Kirjoittaja Aihe: CD-Levyjen ja DVD-videoiden RIPPAUS -opas (Helppo ja toimiva, 03/2023)  (Luettu 9473 kertaa)

Jere Sumell

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 742
  • Talous, Hallinto ja Markkinointi (AMK, 2017),B.B.A
    • Profiili
    • Tietokone-blogi
Oppaan vaikeusaste: Aloittelija/Helppo
Toimivuus testattu: 01.03.2023
Kone, jolla testattu: 
Lenovo-G505s -kannettava
AMD A-Series 64bit 4-ydin -prosessori
8 gt RAM
DVD-RW
Järjestelmä
Linux Mint 20.3 (Una)

Kirjastolainat talteen omaan käyttöön omalle kiintolevylle. (Toimiva ratkaisu, poistin materiaalin oppaan demonstroimisen vuoksi, enkä harrasta piratismia)

Ohjelmat, joita tarvitaan:
CD-Rippaus -työkalu
Asunder
DVD-Rippaus
dvdbackup – komentopäätetyökalu
handbrake handbrake-cli

Ohjelmoien asennus
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install asunder
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install handbrake handbrake-cli
CD-levyn ääniraitojen rippaus äänitiedovinkitstoiksi -

Asunder – asetuksista kannattaa vaihtaa cddb-levytietojen haku verkosta osoitteeseen:

gnudb.gnudb.org (oletus freedb.freedb.org oli kuollut, kun kävin tämän prosessin läpi) (01.03.2023)


Haetaan levyn tiedot verkon yli toimivasta osoitteesta, ja klikataan ”Rippaa”

DVD-Rippaus
Jos halutaan koko DVD (myös kopiosuojatut [crypted] .VOB tiedostot saa kätevämmin oman kokemukseni mukaan seuraavalla komennon kytkimillä)
Koodia: [Valitse]
dvdbackup -M -o /home/vieras/Työpöytä/RIPit -p-M kopioi koko levyn
-o ulostulopolku
-p progressbar reaaliaikainen edistymisen seuranta

« Viimeksi muokattu: 01.03.23 - klo:20.17 kirjoittanut Jere Sumell »
Free Internet and  people for humans all over the globe!

(Profiilikuvassa oma valokuvani GIMPissä editoituna Disney Classic-väripaletin väreihin ja muunnettuna bittikartta-tiedostosta vektorigrafiikaksi.)

Jere Sumell

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 742
  • Talous, Hallinto ja Markkinointi (AMK, 2017),B.B.A
    • Profiili
    • Tietokone-blogi
...jatko eiliseltä illalta. Pieniä tarkennuksia - Osa II

Eilinen ilta menikin äänilevyharrastuksen parissa, mitä kirjastosta lainasin nipun CD-levyjä, kaikki hyviä makuuni ja pari CD+DVD -tuplaa ja mitä hyvän ja positiivisen vireen ja toisten auttamisen suhteen täytyy antaa pyyteettömästi antaa hyvän kiertää, palasin vielä eilisen flow-tila päällä vähän jatkan vielä tätä opasta tarkenneten, mitä tuo opas oli ihan eiliseltä illalta priimaa, hetkiä, jotka muistan vielä pitkään, jäi positiivinen muistijälki ja fiilis.

Siis Cryptatut ja kopiosuojatut .VOB -elokuvatiedostot kannattaa ensin koko levy decryptata ennen lopullisen videon encryptaamista handbrakella.

Tässä nyt kuvankaappauksin sitten selventääkseni tuota käsijarrun käyttöä (handbrake). Asetukset varmaan nyt jokainen tajuaa itsekin käydä läpi, siinä määrin enää ketään varmaan tämän palstan lukija "Aloittelija" -tasolla ole. "Helppo/Aloittelija" -oppaan tasossa on määritelmäni mukaan se aloittelijataso, jonka käsitän peruskäyttö/Linuxin hallintataito/Taju Arts & Crafts of Computing -premisseinä oli joihinkin noihin määreisiin päätyneenä, miten päädyin lopputulemaan oppaan tasosta "Aloittelija/Helppo".





« Viimeksi muokattu: 02.03.23 - klo:09.28 kirjoittanut Jere Sumell »
Free Internet and  people for humans all over the globe!

(Profiilikuvassa oma valokuvani GIMPissä editoituna Disney Classic-väripaletin väreihin ja muunnettuna bittikartta-tiedostosta vektorigrafiikaksi.)

Jere Sumell

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 742
  • Talous, Hallinto ja Markkinointi (AMK, 2017),B.B.A
    • Profiili
    • Tietokone-blogi
Vielä tuosta DVD-levyn polttoprosessista Autoriziointeineen...

