Kirjoittaja Aihe: Windowsin asentamisen kankeus...  (Luettu 3511 kertaa)

timonen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 74
    • Profiili
Windowsin asentamisen kankeus...
« : 12.05.07 - klo:07.37 »
jouduin tässä 4kk ubuntua käyttäneenä asentamaan windows xp koneelleni ja oikeasti, oli itku päästä. Ensimmäisellä asennus kerralla heitti heti jonkun herjan. Toisella kerralla päivitykset ei suostuneet latautumaan (kyllä: on aito windows) ja ei muuta kuin asentamaan windows uudelleen... no nyt kolmannella kerralla asennus meni läpi ja päivitykset on nyt saatu sisään ja kohta kone lähtee vaihtoon ja taidan ensimmäiseksi poistaa uudelta koneelta windows ohjelmiston ja asentaa ubuntun sinne jylläämään.

Luin tällä palstalla jonkun kirjoittaneen että tämä on hirveää gurujen säätöä. Voin ja uskallan sanoa että kun oppii perusjutut niin homma on sata kertaa helpompaa kuin windowsissa. ja sitä paitsi ei tartte olla raskaita ohjelmistoja suojaamassa tietoturvaa.
Suosittelen kaikille ainakin tutustumista.

Jos päätät kokeilla Ubuntua ota windowsistasi varmuus kopiot windows:sta niin palaaminen windowsin maksulliseen maailmaan on helpompaa. Mutta jos maltat kokeilla ubuntua vähän kauemin tulet huomaamaan että windows maailmassa on paljon opittaaa siitä miten asiat voidaan tehdä hyvin.

Eniten ongelmia minulle on tuonnut lisälaitteet esim. joku vähän harvinaisempi digitv sovitin mutta hommat on saatu toimimaan kun tältä palstalta on aina saanut apua, kun on vaan kysynyt. Ei ole tarvinut pelätä sitä että haukutaan heti pystyyn jos ei tiedä jotain.

Koulu arvosanaksi antaisin 9,5 ubuntulle
10 vuotta windowsia käyttäneenä se saisi 7.

Tutustu, kokeile, opi ja ihastu.
Suosittelen.

Xanadu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 36
    • Profiili
Vs: Windowsin asentamisen kankeus...
« Vastaus #1 : 12.05.07 - klo:08.37 »
Olen asentanut XP:n kymmenisen kertaa viimeisen puolen vuoden aikana eikä koskaan ole ollut ongelmia. Aikaahan kaikkien päivitysten lataaminen ja asentaminen vie mutta tietokonehommat eivät ole hätähousuja varten.

Linuxin kunniaksi on kuitenkin sanottava että sen asennus on hämmästyttävän suoraviivainen ja nopea. Esimerkiksi Simply Mepis vie n. 10 minuuttia eikä päivityksiin välttämättä ole edes tarvetta mikäli asentaa tuoreen distron.

Loppupeleissä Windows on kuitenkin ylivoimainen sillä täydellisen asennuksen jälkeen se toimii kuin unelma. Linux katuu monesti asennuksen jälkeen tai kone ei lähde käyntiin tai näyttö on pimeänä tai...

PS. Kokemus puhuu puolestaan.

timbba

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1413
    • Profiili
Vs: Windowsin asentamisen kankeus...
« Vastaus #2 : 12.05.07 - klo:09.53 »
Ei voi puhua, että Windows toimii kuin unelma. Mikään järjestelmä ei varmaa toimi koskaa kuin unelma ja aina löytyy jotain parannettavaa.

Windowsin surkeus on tietoturvassa, hitaudessa, tiedostojärjestelmissä, muistinhallinnassa, ym ym.. Linuxin ongelmat taas ovat laitetukien puute, helppokäyttötoiminnoissa (ts. graafisten säätöjen puute), ym.
 
Näistä itse valitsen Linuxin vaikka säätöä se vaatiikin, mutta kun palikat saadaa loksahtamaa kohillee nii on se ylivoimainen verrattuna Windowsiin. Tämä on minun mielipiteeni, johon voi joko yhtyä tai olla eri mieltä.

FUbu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 55
  • GG @ 64bit
    • Profiili
Vs: Windowsin asentamisen kankeus...
« Vastaus #3 : 12.05.07 - klo:19.30 »
Noista tweakkauksista tuli mieleen, että miten ihmeessä Ubuntussa voi olla niin huonot TCP/IP pinon asetukset oletuksena kun siinä on? Suurimpana ongelmana näin Window Scalingin puuttumisen. Pudotti verkkoyhteyden nopeudesta monissa isommissa siirroissa puolet pois. Samoin SACK ei ollut käytössä. Jotka molemmat on kyllä selkeästi tätä päivää. Renon tilalle vois pistää kyllä tietysti vielä jotain fiksumpaa.

Sinänsä oletin että verkko-hommat olisivat Linuxissa paremmalla mallilla kuin esim Vistassa oletuksena.

