Täällä ff parikuukautta sitten oli vielä winXP & 2000, täällä ne olivat noin 5 kuukautta erikoneilla kuin ubuntu, mutta win koneisiin tuli jokapäivä roskapostia poisto-ohjelmista huolimatta ja ubu koneeseen ei ainuttakaan. Eli jotain eroa mikä on käyttöjärjestelmä koska kaikissa oli FF. ?
Huomiosi on mielenkiintoinen.
Hmm. voisitko testata huomiosi vielä uudelleen, siten että käytät useiden viikkojen jaksoissa aina yhtä konetta kerrallaan viikon ajan ja laskea sitten tulos, tietysti edellyttäen että koneesi lukee samaa sähköposti osoitetta.
Näin vähennetään mahdollisuutta siihen, että osut lukemaan toisella koneella roskaposti viestejä sattumalta useammin kuin toisella.
Muuten mielenkiintoinen huomio.
muokkaus:
Onko sinulla muuten jokin erityinen syy, miksi käytit Windows koneissa Firefox selainta sähköpostiviestien lukemiseen tai miksi käytät sitä Ubuntussa?
Jos Windows käyttöjärjestelmällä ja Firefoxilla käyttää sähköposti palvelun tuottajan tarjoaman sähköpostin luku ja kirjoitus palvelun toimintoja selaimen välityksellä ja tallentaa viestit oman koneen levylle, niin on aivan mahdollista saada jokin vakoiluohjelma omalle koneelle, ohi omien palomuurien ja virustutkien ja sitäkautta vahingossa päätyä roskapostituslistalle.
Todennäköisesti ei ole vaikeaa tehdä haittaohjelmaa, joka seuraavan sähköpostin selaus session aikana noutaa sinulle etäpalvelimelta tuoreimmat roskapostit vähän samaan tapaan kuin esimerkiksi liitetiedostoihin kuvat usein noudetaan.
Aina ei tiedä kuinka hyviä on operaattorien tarjoamat roskaposti suotimet.
Hieman varmempi tapa on käyttää vaikkapa Thundenbird sähköpostiohjelmaa jolloin esimerkiksi virustorjunta/ palomuuriohjelmat ja TB:n oma roskaposti suodatus toimii paremmin ja vähentävät haittaohjelmien pesiytymisen koneelle.
Vielä parempi on tietysti pysytellä täysin vaikkapa Ubun käyttäjänä, kun ainakaan toistaiseksi ei ole moisia haittaohjelmia riesana.
Tässäkin varmuuden maksimointi on paikallaan ja on järkevää käyttää tavallisen käyttäjän oikeuksia niin selatessa kuin sähköpostin vastaanotossa. On myös tärkeää että tavallisella käyttäjällä ei ole ylläpito- oikeuksia järjestelmään, jolloin tartuntariski pienenee.