Kirjoittaja Aihe: Linuxilla tehtyä  (Luettu 3250 kertaa)

walto

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 287
  • Ymph...
    • Profiili
    • Reveurs Domain
Linuxilla tehtyä
« : 16.03.10 - klo:00.26 »
En taaskaan tiedä onko tälläistä threadia jo foorumilla, toisaalta, olettaisin sen olevan näkyvä jos sellainen olisi.

Ideana kuitenkin kertoa erilaisista projekteistanne, jotka ovat hoituneet linuxin alla (multimedia, verkkosivustot yms).
Pyytäisinkin että pysytään topicissa; Ei ihan mitä tahansa Linuxin alla tuotettuja projekteja. Cross-platform ohjelmat kun toimivat useammilla käyttiksillä, esim. Audacity. Eli ei tehdä tästä mikseri.nettiä

Laitan itse esille kavereiden kanssa tehdyn uunituoreen videonpätkän. Editoitu käyttäen nautilusta (Kyllä, se on tärkeä työkalu kun sitä osaa käyttää), Kino-videoeditoria, sekä Kdenlive-videoeditoria. Avidemux liitti ääniraidan.

http://www.youtube.com/watch?v=a9T7Q1kfu14

Kinosta tykkään, koska videon rakentaminen ja kohtausten järjestely on uskomattoman loogista. Toisaalta, Kinolla on huono tehdä efektejä, joten Kdenliveä tarvitaan, on kyllä hiukan kaatuileva ainakin Gnomen alla.
registered ubuntu user #23980
http://www.adressit.com/linuxkouluihin

Asus EEE 901, 2 GB DDR2, Jaunty Gnome
Pöytäkone: 2,8 GHz CPU, 1,3 GB RAM, 80, 33, 20 GB SATA ...

Jallu59

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3430
    • Profiili
Vs: Linuxilla tehtyä
« Vastaus #1 : 16.03.10 - klo:07.07 »
... joten Kdenliveä tarvitaan, on kyllä hiukan kaatuileva ainakin Gnomen alla.
Väittävät, että Openshot olisi hyvin samanlainen ja tehty nimenomaa Gnome:lle, niin että ehkä se ei kaadu yhtä helposti. Tosin nuo kaatuilut tuntuvat keskittyvän propietary näyttöajureihin, muusta softasta riippumatta. ;D

T:Jallu59
Jari J. Lehtinen, Wanhempi (iki?)tietoteekkari & tietotekniikkakonsultti Turust, P4-HT / 3,0 GHz, Intel945 IGP 226MB & 4GBram & UbuntuStudio 14.04. Toshiba Satellie 50-C, i5 dual-core 2,3GHz, ubuntu-mate 16.04 LTS

pertt-UP-

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 28
    • Profiili
Vs: Linuxilla tehtyä
« Vastaus #2 : 27.01.11 - klo:14.55 »
Vähän kuolleen oloisen topikin herätän henkiin, mutta mielestäni sopii asialleni hyvin.

Harrastuksen parissa tulee välillä muokkailtua videoita, johon on tullut käytettyä jos jonkinlaista windows softaa. Välillä olen yrittänyt linuxin puolellakin editoireita käyttää, mutta heikoin tuloksin.

Nyt asensin Kdenlive:n, joka oli kehittynyt huimasti sitten viime käyttämisen, eikä kaatuillutkaan lainkaan. Käytettävyydeltään ja ominaisuuksiltaan tuo hakkaa lähes kaikki aiemmin käyttämäni editorit, joten tuota tulee varmasti käytettyä jatkossakin paljon. Plussana myös se, että kameralta tuleva .mov muotoinen 720p video pyöri suoraan ja yllättävän kevyesti ohjelmassa.

Ja se video? Se löytyy Youtubesta.

samja

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 182
    • Profiili
Vs: Linuxilla tehtyä
« Vastaus #3 : 27.01.11 - klo:18.31 »

Tein juuri Linux:lla sivuston: http://palstat.net.
En tiedä, että olisinko voinut toteuttaa saman win-puolella.
Tuskinpa. En ainakaan osais.
LAMP ympäristö on kätevä sivustojen tekoon.
Yleisfoorumi:  http://ajatusmylly.net

Mikko M

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 56
    • Profiili
    • RengelCMS Simple website template
Vs: Linuxilla tehtyä
« Vastaus #4 : 29.01.11 - klo:12.27 »
Ei olet nyt tarkoitus mainostaa, vaikka löytyykin jo toisesta topicista. Muutenkin tuo on kerran gpl2, niin tuskin se nyt haittaa :).  

Samalla nyt listaan pari muutankin gpl/avoimella lisenssillä olevaa php sovellusta, jotka on "moduloitu" omaan projektiin. Eli niitä kutsutaan erillisestä funktiosta, jolloin saa tulevaisuutta varten vähän enemmän valtuuksia hallita sivupohjan lisenssiä. Turha kaikkea on uudestaan keksiä, jos voi hyödyntää muiden projekteja :).

Rss-lukija (magpierss)
Magpierssillä on todella helppo tulostaa rss-syötteitä php:n avulla.

Ei ole itse aloitettu projekti (gpl alainen), mutta tuli sitten vähän pätsättyä muiden pätseillä, päiviteltyä ja sovitettu pätsejä, poistettu vanhaa/turhaa koodia (php4 tuki poistettu mm.)

RengelCMS sivupohja (RengelCMS)
RengelCMS on ns. flat-file gpl2:lla lisensoitu sivupohja, joka ei vaadi tietokantaa. Soveltuu parhaiten käyttöön, jossa ei tarvita kovin usein muuttuvaa ja lisääntyvää sisältöä, kuten pienet yhdistykset/yritykset/harrastukseksi. Vielä löytyy noita bugeja, korjattavaa, parannettavaa, mutta pikku hiljaa valmistuu :D.

Pdf-tulostus (Mpdf)
Kätevä kirjasto, jos halutaan luoda sivuille vaikka pdf-tulostus. Osaa ilman kikkailua css muotoilut. Tuokin perustuu alunperin fpdf-kirjastoon. Voisi tuosta jossain välissä tehdä oman paketoinnin, jossa on todella pientä muutosta (dokumentin ulkoasu).

Captcha (Securimage)
Kätevästi saa captcha-tarkistuksen, vaikka lomakkeisiin. Eli tuolla saa aika hyvin eliminoitua spämmibotit. Omassa käytössä on tuosta vanhempi 1.0.2-versio, joka soveltuu paremmin omaan käyttöön. Voisi tuonkin sitten paketoida, kun ei pikaisella vilkaisulla tullut enää vastaan. Etuna nyt voisi sanoa, että on huomattavasti pienempi paketointi, kuin tuo uusin ja ei ole noin paljoa ominaisuuksia.

« Viimeksi muokattu: 29.01.11 - klo:12.37 kirjoittanut Mikko M »