Mitä kannattaa omat kotivideot ensin luoda boottaava -cd.iso, vaikka olisi dekoodannunt omat kotivideot ensin humalassa, mitä itselläni videoeditointi/ ja erityisesti äänen audion jälkityöskentelyyn keskityn selvemmällä korvalla,

Koodia: [Valitse]
mkisofs -dvd-video -o dvdimage.iso dvd/
Ja sitten polttaa levykuvan normaalisti, itse tykkään kokemukseni mukaan Xburnilla, mitä .FLAC olen pari demo/promo-CD:täni omaa materiaalia pistänyt täällä ihan fyysisiä kopioita ihan alle 3, eli kolmonen onkin kakkonen.

Brasero varmaan ja polttaa samalla tavalla sen levykuvan tyhjälle blank DVD+R Maxell 4.7GB levyt parhaita, mitä itse ostin Länsikeskuksen Citymarket -60% Discount, mitä Samsung Standalone Blu Ray 3d -soittimeni on noin 10 vuotta vanha vähän yli 10 vuotta vanha, siihen ei enää ole firmispäivitystä ollut saatavilla enää pitkään aikaan, niin video Autohizing IT My Way, eli Julkaisun omista kotivideoista saa poltettua myös XBurnilla.

Varmaan tuossa Braserossa on ja siinä saa tuo -dvd-video, en tiedä onko siinä joku totssa kytkimessä, että saa paremmin standalone -soittimiin sovitettua.

Mitä aiemmin täällä olen tainnut kertoa, että parempi kaikki kodinkoneet keskittää Saman firman käsittelyyn, mitä pitää olla vain yksi nettitili sitten yhteen firmaan, niin Samsungin toi BR-3d-videosoittimenikin on verrattavissa VHS-nauhuriin joskus ko ne tuli markkinoille, mut se toistaa CD-R,DVD+/- -R/RW/MP3/DivX/ja nykyisin .H264 tietyin fixausin, mutta ei BR-R.

Mitä noi tyhjät BR-R -meidat vielä aika suolaisen hintaisia, ei noi polttavat Blu-Ray -ulkoiset asemat enää päälle satasella jo saa jonkinlaisen, ei se rauta siinä maksa mitään, mutta ne tyhjät tallennusmediat on mun kukkarolle tällä hetkellä aika suolaisen hintaisia vielä suhteessa DVD+R on mun kokemuksen mukaan, jollen tarvitse +RW, niin niitäkin on, mutta Audio CD on paras 80-minuutin CD-R Maxell levyt parhaita, missä on se CD-kotelot mukana joka levyssä, niin sitten saa tulostettua tuolla Samsungin mustvalkolaserillani CD-Desing -Coverbooklaout oikealla tavalla, ja CD:n front-end -printtiin en ole keskittynyt, mitä se ei ole tärkeä, pääasia, mitä sisältöä levyssä on, mitä biisejä.

Pelkästään omia kotivideoita, ja noi pari promo/demo -CD:tä fyysistä siltä kokemuspohjalta.

Conclusion:

- .FLAC on suositeltava äänirippauksen osalta, maksimilaatu (quiality less)
-  Omat kotivideot tuolla kytkinvalikoiman mkisofs -komennolla, johan julkaisu pelaa 1:1:een jopa Maxell DVD+R 4-7GB:n tallennusmedialla Samsungin jopa vähän päälle 10 vuotta videosoittimessa, niin voi katsoa nykytelkkarissa maksimiteholla!
Free Internet and  people for humans all over the globe!

(Profiilikuvassa oma valokuvani GIMPissä editoituna Disney Classic-väripaletin väreihin ja muunnettuna bittikartta-tiedostosta vektorigrafiikaksi.)

jarmala

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 790
    • Profiili
Ohjelmat, joita tarvitaan:
CD-Rippaus -työkalu
Asunder

Juu, Asunderia käytetään täälläkin. Juuri kävin lainaamassa kirjastosta sylillisen jazz-cd -levyjä. Asunderilla ne saa mukavasti ripatuksi omaan käyttöön.

Jazz rulez, tai jos et vielä ole tarpeeksi vanha, niin odota muutama vuosikymmen, niin jazz alkaa kolahtaa. Sen jälkeen mikään pop-musiikki ei enää kolise, koska se on liian yksinkertaista. IMO.
Ubuntu 18.04 LTS, Gnome Flashback Metacity, Xeon E3-1245 V2, 8 GB
Ubuntu 22.04 LTS, KDE Plasma, Celeron N5105, 8 GB

Jere Sumell

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 742
  • Talous, Hallinto ja Markkinointi (AMK, 2017),B.B.A
    • Profiili
    • Tietokone-blogi
Hienoa!

