Vastaan vielä itse tähän threadiin jos joku sattuu aikanaan törmäämään samoihin ongelmiin. Ei tarvitse sitten niin paljon enää hakata päätä seinään
.
D-Link G520+Kortti "toimii" out-of-the-box Ubuntu 5.10:llä, mutta oletusasetuksilla kortti ei toimi täysin oikein. Ainakaan se ei toimi niin kuten loppukäyttäjä voisi olettaa koska yhteys pätkii ja systeemilokiin tulee aika reilusti tavaraa. Kannattaa huomioida, että mitään vikaa ei välttämättä ensimmäiseen puoleen tuntiin esiinny (viittaa WLAN-kortin ylikuumenemiseen). Systeemilokeja tulee kyllä, mutta niitähän ei huomaa katsoa ennenkuin yhteys jumittaa. Ajuria en ole päivittänyt koska versiosotku on aivan kamala (ei tiedä mitä versiota käyttää) ja missään ei ole idioottivarmaa ohjetta uuden ajurin kääntämistä ja asentamista varten. Muutenkaan en ole mistään löytänyt järkevää konfigurointiohjetta vaan jotain hämäriä vinkkejä "tee loitsu x, niin saat maagisen amuletin jolla ajuri toimii..."
.
Systeemilokeihin tulee mm. seuraavia lokeja (otettu vain pari otetta):
romu kernel [4298349.707000] tx: err 0x20, buf 02!
romu kernel [4298349.707000] tx: err 0x20, buf 03!
romu kernel [4298349.707000] less than 5 minutes since last radio recalibration (maybe card too hot?): not recalibrating!
...
romu kernel [4298606.602000] DEAUTHEN 00:11:95:xx:xx:xx 00:11:95:xx:xx:xx 00:11:95:xx:xx:xx 00:11:95:xx:xx:xx 00:11:95:xx:xx:xx
romu kernel [4298606.602000] Processing deauthen packet. Hmm, should this have happened?
Nämä kyseiset lokit löytyvät valikosta:
Applications -> System Tools -> System LogKäyttämäni ADSL-reititin on D-Link G604T joka on toiminut useita kuukausia lähes ongelmitta. Pari kertaa on mennyt WLAN jumiin jostain syystä myös Windowsin puolella (langatonta verkkoa on jatkettu muutamalla lisäpurkilla naapuritaloon). Muita vikoja en ole havainnut, tosin konfiguroin laitteen aikanaan melko tarkasti.
Edellä mainituista seikoista johtuen en oikein jaksanut enää innostua ACX111-piirillä varustetun WLAN korttini Linux-säätämisestä ja käytin perinteistä verkkokorttia. Laitan tuon WLAN-kortin vielä toimimaan mikäli se on mahdollista kohtuullisella vaivalla. Pitää nyt vielä lukea lisää foorumeja ja tuota ACX-ajurin postituslistaa.
DHCP + NAT + nimipalvelinsotkutDHCP:n kanssa nimipalvelimien asettaminen vaikutti lähes salatieteeltä koska automaattisesti nimipalvelimia ei haettu. ADSL-reitittimessäni on NAT päällä ja en halunnut tätä muuttaa koska sisäverkosta on tiettyjä etuja. Tästä johtuen laitoin IP:n kiinteänä vaikka ADSL-purkissa onkin DHCP päällä. Se ei haittaa yhtään mitään koska tuo DHCP-palvelin, eli ADSL-purkki tässä tapauksessa, odottelee koko ajan broadcastina lähetettävää DHCP_DISCOVER-sanomaa, johon se sitten vastaa aikanaan DHCP_OFFER:lla. Tuon OFFER:n mukana tulee IP-osoite, maski ja gateway, mutta en jaksanut alkaa RFC-dokuja lukemaan jotta olisin nähnyt miten on nimipalvelimien laita.
Muut verkossa olevat Windows-koneet toimivat kyllä DHCP:n kanssa eikä mitään nimipalvelimien IP-osoitteita tarvitse asetella. Nimipalvelinten osoitteet pyysin Soneran asiakaspalvelusta koska se oli kätevin tapa. IPv6:n poistamisella ei ole netin toimivuuteen mitään vaikutusta omien kokeilujeni mukaan, nimittäin tuolla englannin kielisellä foorumilla joka toisessa threadissa vaadittiin poistamaan IPv6 kokonaan asetuksista (itselläni on nyt IPv6 myös tuolla konffiksessa, eikä se ole haitannut toistaiseksi mitään).
Maininnan arvoista on myös se, että komentoriville ei ole tarvinnut mennä nyt kertaakaan kun tietää missä viat olivat. Käytännössä vika oli omassa tietämättömyydessä sekä viallisessa ajurissa tai sitten siinäkin on vielä joitain konfigurointiin liittyviä seikkoja joita en ole vielä ymmärtänyt. Pitäisi varmaan mennä kysymään neuvoa joltain Ubuntua käyttävältä mummolta, tämähän on niin "ihmisystävällinen" distro
.
Edit: Lisätty tekstiä sekä korjattu kirjoitusvirheitä.