Kirjoittaja Aihe: kone sekos ja minä siinä sivussa  (Luettu 1284 kertaa)

mr.elbu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1
    • Profiili
kone sekos ja minä siinä sivussa
« : 28.01.10 - klo:02.08 »
nii tota sattu sillee että piti siirtää biisejä(macilta) waveina usb-tikulla miniläppärille,jossa oli ubuntu 8.04 nii hävis kaikki ä,ö+muita kirjaimia,osa numeroista, toimi silleen välttävästi muutenki kun ei antanu päivittääkään mitään. Tilasin uusimman käyttiksen 9.10 ja ei suostunut lähteen pyöriin millää kun sieltä oli hävinnyt tiedostoja ja eipä niitä pystynyt käymään edes downloadaankaan kun ei suostunut avaamaan mitään.hain ubuntun sivuilta sen 8.10 version,sen se suostu avaamaan ihan ok mut sit ku se pääs siihen asennukseen nii osa meni,ja loput pelkkää erroria. Nyt ei sitten aukea ku se alun esc valikko ja siitä eteenpäin ei mikään. Jos tätä joku lukee nii varmasti huomaa,että en ole mikään " computing wizard" enkä oikee sillai koodin pätkiä osaa sinne mennä kirjotteleen, mut onkohan jollain mitään vinkkiä että miten sen sotkun saa selvitettyä?tai keneen ottaisin yhteyttä? Tattis jos joku vastaa!

Tha-Fox

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3315
  • Arch Linux && CentOS
    • Profiili
    • http://kettu.dy.fi
Vs: kone sekos ja minä siinä sivussa
« Vastaus #1 : 30.01.10 - klo:03.53 »
Hieman oli vaikea ymmärtää, mutta yritetään nyt kuitenkin.

Eli sinulla oli toimiva 8.04, jonka tilalle halusit asentaa 9.10:n, koska Macistä siirtämäsi tiedostojen ääkköset eivät toimineet oikein? Sanot, että se ei suostunut lähtemään asentamaan, koska puuttui tiedostoja. Puuttuiko ne tiedostot siis asennuslevyltä vai mistä?

Entä tuo 8.10:n asennus. Osaatko tarkentaa, mitä tarkoittaa "sen se suostu avaamaan ihan ok mut sit ku se pääs siihen asennukseen nii osa meni,ja loput pelkkää erroria"? Tuota nyt ei sinänsä kannattaisi edes yrittää asentaa, koska siitä loppuu kohta tuki.

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: kone sekos ja minä siinä sivussa
« Vastaus #2 : 30.01.10 - klo:07.20 »
Eikös pelastusyritys voisi mennä vaikka näin:

1. Otat läppäriltä kaikki tarpeelliset tiedostot talteen (siis "omat" tiedostot) - ulkoiselle USB-levylle tai tikulle tai jonnekin. Ohita tämä askel jos siellä ei ole mitään.

Jotta tämän voi tehdä, niin kone pitää saada jotenkin käyntiin. Sen saa boottaamalla asennusmedialta esim. Ubuntu 9.10 versioon (tai jos tämä ei toimi, niin kannattaa kokeilla 9.04 versiota). Versiot voivat tässä mielessä olla "tavallisia" ja UNR-versioita - makuasia. Itse käyttäisin UNR-versioita mopoläppäreillä (niin, ja käytänkin :-) ). 9.04 on ehkä yleisesti ottaen "luotettavampi" valinta, IMHO.

Muitakin Linux boottimahdollisuuksia on tässä suhteessa N kpl, missä N on isohko luku - esim. Puppy Linux.

Bootin voit tehdä USB-tikulta, jos saat sellaisen tehtyä ja toimimaan tai sitten ulkoiselta DVD(CD)-asemalta, jos sinulla on sellainen liittää mopoläppäriisi.


2. Valitse Ubuntu-käyttis jota oikeasti haluat käyttää koneellasi. Edellisen bootinhan ei tarvinnut olla samalla käyttiksellä. Ehkä 9.04 UBR tai jotain?


3. Boottaa kone käyttäen edellä mainittua versiota ja tarkista, että kaikki toimii. Erityisesti näytön sujuvuus (jotta näytönohjaimen tuki vaikuttaa asialliselta) ja verkkokorttien toimivuus (langallinen ja langaton).

Jos kaikki ei toimi, niin helpoin vaihtoehto on vaihtaa Ubuntu versiota ja kokeilla uudestaan.


3. Asenna uusi Linux kokonaan uudestaan pyyhkien kaikki yli.

Tämän pitäisi onnistua nyt ilman erroreita. Jos ei onnistu, niin jotain on rikki. Ensimmäiseksi tarkistaisin asennusmedian ja muistien kunnon (onnistuu Ubuntu asennusmedian avulla ekoista valikoista).

Kaiken tarpeellisen raudan pitäisi nyt automaattisesti toimia kun se tarkistettiin jo kohdassa 2.

Tämän asennustavan hyvä puoli on myös se, että koneesi on nyt "puhdas asennus", jolloin piileviäkään ongelmia ei pitäisi olla taustalla kummittelemassa.


Olisiko tässä sopiva työnkulku noin periaatteessa? Tähän ehkä liittyy yksityiskohtia, joista tarvitset lisää tietoja.