En itsekään ole enää todella pitkään aikaan kuunellut nk. nykynuorison päivän hittikamaa, saati seurannut nimeksikään niitä. Ja mitä itselläni on liki koko elämäni jatkunut soittoharrastus ollut, vaikka olin 10 vuotta kokonaan koskematta kitaraan, niin kyllähän sitä sitten jäsentääkin jokseenkin eri tavalla tämän musiikkihomman myos sitten valikoituu vähän eri kriteerein ne kappaleet omiin soittolistoihin, tai mitä levyjä sitten lainaa kirjastosta tai sitten ostaa. Ostan yhä levyjä, ostan CD-levyjä yhä enimmäkseen kirpparilta, mutta Turussa on Levykauppa Äx ja Kasiraita nyt ne oikeastaan ainoat järkevät levykaupat. Tosin Äxän kivijalkaliikkeestä levyjen selailu ja haku on tippunut liki nollaan. Sitten ostan kuitenkin valikoidusti uusia levyjä, lähinnä niiden teinivuosieni artisteja, tai blues/roots -artistit mitä jotain seuraan uusiakin, Amerikkalaisissa 1985-vuoden jälkeen syntyneissä naiskitaristeissa kova taso tällä hetkellä mm. En osta levyjä myyntilistojen perusteella, enkä keräoymielessä, vaan kuuntelen eli kulutan levyjä omalla kuuntelullani, vaikka niissä saattaisi olla jokin keräilyarvo jonkun kymmenen vuoden päästä mahdollisesti.

Harmittaa, että varallisuuteni estää tällä hetkellä vinyylien hankkimisen, mitä en omista vinyylisoitinta, mitä Lp -levytkin jo pitkän aikaa tulleet takaisin, uutta musiikkia julkaistu jo pitkän aikaa, ja Lp:ssä voi olla jopa levyn kansitaidekin ratkaiseva tekijä levyn lopullisen ostopäätokseen päätymistä. Toisaalta, lähikirjastostani bongasin tuon erään ruotsalaisen Doom Metal, ja toisen ruotsalaisen progressiivisen metallin yhtyeen 2021 julkaistut CD:t kansitaiteen perusteella ja vasta kämpillä tutustuessani julkaisuihin kaivoin netistä lisäinformaatiota levyn henkilokunnasta, esiintyjistä, levyarvioita, yms. mitä sitten loytyykään, niin välillä loytää ihan odottamattomia helmiäkin artisteista, mitä ei tarkoituksella edes metsästänyt millään nk. "pätevillä" kriteereillä. Toinen ja, joka on tullut tutuksi, ja suosikikseni, kun lainasin Raision musiikkikirjastosta masennustoipumiskautenani kasan levyjä silloin oli vielä laina-aika 2 viikkoa ennen Vaski -alueen laajentumista nykyhetkeä siis, niin artisti "Ayeron", yhden miehen projekti muista onko hänkin ruotsista. Mitä Dream Theater ja John petrucci on ollut aina tärkeä artisti itselleni noista progemetalliyhtyeistä.

Jazzista puheenollen, miksasin eilen illalla uusimman kappaleeni, ja pitkästä aikaa palasin Mikseri.nettiin uuden projektin myotä, käy kuuntelemassa "Free Jazz" -kategoriasta tuorein mielialan ilmentymäni vapaasti improttu 4 minuutin siivu, joskin julkaisin raidasta videon Youtubessa 01.03.2023, ja poikkeuksellisesti menestynyt sielläkin, niin eilen illalla äänituotattajan harrastukseni tiimoilta sain valmiiksi master-vedoksen "julkaisu" -kuntoon.

Let us share and listen to each other music collectively together just for everybody's pleasure!

Sopii siis tähän ketjuun tämä kappalelinkkini, Ubuntu-filosofiaan, ja hyvän mielen jakamiseen pyyteetomästi ilman vastinetta itselle pyytäen, yhteisolle!

https://www.mikseri.net/artists/jeresumellaftercovid19-lockdown.159266.php
Free Internet and  people for humans all over the globe!

(Profiilikuvassa oma valokuvani GIMPissä editoituna Disney Classic-väripaletin väreihin ja muunnettuna bittikartta-tiedostosta vektorigrafiikaksi.)

Illu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1089
    • Profiili
Jazz rulez, tai jos et vielä ole tarpeeksi vanha, niin odota muutama vuosikymmen, niin jazz alkaa kolahtaa. Sen jälkeen mikään pop-musiikki ei enää kolise, koska se on liian yksinkertaista. IMO.

Ihanaa, vielä on muutama vuosikymmen armonaikaa. Sen jälkeen en luultavasti kuule enää mitään.