Mielenkiintoista taustatietoa: http://www.microsoft.com/technet/community/columns/cableguy/cg1105.mspx

Renon tilalle voisi pistää vaikka Vegasin, Reno tuottaa usein ongelmia mm. nettiradion kanssa jos puskuri on pieni, kun yhteys "tökkii niin pahasti" aina jos paketti katoaa.

FUbu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 55
  • GG @ 64bit
    • Profiili
TCP/IP stackin parametrien puukotus
« Vastaus #4 : 15.05.07 - klo:20.56 »
No niin! Nyt kun rynkkäsin Ubuntu TCP/IP stack jutut kuntoon on suorituskyky jenkki siteihin noin kaksinkertainen verrattuna alkuperäisiin ja Windowssin (XP) vastaaviin asetuksiin.

~40-50 kt / siirtonopeus on kasvanut kaistan täyteen eli 95 kt/s tasolle ja olisi kyllä mennyt pidemmällekkin selvästi jos vaan kaistaa olisi. Samoin download nopeudet noin nelinkertaistuivat, 200kt/s -> 800kt/s tasolle.

Käytössä Window Scaling, Maksimi ikkuna 512kilotavua, sack, fack, dscak ja Vegas stackki.

Tietysti jotta homma pelaa, pitää myös vastapäässä olla verme joka tukee tätä. Jos siellä ei ole Window scaling käytössä ei merkittävää hyötyä tule. Vegas auttaa (lähettävässä päässä) sen verran että jos paketti putoaa windowia ei pienennetä niin rankalla kädellä. TCPDUMPin tiedoista päätellen myös ikkunan kasvatus oli nopeaa eikä sitä N+1 vaan N*2 tasoa.

Nyt rullaa bitit hienosti.

Siirsin tästä "TCP/IP" stack aiheesta keskustelun tänne:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=10398.0
« Viimeksi muokattu: 15.05.07 - klo:21.06 kirjoittanut FUbu »

dotdeb

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 36
    • Profiili
Vs: Windowsin asentamisen kankeus...
« Vastaus #5 : 16.05.07 - klo:10.06 »
Loppupeleissä Windows on kuitenkin ylivoimainen sillä täydellisen asennuksen jälkeen se toimii kuin unelma. Linux katuu monesti asennuksen jälkeen tai kone ei lähde käyntiin tai näyttö on pimeänä tai...

PS. Kokemus puhuu puolestaan.
Itelläkin paljon kokemusta windows asentamisesta työnpuolesta ja paljon on tullut asennettua myös linuxia. Jos tietokoneiden toimittajat toimittaisivat linuxin koneen mukana niin en usko että mitään ongelmia tulisi ensiasennuksessa sillä suurin osa windows asennuksista nimenomaan on ensiasennuksia. Windows ei todellakaan toimi kuin unelma asentamisen jälkeen vaan vaatii paljon lisäohjelmia turvallisuutta ajatellen. Ja jälkikäteen järjestelmien päivittäminen windows mailmassa on vaikeampaa kuin pitäisi. Kyllä kuka tahansa saa windowsin pystyyn mutta se taso on monesti kyseenalainen.

Karri

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 217
  • rlu #447877
    • Profiili
    • Vitonen Entertainment
Vs: Windowsin asentamisen kankeus...
« Vastaus #6 : 16.05.07 - klo:18.19 »
Eipä ole minulla XP:n asennus kaatunut kuin ikivanhoissa koneissa joiden kuntokin on ollut kyseenalainen.
Kyllä, XP tarvitsee pinon lisäsoftia turvallisuuden vahvistamiseksi. Itse käytän:

- AVG Free Edition
- ZoneAlarm
- Javacool SpywareBlaster / Windows Defender
- CCleaner
- PerfectDisk

Näillä pääsee alkuun. Ja tietysti Windowsin asennuksen ajaksi verkkokaapeli irti ja heti ensimmäiseksi palomuuria ja spyware-turvaa asentamaan.

Monet täällä valittavat aina Windowsin toimimattomuudesta ja kaatuilusta, mutta ei minulla ole kyllä ollut yli kolmeen vuoteen mitään ongelmia Windowsissa. Tietysti vaativia softia käyttäessä muistinhallinta ja levyn fragmentoituminen saavat joskus raivon partaalle.
Ubuntu 9.04 | Asus P5K, Intel Core 2 Duo E8400 3,0 Ghz, PNY GeForce 8800 GTS 512 MB g92, Kingston HyperX 4GB DDR2 800mhz (1GBx4), 1TB SATA + 750 GB ATA + 750 GB ATA, Samsung Super Writemaster DVD+-RW Dual Layer SH-S223F

igor_2

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 768
    • Profiili
Vs: Windowsin asentamisen kankeus...
« Vastaus #7 : 16.05.07 - klo:21.07 »
Näillä pääsee alkuun. Ja tietysti Windowsin asennuksen ajaksi verkkokaapeli irti ja heti ensimmäiseksi palomuuria ja spyware-turvaa asentamaan.

Ai että tuli haikea ja nostalginen olo tuosta virkkeestäsi ja palasi ihan vanhat hyvät ajat mieleen. Toista se oli ennen kun konetta ei uskaltanut edes asentaa netti kytkettynä.

Ennen oli kaikki paremmin.