IBM PC, missä oli MS DOS, valtasi markkinat sitten myöhemmin (80-luvun alkupuolelta lähtien). Nähtävästi oli oikea tuote, oikeaan hintaan, oikeaan aikaan - nämähän ovat menestyksekkään kaupankäynnin vaatimukset aina. Microsoft ei tässä alkumenestyksessä ollut missään roolissa, muuta kuin onnekkaana hanhena, IBM tämän jyräytti käyntiin massallaan ja oivalluksellaan, osittain vahingossakin kun ei älynnyt suojata raudanvalmistustaan kloonivalmistajilta.
IBM PC Oli ensimmäinen PC mitä koskaan valmistettu. Henkilökohtaisia tietokoneita on valmistettu kyllä jo 50 luvulta lähtien mutta ne eivät menestyneet koska ne oli vaikeita käyttää eivätkä toimineet yhteen. IBM loi PC brändin missä se suunnitteli että komponentit on hyllytavaraa mistä PC koottiin ja että ohjelmistot on kaikki toimivia ja samoja. Kaikki laitteet piti olla PC:n rajapintojen ja väylien kanssa yhteensopivia jotka IBM määritti. Näistä tärkein oli PC-DOS eli microsoftin ostama QDOS käyttöjärjestelmä jonka MS lisenssoi IBM:lle.
IBM ajatteli että kun se pitää BIOS:n toiminnan itsellään niin se pystyy määräämään luomansa PC markkinoiden kulun lisenssoimalla PC:n sydämmen, BIOS:in muille valmistajille.
Muut valmistivat silloin PC-yhteensopivia henkilökohtaisia tietokoneita IBM:n kalliilla lisenssillä mutta vain IBM PC oli aito PC.
Sitten Compaq sai reverse engineerattua PC:n BIOS:in niin että ei joutunut maksamaan lisenssejä IBM:lle. Ja siitä se lähti, IBM menetti hallinnan luomaansa PC:hen ja kilpailijat alkoivat valmistamaan PC-klooneja. Ja IBM kun oli typeryyksissään antanut MS:n myydä PC-DOS omalla nimellään (MS-DOS) muille PC-yhteensopivien tietokoneiden valmistajille, sai se kaikki ohjelmistotalot tekemään sovelluksensa sille. Ja Compaq kääri rahaa muiden kloonivalmistajien kanssa ja Microsoft hyöty kaikesta.
IBM yritti myöhemin luoda uutta henkilökohtaista tietokonetta PC:n seuraajaksi, AT ja myöhemmin XT. Molemmat oli myös henkilökohtaisia tietokoneita kuten PC oli, mutta ketään ei kiinnostanut kun PC-kloonit oli eniten myytyjä. Myöhemmin IBM menetti PC tavaramerkin kun PC-klooneja alettiin kutsumaan PC:ksi ja IBM:n luoma PC-yhteensopiva -tavaramerkki katosi.
IBM on ainoa yritys jota saamme kiittää että meillä on henkilökohtaiset tietokoneet kotona. IBM sai sen aikaan PC:llä. Ja IBM slogani oli tuolloin ennen PC:n aikaa "Computer on every desktop". Mutta bill Gates jopa varasti senkin sloganin ja muutti sitä vähäsen muotoon "Computer on every desktop and every home".
Porukan ei pidä sekoittaa PC:tä ja henkilökohtaista tietokonetta samaksi. IBM keksi koko PC tuotemerkin ja standardit. Microsoft höynäytti IBM:ää lisenssointipolitiikassa koska IBM ei uskonut Microsofotin olevan riski.
Hauskaa on muuten että IBM loi PC:n 30 päivän aikana.