Jos haluaa välttää päivittämistä, niin yksi idea olisikin asentaa ArchLinux tai Gentoo. Molemmat päivittyvät niin sanotusti juoksevasti, eli puolen vuoden välein ei julkaista uutta versiota, vaan uudet paketit löytyy suoraan paketinhallinnasta. Näin toimien, esimerkiksi kerran viikonlopussa ajamalla uusimmat paketit saisi jatkuvasti ajan tasalla olevan käyttöjärjestelmän, eikä tarvitsisi miettiä parin vuoden päästä, että taas pitäisi uusi versio asentaa.
Tämä on yksi niistä ominaisuuksista, joista pidän Gentoossa. Muissa jakeluissa kun on tapana päivitellä aina vähän väliä uuteen versioon ja aina ei ole helppoa kyseinen rumba, kuten tältäkin foorumilta voi lukea *buntujen päivittelystä.
Kuitenkin, tälläinen ratkaisu on sitten suunnattu sellaiselle, jolla on aikaa, esimerkiksi se 3 tuntia viikonlopussa päivityksille.
Nice on pelastajasi tässä tapauksessa... Voit laittaa pakettienhallinnalle niin alhaisen prioriteetin, että et edes huomaa sen pyörivän taustalla.
Ja joskus voi käydäkin niin, että suuren päivityksen jälkeen sattuu eteen jokin ongelma jonka ratkaisussa tuhlaantuu päivä tai kaksi
Yleensä ongelmat johtuvat siitä, että ihmiset eivät jostain syystä kehtaa ajaa revdep-rebuild -nimistä kätevää ohjelmaa, joka tarkistaa särkyneet linkitykset ja asentaa särkyneet ohjelmat uudelleen, jolloin ne linkittyvät oikein.
Toinen yleinen syy ongelmille on
ne uudet asetustiedostot, joihin ei kiinnitetä huomiota. Yhden Gentoon baselayoutin kehittäjän signature Gentoon foorumeilla sanoo asian ytimekkäästi:
"When baselayout tells you to update config files or things break WE REALLY DO MEAN IT ". Toisaalta jotkut menevät ja antavat etc-update -ohjelman (tai vastaavan) ylikirjoittaa vanhat asetustiedostot ilman yhtään ajatustakaan siitä, että esimerkiksi cronin tiedostojen ylikirjoitus default-asetuksilla saattaisi haitata ajastettujen ohjelmien suorittamista.
Voi myös olla, että käyttäjä päivittää sellaisen pienen ja mitättömän paketin, kuten kernelin, ja käynnistää koneensa uudelleen ilman moduulien uudelleen asennusta (kuten esim. näytönohjaimen ajurit
) ja käynnistys heittää ruudulle punaisia huutomerkkejä kuin se yrittäisi sanoa "OH HAY! You broke me...".
Se vain on niin, että Gentoo vaatii hieman enemmän huolenpitoa ja hellyyttä, koska käyttäjä ei voi syyttää kehittäjiä omista mokista ja piittaamattomuudestaan ohjeiden suhteen. Toisaalta Gentoo antaa paljon enemmän valinnanvaraa ja valtaa käyttäjälle, kuin binäärijakelut - mutta se tuo myös enemmän vastuuta.