

(ehkä tärkeimpänä käynnistystä nopeuttamaan tämä: http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntun_tuunaus#head-151ff3fa3149669050ebfd61e2d2e77a9a3193dc )

r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

jackbox

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 49
    • Profiili
Innostuin vasta nyt päivittämään Feistyä Gutsyyn ja törmäsin seuraavaan ongelmaan: Päivitystyökalu lähti hyvin liikkeelle, mutta pysähtyi ilmoittaen ettei voinut hakea seuraavia paketteja:

Failed to fetch http://medibuntu.sos-sts.com/repo/fleisty/dists/free/non-free/binary-i386/Packages.gz 302 Found
Failed to fetch http://download.tuxfamily.org/syzygy42/dists/feisty/avant-window-navigator/binary-i386/Packages.gz 404 Not Found
Failed to fetch http://download.tuxfamily.org/syzygy42/dists/feisty/avant-window-navigator/source/Sources.gz 404 Not Found

Mitä asialle voisi tehdä? Ubuntun käyttötaitoni ovat vaatimattomat, mutta mielestäni noissa yllä olevissa poluissa tuo feisty viittaa versioon 7.04 ja eikö sen pitäisi kuitenkin olla gutsy eli versio 7.10?