oma aspire 1362 -koneeni on sammunut myös aina silloin tällöin. ja viimeksi eilen kun yritin kääntää uusinta audacitya lähdekoodista. log-tiedostojen mukaan syynä on liian korkea lämpötila. myös näppituntumalla koneen pinta on joskus todella kuuma.
välillä olen nostanut koneen kahden paksun kirjan päälle, jolloin tuuletus toimii altapäin huomattavasti paremmin ja sain videot pakattua loppuun.
acerin tuuletusta ei ole ehkä suunniteltu aivan loppuun asti. yksi tuuletusaukko näyttää olevan koneen alla oikeassa takakulmassa. eli suoraan pöydän pintaa vasten jos konetta pitää pöydällä. niinpä ilma ei kierrä, lämpö vain siirtyy pöytään ja jonkin ajan kuluttua pöytä on yhtä kuuma kuin kone. muistaisin myös lukeeni mikrobitistä jotain läppäritestiä kauan sitten missä acerit kuumenivat enemmän kuin muut. saatan olla väärässäkin, mutta joskus kun naputtelee kone sylissä on jaloilla aika kuumat oltavat..
tavallinen netin käyttö, mozilla + joku flash- sivu tuntuu vievän kovasti tehoja kun tuuletin käy koko ajan. hetkittäin jopa yli 50% top-komennon mukaan. jos siihen päälle sitten vielä laittaa koneen purkamaan mp3:sia ja rippaa levyä koneelle, myös kiintolevy käy äärirajoilla. ei ole ihme että lämpöä syntyy. ja jos se lämpö ei vielä pääse purkaantumaan esteettömästi, tuloksena on ylikuumentuminen.
en ole jaksanut tehdä mitään bugiraportteja, koska ns. normaalikäytössä sammumista ei ole vielä tapahtunut. vain silloin kun kone on käynyt täydellä teholla kymmeniä minuutteja esim. juuri se videon pakkaus. ennen feistyä ei tosin ongelmaa ollut, joten jotain on täytynyt kyllä muuttua koodissa. mutta eikö toisaalta ole hyvä että ubuntu osaa sammuttaa itsensä automaattisesti ennen kuin komponenteille tapahtuu pysyvää vahinkoa.
mikä on näytönohjain, onhan varmasti valittu oikea ajuri eikä vain vesa??
ja koita katsoa videoita xine:llä. joskus on tuntunut siltä että totem on melkoinen tehosyöppö verrattuna xineen.