Löytyi Ubuntu 17.04 (17.04) kohteella /dev/sdb3
Löytyi Ubuntu Cosmic Cuttlefish (development branch) (18.10) kohteella /dev/sdb4
Löytyi Ubuntu Cosmic Cuttlefish (development branch) (18.10) kohteella /dev/sdc3
Sinulla on aika mielenkiintoisesti jo asennettuna _kaksi_ Cosmic -jakeluversiota eri kiintolevyille ja kiintolevyosiolle. (Ja tuo 17.04 on jo jäänyt ilman tukea, joten jos se ei ole enää tarpeen, kannattaa /home -osion datat tallentaa, ja poistaa ko. kiintolevytila muuhun käyttöön.)
/dev/sdb ja /dev/sdc ovat eri kiintolevyjä.
Kun olet asentanut jakelun ulkoiselle medialle, luulisin (vaikka /dev/sdc3 viittaa primääriosioon levyllä, jolla on jo muitakin osioita, kuten /dev/sdc1, sdc2), olisi ko. levylle asentunut oikein grub /dev/sdc:n juureen. Tuon saanee käyttöön käynnistämällä laite boottaamaan /dev/sdc -levyltä.
Jos näin ei tapahdu, on mahdollista käynnistää kone oletuslevyltä, ja päivittää grub. Vaihtoehtona olisi joko grub-update tai grub-mkconfig ohjelmilla.
Minulla on ihan omakohtaisia kokemuksia jo vuosien ajan useiden eri jakelujen tai jakeluversioiden asentamisesta useille osiolle, olivat ne sitten ulkoisia tai laitteen kiintolevyillä eri osioilla. Nimenomaan erilaiset asennetut järjestelmät ulkoisilla laitteilla (esim. USB-tikku tai -kiintolevy, toimivat takuuvarmasti pelastusjärjestelminä, jos syystä tai toisesta pääkäyttöjärjestelmä menee solmuun - vaikkapa levy- tai laiterikon vuoksi).
PS. Nykyisin mm. Ubuntu käyttää suorien laitetiedostonimien sijaan levyosion UUID:tä, joten ko. ulkoinen levy on käytettävissä vaivattomasti myös muissa Linux-järjestelmissä, kunhan koneen bittisyys (i386/x86_64) vastaa laitteistoa.
Komento blkid kertoo karua kieltään eri levyosioiden tiedostojärjestelmistä ja UUID-merkeistä.