Kirjoittaja Aihe: Ubuntun asentaminen ilman CD:tä  (Luettu 3026 kertaa)

Kiero

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Ubuntun asentaminen ilman CD:tä
« : 30.12.05 - klo:13.52 »
Latasin ubuntun, mutta ei tekis mieli polttaa sitä kun oon laiska ja en tiedä mihin oon kadottanu ulkoisen polttavan asemani   :P Ajattelin että pystynkö jotenkin nyt asentamaan ubuntun ilman polttamista, vai joudunko odottamaan että cd tulee? Jos joku vaivautuu vastaamaan niin voisi pistää vielä ne partitioinnit jos ne on tarpeellisia, koneesssa on jo ennestään Windows 2k ja 1 kovalevy.

LittleLion

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1232
    • Profiili
    • http://koti.mbnet.fi/littleli/
Re: Ubuntun asentaminen ilman CD:tä
« Vastaus #1 : 30.12.05 - klo:18.48 »
Latasin ubuntun, mutta ei tekis mieli polttaa sitä kun oon laiska ja en tiedä mihin oon kadottanu ulkoisen polttavan asemani   :P Ajattelin että pystynkö jotenkin nyt asentamaan ubuntun ilman polttamista, vai joudunko odottamaan että cd tulee?

Pika googletuksella löysin tämmösen: http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-28948.html en sitten tiedä onko miten hyvä tapa asentaa ubuntua.

Toinen vaihtoehto on, että lataat tämän: http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/breezy/main/installer-i386/current/images/hd-media/boot.img.gz ja työnnät sen esim winimagella usb-tikulle (muista varmuuskopioida tikun sisältö ensin) ja buuttaat siltä. Olettaen, että koneesi tukee USB-tikulta buuttaamista.

Tai jos sinulla on tftp serveri ja verkkokorttisi tukee PXE:tä niin voit ladata asennus filut myös sieltä.... ja onhan noita vaihtoehtoja vilkaiseppa vaikka tätä listaa: http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/breezy/main/installer-i386/current/images/MANIFEST


Lainaus
Jos joku vaivautuu vastaamaan niin voisi pistää vielä ne partitioinnit jos ne on tarpeellisia, koneesssa on jo ennestään Windows 2k ja 1 kovalevy.

Eli koneellasi tulee olla osioimatonta levy tilaa. Tai jos sitä ei ole sitä pitää sinne tehdä esim partition magicilla.