Kukaan ei oikeasti halua käyttää työpöytäsovellutuksia 5-vuotta enempää kuin vaatia tukea jo edesmenneille ohjelmaversioille.
Aika moni yritys valitettavasti haluaa!
5 vuotta on isoolle yritykselle melkoisen lyhyt aika, jos pitää esimerkiksi kouluttaa 2000-20000 henkeä uuden järjestelmän käyttöön ja saada samalla varmistettua, että kaikki taustajärjestelmät ja muut toimivat yhteen uusien ohlemistojen kanssa!
Tämä onkin nykyään suurin ongelma ohjelmistoissa ja aiemmin siitä ollaan yrityksissä selvitty pitkällä Windows XP-käytöllä. Nyt ei ole enää (onneksi) edes M$:lla tukea ja yritysten on aika muuttua. Muutos kuitenkin maksaa aivan mielettömästi!
RHEL ja sen myötä CentOS taitaa olla nyt ainoa joka (kaiketi) lupaa 10 vuoden tuen. Itse ohjelmistoihin sekään ei tietysti vaikuta ja sen vuoksi (tiedon ja tiedostomuotojen) standardointi onkin yrityksen paras keino saavuttaa pitkä tuki ja mahdollisimman helppo siirtymä uuteen. Nykytrendin mukainen BYOD (joka on huono asia) vaikuttaa kustannuksiin vielä lisää ja tekee budjettiin suuryrityksellä helposti parin Miljoonan reiän!
Ubntulle soisin kyllä jopa useammin tulevan LTS-version. Vaikkapa LTS joka toinen vuosi ja aina jokainen niistä minimi 5 vuoden tuella. Väliversioita ei tarvitsisikaan sitten tukea vuotta kauempaa.